АВГУСТ още не се знае с колко момиченца и момченца ще ни смае

• 25 582
  • 744
  •   1
Отговори
# 675
Може ли някой да ми даде паролата на лични за снимка. Simple Smile

Благодаря и лек и прекрасен ден на всички ниии  Heart Eyes

# 676
  • София
Малко смях, като си говорихме до кога да кърмим  Laughing

https://www.bg-mamma.com/assets/vessur/img/not_found.png

# 677
Леле докато ви изчета и забравям какво исках да споделя с вас. Да се включа  за секцио и нормално раждане. Мисля, че донякъде трябва да се доверим на лекаря ни, който ще ни изражда, той да прецени, има показатели, симптоми които се следят и те си ги знаят. Но пък от друга като ги знам и какви некадърници има, може би трябва да се доверим и на майчинския си инстинкт. Аз исках нормално да раждам Ясето, но то не пожела само да излезе, та се наложи секцио. Станах на 6-я час. На 4-я ден ме изписаха и сама съм си гледала бебо. Така, че не е толкова страшно и секциото. Като гледам мои приятелки с нормално раждане се възстановяваха и те доста време от разкъсванията.
Публикувах и снимки във ФБ. Сетих се за какво исках да пиша- има ли мами, които са правили или ще правят ранния БХС. Аз в понеделник ще го правя. И тогава и на женска консултация ще се запиша.

# 678
bi bi голям смях Laughing

# 679
  • Пловдив
има ли мами, които са правили или ще правят ранния БХС.

Аз ще си правя. Но мисля в 12 та седмица да го направя това.

# 680
Аз не съм много на ясно с БХС и ФМ.  newsm78 Четох някакви статии в интернет да добия представа. Лекарката обаче нищо не ми е споменавала, а до колкото виждам вие вече сте си записали часове. До колкото разбрах не се покриват от ЗК, това означава ли че не са задължителни?

Може ли някой да ми каже кое кога трябва да се направи в коя г.с.?
Благодаря.  Hug

# 681
  • Switzerland
Здравейте сладурки  Hug
Според мен няма лошо това , че споделяме относно раждането , според мен това е един вид психологическа подготовка за едно от най-важните събития в нашия живот , казвам го от опит , защото когато отидох да раждам първия бях толкова ужасена  и се чувствах толкова прецакана , че просто не е истина.Първото ми раждане продължи 28 часа , като от начало контракцийте ми бяха на 5 мин  Crazy в болница отидох след 12 часа , на какво ли не се нагледах докато лежах вързана там за монитори , а накрая викаха и по мен , направо ужас ви казвам , слава богу мина нормално само с два шева . За второто вече бях решила че ще чакам водите ми да изтекат и тогава отивам , и пак така -директно контракций на 5 мин , след 2ч мъжа ми ме закара в болницата и там естествено тъпите доктори почнаха да се офлянкват-ми може днеска до роди , може нощеска , а може и утре , ако иска да остане , ама аз нали съм патила и казах - не  Naughty няма да издържа пак да гледам и слушам обиди и си тръгнах  Laughing след 6ч отидох със изтекли води и нямаха време дори на  монитор да ме пуснат  Simple Smile направо на масата и чочка се появи за 10 мин   Heart Eyes По принцип още първия път ме бяха предупредили , че е възможно секцио ако бебето е по-голямо , но слава богу не се наложи , та сега пак ще заложа на нормалното освен ако няма някакви наистина сериозни аргументи за секцио , аз дори не искам епидурал , че като ми правиха операция на менискуса със спинална упойка щях да умра от главоболие 7 дни докато излезе тая гадост от гръбнака . Болката при раждане се издържа  защото на финала в обятията ни ще са най-прекрасните същества на този свят  smile3522

# 682
Здравейте момичета, и аз да се включа за раждането. Родих нормално и много точно, но дълго време чаках за разкритие 14ч. В пред родилна се нагледах на какво ли не и на края вече не знаех какво точно се случва. Иначе бях с епидурална и след нея може би около година усещах изтръпване в областта на гръбнака. Въпреки това ми се иска и сега да родя така. Но като цяло май има още доста време и ми се струва малко рано да го мисля  Wink.
Иначе да попитам, то малко абсурдно ми се струва но от няколко дни сякаш усещам бебо  Shocked. Много рано ми се струва. Малката я усетих след 16г.с. а сега съм в 12г.с. Някой има ли с подобни усещания, че взех да се плаша.
На БХС мисля да ходя в петък или другата седмица.

# 683
според мен е нормално с втората бременност да усещаш по-рано бебо  Hug нека някой с личен опит да каже  Hug

# 684
  • Sofia
да се вкюча и аз по темите:
за раждането: първото ми беше вагинално, без упойка в токуда.Мисля  и сега да е така.Предното отидох сутринта в 8 с 2 см разкритие и изтекли води, родих в 15.43. като в 11 ми сложиха система окситоцин за да стане по-бързо. Боли и то доста накрая, но в момента в който родиш и всичко се забравя. Сега не мога да опиша точно болката, само си спомням как казвах на акушерката, че ме боли. 2 часа след раждането се чувствах все едно никога не съм раждала, въпреки че имах няколко шева.
за кърменето: все още продължавам да кърмя, мисля до годинката.То тогава се очертава и кърмата да премине в коластра, та според мен и катрин сама ще се откаже. За следващото бебе, вероятно пак до годинка,зависи ако то иска повече, няма да спирам насилствено. Вече бях писала колко трудно ми беше това кърмене, но то ако исках да ми е лесно, нямаше да раждам.Да си майка си иска доста жертви Simple Smile

# 685
  • Варна
Здравейте,мамита.Досега се блъсках в "снимка",ама се оказа,че там не било за индианци  Mr. Green
Качих няколко ,но нещо причиних на едната и сега е завъртяна наникъде Laughing Нищо,важното е,че се постарах Simple Smile .
Тези силиконовите предпазители(ако мога така да ги нарека) знам,че донякъде спестяват дискомфорта от кърменето и като  виждам отсега колко са ми чувствителни на допир зърната,определено мисля да пробвам с тази джаджа.
За раждането твърдо съм ЗА нормалното,но Божа работа....като наближи момента,ще се разбере.Каквото и да е ,надявам се да оживея Mr. Green
Относно "спането,ето как протича при мен:
Лягам в 22ч,с надеждата да гледам страхотния филм,който сме изтеглили......след няма и половин час съм заспала Grinning;2-3 пъти ходене до тоалетната;ядене и вече ,ако адски много ми доскучае,лек терор на половинката,докато го събудя!Казано накратко,и аз съм сред неспящите.
Няма гадене от АБСОЛЮТНО НИЩО!Като чета как някои от вас слабеят,направо ви завиждам.Аз хапвам от всичко и дебелея.
Относно БХС и ФМ,мисля само второто да си направя.

# 686
  • София

Честно казано ми се струва, че е малко раничко да не кажа доста за тези теми раждането и кърменето дето сте го зачекнали. То верно, че аз съм от по-суеверните ама мисла първо да съм сигурна, че наистина ще се стигне до този момент (дай боже всекиму) преди да седна да се чудя нормално или секцио и до кога да кърмя.
май само ние двете с теб така смятаме, всички останали така са се вглъбили да спорят за неща , които живот и здраве не се знае как ще се развият и какво ще се случи, а те от сега решават. Явно е по-важно сега да решат как да родят / без лекарско мнение/ отколкото да се помисли за наближаващите БХС, ФМ, кръвни изследвания и т.н.

Това малко обвинително и снизходително ми прозвуча  Rolling Eyes Вярно е, че нищо не се знае отсега и всичко може да се случи, но заради това какво - да не си пишем за нищо предстоящо ли? То по тази логика и такива хубави заглавия не бива да слагаме на темите, че не се знае какво може да се случи до август  Tired Какво да ги мисля кръвните и БХС-то, имам насрочени часове, ще отида, ще изчакам резултатите и каквото се налага - ще действам. Колкото и да го мисля и да го обсъждам - нищо ново няма да се появи преди да ги направя. 
И не спорим, а споделяме мнение. Лично аз не виждам нищо лошо в това  Peace

Не обвинявам никого и не искам да звучи снизходително - не е това целта.  Peace
Може и аз да съм по предпазлива отколкото трябва, но понеже сега наближава първата ФМ и БХСС в 11 - 13 гс - просто смятам, че това е по-важно в момента от изора на количка или метод на раждане  Peace
Мен лично мнг повече ме интересуват кръвните изследвания, на кого какви показатели са пуснали, дали някой има с Rh "-", а партньорът му с Rh"+" и дали е правил изследвания, какви са показателите, къде в София може да се направят по ЗК и такива неща.

# 687
  • София - град
dioni  За всеки е важно това което си коментира. За мен също е рано за колички , но не съм тръгнала да се карам на момичетата, които го обсъждат. Плюс това да си на ясно каква количка, как ще раждащ къде и при кого  е доста важно да се знае от рано за да можеш да си направиш равносметка какви финанси ще са ти необходими.
Ако не си намерила отговор на въпросите си можеш съвсем спокойно да попиташ и ако има момиче което си е направило изследванията, и иска да ти отговори ще го направи, ако темата повдигната от теб е интересна на някое друго момиче и то ще ти отговори.
Но това НЯМА да коментираме раждане защото е рано е лудост за мен. Аз примерно вече зная как ще родя живот и здраве. Зная, и си правя сметка колко пари ще са ми необходими. Също мие интересно кой как ще ражда, защо така е решил и т.н.

А и истерията покрай тия изследвания ми идва в повече....

# 688
Здравейте, бъдещи мами Grinning И аз да се запиша за августовско бебе...или по-точно бебета, че са 2 Grinning

# 689
  • София
dioni  За всеки е важно това което си коментира. За мен също е рано за колички , но не съм тръгнала да се карам на момичетата, които го обсъждат. Плюс това да си на ясно каква количка, как ще раждащ къде и при кого  е доста важно да се знае от рано за да можеш да си направиш равносметка какви финанси ще са ти необходими.
Ако не си намерила отговор на въпросите си можеш съвсем спокойно да попиташ и ако има момиче което си е направило изследванията, и иска да ти отговори ще го направи, ако темата повдигната от теб е интересна на някое друго момиче и то ще ти отговори.
Но това НЯМА да коментираме раждане защото е рано е лудост за мен. Аз примерно вече зная как ще родя живот и здраве. Зная, и си правя сметка колко пари ще са ми необходими. Също мие интересно кой как ще ражда, защо така е решил и т.н.

А и истерията покрай тия изследвания ми идва в повече....
Смяташ ли, че съм се скарала на някого? А истерия около изследванията не виждам - напротив. А относно въпросите - зададох 1 въпрос и то два пъти - никой не отговори просто защото никой явно не знае или не се интересува.
Както и да е, няма значение - за едно си права - всеки с интересите си  Peace

bg_trinity Честито за двете бебчета

Общи условия

Активация на акаунт