Фотография - 69та тема

• 41 852
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
http://www.flickr.com/photos/wefwef/tags/sigma85mmf14exdghsm/

http://www.flickr.com/photos/wefwef/tags/sigma85mmf14hsm/

Разгледай горе. Хубаво изрязва от фона, рязък и остър, но някъде бокето много ме дразни... Rolling Eyes

# 496
  • София
Шоши, голяма находка Grinning Аз най-вероятно ще се пробвам да го изплета  Grinning

От мен още от лигавата серия- ама толкова лигави, че щяха да изтекат на снега... Една снимка нямам на която да не съм резнала нещо от където не трябва...

Untitled by tchara, on Flickr

# 497
Във всеки случаи  екшъните са различни,  аз  работя от години с драганайзера,  този екшън   който сега рали даде като линк   е различен от онзи  драганаизер, за които някой от  вас се сетиха и които аз също имах, сега пуснах този последния и е различен newsm78

# 498
  • Варна
По спомен на Додо снимките изглеждаха по подобен начин, с такъв екшън ли са обработвани, че винаги съм се чудела?! Rolling Eyes

# 499

Aquariel, тази обработка е страхотна. Сега ако дадеш туториъл как се постига  Hug

Aми точен туториъл не съм намерила, но според мен необработеният кадър още е много добър като светлина, фокус и тн. Аз си мисля, че 80% от този вид снимки са перфектната светлина и след това стандартно ретушване + текстури. Така си мисля и аз искам да знам точно как става, но за сега само гледам и гадая по снимките Simple Smile

# 500
Aquariel, мммм да - перфектен изходен материал е задължителен. Но има специфично тониране и една мекота, все едно четка е минавала върху кадъра. Ще се поровя за туториъли, ако намеря ще споделя

Фрии, благодаря много за линковете! Наиситна хубаво отделя, ще мисля още

Последна редакция: ср, 01 фев 2012, 14:28 от Espa

# 501
Aquariel, мммм да - перфектен изходен материал е задължителен. Но има специфично тониране и една мекота, все едно четка е минавала върху кадъра. Ще се поровя за туториъли, ако намеря ще споделя

Според мен е само текстури и лек ретуш, но ако ти попадне нещо моля те споделяй.  Hug

# 502
По спомен на Додо снимките изглеждаха по подобен начин, с такъв екшън ли са обработвани, че винаги съм се чудела?! Rolling Eyes

Додо преди години бе споделяла в темата как обработва, не е нещо готово.

Аз като ползвам portable ФШ, мога ли да инсталирам някак си екшън?

# 503
Ето списъкът с дните за снимащите по проект 30 дни!
Успех на всеки, който се захване и този месец!

29 days February by Kemerova, on Flickr

# 504
Фрий,  този  го завлачваш с мишката   при отворен фотошп и следва  сам  се нагласи при екшъните, не би трябвало да е проблем, била с портабъл  шоп и   си работеха.

Последна редакция: ср, 01 фев 2012, 15:18 от Джали

# 505
Мерси.  Simple Smile Аз от години работя с портабл, все мислех, че не може да се инсталират екшъни, плъгини и подобни. Ще пробвам.

# 506
Аз, такова, заплеснах се за първи път с някакви текстури. Сигурно е много кьопаво, но поне горе-долу схванах идеята. Суукът ми е отвратителен, но съм отворена за критика...

Яна by @Диването, on Flickr

# 507
Aquariel и аз съм фен на този вид портрети,ала Magda Berny.Доколкото знам от неин туториъл,тайната и е в много отворената бледна и деликатната светлина.И обича да ползва филтрите на Nik Software.

Диване,твърде агресивно оранжевото.

# 508
Тониране, тониране ползват руснаците, по рядко текстури (в пакета на Ник Софтуер има няколко различни типа тонирания) и после новия слой с тонирането го смесват в някакъв режим (като Софт Лайт) и намаляват опаситито. Също така със плътността на тониращия слой не е еднаква по целия лейър, т.е. рисуват отгоре Thinking
(проблемът с руските форуми е, че като влезеш веднъж да четеш не можеш да излезеш цял ден, а и естествено троха по троха събираш акъл и се хилиш до сълзи - абе зарибявка страшна!)

За момичетата, които не вярват, че се Експлорват и кадри незабележителни особено и с никакви статистики да ви покажа моето хлапе, което с цели 60 прегледа е Експлорнато  newsm78

Например говорят си хората как се правят по-черни миглите и оправят пъпките, забележете стила:

"... еще я могу про ресницы чо-нить написать, на базе планшету Wacom Intuos, чуйствительному к нажиму и наклону пера, как пылкая женсчина к ласкам - оно сильно поможет владельцу десятилолларовой мыши..."

"... Способ можно развить и довести до немыслимого совершенства - грубо лассо с растушевкой обводите глаза, select-color range-shadow, cmd+J - вынести на отдельный слой, назначить ему какой-нит multiply или типа того. Исчо вариант - делаете дупликат вашей картинки - переводите в ЦМЫК, вдумчиво подобрав генерацию черного (Остапа понесло) , просто меня однажды подзадолбали ети ресницы с бровями, чесслово), берете кусок черного канала с етими, будь они неладны, ресницами, впихиваете обратно на отдельный слой - и опять же какой-нить multiply, или linear burn - вуаля, вот оно счастие"

"...Девочке надо регулярно заниматься сексом, тогда и с кожей не было бы проблем, и тогда Дмитрий не убил бы кучу времени на приведение ее в божеский вид, и посвятил бы это время на изучение, скажем "Основ марксистской философии" или других полезных вещей..."

"... Угу.. А потом девочки закидывают такие фотки на сайты знакомств, а у мальчиков потом психологическая травма на всю жизнь.. подумаешь, 20-30 прыщичков замазали.... "

Последна редакция: ср, 01 фев 2012, 16:27 от Agent Provocateur

# 509
Agent и Ели, благодаря ви за разясненията, наистина ефекта е уникален. Преди няколко дни благодарение на Веси и аз открих Ник софтуеъра, за което съм и адски благодарна Simple Smile   bouquet
Откакто го показахте този руски сайт по цял ден се ровя в него, уникални обработки и кадри Simple Smile

Диване малката е разкошна, но и аз съм за по-лека текстура, нещо бяло или кремаво Simple Smile  Peace

Мисля  да се включа във февруарският проект, макар, че от последната точка най-много се притеснявам. За мен са много трудни като кадър, просто не мога да измисля такъв и това е Simple Smile

Последна редакция: ср, 01 фев 2012, 16:07 от Aquariel

Общи условия

Активация на акаунт