АВГУСТ още не се знае с колко момиченца и момченца ще ни смае

• 25 611
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте и аз поисках "присъединяване" в групата.
Най -добре е всеки под снимката да си пише ника ( поне така правим в групата декемврийки 2010) Иначе няма как да се разбере кой , кой е. Отделно в декемврийската има отсрани в дясно написани иманета на участниците в групата и в скоби е никът им ...ама това как става не зная!

това ми е пощата : face_mama@abv.bg

а това ми е ника във фейс : Мименце Красен

Бихте ли ме добавили  Praynig

предварително благодаря   bouquet

Последна редакция: вт, 17 яну 2012, 13:30 от Мименце

# 601
Цитат
Пиете ли по 2л на ден вода?  Tired Аз преди години пиех, но отдавна не. А сега е задължително, опитвам се, ама нещо не особено успешно  Tired

Аз преди пиех доста вода, но от както ми се гади, не мога да пия. Като пийна малко повече вода и ми стои на гърлото сякаш. Чувствам се "напълнена". Мъча се да пия винаги когато се сетя, ама на дали са 2л.  newsm78

Аз също предпочитам да родя по естествен път и дай боже да няма пречки да е така. Гледах двата филма Human Body 2 на BBC и In the Womb на National Geographic и малко ме хвана шубето като гледах раждането, но и това ще мине живот и здраве  Peace

# 602
  • Пловдив

През миналата бременност към 7 месец много взе да ме боли гърба и си купих такава възглавница и спях с нея. От пред ми подпираше коремчето, а от зад кръста и болките ми спряха. Беше страхотен помощник за мен. Но по време на кърменето не съм я използвала. Тони ядеше по един час и аз я научих да се кърми легнала та си лежахме и нямахме нужда от допълнителни неща.

Има ли някоя мама да е запозната със слинговете. На мен са ми тъмна Англия, а искам да си купя за бебенцето, мисля че ще ми е много от ползва.

# 603
Пиете ли по 2л на ден вода?  Tired Аз преди години пиех, но отдавна не. А сега е задължително, опитвам се, ама нещо не особено успешно  Tired

Аз преди пиех доста вода, но от както ми се гади, не мога да пия. Като пийна малко повече вода и ми стои на гърлото сякаш. Чувствам се "напълнена". Мъча се да пия винаги когато се сетя, ама на дали са 2л.  newsm78

Аз също предпочитам да родя по естествен път и дай боже да няма пречки да е така. Гледах двата филма Human Body 2 на BBC и In the Womb на National Geographic и малко ме хвана шубето като гледах раждането, но и това ще мине живот и здраве  Peace

# 604
за възглавницата - аз не! Не мисля, че ще ми е от полза  Peace

за секциото - също мисля, че не е редно да се прави по желание. Освен всичко, което е описала Блонди, бебето също минава през подготовка по време на естественото раждане. Секциото се прави обикновено поне седмица преди термин (независимо колко точен е той). Режат те и там си стои едно бебче, дето и хабер си няма, че някой ей тъй на ще го извади Thinking  Доколкото знам и неонатолозите са против такъв вид секцио и това е свързано с дробчетата на бебетата.
Въпреки това и в двата вида раждане има предимства и недостатъци и за бебетата и за майките. Важното е в крайна сметка всичко да завърши добре  Praynig

за водата - да пия по около 2 л. на ден Simple Smile

# 605
Здравейте! Аз днес черпя, че съм именичка! Дано само да не повлияя зле на някой... newsm78
http://img528.imageshack.us/img528/5913/24187583ks5.jpg

Аз съм абсолютно за естественото раждане, дори бих искала да е и без упойка. Секцио само по медицински причини! Като знам колко съм кълцана и даже с местна упойка  #Crazy, предполагам колко добре можеш да се грижиш за бебето след това...

# 606
Има ли някоя мама да е запозната със слинговете. На мен са ми тъмна Англия, а искам да си купя за бебенцето, мисля че ще ми е много от ползва.

На мен лично ми бяха неудобни. Тежестта ми се струва, че не се разпределя равномерно и където трябва, както става с хубаво кенгуру. Аз взех кенгуру на Бейби Бьорн и една година не го свалих, хипер удобно.
Иначе само хубави неща съм чела за слинговете, но нещо не се разбрахме с тях  Rolling Eyes

Васето, честит имен ден   bouquet Ама днес не е Василев, а Антонов ден  hahaha

# 607
Vaseto29 Честит имен ден, да си носиш името със здрав!!!  bouquet

и нашето кенгуру е на Бейби Бьорн - страхотно е и за бебето и за гръбнака на носещия  Mr. Green , но бих ползвала и слинг на мен ми беше удобно (вярно, че беше за малко, но зависи от начина на връзване все пак

# 608
Добър ден и от мен, момичета Heart Eyes

Виждам щекотлива тема сте засегнали - естествено раждане или секцио Wink Аз за себе си отдавна знам как ще родя - с планово секцио поне засега без основателни медицински показания (с изключение на това, че имам склонност към варикозни (разширени) вени и това може да стане проблем за нормално раждане) и определено не мисля, че съм го решила от недостатъчна информираност. Дори напротив - спокойно мога да кажа, че съм една мини медицинска енциклопедия по темата, да не говорим, че има и психологическа гледна точка, според която секциото спестява на детето родовата травма (от мъчителното преминаване през тесните родови пътища), а на майката дава усещането за повече контрол и гарантира предсказуемост на самото протичане на раждането. Изобщо най-важното при избора на подходящото за конкретната жена раждане е нейното физическа състояние и психическа нагласа, добрата й информираност по темата и преценката кое е нейното раждане. Радвам се, че за себе си аз съм претеглила нещата и съм взела решение за оперативно раждане и че имам подкрепата на мъж ми по въпроса - дори съм почти сигурна, че ще иска да присъства на раждането на детето ни и да изживеем тези първи мигове живот заедно. Реално освен неговото мнение не ме интересува това на околни, приятели, дори на майка ми (която предвид възрастта си е консервативна по някои въпроси), защото това решение е твърде лично и засяга де факто само мен Peace Насочила съм се засега и към клиника "Щерев" за секциото, но ще видим - има време Wink

Иначе съм се наслушала на разкази за раждания - на познати и непознати, и от тях се убеждавам, че раждането (било то нормално или оперативно) е различно при различните жени, а най-вече и при различните бременности и далеч не винаги нормалното раждане е по-щадящо, както традиционно се смята. Така че можем само да се надяваме, че каквото и да изберем, ще имаме безпроблемни раждания, от които ще ни останат само хубави (и мотивиращи нови раждания) спомени Peace

По темата за слинговете - аз със сигурност ще си купя, но няма да е шал или с халки, а ще е по-скоро от този тип - Baba Sling, струват ми се далеч по-удобни от традиционния слинг.

Vaseto29, честит имен ден! Нека името ти ти носи успехи и късмет! Simple Smile

# 609
  • Варна
НЕ МОЖЕ ДА ВИ ИЗЧЕТЕ ЧОВЕК!
 Wink .Честито,ако си имаме именнички тук  bouquet

за водата....Блонди,какви 2 литра,аз и 200 мл не пия. Embarassed  Вчера си купихме кана за пречистване на водата,защото тази вода не била хубава за бременни жени,онази пък хич и не можах да издържа Laughing И сега вече ако не пия,не знам как да се накажа Simple Smile

На мен ми е първа бременност и не съм ползвала такава възглавничка,но ми изглежда много удобно с нея.Най-вероятно ще пробвам.

# 610
  • София
Здравейте момичета, аз си дойдох от дългото пътешествие - ските бяха невероятни - супер разтоварващи и прочистващи мозъка, но .... свърши - дойдох си и сега се захващам с изследванията. Има ли някой който вече е направил БХС? И някой имали представа - ранното БХС има ли нещо общо със - Серумен скрининг за: алфа-фетопротеин и свободен бета ЧХГ за оценка на риска от синдром на Даун и дефекти на невралната тръба?
Аз смятам да отида и да на ранна ФМ.
Само мен ли ме гони параноя? Вси си мисля, че нещо няма да е както трябва или че ще се объркат нещата? Започва и нервата да ме тресе преди всяко изследване, като пред изпит.
Честит имен ден на празнуващите

# 611
  • Обетованата земя
Темата за начина на раждане предизвиква винаги големи спорове, но те са безсмислени, тъй като всеки си е решил за себе си и си има своите причини. Аз смятам, че всяко нещо е най-добре да се случва така, както природата го е измислила. А природата е велика! Било за раждане, за кърмене и т.н., естественото си е естествено. Разбира се под наблюдението на специалисти, които да се намесят с адекватни действия, ако се наложи. Този стрес, който се причинява на малкото при самото раждане му е жизнено необходим, защото помага то да започне да диша както трябва. Точно във филмчето на  BBC е обяснено. Убедена съм, че връзката майка -дете е някак си по-силна при естественото раждане. И съм за секцио-само по медицински причини! Родих сина си по естествен път, не много лесно, поради факта, че се роди едро бебе. Но въпреки шевовете се възстанових супер бързо. Таткото присъстваше и знае с какви усилия от моя страна се появи детето ни! Против съм разказите за раждания, само стресират допълнително и ненужно, особено първескините Simple Smile Единствено огромното ми желание да кърмя след това ми помогна това да се случи и то година и половина, тъй като съм сигурна, че 90 % от майките ще се откажат при моя случай, имах страхотни рани на зърната 3 месеца, но издържах и вярвам, че дадох най-доброто на детето си Simple Smile Дано този път имам по-лесен старт  Mr. Green
Имам същата извита възглавничка, ползвах я при кърменето от време на време, но чудесна работа вършат и обикновени възглавници.
 Имах и слинг, хич не ми беше удобен, не можах да си наглася бебето така че да му е удобно. Продадох го (слинга  Mr. Green) Кенгурото и него много не съм го ползвала, че малкия бързо натежа. Така че и без тях може  Grinning Бих си купила стол за кърмене, изглежда ми удобен, ама са малко скъпички.
За водата, по принцип през деня изобщо не се сещам, и вечер се почва чаша след чаша. Не следя по колко пия, ама май трябва да е повечко. Някъде пишеше за бременни по 2-3 литра.
Честит Имен Ден на празнуващите!  Hug

Последна редакция: вт, 17 яну 2012, 14:38 от didi24

# 612
блягодаря Блонди за инфо-то   Hug  аз се бях притеснила от болките ама ти ме успокои   bouquet

А колкото до водата в началото бях като жаба пиех повече от 2л. на ден  Laughing
ама сега нещо не съм толкова жадна през последните дни и аз незнам на какво се дължи   newsm78

Блонди ти къде си в Белгия че и аз сега съм тук, ту в Брюксел ту във Франция    Laughing  че нали мъжо е от Франция

# 613
Блонди , за пола съм писала кога се вижда по рано (на ехографа) , защото някоя мама беше попитала, а не за по-ранното раждане  Peace При раждането няма зависимост.

За раждането - първото беше планово секцио по мед.прчини. Не съжалявам изобщо. Всичко мина добре , много бързо се възстанивих. Дори имаше мами с естесвено дето се влачеха из коридорите като болни , а на мен нищо ми нямаше. Малкия ми го дадоха още на следващия ден и си го гледах и кърмех на всеки 30 мин Simple Smile)). Едиснтвения зор беше първото ставане , но не е болка за умиране. Важно е как ще се нагласиш психически. КАто се прибрахме у дома без проблем си вършех абсолютно всичко +домакинската работа Simple Smile

За стълбата - когато е много стръмна е неудобна просто на бременна , не че няма да може да се изкачи Simple Smile))) И пак полека , лека... Аз не бих се приместила заради стълбата  Wink

Възгланицата за кърмене и аз като лоа изпозлвах за спане в послендните месеци, иначе не можех място да си намеря. Не че бях станала много дебела , даже коремът ми беше сравнитено малък , но въздуха не стигаше  Laughing Laughing   Кърмех легнала и бебо до мен , така поспивах , че той милия се хранеше на всеки час  Crazy

Вода- опитвам се , но не мога да докарам 2 литра ,а е хубаво  Confused

Шехина , само да вметна ,че винаги много ми харесват постовете ти , т.е. много разбираемо и много добре написани  Hug ПОдкрепям те в тезата ти за секциото!
Естесвеното  си е нормално , но не винаги се получава така....

За корема не знам , но пък д..то ми е пораснало вече  Laughing Laughing МИналия път качих 17кг , 13 оставих в болницата и после свалих даже повече. Сега ми се струва ,че ще кача повече. От сега се е започнало ,а все съм гладна  Laughing Laughing
Вие хапате ли си?

# 614
  • Пловдив
На курса за бременни при предишната бременност обясняваха, че децата родени със секцио не били изпитвали борбата да се родиш на този свят и заради това били свикнали един вид всичко на готово да получават без да се напъват грам. Това на мен малко ми звучи, като фантасмагория, но може и така да е. Също обясняваха, че при нормалното раждане детето, като преминава през тесните родови пътища и се притиска много силно и по този начин всякакви течности от белите му дробове се премахват и вероятността да има проблеми с дишането са много по малки отколкото при секцио.

Дамите от Пловдив, които ще си правят БХС и ФМ на къде са се насочили?

Общи условия

Активация на акаунт