АВГУСТ още не се знае с колко момиченца и момченца ще ни смае

• 25 595
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
  • Обетованата земя
 По принцип и аз съм суеверна за доста неща, но отчитам това като недостатък за себе си и се опитвам да го променя. Ако има нещо лошо да се случи, то ще се случи независимо дали обсъждам определени теми, независимо дали правя предварителни покупки за бебето, независимо дали раждам в най-хубавата болница и при най-видния лекар! Хубаво е да си имаме представа за всички неща, които ни очакват, а тези момичета, които вече сме минали през всичко това и знаем какво ни очаква още повече ги мислим тези неща. Няма нищо лошо. Напук на всички суеверия, с предната бременност накупих всички неща за бебето, вкл. и количката още 7-8 месец и не съжалявам! Ако бях оставила всичко после на таткото, както обичам да изпипвам всички детайли, и искам всичко аз да съм си избрала, незнам... Трябва да сме информирани, дори и в книжките за бременни рано -рано се обсъждат доста неща! То по принцип ако ни е писано и до феталната може да не стигнем, така че няма смисъл да избягваме определени теми, според мен. Нека си бременеем спокойно и да мислим позитивно!  Hug Hug Hug

# 661
За суеверията не веднъж съм влизала в спор в бгмама.....аз съм етнолог и съм изучавала какви ли не суеверия, поверия, вярвания и т.н. Моето лично мнение обаче е , че в 21 век няма място за суеверия, абсолютно всичко което се случи може да бъде обяснено чрез медицината. И с риска да засегна някого мисля, че хората които са суеверни имат нужда да вярват в такива неща, аз лично смятам, че това само би ме обременявало, по принцип когато си много суеверен трябва да се съобразяваш с много неща и това е натоварващо. Аз имам близки роднини, които ми се появиха от страна на моя съпруг- оххх тия хора какви ми ги говорят...... ooooh! Нямам нищо против всеки да си е  за себе си вярващ в каквото си иска, но да се опитваш да го налагаш. Първия път- да не съм ритала котка, абе хора аз котка не бих ритнала и без да съм бременна.....а и обяснението тук липсва според мен.

# 662
  Добро утро,
като заговорихте за изследвания и се усетих, че на последния преглед ми дадоха листче с изследвания, които да си направя или запиша до следващия... и ранната ФМ я няма...  Thinking Една приятелка, каза, че и на нея не са и казали за ранна, та само късна си е правила... Знам, че вече е обсъждано, ама пак се вкарах в чуденка ooooh! - да се пробвам ли да си запиша час и да ходя на своя глава. И това със болниците и раждането - частни/държавни, с екип/без екип... уж бях решила за Токуда, ама ми пуснаха мухата, че там е ок само ако няма проблеми (дано и да няма де, ама...). Ужасно е така, нямаш опит, информацията само те обърква, а решенията, които трябва да вземеш са изключително важни и отговорни  #Crazy И в този ред на мисли да попитам - някой с впечатления от добър специалист за ЖК по ЗК в Майчин дом (София)? Доста по-близо ми е от Токуда, ама то почти всички по-централни варианти са ми по-близо  Thinking
Да кажа за суеверието, това, че не сме казали на много хора може да звучи суеверно, но всъщност до някъде го правя точно, за да не се почне с даването на акъл от всякъде  Joy Може да не съм наясно с много неща, ама и сама достатъчно успешно си се обърквам, не ми трябват помощници  в това от сега  bowuu

# 663
  • Пловдив
Да ви се оплача и аз. Снощи такава глава ме заболя, че направо щеше да ми се пръсне мозъка.  ooooh! Ужасно. Добре, че днеска няма и помен от това ужасно главоболие.  Praynig

И аз съм за кърменето до 1 годинка. Хубаво е да се вслушваме в желанията на децата си, но понякога е добре ние като родители да сложим границата. Поне при моята дъщеря това е много важно, защото тя има склонност да изпада в крайности. Като я отбих на 1 годинка всичко мина без никакъв проблем и без никакъв стрес нито за нея нито за мен.

Относно силиконовите зърна - ТЕ БЯХА НЕЗАМЕНИМ ПОМОЩНИК ЗА МЕН през първите два месеца на кърменето. Тони не можеше да засмуче добре зърното и все го избутваше с езиче / то и зърната не са ми хич подчертани/ та ако не бяха тези силиконки нямаше да успея да я кърмя. След като два месеца я кърмих с тях тя вече свикна да захапва правилно и си преминахме на натурално кърмене без екстри. И също много помагат, когато са ти наранени зърната. Случвало ми се е ако ме заболи зърното да си слагам без значение, че тя вече си сучеше и без тях.

Колкото и да си подготвяш зърната преди кърменето, то като ти ги дъвчат по 7 - 8 пъти на ден, кога правилно, кога неправилно и те си се нараняват.

Днеска по тв 7 обсъждаха ражданията - секцио и нормално раждане.

# 664
  • София
eli_nikol, добре дошла!  Hug пиши ми на лични името си или мейл, с който си регистрирана във ФБ, за да те прибавя в групата  Simple Smile

Блонди,
може ли да сложиш на първа стр. линкове за ФБ, снимка.бг и съответно паролите да решим ще се дават ли индивидуално на лични или ще ги изтипосаме отпред.

Последна редакция: ср, 18 яну 2012, 11:04 от bi_bi

# 665
Аз лесно ще ги сложа, но едва ли е добра идея да са така масово достъпни. Както кажете  Peace

# 666
  • София
Ами ето в момента dbs е качила снимки, но не отварям снимка.бг и трябва да поровя назад в темата да намеря паролите. Те и в момента са масово достъпни, само че никой не може да ги открие, особено новите, които се включват сега. Може само да се запише на първа стр., че като пратят мейл или име на лични ще бъдат включени в групата във ФБ и също на лични да се дава и паролата за снимката. Но май на теб ще легне тази грижа най-вече, ти си реши.

# 667
Добро утро и от мен  Hug Страхотни теми сте обсъждали. Не мисля, че е рано да сме информирани за всичко - кърмене, раждане, колички и.т.н
Моето мнение за раждането е, че всеки трябва да има възможност да направи личен избор. На мен още сега лекаря в Плевен ми каза 90% секцио не разбрах дали заради това, че бебето е заченато инвитро или нещо друго. Ще попитам допълнително в понеделник. Факт е обаче, че в Италия не мога да избера секцио. Там правят секцио само при медицински показатели или по спешност. Все пак съм решила като мине третия месец да се прибирам там.
За кърменето - много ми се иска да успея да кърмя бебето поне 7-8 месеца. От сега чета статии по темата. Дано успея...
Да ви кажа и аз вярвах в безумни суеверия. От както съм бременна се опитвам да не вярвам в нищо освен в лекарите и себе си.Дори още от първия преглед си имам традиция, която всички определят като абсурдна. След всеки преглед купувам дребно подаръче за бебчето  Mr. Green Е няма такъв кеф. Вече имаме - две бодита, чорапки, пееща играчка, терлички, едни ританки, четка и гребенче за коса.
Сега малко за изследванията. Днес ми излезе резултата за антителата и съм много щастлива отрицателен е. Следва да ги пусна в 18 седмица ..." голяма екстра" този отрицателен резус фактор...
Какъв ферман драснах... Embarassed Хубав ден на всички и никакви неразположения! Hug

# 668
Ами ето в момента dbs е качила снимки, но не отварям снимка.бг и трябва да поровя назад в темата да намеря паролите. Те и в момента са масово достъпни, само че никой не може да ги открие, особено новите, които се включват сега. Може само да се запише на първа стр., че като пратят мейл или име на лични ще бъдат включени в групата във ФБ и също на лични да се дава и паролата за снимката. Но май на теб ще легне тази грижа най-вече, ти си реши.

Ами, аз за да не ровя съм си ги преписала на листче и готово  Wink
Каква грижа ще легне на мен? Аз за Фейсбук не мога да отговарям по никакъв начин, а на лични мога да пращам пароли, няма проблем, но не и разяснения какво що, защото не ги знам  Grinning
Кажете какво да сложа и го слагам  Simple Smile

Ради, браво за хубавите новини  Hug

# 669
  • София
Според мен трябва да има следното инфо:
- за това че има група във ФБ и да си пишат мейлите и имената тези, които искат да бъдат включени в тази група;
- за качване и разглеждане на албум с бъдещите мами в снимка.бг, да пишат на лични за изпращане на потребител парола

# 670
Сложих, ако нещо не ви харесва, ще коригирам  Hug
Написах Бюти за Фейсбука, тя май го режисираше, нали?  Thinking  Ако някой иска да дава инфо за едното или другото (или и двете), да каже да го напиша отпред  Simple Smile

Някой ми е качил снимките от Фейса в снимка.бг, за което благодаря   bouquet

# 671
Какво означава кафеникаво зацапване според Вас, дами?

# 672
Може да означава много неща - може да се случи след груб преглед, след леко отлепване на плодния сак, от прогестеронова недостатъчност... Хубаво е да посетиш гинеколога си за преглед, евентуално да ти изпише лекарства и да лежиш, докато отмине. Стискам палци всичко да е наред.  Hug

# 673
лелеее, не мога да ви изчета  Joy първо, някъде назад видях, че Блонди пита как съм  Laughing Благодаря, че се интересуваш  Hug Иначе съм все същото, много ми се гади, аз по принцип все обикалям около хладилника, все едно пари ми дават и все чопля нещо  Laughing а сега с мъка сядам да ям, колкото да ям нещо  Shocked засега не съм повръщала  Praynig
иначе видях, че секцио и нормално сте обсъждали, моята майка е родила най-големия ми брат много мъчително, 27 часа се е мъчила и е изтръгнала тръбите в болницата дето се е държала  Laughing и ми препоръчва секцио.. и мен малко ме е страх от болката от естественото, ама то знаеш ли има хора и по 10 часа, има и за по 30 мин.. знам, че разходките помагат за по-лесното раждане  Peace та, ще видим, Бог ще ми покаже начина  Peace
иначе не помня някой беше писал за глицерина за гърдите, много благодаря за съвета, мен също много ме болят зърната... направо ужас  Joy
а за фейсбук какво стана и аз не разбрах  Laughing като я направихме тайна, определено много по-малко хора се присъединяват, ама дано почти всички да се съберем, иначе аз съм редовна там, само че не знам как да добавям хора по имейл, трябва да видя откъде е опцията  Laughing
другото ми притеснение тези дни е, че днес взимаме кучето и какво ли не изчетох и във форума и къде ли не.. и в крайна сметка стигнат до извода, че е по-добре човек да не чете!!!  Laughing то едно с едно мнение няма, в крайна сметка като има всички ваксини и е обезпаразитено никой не може да ме убеди, че заради бебето, понеже е по-важно трябва да си изхвърля заека или да не си взимам куче.. мисля, че бебето ми ще бъде много усмихнато бебе, защото мама е била много щастлива с толкова живот в апартамента  Laughing
съжалявам и аз за фермана, много сте ми мили всички и много започвам да ви харесвам   bouquet
поздрави  Hug

# 674
  • София
Блонди, супер!
beauty_, пак си се включват мами, само че големия бум беше първия ден  Laughing Вчера докато те нямаше и тази сутрин съм включила няколко, допълвам и списъка там с имена и никове от бг мама. Само 3 мами още не са си казали никовете оттук.  Wink
daniela_di, дано не е нещо сериозно!  Hug Отиди при доктора си или поне му се обади!

Общи условия

Активация на акаунт