84th Academy Awards OSCAR'2011 - "... и всичко е суета"

• 30 118
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Аз харесвам Мерил Стрийп, много, и ми е симпатична. За разлика от Джоди Фостър например. Но колкото и да не ми е симпатична пък тя, не протестирам против наградите и заради това Peace.

На мен не ми е симпатчно поведението и, излъчващо някаква особена претенциозност. Не протестирам против наградите и. А това с издаването на речите просто ме утрепа...

Сигурна съм, че е била перфектната Железна дама!

# 106
Аз пък съм сигурна, че Глен щеше да е също така перфектна.  Mr. Green
Както и Тилда или ...
айде да не изброявам други, които не са в играта тази година  Sunglasses

# 107
  • София
е, ако... ако... но в историята "ако" няма  Laughing

# 108
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Аз пък съм сигурна, че Глен щеше да е също така перфектна.  Mr. Green
Както и Тилда или ...
айде да не изброявам други, които не са в играта тази година  Sunglasses
Ама защо трябва да ги сравняваме newsm78? Ако тръгнем по тази линия, аз пък си мисля, че от Тилда щеше да излезе една много "недобра" Франческа Whistling Whistling Whistling

# 109
Оскарите не са ли сравнение?  Grinning
Освен политиката и компенсациите Laughing

# 110
Сравнение са, да, на конкретни роли в конкретна година. И пак са субективни... Но ти да тръгнеш да ми развиваш теории "Тази щеше да е също толкова добра или по-добра в тази роля" е меко казано несериозно Peace. А и не всяка добра актриса е подходяща за дадена роля. За това си има кастинг-директори и режисьори, а не избираме ти или аз.

# 111
Да не забравяме продуцентите Wink

Въобще не искам да теоретизирам, в стил "ами ако",
но в крайна сметка всеки актьор или актриса има диапазон и това си личи от всички роли, не от всяка конкретна.

пп И аз съм сигурна, че Мерил е желЕзна  Laughing

Разочарована съм, че Филида Лойд няма номинации за "Желязната", но всички критици са единодушни, че тя не се е справила много добре.

# 112
  • в морето до колене
Казах, че тази година ще опитам да направя прогноза още за номинациите за Оскар, така че ето го моят опит.
В основните категории имам по 4 сигурни кандидатури и почти навсякъде петата съм я избирала почти на лотария...
За жалост все още не съм гледала няколко от основните кандидати. В някои от случаите (например с The Artist и The Iron Lady) това не е важно. Обаче фактът, че не съм гледала War Horse и The Girl with the Dragon Tattoо малко ми обърква понятията в някои от категориите, но ще карам на gut feeling  Grinning
И така – ето ги моите прогнози

BEST PICTURE
The Descendants
The Artist
The Help
Hugo
Midnight in Paris
Moneyball
* War Horse – това ми е едно от най-трудните решения; за първите 6 филма нямам никакви съмнения / от друга страна смятам, че номинациите ще са 7 (и аз не знам защо... просто така мисля) и въпреки това ми е трудно да реша, кой ще е седмият филм. Така че тук е на късмет

Резерви - пък и в случай, че се окажат 8 номинирани, примерно  Mr. Green: The Tree of Life;   The Girl with the Dragon Tattoo; The Ides of March и Bridesmaids (само заради закачката  Wink)

BEST DIRECTOR
Michel Hazanavicius    (The Artist)
Alexander Payne    (The Descendants)
Martin Scorsese    (Hugo)
Woody Allen    (Midnight in Paris)
* Steven Spielberg    (War Horse) – и тук като с филма не съм убедена в това, което правя

Резерви - David Fincher (The Girl with the Dragon Tattoo); Terrence Malick (The Tree of Life) и Bennett Miller (Moneyball) – последният си е мое лично предпочитание в замяна на Рефн, който би бил моят избор, но със сигурност няма да е изборът на Академията

BEST ACTOR
George Clooney    (The Descendants)
Jean Dujardin    (The Artist)
Brad Pitt    (Moneyball)
Leonardo DiCaprio    (J. Edgar)
* Michael Fassbender (Shame)    - ще ми се да вярвам, че ще е така. Макар първата ми резерва да изглежда по-безопасен избор. И заради това по-вероятен...

Резерви - Gary Oldman    (Tinker, Tailor, Soldier, Spy); освен него всички останали са на почти абсълютно равни позиции, затова ще избирам напосоки + Michael Shannon (Take Shelter) и за собствено удоволствие  Whistling без капка надежда да се случи + Ryan Gosling (The Ides of March)

BEST ACTRESS
Viola Davis    (The Help)
Meryl Streep    (The Iron Lady)
Tilda Swinton    (We Need to Talk About Kevin)
Glenn Close    (Albert Nobbs)
* Michelle Williams    (My Week with Marilyn) – до последно се колебаех между нея и първата резерва, но прочетох тези дни за сериозно брит-лоби в Академията и реших, че тук е мястото то да покаже силата си...

Резерви - Charlize Theron (Young Adult); Elizabeth Olsen (Martha Marcy May Marlene) и Rooney Mara (The Girl with the Dragon Tattoo)

BEST SUPPORTING ACTOR
Christopher Plummer    (Beginners)
Kenneth Branagh    (My Week with Marilyn)
Albert Brooks    (Drive)
* Nick Nolte    (Warrior)
* Jonah Hill (Moneyball) – тук имам май само 3 сигурни кандидатури, всеки от другите двама би могъл да бъде заменен от първата резерва. Макар че Ник Нолти май ми е с една идея по-сигурен...

Резеви - Patton Oswalt (Young Adult) – май само той; всички останали са ми еднакво неясни

BEST SUPPORTING ACTRESS
Octavia Spencer    (The Help)
Jessica Chastain    (The Help)
Bérénice Bejo    (The Artist)
Janet McTeer    (Albert Nobbs)
* Shailene Woodley    (The Descendants) – може би е малко прибързано предположение, но като си гледам резервите... наистина не виждам, кой друг

Резерви - Melissa McCarthy (Bridesmaids); Vanessa Redgrave (Coriolanus) и Carey Mulligan (Shame)

WRITING (ORIGINAL SCREENPLAY) – тук съм сигурна май само за три номинации
Midnight in Paris
The Artist
Young Adult
* между останалите три не мога да реша - 50/50; Win Win;  Bridesmaids
* A Separation – а защо сценарият на иранския филм също се мъдри сред кандидатите ми е тотално неясно, но е факт.

WRITING (ADAPTED SCREENPLAY) – тук също само три сигурни номинации
The Descendants
Moneyball
The Help
* много вероятно – Tinker, Tailor, Soldier, Spy;   Hugo;   The Girl with the Dragon Tattoo
дори War Horse и The Ides of March са възможни кандидати

CINEMATOGRAPHY
The Tree of Life
The Artist
Hugo
The Girl with the Dragon Tattoo
* Tinker, Tailor, Soldier, Spy – това е моето предпочитание, пък и като миналата година повтаря напълно номинациите на гилдията, но е вероятно академиците да опитат да „поправят” гилдията и да предпочетат първата резерва

Резерви - War Horse

В техническите категории не се чувствам достатъчно силна, за да правя прогнози
Анимация и документални филми тази година не съм гледала, както и нито един от краткия списък на чуждоезичните.
Така че ще се огранича дотук.

След 3 дни ще стане ясно, доколко правилно съм се ориентирала в обстановката.  Mr. Green

# 113
  • Далече
ТинаХрис като те чета оставам с впечатление, че “A Separation" не е шедьовър, a просто добре направен филм с интересна история. На няколко места го определиха като masterpiece и затова ми беше интересно.

Незнам дали моето мнение провокира последвалата дискусия за Мерил Стрийп, но аз просто не мисля че е чак толкова добра че да има три Оскар-а...Някъде чух, че това и бил 8-ми златен глобус, е реакцията и беше прекалена за 8-ми глобус. Ами да погледне например Уди Алън -  човекът е спечелил достатъчно награди, друг глобус или оскар няма да променят нищо за него (както и за Мерил)  и явно не му пука толкова, че да участва в целия този цирк и да прави кампании..и да се превзема Mr. Green

Гледах Moneyball и ми хареса, но  Брат Пит ми хареса повече  като игра в "Tree of life". Не смятам, че тази му роля е достатъчна за Оскар.

# 114
Въпрос на възприятие. За мен е по-скоро 'просто добре направен филм с интересна история', отколкото 'masterpiece', да.

# 115
  • Варна
Nominations Annoncement - watch Live!

http://www.oscars.org/live/index.html

Вместо запис.

# 116
  • в морето до колене
Мда, имаше някои изненади  Mr. Green - успявам само тук-там да вмъкна емотикони с първите си реакции
Ето ги и номинациите:

BEST PICTURE
The Artist
The Descendants
Extremely Loud & Incredibly Close  Thinking
The Help
Hugo
Midnight in  Paris
Moneyball
The Tree of Life  Grinning
War Horse

Actor in a Leading Role
Demián Bichir - A Better Life  Simple Smile
George Clooney - The Descendants
Jean Dujardin - The Artist
Gary Oldman - Tinker, Tailor, Soldier, Spy
Brad Pitt - Moneyball

Act or in a Supporting Role
Kenneth Branagh - My Week with Marilyn
Jonah Hill - Moneyball
Nick Nolte - Warr ior
Christopher Plummer - Beginners
Max von Sydow - Extremely Loud & Incredibly Close  Thinking

Actress in a Leading Role
Glenn Close - Albert Nobbs
Viola Davis - The Help
Rooney Mara - The Girl with the Dragon Tattoo  Thinking
Meryl Streep - The Iron Lady
Michelle Williams - My Week with Marilyn

Actress in a Supporting Role
Bérénice Bejo - The Artist
Jessica Chastain - The Help
Melissa McCarthy - Bridesmaids  Thinking
Janet McTeer - Albert Nobbs
Octavia Spencer - The Help

Directing
Woody Allen -Midnight in Paris
Michel Hazanavicius -The Artist
Terrence Malick - The Tree of Life  Sunglasses
Alexander Payne - The Descendants
Martin Scorsese - Hugo

Writing, Original Screenplay
The Artist - Michel Hazanavicius
Bridesmaids - Kristen Wiig, Annie Mumolo  Grinning
Margin Call - J.C. Chandor  Sunglasses
Midnight in Paris - Woody Allen
A Separation - Asghar Farhadi

Writing, Adapted Screenplay
The Descendants - Alexander Payne, Nat Faxon, Jim Rash
Hugo - John Logan
The Ides of March - George Clooney, Grant Heslov, Beau Willimon  Thinking
Moneyball - Steven Zaillian, Aaron Sorkin, Stan Chervin
Tinker Tailor Soldier Spy - Bridget O'Connor, Peter Straughan  Sunglasses

Cinematography
The Artist - Guillaume Schiffman
The Girl with the Dragon Tattoo - Jeff Cronenweth
Hugo - Robert Richardson
The Tree of Life - Emmanuel Lubezki
War Horse - Janusz Kaminski

Best Original Score
The Adventures of Tintin - John Williams
The Artist - Ludovic Bource
Hugo - Howard Shore
Tinker Tailor Soldier Spy - Alberto Iglesias
War Horse - John Williams

Best Animated Film
A Cat in Paris (2010)  Thinking
Chico & Rita (2010)
Kung Fu Panda 2 (2011)
Puss in Boots (2011)
Rango (2011)

Best Foreign Language Film
Bullhead - Michael R. Roskam (Belgium)
Footnote - Joseph Cedar (Israel)
In Darkness - Agnieszka Holland (Poland)
Monsieur Lazhar - Philippe Falardeau (Canada)
A Separation - Asghar Farhadi (Iran)

Техническите в отделен пост...

Последна редакция: вт, 24 яну 2012, 16:11 от mia4ik

# 117
Добре де, толкова ли е слаба годината, че и ролята на Нолти в Warrior, която е добра, но с нищо изключителна, се добра до номинации Rolling Eyes?

# 118
Rooney Mara - The Girl with the Dragon Tattoo  Thinking

Това е виц  hahaha
По-смешна номинация не съм срещала от години

И то вместо ТИЛДА    #Cussing out

# 119
 Laughing
 Не се учудвайте,  по радиото (малко преди да обявят номинациите) коментираха дали Bridesmaids ще е номиниран за най-добър филм. ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт