Постпостмодерен поглед върху приказките

• 55 738
  • 1 356
  •   1
Отговори
# 525
  • Mars Hotel
Само дебелариумът ме тревожи - дали е коректно да се назовава така? По-скоро нещо поощрително да бъде... newsm78 Оздравариум.

# 526
  • Варна

Да, проблем. "Оздравариум" предполага болест, а отпадналото животинче не е било болно, а само дебелко. Не е коректно, да помислим.
Може само Здравариум или По-здравариум? Заздравариум - заздравяване на здравето?

# 527
Хайде да подберем животните, едно по едно, едно по едно. И до здравариума ще стигнем.

Костенурче (поради Франклин), зайче? Порче? Мече не става, освен ако не се префасонира изцяло противодействие номер забравих кой. Коалка? Коте? Куче? Пуйче?

# 528
  • Mars Hotel
Заздравариум е идеално!

Хубаво е животните да са от различни места и с разнообразни размери. Например орел, панда, кенгуру, пираня, червей...

# 529
Настоявам на коалката - тя като нищо може да мине за интелектуално дефицитна и да се заплесне по морето. С рибата ше е трудно заради местообитанието.  Thinking

# 530
Не са 10 малки негърчета, а десет малки птицечовки. Птицечовката е изчезващ вид и трябва да бъде говорено за това!! Какъв по-добър начин от вкарването й в един криминален роман? Първо са 10 птицечовки /разбирай, били са хиляди!!!/, но благодарение на ужасната човешка дейност, птицечовките една по една изчезват и най-накрая - няма вече птицечовки!
Това е ужасно и трябва да бъде спряно, по дяволите!!! #2gunfire

# 531
 Cry Аз много харесвам птицечовките.

# 532
  • n/a
Ами ако някой се припознае, било като пуйче (което лично на мен много ми харесва,
на сърце ми легна, идеално ще изиграе заплеснатото), било като пандичка ...
Няма ми някое безобидно? Примерно ленивец - хем никой няма да се припознае, хем
е герой познат, хем в името си поначало носи нещо, дето много ни се иска да кори-
гираме.

Стихче за ленивци ...
Предлагам да не ги убиваме, а ги обръщаме във вяра в новото време. В началото
всички са от наше време, имат нежелано поведение, ние яко и с любов им го ...
коригираме ... и заживели щастливо.

# 533
Одма се сещам за поне трима души, които биха се припознали в ленивеца. Но не с лошо чувство, де. Laughing По-весело ще е да са разнообразни - могат да проявяват повече видове нежелано поведение.

# 534
"Оздравариум" предполага болест, а отпадналото животинче не е било болно, а само дебелко.
Трябва да бъдем в крак с времето, а времето показва че затлъстяването е на път да бъде обявено за болестно състояние. Съвсем наред си е оздравариумът значи.

П.П. От тоя форум научих думичката "дебелариум", и след като спрях да се търкалям по пода от смях, осъзнах че нямам представа какво представлява. Някой ще ме осветли ли? Представям си нещо като санаториум за рехабилитация на дебели хора, но ми е прекалено смешно за да го взема насериозно... Особено с такова гръмко име.

# 535
  • Mars Hotel
Представям си нещо като санаториум за рехабилитация на дебели хора, но ми е прекалено смешно за да го взема насериозно... Особено с такова гръмко име.

Точно такова е.  Wink Хората там са като на тренирочъчен лагер - железен режим, спартанска диета и им съдират д-то от физическа активност. Веднъж бяхме на почивка и в съседния хотел имаше група от дебелариум, чак ми ставаше тъжно за хората, като гледах как катерят баирите по цял ден.

Не съм сигурна, че дебелариум е официалната дума, но това название е придобило полулярност.

# 536
  • Mars Hotel
Ау, вижта на какво попаднах в една друга тема:

Цитат
Лакомчо
Дора Габе

Слива със костилка
който изяде,
слива във корема
ще му израсте.
Ще излизат клони
като спи насън,
през носа, устата
и ще гледат вън.
Заран във корема
ще се скрият пак,
ала във очите
ще оставят знак.
Който го погледне,
той си вече знай
и с таквиз дечица
никой не играй

Дори нямах представа, че си имаме родни хорър стихове!
Много ми е зловещо това - "ала във очите ще оставят знак."  Crazy

# 537
О, аз това като малка дори наизуст го знаех! Много ме кефеше!  Grinning
Сега ми звучи по-ужасяващо отколкото тогава.

# 538
  • Ænima/Albuquerque
Ау, вижта на какво попаднах в една друга тема:

Цитат
Лакомчо
Дора Габе

Слива със костилка
който изяде,
слива във корема
ще му израсте.
Ще излизат клони
като спи насън,
през носа, устата
и ще гледат вън.
Заран във корема
ще се скрият пак,
ала във очите
ще оставят знак.
Който го погледне,
той си вече знай
и с таквиз дечица
никой не играй

Аууу!
Единствения спомен от детската градина ми е, че една от "лелките" ми каза, да не ям черешите с костилките, че ще ми порасне дърво от ушите!
Ето начи откъде си е направила тая интерпретация, нейнатамама!
Най-страшния ми детски спомен! Травмирана бях до днес!

# 539

Много ми е зловещо това - "ала във очите ще оставят знак."  Crazy

Много!  Mr. Green То сигурно не подлежи на пепемейски прочит, а направо трябва да се забрани.

Общи условия

Активация на акаунт