Франция извън Париж

• 82 680
  • 576
  •   1
Отговори
# 570
  • Майничка
Тази година минахме през Авиньон по време на фестивала, няма такъв кеф - през 20 метра скечове, песньовки, танци ... пиршество за сетивата. Да не ти са под прозорците, де, но като за туристи беше впечатляващо.

# 571
А за снимки на лавандула определено да не се пропуска и Лавансоле.

Сигурно имате предвид Валансол (Valensole)? Мисля, че това място на снимката е там

# 572
  • София
Валенсол, да, но снимката е от Абатството Сенанк - в Люберон.
Ancy, поздравления за кадъра без нито един размотаващ се турист 🙃

Ще чакаме и още снимки - на мен така необработени ми харесват повече 🙂

Последна редакция: ср, 22 юли 2026, 13:43 от Lana

# 573
Е да, Валенсол. Не знам защо съм го написала така.

Това поле пред сградата на абатството е с каменна ограда, висока около 1,2. Та снимката е от един камък, за който имаше опашка. Simple Smile Иначе високи хора, каквато аз не съм, имаха нужда само от дълги ръце. Иначе си имаше хора доста в абатството, но моите очаквания бяха за много, много повече. И който ходи, преди да стигне до сградата (слиза се по еднопосочен път отгоре) да спре горе на пътя и да го снима отгоре. Аз първия път пропуснах, та се връщахме втори път, че пътищата са еднопосочни.

И да пиете много, много розе. Толкова вино съм пила само в Тоскана, но там е червеното кианти (Сан Джовезе).

# 574
Страхотни снимки. Анси, като имаш време, може ли да споделиш малко подробности - какво сте посетили, колко време ви отне и къде нощувахте. Мерси предварително и не е спешно.

В замяна мога да разкажа за Auxerre, Бургундия.

# 575
Страхотни снимки. Анси, като имаш време, може ли да споделиш малко подробности - какво сте посетили, колко време ви отне и къде нощувахте. Мерси предварително и не е спешно.

В замяна мога да разкажа за Auxerre, Бургундия.

Обещавам, ще напиша. Пообиколихме почти всичко, което е в списъците.
Само ще кажа, че беше изключително добро решение да спим във вили извън населени места.

И да, разкажи. Ще е много интересно. Италия сме я изръчкали надлъж и нашир. Но във Франция имаме доста пропуски. Аз вече си планирам една Лоара(били сме частично) от Орлеан до Нант и после малко южен и западен Бретан.

# 576
  • София
Е да, Валенсол. Не знам защо съм го написала така.
Според мен добре се получи "Лавансоле", подходящо 🙂

Аааа вече и там ли има място за снимки с опашка 🤣🤣🤣. Последният ми шок беше по средата на Шанс Елизе пред Триумфалната арка.
Като бяхме си бях намерила едно място за снимки, но имаше бусче за зареждане и някакви работници пред сградата плюс разхождащи се хора, та затова го отбелязвах.

Подкрепям за розето! Много върви...

Общи условия

Активация на акаунт