Избор на столче за кола

• 432 131
  • 4 414
  •   2
Отговори
# 120
но то според мен е повече до родител, как ще се вози детето.

И аз така мисля, но се чудя и как бих могла да обясня на 2-годишно дете защо не бива да си разкопчава коланите и да слиза от столчето. Сигурно има начин, но се надявам да не ми се налага.

А освен Бритакс Елит, има ли и други столчета, които могат да се ползват по-дълго в обратна на движението посока? Имам предвид в тази група - над 9 кг (9-18 и нагоре). Аз не съм срещала, всички други са все с лице към движението, но може и аз да не знам, та питам, да ги видя ако има.

Britax Multitech 2

# 121
  • София
обяснява се... както всичко останало обясняваш Wink

има да - би сейф имат до18, който може  мисля и така и така да се монтира, има на бритакса, http://www.detski-sedalki.com/%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BB%D1%87%D0% … britax-multi-tech, който до 25 кг може обратно на  движението, http://www.detski-sedalki.com/%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0% … 0-klippan-triofix този като до 15 е с гръб после с лице, и този http://www.detski-sedalki.com/%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0% … B0-britax-max-way който скоро ще го има пак до 25 с гръб само.

# 122
  • София
То аз обяснявам и защо не бива да скубем котката и да я дърпаме за опашката, ама засега не срещам разбиране Simple Smile Но по-натам вече ще е друго.

Благодаря за линковете и идеите, ще разгледам и тях, че моментът за покупка наближава.

# 123
  • Пловдив
А, ние проблеми с коланите имаме, но са от друго естество hahaha - в момента, в който сложим дребния в столчето, ми се показва, че коланите са закачени отстрани, а трябва да се прокарат през раменцата му и да се закопчеят в чатала Joy
Не мога да се оплача - един единствен път се наложи, да го возим в колата на баща ми (от къщата на баба ми, до апартамента на нашите - около 200 метра, но валеше ужасно), в колата няма детско столче и дребният не искаше да седне... След хиляди уговорки от моя страна, че много вали и че ще го гуша, все пак се успокои, но така здраво ме стискаше... Simple Smile

Относно посоката на монтиране на столчето - първоначално го бяхме монтирали обратно на движението, но през задното стъкло много го напичаше слънцето и веднага се събуждаше Sad Не измислихме подходящ сенник и затова обърнахме столчето Sad Никак не ми се искаше, но това беше начина, за да пътуваме спокойно, (а както вече писах - пътуваме мноооого).
В момента имам някои идеи за сенник, но пък едва ли дребния ще се съгласи да обръщаме тепърва столчето newsm78 и все пак - преди следващото пътуване, ще пробваме, за да видим как ще реагира...

# 124
Здравейте,
Освен Britax, кои други седалки може да се монтират обратно на движението - за категория 9-25 кг?

# 125
Здравейте,
Освен Britax, кои други седалки може да се монтират обратно на движението - за категория 9-25 кг?

И към този въпрос - а има ли такива, които са категория 9-25, но има позиции за легнало положение (аз нещо не можах да намеря)  newsm78

# 126
На това се променя позицията, но май не става за легнало положение. Изобщо дали е добър избор това столче, че аз къде какво гледам, все към него клоня.

# 127
Това столче го дават, че става за легнало положение.

# 128
Седалката леко се накланя, но не ляга хоризонтално, ако това имаш предвид.

# 129
Като са написали лежащо положение, помислих, че ляга хоризонтално. Добре де, ако приемем, че има седалки, които лягат хоризонтално в категориите над 9 кг, то ще стигне ли мястото в колата да легне хоризонтално седалката?

# 130
Аз такава, дето да ляга хоризонтално и над 9 кг не знам да съществува. Важното е да има наклон изобщо и да не клюма главата по време на път. Ето какво може това, което ти си показала. Що касае инглезината, няколко страници по-напред някой много се оплакваше от нея и именно от клюмането на главата.

# 131
  • София
 Peace запис от мен в темичката, защото ни предстои избор на столче от 9-25кг.
И за да не е само запис...ето нещо, на което съм се спряла до момента е Cybex Мисля, че има и възможност да е под лек наклон, не с пълно легнало положение де.

# 132
И аз засега съм се спряла на този сайт за столчета. Ако някой поръчва от него, ако иска да ми пише да се включа в поръчката да си поделим доставката. Същото столче ми харесва и на мен, въпреки че само по картинките се ориентирам, малко не мога да вникна в подробностите.

# 133
Ние взехме също 9-36, когато се наложи да сменим кошницата.
Пробвахме столчето  от познати, след което го поръчахме от ибей.
Малкия беше около 10 килограма, когато сменихме столчето, но пък проблеми със спането - никакви (а ние пътуваме често Whistling).
Сега се чудя за лятото, каква тапицерия да му вземем, че тази, с която купихме столчето е черна и ще се напича много newsm78

И аз чакам същото ... ама без "плюс"-а.
За тапицериите - те си имат, специално изработени да пасват ... ама са доста пари Sad ... 50лв 
http://www.detski-sedalki.com/%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BB%D1%87%D0% … itax-evolva-1-2-3

Стола пристигна - на пръв поглед перфектен. Детето си го хареса Simple Smile Полегналото положение е екстра. Даже мисля така да го монтираме по принцип. Ще видим тези дни и в колата как ще е и пак ще пиша.

# 134
Същото столче го гледам от няколко дни в My Toys и мислих него да взема докато не видях предложението на Лизи и се разколебах. Каква е разликата между Еволва 1-2-3 с плюса и без плюса?

Общи условия

Активация на акаунт