Франция извън Париж

• 81 857
  • 558
  •   1
Отговори
# 330
В България има лавандулови полета и то не по-грозни от Прованските. Т.е. лавандулата си изглежда еднакво където и да се намира. Само казвам, ако ще се трошат пари да е за нещо, което не се намира под нашия нос ... само с малко друго име и популярност.

# 331
Е, Прованс е привлекателен заради всичко, което е. И лавандулата е само един компонент от всичко. В България трудно някъде ще намеря същата атмосфера като тази в Прованс или по Лоара (примерно).

# 332
Ясно, но като е заспрягана тази лавандула ... сякаш като погледнеш полето без край то има значение къде се намира и къде цъфти.

В комбинация с характерни неща е ясно.

# 333
  • София
Пък всеки да си троши парите както намери за добре, нали? Wink

# 334
Ама да, разбира се.  Нали това казвам.

# 335
  • София
Тъй де...пък дори и да искаш да си ги потрошиш заради лавандулата, именно в Прованс Simple Smile.

# 336
Тъй де...пък дори и да искаш да си ги потрошиш заради лавандулата, именно в Прованс Simple Smile.

Да, ама и някой да ти каже, че прованската и родната лавандула еднакво изглеждат и еднакво миришат пак не е зле. Да не се разкарваш за една ми ти лавандула пари да трошиш. Да можеш да си избереш къде да я гледаш лавандулата.

# 337
  • София
Няма как да знаеш кой за какво отива и каква иска...едва ли някой отива само за едната лавандула, но и така да е - не пречи на никого Simple Smile

# 338
Именно, именно ... през цялото време това казвам. Затова добрата информираност е голям плюс.

# 339
Bandiera rossa цялостото ти участие тук е без грам смисъл. Нещо по същество? Повече от ясно е, че питащата по принцип ще пътуват септември в Прованс и покрай това се интересуваше кога се косят лавандулите. А не обратното(че ще пътуват само за да зърнат лавандуловите полета), каквото ти казваш. Мисля, че СПАМа ти е достатъчен.

# 340
Аз не съм казала, че ще пътуват само заради лавандулата, а че по принцип ако се пътува само заради лавандулата не си струва според мен.
След това се започнаха обяснения от сорта какво съм казала, което не съм казала.
И никакъв спам не виждам освен големите тълкувания около едно най-нормално изказване и сравнение.
Казах си мнението , като никого не съм спирала да ходи да гледа каквото си иска и където си иска.
Първо си прочетете коментарите и после кой спами.

Да лавандула има и в България. И да си кажа правичката ждрела, устиета и делти на реки има също в България не по-лоши от Френските.
Т.е. за мен си вадя извода , че ако ходя до там то няма д е само за да видя лавандулата и gorges de l'Hérault например.
Т.е. като част от обиколка е ок, но като отправна точка и пик в програмата не е . Има други неща. Лавандулата може да е помежду другото.

Това според мен. Не виждам нужда от спор върху споделено впечатление.
А ако някой по друг начин си го разбира да не се чувства обвързан с моите впечатления от френските забележителности.

# 341
Никой не е казал никъде, че ще се ходи там само за ждрела и лавандула. И темата е не какво има в България, нали?  В този смисъл този ти коментар:

В България има лавандулови полета и то не по-грозни от Прованските. Т.е. лавандулата си изглежда еднакво където и да се намира. Само казвам, ако ще се трошат пари да е за нещо, което не се намира под нашия нос ... само с малко друго име и популярност.

беше изключително неуместен и заядлив. Нали сама признаваш, че всеки има право да прави каквото си иска с парите си. В този смисъл аз на този етап от разговора искам да ти кажа, че никой не се интересува какво ти мислиш и какво има И в България. Включването ти беше не по темата и беша СПАМ, който предизвика конфронтация и страници коментари след теб. Ако целиш да привлечеш вимание - успя. Но не с добро.

# 342
Bliss изобщо не си права защото нищо неуместно и нищо заядливо няма в мнението ми. Има споделяне на лични впечатления и мнение и сравнение , което е нормално да се направи ... като база за предното. А ти реагираш прекалено лично, не разбирам защо. Аз не коментирам нищо твое лично. Коментирам уникалността на едни природни забележителности. И никъде не съм конкретизирала, че дадена потребителка е тръгнала само заради нещо си на някъде. Казвам, че само заради нещо си според мен не си струва да се ходи до там.

Може ли да спреш да вадиш думи от контекста , че вярно става спам с тези нападки, реакции и обяснения. Ясно е какво казвам, а защо ти реагираш така си е твоя работа.

Аз също пътувам към тази дестинация , но и към много други и правя сравнения и споделям впечатления и също така казвам мнение.

Никого не задължавам с него. Но Ти се опитваш да ме задължиш да не си казвам мнението и да не си споделям впечатленията и да не правя сравнения и това не ми се струва нормално.

За тамошнния регион бих гледала специфични неща. Антики , паркове с птици и животни, които не мога да видя на друго място, природа също, която не мога да видя на друго място... местен бит и култура. Полетата с посев , който може да се види на всякъде бих гледала минавайки с колата покрай него.

Аз мога да подхвана друга тема и то е за некомфортността на паркингите в градовете, те са основно за ниски коли ... а високите не е ясно къде да паркираш  ... както и за невероятно високите глоби за нарушения. Може да е нормално ако се пазят от туристи, но ако ще ги привличат не е много приятелски . Според мен би трябвало да има толеранц.

# 343
  • Burgas, Bulgaria
Bandiera rossa, много е просто: Споделете личните си впечатления само ако ви ги поискат и няма да има напрежение. Когато някой помоли за нещо, ако знаете му отговаряте, ако не знаете просто подминавате.
В случая dream_555 попита и и беше отговорено точно и ясно:
Здравейте и от мен! Записвам се да следя темата с интерес. BlushHug Предполагам, че лавандуловите полета в Прованс ще бъдат окосени в началото на септември. Това вярно ли е или има някакъв шанс да ги зърнем, защото сме избрали тогава да пътуваме?.....
Лавандулата цъфти от средата на юни, даже по-скоро поледните дни на юни до към средата на юли. Към края на юли до средата на август е окосена - за съжаление през септември вече няма.

Ако ви поискат мнение дали си заслужава ходенето и трошенето на пари някъде, тогава споделяйте колкото искате!

# 344
mamsity много е просто наистина, само се чудя защо не си спазваш собствените прости принципи и коментираш без да съм те попитала!

Също много е просто , че форума и темите са за мнения и впечатления, а не за реакции и измислици подобни на твоите и трето не съм отговаряла на потребителката dream_555 , а съм споделила мое мнение по даден въпрос.

Ако не ти стана ясно съжалявам. Може ли да спрете да ме нападате, да ми определяте какво да пиша и да спамите ?! Абсолютно нищо не съм казала, което лично да ви засяга и да не е по темата. Не съм обидила никого за разлика от вас.

Не ви разбирам реакциите , честно.

Общи условия

Активация на акаунт