Прах за пране и омекотител за дрехи / тема 6

• 103 986
  • 750
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Благодаря!
Понеже пералнята ми е с горно отваряне, а това има значение при ползване на омекотител, например, затова написах и екстра, че пералнята е друг вид подаване на вода и пр. Peace

# 601
Благодаря!
Понеже пералнята ми е с горно отваряне, а това има значение при ползване на омекотител, например, затова написах и екстра, че пералнята е друг вид подаване на вода и пр. Peace

kopche, какво имаш предвид? И моята е с горно и омекотителя го слагам в отделението за него.

# 602
Копче, независимо откъде се отваря пералнята, течният препарат се поставя в чаша и в барабана.

# 603
Ей често да ви кажа направо в БГ са безобразно скъпи тези течми прахове. От UK миналата седмица си купих Ариел Ексел Гел за 3 GBP/беше на промоция от 5 GBP/ a тука е 17 лв в м-на на БОРН  #Crazy #Crazy #Cussing out

# 604
Този Борн е с доста надути цени. Не навсякъде е така, аз съм го взимала за около 10 лв.

# 605
  • София
Благодаря!
kopche, какво имаш предвид? И моята е с горно и омекотителя го слагам в отделението за него.
Ами че изтича, преди да съм затворила капака, ако го сложа в началото. И затова и не ползвам отдавна такова нещо.  Naughty
Това едно на ръка.
Другото е, че при тези с предно отваряне, слагаш омекотителя на края, при изплакванетом в предвиденото за целта отделение, което можеш да издърпаш по време на работа на пералнята. В моят случай, трябва да наблюдавам пералнята до заветният момент със сипването на омекотителя, да изключа пералнята, та да спре работа и чак тогава да отворя капака и да налея течността в предвиденото отделение и тогава да пусна пералнята. Wink

# 606
  • София
Копче, независимо откъде се отваря пералнята, течният препарат се поставя в чаша и в барабана.
Супер, мерси! Hug
Ще пробвам занапред по този начин Peace. И без това имах съмненя, че остава една известна част от препарата в кутийката на вратата и не може да се отмие, или да стигне струята на водата, че да го отмие щателно.

# 607
kopche, нищо не разбрах от обяснението ти защо не слагаш омекотителя  в предвиденото за него отделение още преди да пуснеш пералнята. До преди 6 години съм ползвала едно старо зануси с горно зареждане и винаги съм слагала омекотителя в самото начало, не съм "дебнела" пералнята.
В момента пера с пералня с предно зареждане, но я пускам вечер и не слагам омекотител. Сутринта като стана без да вадя прането, пукам програма за изплакване /пълни веднъж с вода, върти малко и центрофугира/и тогава слагам омекотител направо в барабана с мерителна чашка. Ама това го правя защото си внуших, че до сутринта драхите вече не миришат на омекотител и си запазвам отделението за препарати чисто, че беше се оцветило в синьо от някакъв омекотител.

# 608
Това едно на ръка.
Другото е, че при тези с предно отваряне, слагаш омекотителя на края, при изплакванетом в предвиденото за целта отделение (слагаш го ти. което не означава че това е нормалното. отделението за омекотителя е именно заради това - да се сипе омекотител в него още в самото начало и когато му дойде времето водата да си го вземе и да го отведе в барабана.), което можеш да издърпаш по време на работа на пералнята. В моят случай, трябва да наблюдавам пералнята до заветният момент със сипването на омекотителя, да изключа пералнята, та да спре работа и чак тогава да отворя капака и да налея течността в предвиденото отделение и тогава да пусна пералнята. Wink

# 609
Аз пък да се оплача/пак/ от прословутото Омо- забелязвам ,че падат на пода ситни прашинки  неразтворен прах след изсъхване на прането . Иначе , натискам бутона за доп. количество вода.

# 610
  • на Земята
От тук разбрах за прахчета-доза от Куфланд,които се използват за избелване на бели и също за цветни дрехи(търсих ги на зад,ама не ги намирам сега).За бял потник с цветна картина,кое от тях е подходящо?Потника се ожълти,ако използвам за бяло да не се развали картинката,а за цветно да ли ще избели бялото...? newsm78 Благодаря!

# 611
  • София
Аз пък да похваля бебешкото Бинго. Страшно ми е бяло всичко с него /то си има всякакви избелители вътре де/.

Аз също имам проблеми с отичането на омекотителя, но май е заради пералнята.

# 612
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Аз първо искам да благодаря на всички за изписаното за почистване на пералня(изчетох доста из темите).Никога не го бях правила и сега направо светна.Мерси за препаратите и съветите, които сте посочили.  Hug
По темата - за цветно използвам капсулите на Ариел или един течен Ариел с мерителна чашка и в барабана.А за бяло не мога да се откажа от Тайд и това е.  Mr. Green

# 613
Аз днес си взех Персил за бяло от Метро.На промоция беше-25 лв за 10 кг.Дали направих добър избор?
То е ясно,че е турски,но дали все пак ще е по-добър от Савекс,Бонукс,Рекс и т.н.  newsm78

# 614
Здравейте момичета.
Бихте ли ми дали съвет,кой прах да си взема...кой пере по добре.
Омо-гръцки е и СКИП пише Uniliver,Ispania

http://perilni-bg.com/product_info.php?cPath=106&products_id … f654ed916f2d615cb

Благодаря ви.

Общи условия

Активация на акаунт