Избор на столче за кола

• 433 167
  • 4 414
  •   1
Отговори
# 285
Аз съм за Бритакса. Гледах Рекарото на живо и нещо ке ми харесват-твърд, материята ми идва много плюшена:... За Максито нищо не мога да кажа.

# 286
И на мен ми предстои покупка на столче за кола. Засега съм се насочила към Maxi Cosi Tobi.
В кои сайтове от чужбинските са на добри цени, че тукашните ми се струват понадути?

# 287
Моята дойде от Лондон. Халфордс.
http://www.halfords.com/webapp/wcs/stores/servlet/categorydispla … _165586_langId_-1

Поръчах я на приятел обаче ... той уреди всичко с логистиката...

# 288
Здравейте и от мен.

Предстой ми и на мен покупка на столче, че кошницата ни умалява вече - на 7 месеца сме, 8 кг. Изчетох темата и общо взето най-хваления стол е Evolva 123, по разбираеми причини. На мен обаче ми се иска да взема 9-18 стол който да ползваме следващите 3 години и след това да вземем следващия размер, като този ще отиде за "номер две" (кодово име за бъдещото дете).

Гледайки ADAC, най нормален вариант ми се вижда CYBEX Juno-Fix (Isofix) - първото намерено е 400 лв (http://www.bebelandia.bg/productv/28866/cybex-detsko-stolche-za- … la-juno-fix.html?). Гледам че е с най-добри оценки и цената му най-ниската за този клас. Има обаче IsoFix а колата ми няма такова, та не съм много сигурна дали ще е толкова сигурно без тази система. Да не говорим и че я плащам а доколкото разбрах е около 200 лв и няма да я ползвам.

Какво ще кажете? Алтернативи който да са на по-нормална цена?

Гледах и Maxi Cosi Priori- обаче оценката е доста по зле Sad

Последна редакция: нд, 23 дек 2012, 23:54 от lamujer

# 289
  • София
Вземи Pallas/2 не бих взела стол с изофикс, ако нямам фикс.

# 290
Имам един въпрос и вярвам, че тук ще ми отговорите. Дъщеря ми е на 26 дена, преди 3-4 дена се наложи да я возим в колата, обаче като я сложихме в кошницата - Макси Кози група 0 -  главицата ѝ опря в онова, което се слага за новородени. Обаче, не съм мн сигурна как трябва да е поставено мекото, на което сяда: дали да е по към облегалката, или да го издърпам към крачетата, според зависи от поставянето му, има малко разстояние за главицата. Иначе, мисля, че е рано да се маха или греша?

# 291
Рано е да се маха, но то си има само един начин за поставяне, който пасва добре в седалката.

# 292
Попадал ли е някой на данни от тестове за Axkid Kidzone?

Seana, май никой не знае за това столче тук, а пък по чуждите сайтове го дават че е много добро.
Аз мисля да отида до София и да го видя,пък ако стана и на малкото ми Поло направо го взимам. Но нямам възможност в момента

Иванита, сигурно вече сте си взели столче, но исках да препоръчам за малка кола нашето-Klippan Triofix. Много е компактно и лесно за употреба. Позволява возене с гръб към движението до 18 килограма. Има изофикс база.

# 293
Рано е да се маха, но то си има само един начин за поставяне, който пасва добре в седалката.
Ау Confused. Ми, като ѝ опира главицата, какво да правим?

# 294
Ау Confused. Ми, като ѝ опира главицата, какво да правим?

Аз нещо не разбрах къде му опира главата на детето?
Покажи столчето и къде опира, защото ми се струва невъзможно да опира някъде, или в нещо. Освен ако детето не е сложено както трябва в столчето.

# 295
Вземи Pallas/2 не бих взела стол с изофикс, ако нямам фикс.

Ми то и тоя Pallas/2 е с изофикс: http://moetobebe.bg/%D0%A1%D1%82%D0%BE%D0%BB%20%D0%B7%D0%B0%20%D … llas%202-fix-3986

плюс това е за трите групи и с една идея по-слаби показатели при тестовете от CYBEX Juno-Fix (Isofix). Други разлики не виждам между двете.

И с двете може да се вози обратно на посоката на движението нали?

Angel_Dust с какво повече ти допада Паллас/2?

# 296
  • София
Има Паллас 2 фикс и без фикс, понеже нямате изофикс, за това го посочих като вариант http://cybex-online.com/bg/carseats/pallas2.html
Ако имахте изофикс да си вземеш Джуно, но като нямате...
С нито едно от тези двете не може да се вози с гръб към движението само с лице.
Обратно на движението само със новата Сирона 0-18 може.

# 297
Има Паллас 2 фикс и без фикс, понеже нямате изофикс, за това го посочих като вариант http://cybex-online.com/bg/carseats/pallas2.html
Ако имахте изофикс да си вземеш Джуно, но като нямате...
С нито едно от тези двете не може да се вози с гръб към движението само с лице.
Обратно на движението само със новата Сирона 0-18 може.

незнам.. колебая се. Вярно нямаме изофикс, но цената на двата стола е еднаква и като безопасност са еднакви. Разликата е че Паллас2 е 9-36 е Джино е 9-18. Други разлики има ли?

Дали не е по-добре да взема Джуно (хем ако скоро сменим колата ще е идеално:)), после да го оставя на "номер две" и да си взема друг стол 15-36 за Деси?

# 298
  • София
Това от тестовете, което гледаш е със изофикс за  джуното, не може да сравняваш стол с и без изофикс.
Палас е сред малкото столчета, за кито аз лично не бих имала колебания, да взема в 9-36, въпреки, че принципно не бих взимала такова комбинирано, но показателите са достатъчно добри.
От друга страна за 7 месечно не бих взела нищо различно от 0-18, ако сегашният наистина е малък, защото за мен поне до 1 година трябва да се вози с гръб към движението задължително, ако може и повече.
Evolva 123 също не предлага такова возене, също е 9-36 кг стол, няма и подходяща позиция за сън на малко дете и т.н.. А и по показатели за сигурност, за мен не  е съвсем разбираемо какво толкова му е хваленото.
http://moetobebe.bg/car_chair/zl това са подходящите столове, от които да избираш, ако държиш сега да сменяш стола и да не чакаш.

Ти по какво точно съдиш, че кошниата е умаляла за 7 месечното ти и само 8 кг дете?

# 299
Моят съвет също е ако детето е само на 7м., тогава задължително стол категория 0-18кг.
Категория 9-36кг изобщо не е подходяща за толкова малко бебе. Първо са доста по-широки като цяло тези столове и детето може да се изхлузва, и после едно 90% от тях нямат добро легнало положение и не стават много за сън на толкова малко бебе.

Дъщеря ми е с 9-36кг, но го взехме когато беше на 2г.

Общи условия

Активация на акаунт