Църквата се произнесе днес.

• 31 433
  • 844
  •   1
Отговори
# 135
# 136
Ама, кой го интересува какво би казала лицемерната църква по кой-да-е въпрос?! Ние не бяхме ли светска държава?!
Интересуват се защото в такива случаи хората имат нужда от помощ, а не от обсъждане и неодобрение от когото и да е било.
За кръводаряване и донорство при което се спасява човешки живот , въобще не ми се обсъжда.

Какво и на кого трябва да признават някои хора? Кой е задължен да дава отчет за такива неща.
Ако беше Божията воля и Господ решаваше...

# 137
Ама Той Господ винаги решава...Църквата, милата Whistling предполага, ама Господ разполага... Peace

# 138
Ама Той Господ винаги решава...Църквата, милата Whistling предполага, ама Господ разполага... Peace
Те тези не са ли им наместници на земята.

# 139
Ааа....кой ги "намести" питам аз.... Rolling Eyes

# 140
  • Costa Rica
Те тези не са ли им наместници на земята.
Уж са, но май само си наместват дебелите дъ-та във все по-луксозни седалки Mr. Green

# 141
Да, бе, народе, кой ги намести, тва се пита в задачката...всички вярваме..а едни са наместници и диктуват, а другите живеят в страх...аре, ве....

ПП Не съм безбожница....напротив..ама тия кой ги "намести"..и им даде правото...

# 142
  • София
Ако Вселената (Христос, Аллах или друго наименование на същото) не желаеше, нямаше да го има ин-витрото. Нито антибиотиците! Wink

# 143
Ивонска, баш! Аз затова питам, кой ги намести тия "божии наместници!" и какво искат....

Кой им каза, че са Божии..наместници може и да са, ама Божии...

# 144
  • София
Ивонска, баш! Аз затова питам, кой ги намести тия "божии наместници!" и какво искат....
...

Власт, пари. За такива "божии" нещица ламтят...

# 145
Хаха, Ивонска, всички ламтят, но си права тия намериха ниша...и плашат народа...суеверия...не ги е срам...да си запалиш свещичка за здраве искат пари....а уж здравето било безценно...да де, ама мат'риала за помощ не е... Whistling ooooh! ... инак са божи служители, абе...

Последна редакция: пн, 02 яну 2012, 16:39 от Tumba_lumba

# 146
Ама, кой го интересува какво би казала лицемерната църква по кой-да-е въпрос?! Ние не бяхме ли светска държава?!

И аз това питах, но остро ми се скараха, че коя съм аз да питам... Naughty Crossing Arms Crossing Arms

Чисто теоретично погледнато, старозаветното християнство е доста кръвожадно, а новозаветното го изби на бизнес (индулгенции, волни пожертвувания за кадилака на владиката и каквото се сетите). Това с "Бог е любов" и ала-бала са американизирани измишльотини от последните десетилетия, всъщност християнството е доста зловеща смес между детска приказка и опит за въвеждане на морално и безопасно съжителстване на хората. Времената, в които то е имало фундаменталистки харатер и е разрушавало човешки животи обаче, слава Богу, е свършило. Сега БПЦ е вредна с това, че е организация, която съществува заради самата организация и за да генерира облаги за нейните членове (бих казала, персонал). От нея не излиза нито духовен, нито материален продукт. Това я прави паразит. И я лишава от моралното право да се изказва по каквито и да било въпроси. 
   202uu

# 147
Та, ко казала Църквата....

# 148
  • Costa Rica
Ако Вселената (Христос, Аллах или друго наименование на същото) не желаеше, нямаше да го има ин-витрото. Нито антибиотиците! Wink

newsm74
Жалко, че никой от тях не е дорасъл до това интелектуално прозрение.

Всъщност, разбирам ги. Ако 270 000 жени, вместо да обикалят по манастирите и да се ръсят за молитви и попско мрънкане, отидат на ин витро, сериозно ще им западне бизнесът на хората Mr. Green Погледнато от този ъгъл, становището на църквата си е просто нисък удар по конкуренцията Wink

# 149
Та, ко казала Църквата....

Уф, Тумба Лумба, понякога лигнята ти ми е страшно противна.  Приеми го като градивна критика.

Абе, как Църквата ще признае асистирано зачатие, когато то се случва с Божията воля и Божията помощ? Просто противоречи на де що има канон и правило.

Общи условия

Активация на акаунт