Седем часа разлика - тема 7

• 28 738
  • 730
  •   1
Отговори
# 645
Така сме, де... ровим, ровим, а още не сме докопали корена на нещата newsm78

Относно участието на властта в сериала, не бих казала, че само Стоицев е представител до този момент... Да не забравяме за трите вида власт - Стоицев е представител на законодателната власт, а Таня Стоева и повечето от персонажите са част от съдебната власт. Обаче... има някой, който определено се изживява като оръдие на изпълнителната и раздава правосъдие. Имаме едно предположение, че е "леко" налудничав... ако е той, разбира се.

Колкото до загубата на интерес,  Lulu25, не знам какво ще се случи, защото до началото на втори сезон остава още цял февруааааааари  с 29 дълги дни:cry: Много се надявам НАШИЯТ ЕКИП да уплаши ТЕХНИЯ ЕКИП и да побързат със стартирането на сезона. Щото на нас май само не ни е дошло на ум да заснемем нашия вариант... hahaha "Ти да видиш!"

Последна редакция: вт, 24 яну 2012, 23:00 от simpatikonia

# 646
Ама хайде не крий кое е това предположение Simple Smile

Пак се замислих за тоя Распутин. Ако пък не отива в България да се види със старите другари, какво ни вълнува нас, че ще ходи нам къде си, че и без прекачване? Трябва това пътуване да е свързано с останалата част от нещата.

# 647
Ами, Lulu25, стоя и си мисля...  newsm78 К-О-Й от всичките досега познати герои може да е толкова низък и безчувствен, че да измисли, поръча и наблюдава подобно престъпление без да му мигне окото. И ми идват наум основно две имена:
Распутин - за по-луд от него не мога да се сетя. Щото Милото може да е низък, но не е безчувствен - има чувства към Мая като към свое дете, пък и Милото има нежна душа Praynig.
Роки - той обича Мая... дори и Тео му повярва, а беше решил да му тегли куршума като нищо  #2gunfire.
Гончев не може да е... нежна душа, че и влюбена....  и т.н. няма да изброявам другите "ненадеждни"  Laughing
Лука... тук също имам съмнения. Той е хладнокръвен, предвид отношението към собствения му внук Явор. Освен това да не забравяме професията му, която го е научила, че всяка цел си заслужава средствата. Лука определено е опериран от към чувства - студен, циничен, безкрупулен.

Според мен това са двата мозъка, които са били в състояние да родят подобно "чудо"...
Да добавя и Тренера, който ми е особено антипатичен и подозрителен...

Стоя и си мисля... а от няколко минути само си стоя hahaha hahaha hahaha (като Мечо Пух)
Да не забравяме все пак, че се "състезаваме" с екипа на Любен Дилов-Син Laughing  
Засега те водят в резултата... с един сезон. Laughing

И като резюме - въпросите, които остават висящи от този сезон:
  • Кой и защо поръча нападението над прокурор Неделчев?
    Кой взриви колата на прокурор Иванов?
    Кой и защо поръча нападението над Мая (потърпевш и Тео)?
    Кой открадна пистолета на Таня Стоева?
    Кой обърка плана "Роки" на Таня Стоева и уби Миро?
    Кой отвлече прокурор Иванов?

Дали анкетата да не гласи:
"Коя от загадките ще намери първа разрешение в началото на втори сезон?"

Това е моето предложение. Утре вечер ще проверя отзивите ви.. Laughing Щото е време за нова анкета и нови залагания.  Peace

Последна редакция: ср, 25 яну 2012, 00:55 от simpatikonia

# 648
Браво Simpatikoniа, аз съм "За" за анкетата, много е идейно, поне ще можем да залагаме до март:) Аз мисля,че който поръча нападението над Неделчев, отвлече и Иванов, просто едното води до другото. Засега друго не ми идва, продължавам да гледам сериите.

# 649
А, така. Като поръчкаш всички храстчетата и все излиза понякой заек. Даже от ръчкани вече храстчета пак излизат зайци.
Мислите ми върху вашите постове: Не се чудете как Гончев щеше да попречи. Дребен е, ама аз за пореден път ви напомням да обърнете внимание как стреля! Ако някой беше нахлул в жилището и Гончев беше в всекидневната да речем, щеше да чуе вратата и да вдигне поне малко джабала. Ако пък докопа оръжие, Миро 1 или 2 щеше да напусне сцената рано, рано. Мая и тя щеше да се събуди преди те да влязат в стаята и така изненадата нямаше да се получи. Все пак младежите не оказаха съпротива, защото когато се събудиха вече беше късно за реакции. Един преден охранителен пост – Гончев или Таня би променил ситуацията. Апартамента трябваше да бъде празен! Иначе защо нападателите ще чакат Таня да замине? Ако не им пука от Гончев, Таня как щеше да ги спре? И сега голямото ми прозрение – кой знаеше, че в апартамента няма да има сериозен възрастен, който да възпрепяства нападението? Кой – ами само Гончев. Разбира се и Мая и Тео, ама да кажем, че ги изключвам сами да си спретнат бой и изнасилване. Само Гончев знаеше, че Таня заминава, и че той няма да е в апартамента. Единствен той имаше точната информация кога Мая е сама. Тео се оказа в центрофугата случайно. Хладнокръвен ли е Гончев? Ами сетете се когато стреля, какъв железен беше. И как лъжеше Милото и после как се подхилкваше на заплахите му. Влюбен бил, а? Влюбен може и да е, ама е също така и отблъснат и унизен! Не подцеявайте Гончев. Дребени и далеч по-грозни са били и Хитлер, и Сталин, и Наполеон. Сигурна съм, че искал ли е да си е на поста и да спре нападателите, яките им бицари нямаше да помогнат.
Коцев и Стефанакова – Дали има любов там? Коцев? Влюбен? Дърт мъж, богат, образован, пропътувал половината свят да се държи като тинейджър? Да организира нападение над детето на жената, която му е като дъщеря, а и да пострада сина на любимата му? Голям левак го изкарахте. Категотрично и твърдо „Нье“.
Стефанаков не е незначителен образ. Първо е богат, второ има бизнес интереси и родство с някои от най-важните образи. Не се знае как ще се развие в последствие, а и мисля, че има по-голяма власт и сила от това, което показват за него.
Идеята за двата паралени живота на Распутин ми хареса много и доста се вписва в образа му. Мъж на Оля....ми възможно. Дали знае обаче, че Тео му е един вид племеник? За Оля мисля, че се разбра, че е заминала преди доста години, когато Явор е бил съвсем малък. Т.е. тя е отсвирила България преди може би 15-16 г. Споменато е, че по това време Лука е все още всесилен. Да не се сети толкова години за детето си, предполагам, че там историята е мнооооого дълбока. Распутин да е гениалния и съпруг, както го нарече баща и – възможно.
Полет без прекачване. Голям ключ за мен. За София казвате е невъзможно. Сигурни ли сте, че за Москва е? Тя е бая по-далече от София. Не знам дали има самолет, който да лети толкова километри без спиране и/или без смяна? Ако някой е запознат да каже. Щото иначе Виена ми се вижда най-удачния вариант.
Плъх значи вредител. Плъха е този който краде, който дълбае дупки в стената и гризе мебелите,  носи болести и зараза, напада беззащитните. Не е предател, а пречка за доброто на организацията. В този ред на мисли:
Стефанаков – женен за Светлана, има бълдъза Оля
Лука – Вдовец? Разведен? Не споменава жена си, вероятно първото.
Милото – Вдовец? Разведен? В книгата се казва провален брак – може би има все пак жена????
Иванов – вика, че е вдовец, в книгата обаче е разделен. Все пак може би има жена, макар и бивша.
Другите дето се сещам или ергенеят или грам не се споменават жени и деца (както Неделчев или Къртев да речем).
Само да вметна, че дори и при мъртва жена пак си може да се каже мъж на братовчедка на онази или ОНЗИ (защото не съм сигурна, че говори с жена), с който говори Распутин.
Кой пострада от тия горе – Милото и Иванов. Кой пречи на Распутин? И двамата. Кой обаче повече? Кой е с по-неясно минало? Ми, св. Иван Иванов! На Милото нападателя е известен, той така да се каже действа превантивно. Обаче Иванов беше точно по распутиновски обичай отвлечен и вързан в една лаборатория. Ако му чиста работата на тоя парашутист, ей ме на!
И сега едни мои мисли осенили ме през деня:)
Най-големия страх на Таня е изнасилването. Заради този страх тя се отдава на Милото в интерната и от благодарност му е приятел цял живот. Най-ценното и е Мая.
Най-големия страх на Боян е да не остане без препитание и да не му вземат „Избата“. Най-голямата слабост му е хазарта. Може би и Нина Роси или поне беше в точно определен момент.
Най-голямата страст на Нина Роси е пеенето. Най-големия страх – провала на музикалната сцена и живот преминал от легло в легло с продуценти.
Най-голямата слабост на Милото е сина му. Каквото и да стане все пак той го защитава. Просташки, грубо, ама му пука много за него. Не го е страх от смъртта, не му пука и за бизнеса. Когато Гончев го простреля, той до последно му крещеше и му се присмиваше. Обаче когато Стоицев само намекна за хомосексулана връзка между Роки и Миро – видяхме реакцията.
Коя е най-голямата слабост на Стефанкови – Тео. На Лука пък е Явор. На Тео пък е Мая. На Явор пък са наркотиците.
На Гончев ахилесовата пета е Таня.
Всички те бяха ударени по най-милото им!!! На всеки кошмара се сбъдна. Въпрос – кой знае за страха на Таня от изнасилване? Кой знае за страстта на Боян към комара? Кой знае колко Милото обича сина си? Кой ги познава и тримата толкова подробно? От деца? Отговор – Коцев.
Кой обаче взе „Избата“ на Боян? На кой той дължеше пари проиграни на хазарт? Кой направи от Нина Роси певица само за пред един човек, а вероятно и скорошна любовница?
Не може ли да е същия, който посегна на Мая, Роки и Тео?
Посегна на най-милото на всеки и сбъдна най-големия му страх. Пребити деца, изнасилвания, обвинения в убийство, изнудване, заплахи, изчезвания и отвличания. Никой не е пожален. Всеки удар е точно в целта. Някой сбъдва кошмари и то много целенасочено. Почти няма случайни елементи. Голямата следа е именно, че Мая бе и изнасилена. Тогава Таня превъртя. Това и беше бутона да се завърти в позицията си в живота. И някой го знеше перфектно.
Кой обича да превъзпитава и да дава насоки на децата си? Или поне на тези, които са му подопечни? И кой е токова близък на всички, че да ги уцели точно в душите? Кой съчини такъв сложен план?
На тези въпроси може и лесно да се отговори. Въпроса е защо. Защо му трябва вързан Иванов, страдащ за сина си и ранен Михаил, побъркана Таня. Излиза, че на тоя всички му пречат!
Затруднява ме ме сложната причинно-следствена връзка. Прилича на игра на домино. Няма разумна причина за толкова пъклен план.....

# 650
442    Crazy   bouquet Crazy
чудесен пост.

ти първо казваш, че не е Коцев, а после всички следи водят към него.

Коцев? Влюбен? Дърт мъж, богат, образован, пропътувал половината свят да се държи като тинейджър? Да организира нападение над детето на жената, която му е като дъщеря, а и да пострада сина на любимата му? Голям левак го изкарахте. Категотрично и твърдо „Нье“.

Най-големия страх на Таня е изнасилването. Заради този страх тя се отдава на Милото в интерната и от благодарност му е приятел цял живот. Най-ценното и е Мая.
Най-големия страх на Боян е да не остане без препитание и да не му вземат „Избата“. Най-голямата слабост му е хазарта. Може би и Нина Роси или поне беше в точно определен момент.

Всички те бяха ударени по най-милото им!!! На всеки кошмара се сбъдна. Въпрос – кой знае за страха на Таня от изнасилване? Кой знае за страстта на Боян към комара? Кой знае колко Милото обича сина си? Кой ги познава и тримата толкова подробно? От деца? Отговор – Коцев.

моята версия, за Коцев - той иска само да отстрани Михайл. Мая, всъщност не е изнасилена - Коцев е подкупил доктора да каже така на Таня, за да е сигурен, че ще я разкара.
ДОказателства:
-> Мая не помнеше изнасилване щом се събуди. Говореше и си беше у ред.
->  Доктора доста настойчиво каза на Таня да я махне от тях.

Антидоказателства: -> хипнозара на Распутин.

# 651
Натали всъщност да не се окаже Оля и затова да не поддържа връзки със
семейството си в България? Просто проверявам възможности.

# 652
Натали винаги ми е била подозрителна. Все си мисля, че тя е Оля. Но пък спомена пред БОян за влиятелното си семейство.

# 653
  • навсякъде
Натали всъщност да не се окаже Оля и затова да не поддържа връзки със
семейството си в България? Просто проверявам възможности.
На същото мнение съм. Дори го споменах в къщи няколко пъти и вече ми се смеят, че много се вживявам  Laughing

# 654
442 smile3501! От една страна разбирам, че намекваш за Коцев,
който има влияние над събитията в България. От друга страна намекваш
за Распутин, който действа събитията в НЙ.
Приемам хипотезата за Гончев. Аз също следвайки моята логика смятам, че той
е единственият човек, който знаеше, че Таня ще ходи на среща. Дори той подслу
ша разговора между Мая и Роки, когато тя спомена, че ще посрещне някой с любов.
Мая после по телефона на Тео каза, че ще се постарае да освободи Гончев. Затова Гончев така
лесно си тръгна. Друг момент за който се сещам, че Гончев е неискрен. Историята с
пистолета. Когато Таня го попита знае ли нещо, той сконфузено измънка. Според мен
той го е взел. И там в хотела, мисля че е негово дело убиййството на Миро. Само като се
сетя колко хладнокръвно застреля Милото и Къртев.
Според мен Распутин е превъртял след случката на убитата майка на Маша. Имам предвид
разказа в блога на Фучеджиева. Майаката е била най- милото за своето момиченце. Това е
променило отчасти психологията на Распутин. Той вече взе най- милото на Боян- Избата. Но
борбата още не е приключила. Боян може да получи помощ от Нина според мен. Мисля, че Нина
изпитва истински чувства. Цвета ми е по - неискрена. А чакай Милото, когато се изправи на крака,
ще разкаже играта на гастрольора Распутин и възпитателя Тренер. Мисля, че Стоева и Милото ще
имат своят миг на победа, защото нито действията на Коцев, нито действията на Лука, нито
действията на Распутин са богоугодни и постлани с добри намерения. Таня ще има подкрепата
най- напред на Пол и после пак  на Heart Eyes Иванов.
Коцев не мисля, че има вече такова голямо влияние над Милото и Таня. Таня му намекна на вечерята,
когато бяха тримата, че те вече отдавна са порастнали. Коцев тогава опита с един от страховете на
Милото. Настъпа го леко по обувката и Милото за малко да подскочи, но се съвзе. Вече не е някакво
малко момче. Така, че Коцев не е вече толкова могъщ и той сам го усеща.

Последна редакция: ср, 25 яну 2012, 10:03 от lulu7

# 655
Назначението на Иванов в СГС наистина се възприе сякаш Иванов е парашутист,
спуснат от провинцията. Според мен Гончев го завлече в някаква мазе или лаборатория.
Рано или късно Иванов щеше да го арестува, а и Гончев го мрази заради Таня. Стоева
добре изгони Гончев от дома си, но защо наново го прие. Така пък Гончев застреля Милото
иначе Таня щеше да пистрада. От една страна при нея се подреждат нещата с лъч надежда.

# 656
Simpatikonia, както винаги формулира по-добре мислите ми за анкетата Simple Smile Аз си мислех нещо от типа коя мистерия с най-голямо нетърпение очаквате да се разреши, но така е добре.

За Гончев - мисля, че ясно се оформя следната теория: той не е прекият мозък и извършител на пъкления план/пъклените планове, но със сигурност е вербуван или по някакъв начин е замесен в него.

Тоя Распутин нещо ми изглежда прекалено явно, за да е той. След като най-вероятно не е Милото, то подобен тип дела (изнасилвания и убийства) е редно първо да паднат като подозрение на другия човек, който с лекота би ги организирал, другия мафиот. Другият момент е, че го раздава чувствителен, както говорихме (Машенка, Мая, Алеся,Нина..).
442, интересно предположение за Иванов. Две неща ми се бъркат: 1. Распутин каза, че трябва да изчезне защото знае много - банкови сметки и не знам какво си още. Какво знае Иванов? Той милият само разследва и накрая все нищо не знае. 2. Мина доста време след заканата на Распутин, докато отвлекат Иванов.
Да помислим, кой изчезна след като Распутин се закани? - Айвън, Миро, Роки и за известно време Юнал. От нашето полезрение изчезна и Стоицев. Аз поне не се сещам други да са изчезвали. Жени от тези имат Айвън, Юнал и Стоицев. Ако обаче има Миро 1 и Миро 2, то ние знаем, че единият от тях не е женен, за другият - не.  Останахме с впечатление, че Распутин ще пътува, за да се погрижи за изчезването на въпросния човек. Тоест, за мен остават тук два варианта - Стоицев или Миро 2. Това с тоя мъж много стеснява възможните заподозрени, от освен Стефанаков друг образ женен и живееш с жена си няма.

Коцев съм съгласна, че е много подозрителен и че видимо е способен да организира всичко това. Това, което ме бърка в хипотезата е слабостта му към Таня. ОТ показаното бих казала, че показва повече слабост към Таня, отколкото към Стефанакова, че да тръгне заради втората да организира такива неща. Всичко ми се връзва, без излишната жестокост на изнасилването - той явно има желание да вземе при себе си Таня и дъщеря й, защо ще организира изнасилването й?
За това дали наистина е била изнасилена - освен хипнозата на Распутин, в самите кадри на побоя е доста ясно загатнато.

# 657
Според мен Гончев го завлече в някаква мазе или лаборатория.

Само дето установихме, че човекът е облечен различно и изглежда различно.
Същото важи и за убийството на Миро - Гончев нито е облечен, нито изглежда като убиеца, за да може да е той.
Иначе като идея се връзва.

# 658
Много ми е интересно да ви чета  Hug
Според мен е Гончев ,защото дадоха очите на единия от маскираните ,който стоеше някак безучастно и само гледаше и ми се стори ,че е той .А и нямаше влизане с взлом - само Гончев има ключ от апартамента .Иначе Мая и Тео щяха да се събудят по-рано ,от шума на разбитата входна врата примерно .

# 659
  • Ню Йорк
Полет без прекачване. Голям ключ за мен. За София казвате е невъзможно. Сигурни ли сте, че за Москва е? Тя е бая по-далече от София. Не знам дали има самолет, който да лети толкова километри без спиране и/или без смяна? Ако някой е запознат да каже. Щото иначе Виена ми се вижда най-удачния вариант.

100% гарантирам, че има полети НЙ- Москва Wink

Общи условия

Активация на акаунт