Отговори
# 150
Привет в новата темичка.Галактик поздрави за добрата работа  bouquet
Мамчета да ви питам колко наддадохте от както са ви изписали от болницата.Нашия гладник за 25 дни е +1.200 и +3 см.Май е много ми се струва.Дали не го прехранваме? Той е на кърма,но веднъж в денонощието давам АМ ,че не му стига кърмата #Crazy
И за питата да питам.На 40-тия ден ходите ли на църква и какво правите?
Когато се роди Емили, моя приятелка ходи до църквата за светена водичка, с нея я мажем първите 40 дни, след което на 40тия ден от раждането ще отидем с бебка да ни пее попа очистителна молитва(мисля че така се казваше) и пак ще искам светена вода за здраве на децата  Peace
След 40 тия ден знам че се събират жени на сладка питка за здравето на бебето, и така това знам аз и това ще направим  живот и здраве да е Peace
Браво за доброто наддаване! Само така Лекси е мъж и трябва да е голям  Mr. Green ние до тук сме +800гр като идем на консултация ще видим на см колко сме пораснали  Wink

# 151
  • София
Здравейте и от мен, момичета Simple Smile
Много ме успокоихте за това с изпотяването, че направо сериозно си се бях шашнала особено първите няколко нощи, когато се прибрахме от болницата - всичко беше мокро - възглавница, чаршафи Sad Но явно си е последица от раждането и се надявам скоро да приключи Praynig
Иначе ние се храним на поискване на около 2 часа и имам чувството, че цял ден само това правим, защото храненето ни трае по около 40 - 45 мин. и докато приключим дошло време за следващото хранене Wink Но важното е да му стига кърмата, че хич не ми се дохранва......

# 152
Изпотяването - и аз много се потях. Не можех да разбера от какво е, дали е от инжекциите и системите, които ми слагаха, или нещо че бях болна. А майка ми постоянно хвърляше бомбата и ми казваше, че имало няква родилна треска ли, нещо такова, да не съм прихванела, чепо цял ден съм се миткала по улиците
уффф няма да мога да се доизкажа.... много взе да плаче, туй юначе

# 153
vanina_nina, аз ти писах за оризовата вода, че е рано, а сега виж какво стана. Дивна най-вероятно ми е с АБКМ и вече една седмица има слуз или пяна в акото. Е наддава си, но от време на време има и по няколко точици кръв, та сега сме на оризова вода и хидрасек. Sad Cry
В следствие на горното имам въпрос към ЛЛЛ - детето ми е една седмица със слуз в акото, а понякога и с малко кръв. Личният ни лекар ни каза, че най-вероатно е алергия, тъй като аз наред с многото други течности пиех и прясно мляко. Сега спрях млечните продукти, както и цитрусовите плодове, повечето меса, но има ли някакъв хранителен режим, който вие бихте препоръчали на кърмачката? Дивна е изцяло на кърма, аз се старая да спазвам добър режим - не пия газирано, кафе и кола, не ям шоколад, сега още повече ще се старая. Също - какво мислите за даването на оризова вода в нашят случай, тъй като тя често се изхожда. след всяко кърмене - на 2.5 часа, а понякога и плюс още два-три пъти към другите? Не плаче почти, спокойна е, напъва се, а през останалото време е изключително спокойна. Колко пъти трябва да се изхожда бебето в този случай, и над колко е опасно за неговото здраве?
Пилето, Дивна също има такава пяна в изпражненията, наред с нея и слуз.
Дюки, аз също се потя по шията и между гърдите. Всичките кърмачески периоди.

# 154
Lyubi,ние започнахме масажи след 1вия месец и то само вечер след баня,това по препоръка на педиатърката.За гимнастика каза,че е още рано,от другия месец.

# 155
Така като чета май цитрусовите плодове трябва да се избягват  newsm78
Аз днес така омеших циците, че не помня коя колко пъти давах  hahaha (.)(.)
Утре е първата консултация и съм много развълнувана  Crazy

# 156
Бележка за поставени ваксини се иска само за детски, не за еднократната при раждане. Издава се само от личния лекар на детето и не може да се използва епикризата.

# 157
Пижо, благодаря, че сподели за масажа. Опитах преди баня тази вечер масаж и гимнастика, но още си държи много сгънати крачетата и ръчичките Лили и не ми се ще да я мъча. Явно ще изчакаме поне първата консултация и тогава ще питам.
Стефи, нашият татко много помага и с двете деца. Голям мерак му е да гушка Лили. Може би трябва да поговорите с твоя мъж да не го притеснява нещо.
Влизам да си взема душ и отивам да приспивам каката, че идва време за следващото кърмене...

# 158
  • Пазарджик
mimsat да попитам и аз-казваш 2-3 изхождания колкото монета от 1 лев, а нашите са 2,3 но разпльостато по целия памперс и понякога даже като пръдне ама яко и го мята чак до средата на гърба си, нормално ли е това,имаме вече колики, акото е млечножълто, на кърма сме и 1,2 пъти в денонощието дохранвам с АМ между 30-60 мл

беборана.....,

звучи съвсем нормално. Някои бебета се изхождат по малко при всяко хранене почти, а други по-рядко, но по-обилно. За това казваме, че до 6-тата седмица е добре да има ПОНЕ 2-3 изхождания, което е ориентир за добър прием на кърма.

В повечето случаи щом изхождането е с жълтеникав до жълто-зеленикав цвят и кашеста консистенция, се смята за нормално.

# 159
И аз се преобличам по няколко пъти вечер. направо като обляна във вода съм:)

Ей, като ви четох, как има някои майки да оставяте бебоците нощем да гладуват и ми дожаля - то вярно си е лично решение - ама си представих едно малко стомахче, празничко и гладно и сигурно го и болинка милото и да го държите гладно. аз на баткото съм му давала до 18мес и ношем да хапва. сърце не ми е давало да го държа гладен. сега вече не иска да яде и си расте доволно дете. надявам се и със стомахчето да няма проблеми. ами то детето си показва самичко от какво има нужда

# 160
  • Русе
Liubi,тук(русе) дават акта само на теб или съпруга и то с твойта лична карта!На същото място подаваш за родствени връзки-4 лв,става за един ден.С пълномощно не знам как стои въпроса Thinking
Беборана,ентерокинд го даваш както пише,нали?А как разбираш кога да минеш на 3по3?

# 161
Момичета, от къде да си купя жито? Embarassed Чета ви, че ви помагало за лактацията, а пък никога не съм купувала и не знам къде да търся. Не знам и как да го приготвя. Rolling Eyes Хапвала съм с настърган лимон (май кора?! newsm78) и пудра захар, ама не знам как се прави... Срам, срам! ooooh!
stefito_8986, и при мен беше така с кърмата - в деня на изписването гърдите ми се пукаха по шевовете, утрепах се да цедя и пак преливаха. На другия ден изведнъж всичко се нормализира - кърма имам, бебка само това папка, но не преливам. Гърдите ми са спокойни и почти винаги са меки - дори и да се напълнят повечко. Така че всичко е ОК, не се безпокой. Peace
Що се отнася до мъжа ми - аз не мога да се оплача. Помага ми повече, от колкото съм очаквала (чукам на дърво, да не чуе дявола!!!). Гушка я, успокоява я (дори повече от мен - аз понякога много се нервирам, а знам, че тя го усеща, но въпреки всичко не мога да се овладея така бързо и той я поема, а тя утихва), става да я приспива след яденето към 5-6ч., за да мога аз да спя, дава й изцедените 10-15мл. кърма, в които съм сложила капките за колики, къпе я (аз поливам - само първото къпане го направих аз, но го виждам, че му е приятно и не напирам да му го отнемам)... Тези дни започнах да го уча и да я преоблича, че го виждам, че не се чувства сигурен дали ще се справи и се ослушва да изяви желание. Издебвам малката, когато е по-спокойна, за да не се затруднява той допълнително. Като свикне, ще го пусна в екшъна. Crazy

# 162
  • бургас
Здравейте майчета ,аз рядко се включвам с мнения ,но ви чета редовно и доста често ползвам вашия опит и мнения .  Hug
Имам въпрос към ЛЛЛ:
София е изцяло на кърма ,опитвам се да се храня здравословно ,за да не и дразня коремчето .Кърмя я  на 2 -2,3 часа ,само през нощта на 3 часа .Но от 2 дни имам следния проблем :не иска да суче от лявъта гърда .Като я сложа на нея суче 5 мин и започва да се дърпа ,да се сърди и като се разплаче я местя на другата .А като засуче в началото и изпусне зърното тече кърма доста силно ,заради което си мисля ,че не са запушени канали , а просто кърмата е малко.Не знам дали е възможно това.  ThinkingА от дясната гърда  си суче спокойно поне 15 мин.Това се случва само вечер след баня когато е доста гладна .Ако може да ми дадете съвет как да се справя с проблема си  Praynig
Иначе софия си има наакани поне 2-3 памперса на ден и поне 4-5 напишкани .Спокойна е и си спинка добре.

# 163
cvete7575 как 3 по 3  newsm78 давам до 6 пъти на денонощие по 3 капки, ти как го даваш

# 164
*Teddy* жито има в магазините за хранителни стоки, но така също и в църковните магазини или в църквата.
Току що заспа моя бебчо. От час и половина не може да се успокои от тези колики. Май само сукането го успокоява.  Tired

Общи условия

Активация на акаунт