Седем часа разлика - тема 7

• 28 750
  • 730
  •   1
Отговори
# 615
Simpatikonia, може и да си права, може и Разпутин да отмъщава за някой или нещо. Незнам прочетохте ли линка, който пуснах от блога на Милена Фучеджиева за Разпутин, т.е. историята от книгата.
http://milenafuchedjieva.blogspot.com/2011/11/blog-post_18.html - мисля,че който го прочете, ще има коментар.

# 616
Тъй, тъй.....попрегледах постовете и пак намерих вдъхновение:) Тенк ю пипъл:)
За Распутин няма спор. Луд е за връзване. Кой нормален човек ще се прави на инвалид толкова дълго време? И защо се разкри само на Нина Роси? Това си е сериозен въпрос. Защо се е правил на инвалид?
Какво променя, ако не беше инвалид от самото начало? Самия театър изглежда безсмислен. Дали ще е инвалид мафиота или не, все Боян трябва да му върне парите, нали? Все можеше да си заплашва Нина Роси и да я кара да му пее за пиленцето сготвено и да си обсебва избата? Според мен това, че е инвалид е добро алиби. Предварително го оневинява за криминални действия, за които трябва да си здрав, за да ги извършиш. Дори не говоря точно за побоя над Мая и Тео. Може би има две различни самоличности. Не забравяйте, че аз все пак не вярвам, че той въобще е руснак. А за мафиот ясно, че не е. Нито някой го е чувал, нито иска да се занимава с наркотици, нито му пука колко печели „Избата“. Обърка и на какво е бил губернатор ген. Лебед. Ясно е, че мотива му е личен. И то дълбоко личен. Забележете – Ръцете саму покрити винаги с ръкавици!!! Белег? Вярно е, че ръката му не е много пухкава, но...Распутин играе страшни театри. Първо прякора му. Толкова е руски, че чак в началото ме дразнеше, но ако приемем, че просто играе си е в реда на нещата. После диктофона. И накрая цялото преструване на инвалид. Изследва задълбочено реакциите на всички, записва ги и ги анализира. Дори въздава всеки му според заслугите. Превъзпитава. Като баща? Бие, но не пребива, заплашва, но само в краен случай. Чете морал. Бори се срещу наркотиците. Заради него Боян остави хазарта. Веднага се погрижи за Мая. Приюти Алесия. Даде възможност на Чушката за самоизява с онова провалено парти. Отърва Нина Роси от лакомите за секс продуценти. Не уволни никой от персонала. Само иска да го слушкат – същински баща. Наказа жестоко само Дебелия, който се опита да му развали идилията. Скоро ще съди и Тео заради Мая. Но забележете – не го уби. Те първа ще му решава случая. УТРЕПЕТЕ МЕ, АКО РАСПУТИН НЕ СЕ ОКАЖЕ НЕЧИЙ ОТЕЦ!!!
Васко само да повторя няма белег. Дебелия (оня с наркотиците) също.
КОЛАТА НА ТОЗИ ДЕТО СЛЕДИ ИВАНОВ Е „ТОЙОТА“ Познах по емблемата на волана. Пиша с големи букви да ми помогнете, кой има такава във филма.
Стефанаков – уж второстепен герой. Честно казано срещу него и семейството му не се случиха кой знае какви бели. Тео яде на два пъти бой, но първия път беше младежко сбиване, а втория повече за прикритие на истинската цел. И в двата случая не пострада кой знае колко. В същност Стефанакови никой не ги притиска.  Нито някой ги съди, нито някой ги напада физически. Всичкия зор е за противната на тях страна. Бизнес конкурента на Стефанаков – Милото и съперницата на Светлана – Таня. По моята логика Стефанаков би трябвало да пресира тандема Михаил-Таня. Той вярно има интерес. Но...начина, по който това става не му отива. Той е богат, има тъст генерал от ДС, приятел от Виенския кръг? Защо ще пребива едно невинно момиче, па и барабар със собствения си син? Спокойно може дедо Лука да му помогне. Коцев пък му е съдружник. Ще обърше два шамара на Милото и готово. В същност защо реших, че са конкуренти??? То парка си е парк, курорта си е курорт? Какво общо имат с енергетиката. Ако от една страна са Коцев и Стефанаков, а от друга Лука и Распутин, защо никой от тях не е пряко засегнат от войната?
Според мен няма и няма логика да са бизнес интереси. Ако е така и Милото пречи на някой – ми да го гръмнат. Защо трябва да изнасилват  дъщерята на най-добрата му приятелка, че и да изкрат сина му виновен, та белким ги скарат? Звучи като Шишо Бакшишо, който кара от Младост до Люлин през Видин. Ами, ако Роки си беше отишъл направо в Пловдив и никаква камера не го беше снимала? Как ще предвиди някой реакциите на един младеж, че като се скара с гаджето ще ходи да го следи, та че ще се скрат и точно тази вечер, и то толкова лошо? Че точно тази вечер, пък тя ще реши да излезе и той ще я следи, та да го хванат камерите. Ами, ако си беше сложил шапка? Щяха да му повярват, че е бил в Пловдив и тогава никава кавга с Милото нямаше да има.
Според мен това беше както казват в семейство Бънди – Съвпъдък. Чиста случайност е драматичния ефект от нападението. Някой лично отмъсти на Стоева за нещо. Не е бизнес, не е политика!

# 617
Уау, легнах си рано  и днес сутринта информацията е толкова много, че едно кафе няма да стигне.
Значи аз предложих да дъвчим групово Стефанаков, ама пусто, и аз не виждам нищо съмнително за него. Според мен фигурира във филма просто, за да се брой връзката на Светлана и Кирил за изневяра. Толкова ми е незабележим.

442 аз все си мислех, че ако онази нощ Гончев беше останал при Мая, най-много да изнасилят и него. Съгласна съм с твоя 'съвпадък' - МИлото и Роки не са замесени. А какво мислиш за една моя стара идея - че целта е Коцев да раздели Тео и Мая, за да намери душевен покой любовницата му Стефанакова? И използва най-големият страх на Стоева - изнасилването.

# 618
442 аз все си мислех, че ако онази нощ Гончев беше останал при Мая, най-много да изнасилят и него. Съгласна съм с твоя 'съвпадък' - МИлото и Роки не са замесени. А какво мислиш за една моя стара идея - че целта е Коцев да раздели Тео и Мая, за да намери душевен покой любовницата му Стефанакова? И използва най-големият страх на Стоева - изнасилването.

Кирил Коцев поначало не ми харесва и е напълно възможно да е измислил такова нещо.
Най- вероятно е знаел, че Таня Стоева ще отсъства тази вечер. Но пък откъде може да знае,
че Гончев няма да го има. Или просто Гончев не би могъл да бъде пречка. Биячите първо
отстраниха Тео, за да не може да окаже съпротива или помощ и после се фокусираха върху Мая.

# 619
ЗНаел е, че няма да я има, защото 100% се познава с Георги Стайков, не случайно споменаха Виена.
Наличието на Гончев не мисля, че има значение в този вариант.  Crazy

Другата версия, да отмъщават на Таня също е добра, но дали на този етап е възможно да се знае кой и защо?

И все пак, факта, че Тео беше само 'леко погален' спрямо Мая, също вади очи.

# 620
Е, ако и нищо да не измислим, поне ще открием пропуските в сценария Simple Smile Мисля, че в крайна сметка верен ще се окаже някой от разнищените варианти, а пропуски сме открили във всеки един от тях Simple Smile

442, отново са много логични твоите разсъждения. Распутин досега не съм го коментирала, защото и на мен натрапчиво не ми се връзва с идеята за мафиот - много е натъртено как постоянно иска да въздава справедливост и да помага на бедните и онеправданите, което никак не се връзва с идеята за мафиот.
Относно прохождането му, бихме могли да помислим и за вариант, в който нещо се е случило наскоро, благодарение на което е проходил, тоест не се е преструвал на инвалид през повечето време. Но това не измества останалите неща.
Ако обаче наистина е нечий отец, то като че ли е най-логично да е Таниния, колкото и на пръв поглед тази идея да ми изглеждаше по-налудничава и от самия него...

Стефанаков според мен има по-голяма роля от просто да бъде мъж на Светлана и това е именно с тези енергийни проекти. Разбрахме, че неговия е провален/пред провал е, тоест има свои конкуренти. Ако вървим по линията руски-американски интереси обаче, излиза, че той трябва да е в един отбор с Коцев, което не ми се вярва. Вероятно има своя враг, но мисля, че това ще изплува като второстепенна връзка.

Коцев не ми се вярва да е организирал всичко заради Стефанакова, още повече, че е казано, че Таня му е слабост.

Още нещо ми направи впечатление, като че ли се оформя и някаква гръцка следа. Дядото на Тео се казва Стефанаки - защо Стефанаки? Всички останали във филма са с обичайни прости български имена (като изключим тези с руския уклон Simple Smile), пистолетът на Лука бил Колт нам какъв си - "запазена марка на гръцката терористична организация ЕТА", жената на бай Юнал е гъркиня (въпреки че там историята му беше толкова скалъпена, че ми се струва толкова вярна, колкото и историята на генерал Лебед). Все още нямам никаква идея как може да бъде намесена тази гръцка следа, може и да е случайно, просто ми направи впечатление...

# 621
Аз се хващам за една реплика на Таня. Дръж приятелите си близо, а враговете
си още по- близо. Това изречение не е измислено от нея, но тя го използва като
свой принцип. Ако смята Милото вече за свой враг, то тя наистина го държеше
близо. Имам предвид, че се спречкваха с Мая относно начина им на живот и това
да зависят само от Милото. Мая критикуваше майка си. Тъй като Мая е най- високо
в ценностната система на майка си, възможно е Стоева да е решила в един момент да
предаде Милото. Просто побоя ускори нещата. Дали Милото има вина, не знаем още, но
Таня вече тръгна в посока на отдръпване от Милото.

# 622
Някой каза,че Стефанаков бил незабележим.Може и така да е,
но то не е нещо лошо,работи си човека,не се занимава с някакви показни неща,
може дори работата,която върши да е много значима,но не парадира с това.
На мен много ми допада като характер и като разсъждения,
много по-спокоен е от жена си,много по-разбиращ сина си,
нещата ,които си говорят и които се опитва да го научи са ценни,
разговаря с Тео като с приятел,въобще съпоставени като 2 двойки бащи и синове-
  Стефанаков-Тео и Милото-Роки,разликата в отношенията и манталитета  е от замята до небето.
И не на последно място Стефанаков освен,че е по-толерантен и по-уравновесен от жена си
 поне и не и изневерява,за разлика от нея.За мен той е повече обичащият я и това си личи понякога
 когато сякаш преглъща някакви неща само и само да има мир и спокойствие.
А Стефанакова много ми лази по нервите,изобщо не мога да я дишам,много искам да сменят актрисата
 и да вземат една друга Стефанакова Mr. Green,хем повече може да подхожда на Стефанаков.

# 623

А Стефанакова много ми лази по нервите,изобщо не мога да я дишам,много искам да сменят актрисата
 и да вземат една друга Стефанакова Mr. Green,хем повече може да подхожда на Стефанаков.

Аз пък харесвам Евелина...това, че Светлана тотално ми лази по нервите е отделен въпрос. Но и тя като всяка майка се тревожи, прекалено много бих казала, за детето си.

# 624
Доста логични разсъждения имате. Може и Разпутин наистина да се окаже баща на Таня, още повече, че нито в книгата, нито във филма се споменава какво се е случило с истинския баща на Таня, дали е починал, дали са разведени, дали е забегнал в чужбина..........

Аз обаче, нали преглеждам сериите отново, и снощи забелязах нещо което бях изпуснала. Помните, че Таня каза на Мая, че баща и е загинал при катастрофа и тя го е преживяла много тежко и затова е изгорила снимките и всичко, което и напомня за него, за да продължи напред. Така, след това, се появява Павел Станков и Таня му казва, че той е баща на Таня.

В края на 6-ти епизод, дават как Таня влиза в стаята на Мая в болницата и я моли да и прости. В този момент, тоновете на Мая започват да падат, тя буквално умира. Таня се развиква и идват лекарите и започват да я как се казваше мисля "дефибрилират". В този момент дават как Таня вижда един път умиращата Мая, която се бори за живота си, и един път умиращ мъж. Мисля, че когато Мая започна да губи тонове, тя си спомни нещо, която вече е преживяла, скъп човек, който е загубила. И мъжа в спомените и умря. Интересното е, че този мъж не приличаше нито на Павел Станков, нито на друг познат герой. Май ще се окаже, че Таня наистина е имала голяма любов, която е загубила при катастрофа, но това очевидно не е бащата на Мая. Чакам мнения по въпроса:).

# 625
Това се повдигна като тема в страничката на 7 часа във фейсбук един вид като гаф, че уж на Мая ѝ става нещо, пък после дават мъж. Аз там обясних как разбрах аз нещата, дори не съм имала съмнения по тоя въпрос. Като се разпищяха машинките и Таня, а и ние си помислихме, че става нещо с Мая....а всъщност тези машинки бяха на мъжа до леглото на Мая. А после неслучайно дадоха, че машинките на Мая са си ОК...оф става тъпо с тея машинки, ама нз как да го казвам по друг начин ...

# 626
Да, и аз останах с впечатление, че беше похват за засилване на напрежението. Таня си помисли, че пулсът на Мая изчезва, но всъщност звукът идваше от мъжа до нея.

# 627
Сигурно сте прави. Май аз вече търся както се казва "Под вола теле"Simple Smile Както и да е.........................., продължавам с  гледането.

# 628
Значи, за Распутин не може да има две мнения по въпроса - доста е луд! Четох и есето за него от книгата, но честно казано, не открих нещо, което да е някаква следа. Възможно е и да излезе нечий баща, но на Таня, едва ли. Самата тя е на 46, а той на колко  е според книгата - не повече от 60, предполагам, е, да е станал на 15-20 години баща, съгласете се, че е почти невероятно.
За приютяването на онеправдани и бедни - бих казала, че Распутин не е толкова благороден, ако ви прави впечатление, така поставя нещата, че "приютеният" да се чувства длъжен да направи всичко за него, както самата Алеся се изрази.
За Стефанаков - всъщност съм съгласна, че освен инфото от книгата за тези енергийни проекти и пропадането на един от тях, май няма какво толкова да се коментира. Ама изобщо не мога да си го представя в дъното на някакво отмъщение, престъпление и т. н.  А ако се пресичаха интересите му с някой друг все щеше да има намек за това досега в сериала.
442, какво излиза, че няма човек с белези по ръката, но пък тогава защо ще акцентират върху ръцете на тоя, дето следеше Иванов?

# 629
Monica21  е абсолютно права. като прочетох поста и погледнах в книгата, Разпутин е на 54г, а Таня на 46г, физиологично е невъзможно да и е баща.

Общи условия

Активация на акаунт