Отговори
# 45
Здравейте, момичета!

Виждам, че реакцията на Светия синод засяга много хора - и тези, които имат проблемно зачеване и други, които изпитват други здравословни проблеми, но ето как от Асоциация за репродуктивно здраве, бременност и грижа за децата "Усмихни се" отговориха на висшите духовници в България. Струва си да прочетете:

http://www.plovdivutre.bg/obshtestvo/28003-otvoreno_pismo_ot_usm … e_do_svetia_sinod

# 46
;Ето една доста извратена ирония! Усещаш ли се? Надали.  Като гледам само фрапантните грешки.
 Въобще за това кратко време, в което съм във форума се хващам за главата от неграмотността на бг-мамите. Все съм била по форуми, ама такова нещо не съм виждала. То с такава неграмотност сигурно и в тийн форум не може да се сблъска човек. ;
 Нямах ,намерение да ти отговарям,но ....след като сме неграмотни,не ни чети ,и не се заяждай,не ти пожелавам ,никога да изживееш ,ти или някой твой близък ,нашата болка,защото никой не е застрахован

# 47
Много хубаво отворено писмо и подкрепям с две ръце. Дано БПЦ се вслуша в апела на всички тези млади хора с репродуктивни проблеми и да застане зад тях с морална подкрепа, каквата трябва да дава. Дано и скоро излезе от средновековието, в което се намира, за да не станем още по-безбожни Peace

# 48
Много хубаво отворено писмо и подкрепям с две ръце. Дано БПЦ се вслуша в апела на всички тези млади хора с репродуктивни проблеми и да застане зад тях с морална подкрепа, каквата трябва да дава. Дано и скоро излезе от средновековието, в което се намира, за да не станем още по-безбожни Peace

Дано наистина!  Praynig

# 49
  • СОФИЯ
БРАВО НА Пенка Георгиева
Асоциация за репродуктивно здраве,
бременност и грижа за децата „Усмихни се”,
член на „Българска асоциация за закрила на пациентите”.
това се казва отговор, няма какво да коментираме повече. Синодовците, да се затварят устите или поне като се изказват по някой въпроси да помислят за това. Предлагам им да броят до 100 преди да си отворят устите  #2gunfire hahaha hahaha

# 50
  • София
"Църквата ни се показва като изостанала, изключително едностранчива в гледната си точка и напълно безразлична към страданието на хората с репродуктивни проблеми."
С две ръце се подписвам под отвореното писмо!   bouquet

Но не мога да се въздържа от коментар и по някои предишни постове:
Shocked #Crazy #Crazy #Crazy Недоумявам как е възможно нормална жена, и въобще - нормален, интелигентен човек от 21-ви век - да споделя меко казано идиотската позиция на светия синод /нарочно го пиша с малка буква!/. Недоумявам и защо ЧАК сега уядените ни попове се сетиха да се изкажат по въпроса за АРТ, след като това се прилага у нас вече 20 години  Rolling Eyes  По тяхната логика /която малко ми припомня отношението на Инквизицията към повечето гениални умове на Ренесанса/ излиза, че трябва да пратим на кладата всички, заченати по този начин, барабар с родителите им и лекарите, всички служители на Фонда, както и всички депутати и министри, одобрявали държавно финансиране за двойките със стерилитет! Не било богоугодно ?!? А богоугодно ли е да са разхождат най-демонстративно с коли за по 300 000 евро, питам аз?
Нямам думи! А още по-нямам думи за позицията на morning sun /много "подходящ" ник, няма що! - егати утринното слънце doh/ Но ми се струва, че най-адекватното отношение както към нейните глупости, така и към "позицията" на старците-разбойници от синода, е тази  ignore2

Момичета, честита нова година! Пожелавам ви здраве и много сбъднати мечти!

Последна редакция: вт, 03 яну 2012, 12:53 от burty

# 51
Момичета, радвам се, че все повече обществени личности застават зад нас!

http://dnes.dir.bg/news/tzarkva-in-vitro-shterev-10225469?nt=10

http://ivo.bg/2011/12/31/%D1%81%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B4%D1%8A%D1 … 0%BB%D0%B0%D1%81/

И съобщение от Венци Мицов във ФБ, кандидат за вицепрезидент на Президентски избори 2011 г:

"За да не губя форма днес ще направя едно участие при любимият ми водещ Милен Цветков, където ще премеря сили с писателят, БСП член и ляв интелектуалец (май беше и шеф на БНТ по едно време) Иван Гранитски в спор относно безумната декларация в защита на Българската православна църква, нейните лимузини и владики, които отказват да им разсекретят досиетата...
"Часът на Милен Цветков " започва в 17 по Нова..."

# 52
Ох, сутринта гледах Стаменов как за малко не стана да и зацепи два шамара на кухата лейка.

# 53
Момичета, аз лично имах намерение да кръстя децата си (ако някой ден стигнем дотам) в църква. Но след тази "позиция", категорично това НЯМА да се случи, както и повече и стотинка от мен няма да отиде в т.нар. "църква". 
А тези от т.нар. "Свети синод" просто не си дават сметка срещу какво и колко много (за съжаление) хора се изправят!!!!!!!!!!!!!!!

# 54
  • СОФИЯ
Не сме сами момичета, браво на тези дето ни защитиха  Hug Hug Hug

Ето още една статия:
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4437911

# 55
# 56
  • гр. София
Интересно ми е патриарх Максим по божията воля ли доживя такава възраст или поради лечение в болница. Това не е ли също намеса в божиите дела? Ами бог може пък да е искал по-рано да си го прибере, ама на - осуетили са му плановете.
И поповете с молитви ли се лекуват или ходят на лекар? Защо така се намесват в божиите дела?  #2gunfire

Кураж, момичета, и на нашата улица ще изгрее слънце!  Hug

# 57
Ема нее, нали чухте "богословката" - когато ставало дума само за човешко тяло - можело. Но когато се "боравело с човешки души" (за каквото смята ин витро-то) - вече не е приемливо.
По-големи тъпотии отдавна не бях слушал.

# 58
  • СОФИЯ
   Re: *ФОНД АСИСТИРАНА РЕПРОДУКЦИЯ* - кой до къде е - 7!
« #622 03 Януари 2012, 17:33:00 »   

--------------------------------------------------------------------------------

утре в сутрешния блок на Нова телевизия от 8 ч. ще се обсъжда позицията на Светия Синод, в който ще вземат участие д-р Стаменов и един от авторите на становището.

Момичета, гледайте ако имате възможност сутрешния блок утре  bouquet

# 59
Всъщност предаването е било днес сутринта

http://www.novatv.bg/news/view/2012/01/03/25201/

Общи условия

Активация на акаунт