Бродирана красота - Гоблени 90

• 121 603
  • 762
  •   1
Отговори
# 465
Гледам как сте подредили конците и кутиите си и се убеждавам, че от гобленарките по- организирани и по - подредени жени няма Laughing няма да показвам моите, че не са толкова хубави...в кутии от бонбони и все се оправдавам на гостите, че това не са бонбони , гоблени Laughing

# 466
  • Стара Загора

От много-много време не съм публикувала снимки и бях забравила номера. Дано ми се получи. На едната картинка първото ми от 1,5 г. произведение, непрано и негладено, току-що ушито. А на другата - моята лична организация на шиене. Елементарна, защото май все готови гоблени шия. Винаги задрасквам ушитото на схемата, никога не пазя оригинали, защото няма да ги шия повторно. Това което е залепено на капака от кутията за чай са ключът и картинката на гоблена, който започвам тази вечер.

# 467
това е уникално!! може ли схема?   bouquet

mariq_96, според мен това трябва да го шиеш с различни бодове - обувката с гобленов или кръстчета, а мечето с един такъв дълъг бод (не му знам името) - някой шие едно кученце в обувка по щампирана панама с този бод - да си признае веднага кой е и да даде съвет. мисля, че няма проблем да е без фон на бяла панама.

Искате ли да направим по една картичка на тема Великден за този базар: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=634534.0? Аз съм родом от този край, но колкото и да се старая, няма да мога да помогна толкова, колкото, ако всеки от нас изработи по една. После може да се съберем и ги изпратим заедно, а може и всеки поотделно.
аз съм ЗА

Miss_Emerald, насладих се на страхотния ти разказ и с огромен интерес разгледах всичките снимки. доста евтино си си купила кошничките. искам сега и аз две чантички - една по-голяма за път и една мъничка, която да събира само текущия гоблен и да ми влиза в ежедневната чанта, която разнасям навсякъде.

# 468
ina. , благодаря ти много   bouquet Hug

Когато става дума за подредба на гобленарските материали, гледам първо достъпът ми до тях да е максимално бърз и лесен. Водя  се от две условия - улеснение и практичност. Не се водя от естетическия изглед по подредбата на материалите, защото ми изглежда безсмислено .

Много по-лесно ми е конците ми да не са навити на картончета. Хващам еднометровия (или повече) конец в единия край и си издърпвам произволна нишка. После навивам на 2-3 пръста и връщам обратно. Конците прибирам в прозрачни пликчета, на които съм залепила  малък стикер с номера и символа. Следваща стъпка измислих в тази насока. В един от хипермаркетите видях прозрачни кутии с капаци с квадратни дълбочки отделения по 20-30-50 броя. Мисля, че една такава ще ми помогне да изваждам още по-бързо желания конец.
Ножици, клъцки, игли, флумастери и др. държа в твърда картонена кутия с отделен капак, който стои предимно отдолу.
На схемата отбелязвам с карфица с голямо цветно топче и понякога оцветявам с флумастер вече ушитите символи. Винаги имам схема-оригинал, която пазя в класьор заедно с ключ на конците и самите тях залепени или впримчени в дупки от перфоратор, цветно изображение на гоблена, мостра от панамата и инфо и др.

Тази вечер приятелят ми ме изненада с една коркова дъска с фина тънка дървена рамка, на която по-удобно да си пробождам схемата. Не знам дали е практичен вариант, но ще си проличи.

# 469
Гледам как сте подредили конците и кутиите си и се убеждавам, че от гобленарките по- организирани и по - подредени жени няма Laughing няма да показвам моите, че не са толкова хубави...в кутии от бонбони и все се оправдавам на гостите, че това не са бонбони , гоблени Laughing

meri1966 направо ме разсмя с тези кутии.Навремето аз ги слагах в кутии от бисквити и децата  като бяха малки все налитаха на тях,ако не ги видя навреме вече всичко беше разпилявано .
 zori_man много хубав гоблен започваш.Да показваш после.

# 470

И на мен и на мен Simple Smile   bouquet

# 471
Estellia, завидях ти за корковата дъска. аз използвам едно мекичко нещо, дори не знам какво е и откъде е, но точно със същата цел - да си забождам по-лесно схемата - прилича малко на пад за мишка.

# 472
Първо честит имен ден на всички именници!
Аз не съм чак толкова подредена,конците ми са в пликове със знака и номера,а схемата си я отбелязвам с карфица,за да не драскам по нея,и всичко ми е в кутия от обувки Simple Smile .
Сега да поискам съвет,направих си схема на ето това ,кажете според вас как ще е по-добре да го шия,гобленов бод или кръстчета,мисля да го шия на Аида 18-бяла,и второ питане понеже панамата ще е бяла,а и фона е бял,мога ли според вас да го оставя без фон?

Много е сладко.  Heart Eyes Както и да го шиеш, мисля, че ще стане супер. Можеш да го оставиш без фон, не се притеснявай.

Между другото и аз шия като промушвам от дупка в дупка. Не мога да си представя да боцкам отгоре, после да премествам ръката отдолу да издърпвам иглата и т.н. Струва ми се, че би ме натоварило и изнервило, а аз шия заради удоволствието и успокоението, което ми носи това хоби.

tarzanka, корковата дъска я е купил от Пени.

# 473
  • край Дунав
 newsm78   Чета и цъкам с език колко сте подредени.Чак ми става много приятно, защото преди години бях точно такава-редях повече, отколкото бродирах до един момент, обаче.   Grinning  После стана страшно-навсякъде около мен има конци-верно, че само необходимите за бродерията, ама си е почти навсякъде /само около мен/. Важното е, че във всяка секунда зная кое къде се намира и съм ги подредила по марки  Thinking  Като се замисля това си е жив хаус, но ми е много приятно-лично пространство, в което се заравям надълбоко и само аз разбирам за какво става въпрос  hahaha

# 474
  • София
Честит имен ден и за вчера и днес на всички празнуващи! Да са живи и здрави!  newsm51

Цитат
Цитат на: mariq_76
Сега да поискам съвет,направих си схема на ето това [img
https://cdn.bg-mamma.com/gpio/82f9f0e0.jpg[/img] ,кажете според вас как ще е по-добре да го шия,гобленов бод или кръстчета,мисля да го шия на Аида 18-бяла,и второ питане понеже панамата ще е бяла,а и фона е бял,мога ли според вас да го оставя без фон?

Според мен изобщо няма нужда от фон. За мен фона е много изнервящ и обикновено избирам специално такива панами, където не е необходимо да го шия.
Освен това се присъединявам към мнението на tarzanka - и аз мисля че ще е по-ефектно ако ушиеш мечето с друг вид бод. Ето за бода на тези кученца става въпрос
Но да те предупредя, че има няколко вида бодове при този вид бродерия и ако решиш пиши на лични, ще ти изпратя упътването.  Hug

mira2006 страхотно се е получило. Подравления! И оформянето много ми допада, изобщо нямам думи, мога само да те поздравя!  bouquet

# 475
Никога не съм шила на кръстчета, а само с гобленов бод 1:1 и 1:4. Мисля да си купя Аида 14 и Аида 16 и да пробвам с нещо лесничко, напр. малки моделчета за картички. Предполагам че на Аида 14 се шие с 3 нишки конец, а на Аида 16- с 2 нишки. Свалила съм си няколко модела с комбинирани бодове( кръстчета с 2,3 нишки конец, полукръстчета..., но за начало мисля да опитам с няколко картички. Та въпроса ми е с колко нишки да шия? Или ако имате идеи за нещо лесно като за начало- очаквам включване.

# 476
Заповядайте дами! Пускам линк към схемата на триптиха с дърветата! Приятно шиене!!!
http://dox.bg/files/dw?a=75bd02eb03

# 477
  • Дълбоката провинция
Ето и от мен нещо завършено!Само съжалявам ,че не си го ших с кръстчета.
А това е и моята подредба на конците:

Тук са ми конците за няколо гоблена,които шия в момента,само решавам върху кой ще шия в момента и го слагам в чантата заедно с кутията,така всичко ми е под ръка Peace

# 478
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
ba4iiska нещата които си показала са страхотни  Peace за разпределяне на конците . От къде си ги поръчваш или са от магазин на DMC .

Мисля, че кутията и бобинките си си поръчах от гоблените.ком. Но сега мисля да си взема още една кутия от 8888.бг. Там има и бобинки. В последно време си изрязвам от картон такива бобинки и стават 1:1 с оригиналните.

# 479
 mira2006 , благодаря за схемите   bouquet

Може ли малко въпросчета от начинаещ  Blush  Колко каунта панама използва, с какъв разре горе долу, с кръстчета ли го ши и колко горе долу чилета ти трябваха?

Извинявай за тъпите въпроси и благодаря   bouquet

Едит:Сега видях размера и каунта  Blush

Последна редакция: ср, 18 яну 2012, 10:10 от simpatiuh4e

Общи условия

Активация на акаунт