СПА в България, впечатления, отзиви, препоръки, разочарования

• 104 380
  • 760
  •   1
Отговори
# 255
  • в 1001-та нощ
наскоро ми казаха за комплекс в с.Варвара - от Пазарджик към Велинград, отзиви?

# 256
Там е минералния плаж ползва се най ве4е през лятото, не съм сигурна 4е има кой знае какво спа.

# 257
  • София
Има и нов хотел във Варвара:

http://www.aquavarvara.com/

Не сме го посещавали още, но "басейните" ми се виждат много, много малки и изобщо СПА-то му също ми е под въпрос. А цените не са от ниските. Бяха пуснали и ваучери.
Аз съм за предишния комплекс:

http://www.aquapark-varvara.com/

макар и без СПА глезотийки - водата е разкошна и наистина за лятото е много добро местенце с по-прилични цени.

# 258
  • в 1001-та нощ
Благодаря Simple Smile ще ги разгледам  Blush

# 259
  • София
Само да допълня, че за новия хотел беше пусната тема за мнения, но не мисля, че можеш да добиеш съществена представа:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=705121.0

# 260
  • София
Прекрасна тема. От всичко което прочетох до тук има много полезни неща, но общо взето мненията са доста различни. Търсих СПА хотел за празниците и много трудно ще бъде да се избере. И на мен желанието ми е водата в басейните да бъде над 30 градуса, а не да мръзнеш. Има ли наистина такъв хотел в който всичко да е на нужното ниво, това е въпроса ?

# 261

Мястото е силно амортизирано. Градско-селския плаж. Водата е вряла, вярно, обаче това привлича къпещите си денонощно. Басейнчетата са пред самите къщички. Аз почти не мигнах. Големи празненства случихме...
В момента по-големите басейни са празни. Пътят през Варвара е в ремонт и неочаквано можете да бъдете отклонени през друго населено място. Всъщност поради този ремонт още преди да стигнете до там колата ви ще е потънала в прах.
В началото на селото има една страхотна кръчма, "Родопско село". Много ни харесва!

# 262
  • София
И аз не бих повторила Калиста.
Много скучен хотел, високи цени, кофти закуска, посредствено СПА и мрачни стаи.
Едва издържах 2 дни...

Благодаря, почти го бях избрала.........

# 263
  • София
Имате ли представа защо цените в Спа хотел Хисар гр.Хисаря са безобразно високи. Преди малко ми предложиха цена за 4 нощувки близо 1000 лв./за двама,4 закуски и 2 вечери/ В същият момент си направих резервация за същите дни на Елените в хотел ROYAL CASTLE 5* при пълен лукс за 416 лв.    /за двама, 4 закуски и 4 вечери/ ???

# 264
  • София
Сравняваш несравними почивки - хотел на морето, извън сезона и без минерална вода и хотел с прекрасна балнеология и спа-процедури. Нормално е цената да е различна.
Аз лично препоръчвам Акватоник, но извън празнични и почивни дни. Рай е!

# 265
  • София
Имате ли представа защо цените в Спа хотел Хисар гр.Хисаря са безобразно високи. Преди малко ми предложиха цена за 4 нощувки близо 1000 лв./за двама,4 закуски и 2 вечери/ В същият момент си направих резервация за същите дни на Елените в хотел ROYAL CASTLE 5* при пълен лукс за 416 лв.    /за двама, 4 закуски и 4 вечери/ ???
имат някакъв пакет Ваканция, но е за 5 и повече дни - на нас ни излезе за 5 нощувки 1100 лева за четиримата, като в тях влизаше закуска и 300 и няколко лева консумация - по 50 лева на възрастен и 12,50 на дете на ден  Peace

иначе хотела е страхотен, особено пък за хора с деца

# 266
  • София
Сравняваш несравними почивки - хотел на морето, извън сезона и без минерална вода и хотел с прекрасна балнеология и спа-процедури. Нормално е цената да е различна.
Аз лично препоръчвам Акватоник, но извън празнични и почивни дни. Рай е!

Напълно съм съгласна с препоръката за хотел Акватоник, вече два пъти почиваме там и сме много доволни с малки изключения. Последният път цената с всичко включено беше около 150 лв. на вечер, което е доста по-ниско от Хисаря, това имах предвид. А за хотел ROYAL CASTLE, макар и на морето има всичко за СПА с изключение на мин. вода. Посетили сме почти всички СПА хотели в BG, навсякъде могат да се открият проблеми, но мисля че такава висока цена  в Хисаря не е основателна, а и хотела е доста стар, особено в тази част, която не е реновирана. Дори цената на хотел GRAND POMORIE извън сезона е по-ниска, който мислех за най-скъп.

Последна редакция: нд, 07 апр 2013, 23:52 от Bled

# 267
  • в 1001-та нощ
Блзгодаря на всички, които споделиха мнения  Hug притеснява ме основно хигиената и да не е селяния,  свинщини, цигании и чалгарщина - няма да ни харесат  Rolling Eyes

Мислих да ходим с малкия, няма да има време за истинско СПА, но той ще се радва - край басейна, тревичка, страхувам се от кърлежи  newsm78 ; иска ми се да има и нещо като планина/природа - в близост - за разходки - като се има предвид, че с малкия - определено не - сложни преходи;

и ... понеже - ще сме 2 семейства - да има място да се събираме - децата нещо да си играят, ние да си приказваме .....уж не сме с много претенции, но не е и съвсем без  newsm78

аз гледах само втория линк - като търсих инфо - преди да попитам; мислим го някъде през май - да е хем топло, хем за преди морето  newsm78

# 268
Някой със скорошни впечатления от х-л Римска баня?

# 269
Аз  Peace. Но от септември месец, според мен малко е занемарено, ама иначе за тези цени бива. Храната в ресторанта е доста скъпа и имаше какво да се желае за чистотата на басейните.Ние не сме много претенции, но може повече Confused

Общи условия

Активация на акаунт