Нашите малки мечти съкровени, рожденици стават - усмихнати и засмени! - 29 -

• 25 869
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
Ети, сега видях какво съм писала. Килограмите са 8,800, ама и аз много фина я изкарах  Blush

Урината я взимам с колекторче, предния път се получи от раз, надявам се и сега да е така. На гърне още не съм я слагала, то и ние като Калифорния още не сме взели. Взех от ЛЛ и направление за очен лекар, че нещо едното оченце стои накриво. Педиатърката потвърди, че фонтанелата е затворена изцяло.
В тази връзка някой беше писал,съжалявам но не помня кой  Blush,  че са им били ваксина, каква е тази ваксина, следващата не е ли на 1г и 1 месец?

# 526
Пепита  Hug- Дванадесет месеца-не по-рано от 6 месеца след ІІІ-ия прием
(1 година)
мускулно, 0,5 мл Първа реимунизация противСтрептококкус пневмоние (IV прием) Конюгирана пневмококова ваксина
SYNFLORIX   

# 527
  • София, Лагера
Хау! Наминавам да ви видя за миг.
Честито на всички рождениченца, които пропуснах!  Hug

Бебеш, ай да свършва успешно вече тоз кахър и да забравяш бързо! Hug

До урина въобще не съм стигнала. Здрав е видимо, няма да го изследвам.

Ние сме добре, търча по огледи по цял ден (со се бебела), това в общи линии...

# 528
  • Пазарджик
За урината,като се събуди или след храна е най лесно.Предварително си подготвяте съд-аз ползвам леген(измит и попарен с вряла вода),та сядам на тоалетната с разтворени крака(само как го обяснявам),Нели във мене(без памперс Mr. Green) ,обикновено не чакам дълго.Може да казвате пишшшшшшшшшшшшш или да пуснете чешмата(второто не съм го правила ,прочетох го някъде)

Ох ние трябва да ходим на консултация,ама в това време с тия бацили как да я заведа ooooh!

# 529
Вдигнахме температура, тъй като повръща панадола и дадоха свещички, които сигурно ще ни отежнят диарията.

Последна редакция: пн, 09 яну 2012, 16:18 от Бебешондел

# 530
Пепита, ние също минахме през детски офталмолог именно заради такова притеснение, че едното оче стои накриво. Тя жената се учуди, че отиваме, защото до годинката, че даже малко и след това децата правят един псевдо страбизъм (лъжливо кривогледство), примерно заради по -широка основа на носа или паднал/скосен клепач(при нас и двете са на лице) , та няма нищо притеснително в това. С растежа всичко се намества. Разбира се не е лошо да се види, ако те притеснява, но си мисля, че ще излезе същото и при вас, понеже доста снимки съм виждала на Кали.
Също да ви кажа нещо интересно, което не знаех. РАзширяваха и зениците за да е пълен все пак прегледа. Бебетата се раждали с далекогледство, което в последствие се израства и има определени норми според възрастта. При нас малко е на горна граница 3.5 диопъра далекогледство и 1 диоптър астигматизъм, но пак е в рамките на нормалното. За тяхната възраст около 2.5-3 диоптъра е абсолютно приемливо.

БебешPraynig

# 531
Бебешондел  Hug Hug Hug, дано бързо да минава всичко! Praynig

# 532
 Здравейте, да дам и аз отчет от дк, 7400кг.и 70см. източила се е за един месец  Mr. Green
 Ивайла има някаква кашлица, която  е като ларингитна, една такава дрезгава, без хрема, без нищо. започнахме осцилококинум, вит .С и Са глюконат.

Гали, и макарачки искаха да слагат по едно време, но се разминахме, но те май се слагаха при серозен отит, ако помня добре. той открай време си има проблеми с ушите, но гноен е правил само тогава.  дори днес се оплака от ухо отново, а до миналата седмица пи аб за негноен отит. Не знам вече..., записах час за утре за УНГ, сутринта ще го водим да му вземат и секрет, да видим какво се случва. Обясниха ни, че в средното ухо има много и малки кухини, до които понякога аб трудно достига, ама това неговото вече... А, по тази причина, като се появи хрема настръхвам, наистина носа трябва да е проходим, направо го побърквам от промивки с физиолог. разтвор иначе веднага отива към ушите.

Елч, и на нас ни дадоха направление за изследвания и трябва да взема урина, ще пробвам да я чакам да се изпишка, че и аз с колектора не се справям нещо, а от гърне знам че не трябва да се носи.

ние си имаме трето зъбче, видях го на рождения й ден, а кога е пробило не знам, но вече е голямо колкото другите два, които са от два месеца. Елч, може и вие да очаквате скоро  Simple Smile

Днес си подадох молбата за удължаване на майчинството, хубаво е човек да се види с колегите, макар и за кратко.

Бебеш, мила  Hug

упс, цял ферман написах...спирам за сега.

Последна редакция: пн, 09 яну 2012, 16:59 от адис

# 533
Емили, тенкс за инфото, аз не знам защо си мислех, че тази ваксина е следващия месец  newsm78 , може би защото на Кали тогава ще и я бият.

БенджиHug и аз искам само да я види специалист. Когато пролетта водих каката на офталмолог, попитах кога трябва да се направи първият профилактичен преглед на бебетата, докторката каза на около 1г. и 6м., но обикновено майките водели децата около годинката, ако има някакъв видим проблем.

# 534
  • София
Здравейте мацки  Hug

Аз нали съм " леко " луда, и откакто се е родило моето дете постоянно си втълпявам какви ли не глупости, отново съм притеснена...  ooooh!
От няколко дни насам започна да си върти доста често главицата наляво-надясно, отначало й се радвах, как казва сякаш " не ", обаче започна да го прави и без някаква конкретна причина, някой забелязвал ли е подобно нещо при своите деца?

За урината, на 6 месеца пробвах всички известни ми трикове, е не можах да й взема, сега ще се опитам с гърнето  Peace

Май Чопи питаше за промивки с физ. разтвор, аз всеки ден и капя, не за друго, а защото обожава, сякаш й давам шоколад да яде, с такова блаженство преглъща, и докато се свърши флакончето не ми дава да спра  Crazy, та и за това исках да попитам, дали не е вредно толкова много?

# 535
Като не ми отговорихте за снимките, се принудих да кача в нета (хич не съм фен, ама...)
Та, ето ви почерпка с нашата тортичка:

Знам, че е малко като домашна, ама това успяхме да принудим сладкарите на "Ренесанс" да ни направят...
Иначе меракът ми беше за тази:

# 536
  • ул. "Мечтание"
От няколко дни насам започна да си върти доста често главицата наляво-надясно, отначало й се радвах, как казва сякаш " не ", обаче започна да го прави и без някаква конкретна причина, някой забелязвал ли е подобно нещо при своите деца?

Искрен го прави доста често. При него специално е вид игра, много се забавлява, особено, ако ние с мъжа ми и брат му се включим.  Wink

# 537
Мадлен, преди време коментирахме, че много от бебетата го правят. При нас понякога има и блъскане на главата в столчето за хранене. ooooh!

# 538
  • София
Ооооф, аз не напразно сложих леко лудата  в кавички  Embarassed

Ама съвсем друго си е от тук да ме успокои някой, благодаря момичета  Hug

Az i ti тортичката изглежда много добре, аз май ще направя една домашна, и ще поръчам една за вид, че моите стават много вкусни, обачеееее физиономията им не е за пред хора  ( и за снимки ) newsm62

# 539
Опитах се да пиша сутринта, но след като 1 час писах 3 реда и накрая ги изгубих се ядосах
Та ще се опитам по памет да се включа с някои теми:

Мария, нашето пишле вече е екстра. Вярно, че преживях голям стрес, но се радвам, че стана сега. Имаме още малко до заветната цел, но важното е, че сме стигнали до тук с възможно най-малко стрес за детето. Той действително нищо не разбра, от това което се случи
Честит ти бъдещ доФтор

Бубе, за моя цистит ти бях заказвала. Излязоха е-коли в урината, та антибиотик, та чудесии, пък колко пари ooooh! Газ пикая направо от яд. Дано не ме повтаря скоро, че ще фалирам

Торти поръчахме 2 от Флай, дано да са хубави. Не бих си правила експеримента да разчитам на моите скромни кулинарни умения. Излязоха ни 75 лв с доставката, че се оказа, че няма и как да минем да ги вземем, това за 24 парчета май newsm78
Дето ще съсипя толкова продукти, ще омърлява цялата къща и ще се изнервя крайно ..... здраве да е

Какви изследвания се правят около годинката, гледам, че масово се говори за изследвания? Даже бях забравила, че има още ваксини ooooh! Оф, пак страх, пак кошмари

Бебеш, знам че е много трудно и изнервящо, но се опитай да имаш диалог с лекарите

на мен по ред причини ми е много подтиснато и имам чуството, че детето го усеща и все идва да се гуши в мен newsm45

Последна редакция: пн, 09 яну 2012, 18:04 от kak@r@la

Общи условия

Активация на акаунт