84th Academy Awards OSCAR'2011 - "... и всичко е суета"

• 30 108
  • 749
  •   1
Отговори
# 225
  • в морето до колене
Само за протокола - наградите на гилдията на арт-директорите:

Period Film: Hugo (Dante Ferretti) - аз съм доволна. Точка срещу французите  Mr. Green

Fantasy Film: Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (Stuart Craig) - и тук май съм доволна. Крейг има вече три Оскара за други филми + 4 номинации за този франчайз. Може би е време да оценят цялостната му работа на финала?

Contemporary Film: The Girl with the Dragon Tattoo (Donald Graham Burt) - тази награда няма отношение към чичко Оскар, защото филмът не е номиниран.

Последна редакция: пн, 06 фев 2012, 06:50 от mia4ik

# 226
# 227
  • Далече
Да повдигна малко темата.
Вижте на какво попаднах.Тоя французин ще излезе голям чаровник Simple Smile

# 228
Да повдигна малко темата.
Вижте на какво попаднах.Тоя французин ще излезе голям чаровник Simple Smile

Много сладко, мерси   bouquet Joy

# 229
Не съм чела новата тема и може би се включвам ни в клин ни в ръкав , но гледах Наследниците + Тинкър, Тейлър, Солджър, Спай в рамките на 2 дни:

1. Любимият ми Джордж Клуни прави изключително слаба и неубедителна роля. Много, много зле!
2. Любимият ми Гари Олдман прави нечовешки добра роля! Свещено чудовище или там каквото трябва да му се присъди, защото 1 Оскар ще му е малко. Изключителен!
(филмът също е великолепен, актьорската игра на останалите - безупречна)

ПС Отивам да търся Moneyball, за да заспя с Пит  Sunglasses
ПС Лео е гениален, със или без Оскар!

Последна редакция: нд, 12 фев 2012, 06:28 от Agent Provocateur

# 230
  • София
Аз снощи гледах "Желязната лейди" и още съм шок- толкова ми въздейства изпълнението на Мерил...
Отдавна не е играла така, не е имала такава роля...
Сега вече съм убедена, че заслужава "Оскар"-а, който най-вероятно няма да получи. Жалко Sad Наистина е много добра!

# 231
  • София
Не знам дали е подходящо за тази тема, но да напомня, че днес са наградите БАФТА.

# 232
  • в сърцето на един мъж...
Изгледах Лео. Доволна съм, добре направен филм, много хубаво построена роля, обаче не е "уау"...Една забележка имам - ужасен грим Confused Който го е правил, направо е развалил ефекта от филма Sad

# 233
  • в морето до колене
Не знам дали е подходящо за тази тема, но да напомня, че днес са наградите БАФТА.

Съвсем си е подходящо  Grinning

Аз за пореден път останах без Windows  Sad и вероятно мака неща са се затрили. Пак ще ми трябва известно време да ги "реанимирам".

БАФТА са последните показателни награди, които могат да повлияят на решенията на американските академици - техните анкети трябва да се предадат на 21 февруари. * редактирано за поправяне на фактологическа грешка

Ето ги и наградените филми от британската академия. Ще дам целия списък, защото има някои интересни решения на БАФТА в някои от уж по-маловажните категории.

Best Film - The Artist (2011)
Alexander Korda Award for Outstanding British Film of the Year - Tinker Tailor Soldier Spy (2011)
Best Actor - Jean Dujardin for The Artist (2011)
Best Actress - Meryl Streep for The Iron Lady (2011)
Best Supporting Actor - Christopher Plummer for Beginners (2010)
Best Supporting Actress - Octavia Spencer for The Help (2011)
David Lean Award for Achievement in Direction - Michel Hazanavicius for The Artist (2011)
Best Screenplay (Original) - The Artist (2011): Michel Hazanavicius
Best Screenplay (Adapted) - Tinker Tailor Soldier Spy (2011): Bridget O'Connor, Peter Straughan
Best Cinematography - The Artist (2011): Guillaume Schiffman
Best Editing - Senna (2010): Gregers Sall, Chris King
Best Production Design - Hugo (2011/II): Dante Ferretti, Francesca Lo Schiavo
Best Costume Design - The Artist (2011): Mark Bridges
Anthony Asquith Award for Film Music - The Artist (2011): Ludovic Bource
Best Make Up/Hair - The Iron Lady (2011)
Best Sound - Hugo (2011/II)
Best Achievement in Special Visual Effects - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011)
Best Film not in the English Language - The Skin I Live In (2011)
Best Animated Feature Film - Rango (2011)
Best Documentary - Senna (2010)
Orange Wednesdays Rising Star Award - Adam Deacon
Outstanding Debut by a British Writer, Director or Producer - Tyrannosaur (2011): Paddy Considine, Diarmid Scrimshaw
Best Short Animation - A Morning Stroll (2011)
Best Short Film - Pitch Black Heist (2011)

Последна редакция: пн, 13 фев 2012, 16:06 от mia4ik

# 234
  • в морето до колене
Само да "дръпна" темата нагоре, за да се извиня за грешката си в предния пост и да добавя, че операторите са връчили своята годишна награда на Emmanuel Lubezki за "Дървото на живота"

Гилдията няма много добра история на съвпадение на решенията и' с Оскарите - дано академиците този път да се повлияят повече от тях, отколкото от английските си колеги ... и това да стане 11 съвпадение за 26 години.

# 235
Брех какво захласване по Артисът (не съм го гледала, де). Смятайте каква носталгия ги гони по киното. Laughing Laughing

# 236
 Laughing и аз точно с това си го обяснявам.

# 237
Дано тези от академията излязат по-корави копелета и да има различни заглавия. Не ми харесва когато дадат 12-15 награди на един и същи филм...

# 238
  • Далече
Оф, тия англичани се сърдят на Уди, че филмът му не е "Полунощ в Лондон"  или просто Оскара-а за сценарий му се изплъзва и отива при френския господин Hazanavicius  както и да се чете името му?

Май и Джордж Клуни е сериозно застрашен?

Тая година, като че ли нещо са ми скучни Оскарите, все ми е едно кой и за какво ще спечели....

# 239
  • в сърцето на един мъж...
Алиса и аз нещо не виждам интрига тая година Confused

Общи условия

Активация на акаунт