iHerb - Най-добрият сайт за хранителни добавки и козметика - 28-а тема

• 31 379
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Как дозирате вит Д?
Аз съм поръчал Vitamin D3 Drops for Kids, 400 IU за дете на 12 г и се чудя по колко да му давам без да рискувам да предозирам. За жалост според много от педиатрите вит Д трябва да се приема само от кърмачета.

До 600-800МЕ, като не е нужно да го даваш всеки ден - ако детето е навън на слънце поне 2-3 часа, няма нужда от тази добавка.
Лятото не се приема вит. Д - само зимните месеци

ПП. Ако даваш поливитаминен комплекс - обърни внимание  дали не съдържа и  вит.Д

Код за  5$  отстъпка  в  www.iherb.com :   YUL919

Последна редакция: пн, 09 яну 2012, 19:56 от denis_d

# 241
  • у нас
трябва ми пробиотик за дете малко над 1 год.

този отпада че има съдържание на млечни протеини, а щерката е с алергия Rolling Eyes

# 242
Истина ли е че можем да натрупаме достатъчно вит Д през летните месеци?

# 243
  • София
Здравейте и добра вечер!
Трябва да пия масло от вечерна иглика 2 пъти на ден по 1000mg.
Кое бихте ми препоръчали като по добро?
Благодаря !
    bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: пн, 09 яну 2012, 20:18 от iankampanova

# 244
Тази е от 1000 мг. Natural Factors.

Иначе добри марки са Solgar,  Source Naturals, Now Foods но нужните ти мг. не отговарят.

Код NEV687 за 5$ отстъпка в http://www.iherb.com

# 245
Престраших се и поръчах  Whistling Дано дойде скоро, че грипа чукал на вратата  Sad
Код за отстъпка GAQ386.

# 246
  • София
Да, истина е - особено, ако се отнася за млад организъм Simple Smile   

Мастноразтворимите вит. се натрупват в тялото - и при недостиг отвън /храна, слънце - за вит.Д/ , тялото си ги дърпа от депата.
Мастноразтворимите витамини  се натрупват в тялото до определени нива - ако приема продължава - нивата стават токсични за тялото и витаминът започва да вреди на организма.

Код за  5$  отстъпка  в  www.iherb.com :   YUL919

# 247

Stop Въпреки, че като бебе съм била по цял ден на вън и съм била кърмено бебе, съм прекарала (макар и лека) форма на рахит ....

# 248
  • София
Сиропчето за апетит отново е налично  Simple Smile

Kод за отстъпка 5$   LAV475

Таблица за препоръчителния дневен прием на омега-3 в мг

# 249
  • София

Stop Въпреки, че като бебе съм била по цял ден на вън и съм била кърмено бебе, съм прекарала (макар и лека) форма на рахит ....                                       

Причината, едно дете да развие макар и лека форма на Рахит - не е само в приема/недостига/ на вит.Д     

# 250
Преди малко и аз пуснах първата си поръчка.Надявам се да дойде бързо и безпроблемно  Peace

# 251
Имах предвид, че няма да е излишен допълнителния прием на вит. Д ( човек може и да се заблуди, че му е достатъчен натрупания през лятото).
Има хора, които живеят на такива географски ширини, че целегодишно са изложени на на слънце.
В някои  държави пък приемат еднократно много висока доза вит. Д ( хайде да не казвам колко....), за да имат запас за зимата. И в двата случая няма данни за предозиране.

http://www.tia.bg/?c=n&id=50

# 252
  • София
Момичета,един бърз въпрос.преди малко направих "уж"първата си поръчка.Въведох номера на картата,имената ми и т.н.,излязоха ми адресите за потвърждение от ляво и артикулите от дясно и след това без да искам натиснах назад.Сега в ордер хисторито мия няма поръчката,а нещата си стоят в кошницата.Как да го тълкувам - не съм я потвърдила май,а  newsm78

Когато пуснеш поръчката - кошницата ти се изпразва. Така че не си я пуснала.
Под кошницата има бутон:
 proceed to checkout   - зарежда се нова страница - там натискаш : place order - така пускаш поръчката

# 253
Мерси Денис Д Hug
Редактирах си по-горния пост,защото реших да пробвам какво ще излезе,ако пак вляза в кошницата и продължа  Wink

# 254
  • София
Мерси Денис Д Hug
Редактирах си по-горния пост,защото реших да пробвам какво ще излезе,ако пак вляза в кошницата и продължа  Wink
За нищо  Simple Smile
Сложи ли си безплатна мостра - забравих да ти напомня  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт