ФЕВРУАРСКИ рожден ден наближава, голям купон се очертава (40)

• 25 771
  • 756
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Никич, я, влизай у пътя и слагай капаците, че ш'играе точилката... Joy
То след такъв масаж, едва ли нещо здраво ще ми остане, та да мисля здравословно  Joy

# 256
малииии никооо, нИдеЙ душа........ помисли си само, ако мъж ти  беше на твое място, т.е. има такива изкушения ииии със сигурност не би ти харесало ако си мисли да се нагласи за нова среща-гореща, нали Wink

# 257
  • До Балкана
Честито на всички именници и специално на Йони! Да са здрави и името им да се слави и да им носи късмет!
Братчето ми и дядо ми имат имен ден, почерпете се!

# 258
Далче, да са живи и здрави и твоите именници!

Много ви благодаря за пожеланията за малък Йони и милите думи!

Бръм, разсмя ме, мила  Laughing  Hug Heart Eyes

Танче, здрави и спокойни да сте само! Всичко друго ще влезе в релси.

Моят син сладък така ми се е вкопчил в полата и ме мамосва нон стоп, че не знам какви ще ги вършим и ние след месец като разбере, че вече няма да съм само негова  Crazy  ooooh!. Сега ми гали корема и казва беби при всяка възможност, ама после като стане реалност ще го видим. Днес даже отиде при татко си, вдигна му пуловера и започна да гали и неговия корем и да казва, че имал бебе там  Joy. Ох, и на него няма да му е лесно да свикне, но времето оправя всичко, сигурна съм  Wink.

Мики
, много ме кефи Явката  Joy. Не стига, че се е разбърборил повече от сериозно, ами и такива неща му ражда главицата  Laughing.

# 259
  • offshore & overseas
Уф, ужасен въпрос! Mr. Green Не ща да отговарям, обаче реших да дам мнение, де, за статистиката.

Ся шсъ заям уекинко - Котич, дай дефиниция на „здравословно хранене”, или пък добави едно „според вас”, с оглед пълната коректност и непретенциозност на въпросТа.

Ох, снощи пак съм изпуснала нещо явно (фанАх само никината точка и ваще коментари). Брех, научихте се вий да триете и тва си е! Twisted Evil

Слънч, радвам се, че си в добро настроение. Наслука за утре, нищо че нямаш нужда! Ние с мойто лъв отдавна не сме пили кафе по ергенски - крайно време е вече... Иначе не знам...

Момичета-кокичета, не мог дансъ пофала - открих топлата вода!! Laughing Тъй - вчера заранта, както вече споделих, нагОстих Калината с Хексалгинче и тя свали Т-то (40+). Да, ама след 6 часа пак вдигна и реших пак да я третирам с Хекс, обаче ударих на камък. Тогава така и не разбрах защо се повтаря ситуацията от преди 3 години, както и при някои от вас (Ла видка, Ради... ся гледам и Съни е споделила).

От 15 до 19 часа туй девойче златно не мож се сапикяса, лежи, аха-аха предала Богу дух, а аз си ровичкам нещо в нетя и... тогава, досущ като руския учен Павлов, открих радиото (в мазето). Оказа се, че много високата Т (над 39) се третира по следния начин (за разлика от просто високата 38-38,5 - 39): с комбинация от Панадол/Нурофен + Хекс (доза според кг. или възрастта).

В тоз момент осъзнах, че заранта всъщност съм дала първо Нурофен, но като не е подействал, панически съм прибавила Хекс и съм забравила. Вечерта действах по същия начин, само че с Панадол, и даде ефект, за разлика от обедната доза.

Та, такива ми ти ралти...

Инак такава Т по правило се сваля за 1-2 часа, не по-малко. Първо, че другото е невъзможно, освен ако не ги топнем в ледена вода (силно противопоказно Mr. Green), второ - че не е и желателно.

Аз разбира се, си разстроих тотално съня, но... ще си отспя кат тръгнат на градина гадинките (хихи, надай се!).

Ние днеска май ще натварим торбата с илачите и ще ходим все пак у мамини, пък каквото сабя покаже....

Последна редакция: нд, 08 яну 2012, 07:58 от Мяуче

# 260
Юуу (да не се чете Юхуу)! Grinning
То станало време за обяд, пък ни кафе сложено, ни закуска направена.... Crossing Arms
Ей такова ми се яде:

Ся шсъ заям уекинко - Котич, дай дефиниция на „здравословно хранене”, или пък добави едно „според вас”, с оглед пълната коректност и непретенциозност на въпросТа.
Уекинко, а? Twisted Evil Hug
Под здравословно хранене разбирам набавянето на достатъчно разнообразна и балансирана храна, а именно: пресни плодове и зеленчуци, месо, риба, както и отсъствието на пържени продукти и боклуци, като вафли, шоколади, сладоледи, близалки, чипсове, снаксове и пр.
Всеки може да сподели кое според него е здравословно, но бих го счела за излишно, тъй като едва ли някой ще определи чипса като такъв. Общо взето правилата са ясни, 'ма сме свободна държава в крайна сметка. Laughing
В случая не се отчита дали приемането на здравословна храна зависи от родителя или детето (кой иска, кой не иска, кой може, кой не може), а дали то действително се храни здравословно по общоприетите стандарти. Wink

Моите например ядат малко пресни плодове и зеленчуци, а периодично (не твърде често) боклуци. Sad

Никич, кейм то а канклужън йет? Mr. Green

Приятна неделя! Hug

# 261
  • София
ДД!  Grinning
Амели, и аз така реагирам винаги първосигнално - поставям се в "чуждите обувки" и поглеждам нещата от там.  Laughing Като не ми харесат, не ги върша.  Laughing Па ако мъж ми биде изкушен... най-вероятно ш ни четете в крими-хрониките. Доколкото се познавам, голям сеир ще направя, ш ги избия, с една дума Joy
Истината е, че нещо ми е доскучало напоследък. Очевидно ще трябва да предприема стъпки да си променя ежедневието, че не си е работа тва...  Crazy
Е, утрото е по-мъдро от вечерта и днес съм бетон!  bowuu

Мики, страхотен е Явко, тая сутрин пак го давах за пример на мъжо!  Grinning

Мяуска, ама и вий тегло теглите с тия температури!  Shocked Да отминават там нужните часове температурни и да ви се махат от главата!  Hug
Котич, моите не се хранят здравословно колкото ми се иска. Особено Макси, който влиза от болест в болест и на практика напоследък кара само на бисквити с прясно мляко и чисто мляко.  Crazy
При Боби нещата са по-добре, но спорадично яде и боклуци, не мога да отрека. Важното е, че не е често, примерно от НГ досега съм му купила един чипс.

Рали, Йони спря ли да хапе откакто си си вкъщи?

# 262
браво ника  Hug wise girl Wink
относно анкетата, какво да кажа..... пазех Амели от шоколадите като от чума и тя сама преди 2 месеца намери едни бонбони на линт и беше си похапнала скришно 3-4, а шоколад не беше близвала преди това изобщо. много бързо се ориентират на тази възраст, трябва да се признае. аз я пазех много, понеже до 1 и 1/2 година имаше АБКМ и никакво сладко нещо, дори бисквити от магазин не беше опитвала, каквото направех в къщи това. доволна съм щото яде много зеленчуци и плодове. аз й готвя, понеже тук няма детски кухни и свикна да яде всичко. авокадо, например, цяло може да изяде без нищо в добавка, броколи, карфиол и т.н. но аз нямах избор, понеже, заради алергията, както ви казах я пазех. сега...... яде сладко, ако набара пак шоколад, не му прощава, чипс също, но аз не купувам, че и без това съм 100 кила, както и вафли, близалки и т.н. също не купувам, но винаги имам сладкиш в къщи, така че.... не знам, доколкото се брои. предните дни ги изкара на филии със сладко и кашкавал, едва вчера поиска мандарини, банани и като цяло плодове, бавно, но славно се възвръщаме към стария ритъм. м/у другото яде много мед, сега ако ми иска допълнително сладки и давам малко мед и сме ОК. много приятно се изненадах, като открих този похват. туй от наш'та къща  Peace
ох, един стомах ме е заболял  Sick, блякс.......
ще намина после пак, хубава неделя

# 263
  • София
Максо също много обича шоколад, фиксира го безгрешно от ранна възраст!  Mr. Green Не помня от кога му давам, но ся например няма как да купя на единия ш. яйце, а на другия не. Разликата е, че боби чинно си стиска яйцето до вкъщи, а Макси го ръфа пътьом, барабар с опаковката.  Mr. Green Mr. Green

# 264
Ох, не ми говорете за сладко. Naughty
Тая мойта Акула е несравним унищожител. Всичко ще изяде, стига да е сладко. Rolling Eyes

# 265
  • Burgas
Здравей те!

За здравословното хранене отговорих, че не много защото не яде плодове,иначе от детската кухня всичко си изяжда,не яде много боклуци,гледам да й давам солети,обикновени бисквити и пръчки мн обича,но гледам от натуралните да й давам,а бе долу горе добре ама изобщо не иска никакви плодове да яде,взима близва и не иска.

Мойто диване още спи,след малко ще я вдигам,че довечера какво ще правим.

Снощи имахме гости по случай имения ден,голяма лудница,малките викат,реват от време на време,големите бягат на ляво и дясно   Grinning 

# 266
  • София
Добра ви вечер Simple Smile

Остана ми малко време сега, докато стане сушилнята, та викам я да ви нагледам.

Мяу, оздравявайте бързо! Много е гадно да се бориш с такива колосалише температури. Понеже Калина е с много крехка имунна система, може би леко се презастраховаме всички с АБ, но слава на Бога, такава температура не съм виждала. Дано и не видя  Praynig

Ника, така и не ти разбрах терзанията, но дано да вземеш правилното решение  Peace

По въпроса за здравословното хранене - ами с ръка на сърцето заявявам, че моите се хранят и двете изключително нездравословно. Калина яде плодове, зеленчуци, но тя практически почти не яде... шоколад, зрънчо, близалки - давам, щото ме е страх да ме умре от глад това дете, някоя калорийка да влезе. Каката е пълна трагедия - не яде месо, не близва риба, ако може да яде само пици и МакДоналд'с най-добре. Калина предпочита Бъргър кинг пред МакДоналд'с. И двете обожават кентъки, мекици, пържено... Ами давам, особено на Калина - само да хапне нещо. И тя не е голяма фенка на рибата, яде само пушена сьомга  Crazy Та така... за шоколада не искам и дума да отварям, много обича. Софи пък, не обича шоколад, но бонбони и чипсове и прочее боклуци може да изяде несметни количества. Боря се да им създам някакви правилни навици, засега без особен успех.  Crazy Но продължавам борбата Mr. Green

Благодаря ви за милите пожелания. Хубава вечер!  bouquet

# 267
  • София
Слънчо, лек първи работен ден ти пожелавам!  Hug

# 268
  • София
Кво става тука - уж ви чета, ама изгубих края.  Crazy Стига сте трили постове, много е гадно чувството да си закъсняла клюкарка.  Crossing Arms

Слънчи, пожелавам ти и аз леко адаптиране на работата. И аз уж се водя почнала, но зася няма да ме карат редовно да липсвам от вкъщи. Утре съм на работа, нооо до обед мисля да се прибера.  Crazy Иначе задачки имам и се моля новоизлюпилата се хрема на Диди да попресъхне и да мога да я фърля в яслата, че не знам как ще се оправя иначе.  Rolling Eyes Мъж ми си е вкъщи, но все едно го няма - много стресираща стана работата му, не стига, че работното време криво (става 3-4-5 часа сутринта), ами и изнервен, депресиран, натоварен... Дет' се вика, по-добре да не беше вкъщи, че така само пречи.  Crazy Ама айде, ще търпим, нали ми е симпатичен.  hahaha

Мяуче, кво разправяш ти за тая Т? Луда работа, аз се побърках при стойност 39,4 С и само това, че беше посред нощ и бяхме в Шумен ме спря да се юрна към спешен кабинет или нещо такова. Тогава Диди смъкна с Нурофен + оцет (но не чорапки, а приглаждания с напоен парцал  Crazy ) за 30-40 минути до 38,2 (май) и после престанах да меря. Ако бях видяла 40 С щяхте да чуете по новините за луда женка по пижама в адския студ в Шумен, с проскубана от ужас коса и с празен поглед да кисне в болницата.  Crazy

По повод анкетата и аз ще се заям, ама по отношение на формулировката на отговорите.  Blush Хич не се учудвам, че избралите втората възможност са повече, просто защото първият отговор се съдържа във втория. Т.е. дори и да се стараем да храним чаветата здравословно (както предполагам правим опити всички), едва ли има някой, за когото това да е достатъчно приемливо.  Naughty Коте, не ми се обиждай, понякога ставам дребнава!  Hug Ако приемем, че се търси субективно мнение и възможностите са 2 - "по-скоро да" и "по-скоро не", аз отговарям с "по-скоро да", въпреки че и Диди поема и не дотам здравословни манджи. Особено пък в яслата... Що ли ми трябваше да гледам менюто, веднага ми се наби в очите закуската за единия ден от миналата седмица - "филия с масло и колбас".  ooooh! Е такова нещо вкъщи не се случва да яде , но пък кво да прайш...  Rolling Eyes

Уф, раздразнителна съм днес, взимам от вчерашното мезе на Далчето, че тъкмо отмарям с червено вино и ви оставям!  Flutter

п.с. Ника, кой е тоз левент?  Flutter

# 269
Уф... Митко яде всичко.. и всичко обича! Досега не помня нещо да не е харесал и да е отказал да яде, освен когато е болен, но тогава не се брои. Иначе яде и плодове, особено мандарини и банани в промишлени количества, ама да кажа че не налита и на шоколада.... Опитвам се да крия някои неща, но мерне ли ги се почва един рев и в крайна сметка му давам всичко.  Rolling Eyes

Слънч, лек първи работен ден и бързо адаптиране!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт