АВГУСТ още не се знае с колко момиченца и момченца ще ни смае

• 25 596
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
за подговката на гърдите - от началото на 6-ти месец всеки ден след къпане съм мазала зърната си с равни количества спирт и глицерин по съвет на свекърва ми и не съжалявам. Не предизвиква контракции, прави се с напоено памуче. Не познавам майка, която да го е правила и да е имала проблем  Hug

# 631
  • Обетованата земя
Мерси за съвета  Hug Ама си ги смесваш в някакво бурканче например и си ползваш сместа, докато свърши или отделно е спирта, отделно глицерина? И откъде мога да си взема глицерин?

# 632
Смесваш в бурканче, шишенце или каквото там решиш 1:1, а глицерин се взима от аптеката

# 633
Ох и аз да не изпусна да си кажа мнението: Секцио- аз съм против това да е личен избор.

Това вече е липса на толерантност Wink И защо? Подобно решение си е лично и субективно, разбира се, когато не е просто каприз или неосведоменост. На мен винаги са ми били странни подобни реплики и особено отношението към майките, родили секцио, че са "половин майки" и "са оперирани от бебе". Все пак живеем в модерни времена, уж цивилизовани и толерантни. За мен лично раждането не е никакво геройство, то е процес, при който едно живо същество се ражда и му предстои първата глътка въздух без да има значение как това ще се случи - т.е. не му придавам стойност, която то няма. Истинското майчинство по-скоро започва оттам нататък - там са титаничните усилия, и те наистина заслужават уважение, но иначе е просто смешно някой да се чувства горд, че е родил естествено, пък друг - неуспял и нищожен, защото е избрал оперативното. Много опростенческо мислене Confused, но пък донякъде мога да го разбера - обикновено с подобни неща се "хвалят" хора, които трудно могат да се похвалят с нещо друго, така че си е просто вид компенсация. Надявам се да няма засегнати от подобно обобщение, не е лично към никого Peace

Между другото, за частните болници - не казвам всички, но повечето от тях предлагат много добра неонатологична грижа. Не че няма случаи на проблеми с бебета, недостатъчно бързо транспортирани или адекватно лекувани в тези болници, но същото го има и в държавните, да не се лъжем.
А по въпроса за високите цени в частните болници - направих си труда да сравня колко би ми струвало раждане с избор на екип, ВИП стая, неонатологични грижи и пр., изобщо сравних с избраната от мен частна болница и разликата беше около 500 лв, които със сигурност ще хвръкнат по консумативи и всякакви други подробности. В частната болница на практика отиваш само с лична карта и с документите от НЗОК, знаеш колко ти струва всичко, изобщо ситуацията е по-ясна. Поне за мен това е важно Peace

Иначе за по-добрата подготовка на лекарите - не забравяйте, че в частните болници лекарите не са паднали от небето Laughing, повечето от тях са работили именно в държавните преди това и имат достатъчно опит. Ако ще си говорим какво се случва като си в държавна болница и раждаш на конвейр, ще дам за пример майка ми, която ме е родила в Майчин дом и понеже аз съм била недоносена и грижите са отивали за мен, на нея абсолютно никой не й е обърнал внимание 40 дни. Накрая са я изписали от болницата с недоизчистена плацента, която е можела да донесе един чуден сепсис - знаете колко е важно нищо да не остане в матката. Едва ли нещата са се променили драстично оттогава, просто ритъмът на работа понякога води до подобни пропуски.

А за това как най-естественото нещо на света е да родиш - не знам, аз не съм фен на излишната патетика, още повече когато не отразява действителността. Ако беше така, нямаше да се налага да се скача по корема на родилките, да се вадят бебетата с форцепс и всякакви други прийоми, които влизат в употреба, когато стане напечено (понякога след часове родилен процес). Нормалното раждане е процес, в който играят много фактори и как ще протече то може да се предполага, но нищо не е сигурно. Не е много приятна реалността, но раждането нормално или оперативно си носи своите рискове, вече ставам досадна Blush Иначе като операция, чисто информативно, секциото е сравнително рутинна операция, при която се прави малък разрез ниско хоризонтално и не се режат коремните мускули, както често се смята Laughing, а по-скоро се разделят. Бебето се вади на 5-тата минута, а цялата операция средно трае 20-ина минути, така че да не драматизираме излишно колко е страшно. Да, може да се получат усложнения, може да е по-кофти следоперативният период, може да се получат инфекции, но те са съвсем възможни и при нормалното раждане, така че везните са по-скоро изравнени.

Dbs, този съвет за подготовката е много полезен - благодаря, че сподели Hug

Покорно ви моля да ме извините за фермана Blush

# 634
  • Където си поискам:)
Сладурки, много сте писали Simple Smile Аз не съм много добре. Повръщам по 2 пъти на ден- сутрин като си мия зъбите и вечер  Sad И като се върна от работа само гледам да полегна, като пребита съм. Съвсем леко съм наддала , но скоро ще ми трябват и на мен нови дрешки Grinning Виждам, че и за колички сте се разприказвали, но на мен някак си ми е още рано купх .
Вчера си купих книгата на Мари-Клод Дьолае и почетох малко. Благодря ви , харесва ми  Hug
А сега се връщам да ви чета.
Простете, че съм толкова кратка, но цял ден съм на компютъра и като се прибера просто искам да си полегна. Надявам се като отмине този момент да имам повече сили да си "говоря " с вас  bouquet

# 635
Шехина, Дори не ми се обяснява защо  Wink Е не смятам,че майките са половин майки ....ама няма да обяснявам натам ,че нито ми се спори, нито искам да засегна някого. Не бих осъдила някой само за това, че е взел такова решение, но все пак съм против. Wink

# 636
Както казах в чужбина нямаш право на такъв избор. И това не е случайно и едва ли е, защото западняците са много тъпи  Grinning

Няма смисъл да спорим, наистина, всеки си решава  Hug

Това с половината майки са си глупости, разбира се, и таз хубава  Crazy Важни са наистина грижите после  Simple Smile

ДБС, мерси за съвета, моите зърна също са ужасно чувствителни и Криско ги беше направил на кървящи парцали  Shocked но до голяма степен си беше от неправилно поставяне. Но много се притеснявам сега да не се получи същото, защото болката не се трае  Confused Навсякъде пише, че гърдите нямали нужда от предварителна подготовка, но все си мисля, че една по-загрубяла кожа там ще ми е добре дошла  Whistling

# 637
  • София - град
моите зърна също са ужасно чувствителни и Криско ги беше направил на кървящи парцали  Shocked но до голяма степен си беше от неправилно поставяне. Но много се притеснявам сега да не се получи същото, защото болката не се трае  Confused Навсякъде пише, че гърдите нямали нужда от предварителна подготовка, но все си мисля, че една по-загрубяла кожа там ще ми е добре дошла  Whistling

Онзи ден чух за силиконови зърна, които се слагат /залепват като онези подплънки вместо сутиен/ за да може бебчо да не разранява зърната на майката. Друг е въпроса дали бебето ще трябва да полага повече усилия и дали това няма да го откаже....

Забравих да споделя и тук. Днес бях на преглед. Всичко е нормално развиваме се перфектно за седмиците си /8ма и 2 дена/ Провери за отлепвания - нямам. Няма аномалии. Видях пулсиращото сърчице, но този път беше с обикновен ехограф и не можах да чуя ритъма, който така ме зарадва миналият път.

За раждането
- Аз съм много страхлива, мислех да е секцио. Много исках но ме отказа възстановяването. За килограмите говоря. Моето намерение е да започна коремни преси при първа възможност, защото се побърквам като кача килца, особено корем. А секциото ще ми попречи, защото с тази операция коремни преси няма как да започнеш да правиш примерно седмица след раждането. Та така, още много време има, но аз и с доктора ми ще го обсъдя. Да стигнем до там, пък лесна работа  Wink Wink Laughing

Последна редакция: вт, 17 яну 2012, 19:38 от Софи:)

# 638
Блонди, абе като една чужденка мисля аз, а съм такъв любител и то истински на нашето мило отечество(без капка ирония само с много любов го казвам това)
Софи, силиконовите зърна, до колкото съм чувала, помагат много на майки на които им се наранят зърната- сестра ми и моя близка имаха тоя проблем и се спасиха с такива. А на мен много щяха да ми помогнат, ако бях успяла с кърменето, понеже имам хлътнали зърна Wink

# 639
  • София - град
Да за това ги споменах, защото се оказва че има момичета които не знаят за тях.... Пък не са скъпи а могат да помогнат  Simple Smile

# 640
Този път може да пробвам и аз това със спирта и глецерина , дбс , благодаря  Hug
Предния път се мажех с лансинокс от 7месец и пак бях със супер разранени зърна и болки при кърменето поне 20 -30 дни.
Не е препоръчително да се стимулират зърната т.е. да се масажират и т.н.
Не съм използвала тези силиконови зърна , но етърва ми кърмеше с такива и беше доволна.

# 641
За тези зърна съм чела, че са доста неефективни, най-вече за сукането на бебето. Дано не се стига до тях, ама изобщо няма и да ги пробвам, ако има провал - ще се цедя  Crazy

Софи, не го мисли отсега  Hug

Гунди, то и аз съм си любител на всичко нашенско  Heart Eyes

# 642
  • Обетованата земя
Опитах и с тези силиконови зърна, но бебчо не ги хареса и не успяваше ефективно да суче с тях! Ако ви кажа колко мазила изпробвах за 3 месеца, ще ви се завие свят-над 20! Помогна ми един хирург със съвет и ми зарастнаха раните за 1-2 седмици с Ваготил. Определено ще пробвам това с глицерина, наистина не е препоръчително зърната да се търкат, но с мазането няма да има проблем мисля. Ако ми помогне, dbs имаш голяма почерпка от мен! Hug
 Момичета, намерих си чай със джинджифил, но съдържа и други работи, дали са позволени за бременни:
-Лист зелен чай, плод лимон, корен сладник, лист гинко билоба, лист папая и корен джинджифил.
А в ето тези има ли нещо забранено?
-бъз и касис
-мащерка
-цвят лайка, портокалови кори, мед и ванилия
По пътя за магазина повърнах, пътуването с кола не ми се отразява добре определено, както и предния път.
 А по темата за начина на раждане и аз спирам да пиша, няма никакъв смисъл, всеки си има своите разсъждения и си "шета на акъла", както казват старите хора!  Mr. Green

# 643
  • София
Честно казано ми се струва, че е малко раничко да не кажа доста за тези теми раждането и кърменето дето сте го зачекнали. То верно, че аз съм от по-суеверните ама мисла първо да съм сигурна, че наистина ще се стигне до този момент (дай боже всекиму) преди да седна да се чудя нормално или секцио и до кога да кърмя.

# 644
  • София
Аз ще пробвам това с глицерина, миналия път зърната ми бяха адски чувствителни от самото начало на бременността. После ми бяха казали да започна да ги обтривам с груба кърпа от 4-ия месец нататък, това пък съвсем не можех да го изтрая. На финала когато вече се опитах да кърмя, кърмата ми беше не повече от 20 гр. и не достигаше, така че директно преминахме на АМ. Силиконови зърна ще пробвам също, сестра ми много им се радваше, защото след секциото кърмата й слезе много бавно, през това време в болницата хранеха детето с шише и не искаше да захапе зърното. Но със силиконовите успя да излъже малкия, явно си беше помислил, че това е биберона.  Laughing
Тази вечер си купих едни джинси и някаква блузка и имам чувството, че от момента, в който сложа дрехи за бременни, адски ще ми проличи и ще ми стане голям корема много бързо. А първия път бях с наистина огромен, питаха ме дали съм с близнаци Laughing , не искам това да ми се случва и сега.

Общи условия

Активация на акаунт