Избор на столче за кола

• 432 122
  • 4 414
  •   1
Отговори
# 105
Ние взехме също 9-36, когато се наложи да сменим кошницата.
Пробвахме столчето  от познати, след което го поръчахме от ибей.
Малкия беше около 10 килограма, когато сменихме столчето, но пък проблеми със спането - никакви (а ние пътуваме често Whistling).
Сега се чудя за лятото, каква тапицерия да му вземем, че тази, с която купихме столчето е черна и ще се напича много newsm78

И аз чакам същото ... ама без "плюс"-а.
За тапицериите - те си имат, специално изработени да пасват ... ама са доста пари Sad ... 50лв 
http://www.detski-sedalki.com/%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BB%D1%87%D0% … itax-evolva-1-2-3

Последна редакция: сб, 28 апр 2012, 21:33 от Лазурит

# 106
  • Пловдив
Чакам да "падне" нещо изгодно и ще се поръчва от чуждестранните сайтове Peace

# 107
Мъниче - детенцето като спи, как му стои главичката?
Струва ли ми се, или столчето има леко легнало назад положение, т.е. просто си е така, не че има позиции?

# 108
  • София
бритакса също има наклонена позиция... малка, но вероятно достатъчна, да не клюмва чак толкова, а и възглавничката изглежда достатъчно голяма също,  за да поддържа не лошо главата...
Но като цяло щом е до 36 стола и е с лице към движението, все  е възможно да го има това клюмване
Иначе и моят син го има проблема с клюмването и направо ми олеква, че вече не иска изобщо да спи на дълъг път... мислех да взимам възглавничка  за врата сега за лятото като пътуваме повече, но не знам, все си мисля и аз че няма да оправи нещата...само едни из нета съм виждала, които отпред се слагат може би биха решили такъв проблем...но пък ми изглеждат ужасно неудобни...

ето такива
http://www.sears.com/shc/s/p_10153_12605_SPM5897241407P
иначе аз за такава мислех, но нещо ме съмнява до колко ще оправи положението наистина http://www.bebemarket.bg/bg/item/%D0%90%D0%BA%D1%81%D0%B5%D1%81% … Concord-4480.html

Последна редакция: сб, 28 апр 2012, 22:52 от Angel_Dust

# 109
  • Пловдив
Стеф, ето нагледно:
Наистина столчето е с леко наклонена позиция, което мен ме устройва чудесно, защото в кошницата главата му клюмваше ужасно Sad
Мислих, да взимам от тези възглавници за път, но засега не съм видяла нужда Mr. Green

# 110
Ух, какво слънчице - много прилича на моя Ивайло, дори има същия анорак Laughing Heart Eyes Да ви е жив и здрав...
Столчето явно е измислено както трябва.  Hug

# 111
  • Пловдив
Благодаря, да се връща Hug
Наистина - забележки към столчето нямам, освен цената hahaha

# 112
Ние имаме Britax Two-Way Elite и сме много доволни.Синът ни е на 2 годинки и с удоволствие си стои в него.Мисля,че ако детето не е слагано в посока на движението не му е проблем да се вози дълго в посока обратна на движението.

# 113
Ние имаме Britax Two-Way Elite и сме много доволни.Синът ни е на 2 годинки и с удоволствие си стои в него.Мисля,че ако детето не е слагано в посока на движението не му е проблем да се вози дълго в посока обратна на движението.

За моя е проблем ... заради това се отказах да взимам обърнат, защото има риск да не стои в него и само да ме е яд за парите после. Иначе първоначално точно такъв бях решила да взимам, но се разколебах...
В момента само се чуди как да се извърне за да вижда напред... и съм забранила на татко му да говори докато шофира, че малкия дзвер, дори да се е заиграл като чуе пак скача...

# 114
  • София

Аз мисля да вземем такова. Още не сме го взели, защото кошницата още става, но няма да е за повече от месец-два. Радвам се да видя положителен отзив Simple Smile

А аз чух нещо от мой познат, което ме притесни - че по-големите деца се опитват да си разкопчеят коланите на стола и да излязат от него. Дъщерята на въпросния познат е на 2 години и доколкото разбирам, точно това прави - разкопчава коланите, излиза от стола и се мъчи да се премести отпред при него. По-напред в темата стана дума за клипсове за колани, за да не се изхлузва детето от тях - а нещо против разкопчаването им, че знам ли на моето диване какво ще му хрумне, когато отрасне още малко...

# 115
У нас проблеми с разкопчаването нямаме. Всички пасажери са закопчани. С ревовете и негодуванието се справяме с обяснения, показване как всички сме се овързали, диск с приказки и детски песни и на финала - филмче на телефона  Laughing Точно като за вица с полицая сме - за 20 лв. ще се избесим  Mr. Green
Не позволявам никакви изключения. Породи ли се прецедент, смятай, че и двамата ми сина са развалили дисциплината. Много е важна и закопчалката на коланите. Колкото по-трудна за отваряне, толкова по-добре.
За протокола - големия е с буустър, а малкия с Еволва 1-2-3. Специално търсех седалка, която да е 1-2-3 (за да вляза в бюджета) и да нямам проблем с клюмнали глави, както имах с баткото. Спасение за него не намерих до края.
Много гледах Cybex Pallas, защото нямаме изофикс в колата, но в последния момент се спрях на Еволвата. Цената ме подтикна, няма спор.

Последна редакция: нд, 29 апр 2012, 10:54 от jj okocha

# 116
  • София
за три точковите със сигурност има  протектори, за 5 точковите...не съм съвсем сигурна, но май също съм мяркала по чужди сайтове....
друг е въпроса до колко е безопастно.
Моят също се е опитвал да се измъква от коланите...но алтернативата му става директно да слезе и да не се вози в колата.... иначе за закопчалките зависи и от стола някои се разкопчават лесно, други не толкова.
Иначе бритакса нали може и в двете посоки да се монтира...като не иска с гръб има варианта с лице, т.е. не отиват парите навятъра...но то според мен е повече до родител, как ще се вози детето.

# 117

Иначе бритакса нали може и в двете посоки да се монтира...като не иска с гръб има варианта с лице, т.е. не отиват парите навятъра...но то според мен е повече до родител, как ще се вози детето.

това което гледах да се върти не ми допадна фиксирането когато е обърнато напред .. може и аз да не съм догледала ...

Всичко що се отнася за децата е до родител... но те са личности, които проявяват характер. Peace
Има неща, с които не се прави компромис... има и такива за които може да отстъпи или да се намери друг вариант.

# 118
  • София
но то според мен е повече до родител, как ще се вози детето.

И аз така мисля, но се чудя и как бих могла да обясня на 2-годишно дете защо не бива да си разкопчава коланите и да слиза от столчето. Сигурно има начин, но се надявам да не ми се налага.

А освен Бритакс Елит, има ли и други столчета, които могат да се ползват по-дълго в обратна на движението посока? Имам предвид в тази група - над 9 кг (9-18 и нагоре). Аз не съм срещала, всички други са все с лице към движението, но може и аз да не знам, та питам, да ги видя ако има.

# 119
Ние сме спирали пред полицай. Свалихме джама и с намигване му казахме, че баткото не слуша и не иска да се вози в седалката. Катаджията си изигра ролята чудесно. Не знаете какви чудеса вършат палка и фуражка в подходящ момент  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт