СПА в България, впечатления, отзиви, препоръки, разочарования

• 104 380
  • 760
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте,

Пред дилема сме: Двоумим се между СПА Хотел Хисар и Гранд Хотел Велинград.
Първоначално избрахме СПА Хотел Хисар, но прочетохме че водата в басейна (вътрешния) е 27-28 градуса., което ни се струва студено за 5 годишната ни дъщеря. Има и такива отзиви. Дали е така?. Също че детския басейн е надуваем…
Моля дайте препоръка кой хотел да изберем. Водещо е да има топъл басейн ....поне детски
Дъщеря ни много обича да „кисне“ във водата, но студената я отблъсква…
Благодаря предварително

# 271
  • София
вътрешно, в спа хотел Хисар няма подходящи басейни за деца на тази възраст.

вътре имат следното:

-  един плувен басейн, класически - дълбок, с разделители на коридорите, с относително хладна вода.

- един "детски" басейн, който не е надувен, с метални високи стени е, диаметър някъде около 2.5 метра, вътре се влиза или по стълбичка или по пързалчицата, която е с висока, опасно хлъзгава метална стълба и цопва в басейнчето. отделно от това, водата там е почти вряла - не може да се издържи повече от 5 минути, какво остава за дете. това са ми впечатленията от преди 2 години, дори и да са променили нещо там - това е абсолютно неудачно за деца - на каквато и да е възраст.

така че - изберете другия хотел.

# 272
Здравейте,

Първоначално избрахме СПА Хотел Хисар, но прочетохме че водата в басейна (вътрешния) е 27-28 градуса., което ни се струва студено за 5 годишната ни дъщеря. Има и такива отзиви. Дали е така?. Също че детския басейн е надуваем…
Моля дайте препоръка кой хотел да изберем. Водещо е да има топъл басейн ....поне детски
Благодаря предварително

Както по-горе беше вече казано х-л Хисар и според мен не е подходящ за деца в този сезон.Бих препоръчала хотел Макси във Велинград.Във вътрешният басейн има отделена плитка част за деца, както и топила с хидромасажни устройства също приятни и за деца.Температурата на водата в басейна е приятна ,а в топилата е по-топла.Също така пред самия хотел на вън има хубава детска площадка с люлки и катерушки.Локацията на хотела е също много добра, сред борова гора .От там започва и еко пътека.Tania 1234  пиши все пак къде решихте да отидете и как изкарахте. Simple Smile

Последна редакция: вт, 09 апр 2013, 22:31 от dalina_50

# 273
  • София
Здравейте,

Благодаря предварително

не съм ходила още във Велинград, но 5-годишната ми дъщеря се чувстваше страхотно в Хисар, има и много хубав детски клуб /в цената на хотела/, детската дискотека е за по-голяма възраст - не става, има хубава детска площадка на двора. Водата в големия басейн е около 30 градуса - това е от преди 4 дни, детския е много топъл, сауната също. Ходихме и до Старосел - направи й страхотно впечатление тракийския храм  Peace

Имаше и деца, които се къпеха във външния басейн, но аз за моите не се реших.

# 274
ohi, преди две седмици бяхме в Римска баня. От две години не сме го посещавали заради лошата и много скъпа храна в ресторанта, но благодарение на положителните мнения напоследък се престрашихме и останахме много доволни. Водата и в двата басейна е 30-33 С, спа-то е разширено, има 2 сауни и парни бани, чистичко е, навсякъде е топло, храната вкусна и на прилични цени. Има хубав и равен двор с люлки и пързалки. Ако те интересува още нещо, питай.

# 275
sisitons, petrovna, мерси за включването. На връщане от Орбел спа в Добринище минахме край Римска баня, но не успах да го разгледам. Честно казано бих повторила Орбел спа, но за мен той има един голям минус - хладния басейн, а и в стаята ми беше доста хладно.

# 276
  • София
Ohi за село Баня бих препоръчала с две ръце Аквилон - ходили сме и лято, и зима, с деца и без деца, но това е едно от местата за които просто нищо негативно не мога да кажа - обслужване, чистота, басейни Heart Eyes

# 277
Само да добавя, в селото има една селска кръчма неизискана и съвсем обикновена. Е няма такава хубава кухня и такива евтини цени. То даже май е и хотелче, но без насейн, казва се При Спаска. Горещо го препоръчвам, ако някой иска лукс обаче да не ходи Peace. Всичко е толкова вкусно и евтино, че се разбиваме от ядене, което не е много добре де , после не можем да влезем във форма hahaha. За Аквилон съм казвала и преди-без забележки, особено след като направиха и външния басейн. Но там по не е за деца , от хотела си на улицата, докато Римска баня за децата е рай.  Да наистина Римска баня са си оправили кухнята имат 3 нови готвача, аз питах, но цените са си диста височки. Четирима в Римска баня плащат поне 70лв за вечеря, а при Спаска 30-40 Hug

# 278
Здравейте,

Благодаря предварително

Ние се върнахме преди ден от Гранд Хотел Велинград,но бяхме с дете на 3 години.Детския басейн е 70см и е доста топъл-малкия киснеше в него по цял ден(едвам го изкарвах за почивка).Големия беше по-хладен(за плуване), джакузито е свързано с малкия басейн.
Моите впечатления-чисто и поддържано,просторни стаи,хубави и чисти басейни ,местата за релакс  са много приятни...в целия хотел е топло....
Това ,което не ме впечатли е детския кът-цветен,но много малък и без много играчки.Отвън имаше пързалка,но валеше дъжд ...
Останах страшно разочарована от качеството на храната в ресторанта(скъпо,малко и лошо сготвено)....Хареса ни в ресторант"Чифлика" в центъра на града...

# 279
Здравейте,

Благодаря предварително

Ние се върнахме преди ден от Гранд Хотел Велинград,но бяхме с дете на 3 години.Детския басейн е 70см и е доста топъл-малкия киснеше в него по цял ден(едвам го изкарвах за почивка).Големия беше по-хладен(за плуване), джакузито е свързано с малкия басейн.
Моите впечатления-чисто и поддържано,просторни стаи,хубави и чисти басейни ,местата за релакс  са много приятни...в целия хотел е топло....
Това ,което не ме впечатли е детския кът-цветен,но много малък и без много играчки.Отвън имаше пързалка,но валеше дъжд ...
Останах страшно разочарована от качеството на храната в ресторанта(скъпо,малко и лошо сготвено)....Хареса ни в ресторант"Чифлика" в центъра на града...

Къде беше този ресторант "Чифлика"   newsm78  нещо не се сещам

# 280
E...няма да се сетиш,защото няма такъв ...не гледам какво пиша...исках да напиша"Чинарите",ама...
(преди поста  разглеждах комплекс"Чифлика",та затова..)

# 281
Ние имаме добри впечатления от хотел Си комфорт в Хисар - много новичко и чисто, топъл басейн, любезен персонал. Няма ресторант, но в близост има няколко, а и има  опция да си поръчаш и да ти доставят храна от тях.

# 282
Здравейте, миналата седмица избягахме за уикенда до Сапарева баня, не бях ходила досега, посетихме хотел Емали по препоръки на форума, останахме много доволни. Хотелът е малък, с приятна механичка и вкусно хапване, басейна не беше голям, но в никой случай претъпкан или мръсен, водата разкошна, стаите просторни и чисти.Топличко навсякъде, съвсем до центъра. Масажистът беше много добър.Единственият минус е, че нямат паркинг и колите се спират отстрани на пътя, но успяхме да си починем и пак ще повтирим Heart Eyes

Последна редакция: чт, 11 апр 2013, 11:24 от svetlu6ka

# 283
Здравейте, вчера се прибрахме от Парк хотел Макси Велинград. Горещо го препоръчвам  Peace
Всичко е на ниво, Спа центъра, басейните са прекалено топли  Laughing  , 37С , 39С и 41С Най-вече ми допадна спокойствието което лъха в хотела, включая и от персонала, вечно приветливи и готови да услужат.  Гостите не са мого,първия ден бяхме сами в басейна и Спа центъра, като изключим че финланската сауна не работеше, друга забележка не мога да направя. Но при наличие на руска баня и кедрова сауна ,хамам и парна баня, се преживява  Wink
Закуската беше чудесна. Има също и обедно меню в механата, да добавя и даста вкусно.  Стаите са огромни, с душ кабина и вана, с две мивки, тераса, общо взето в повечето хотели това се води джуниър апартамент.  Единственият минус беше лошото време, не спря да вали, но това ни даде възможност да се насладим на всички удобства предлагани от хотела на макс .

# 284
Искам да подаря на моята половинка спа уикенд за рожденния му ден, колебая се между Дипломат Плаза и Сана Спа   Thinking Приемам всякакви препоръки   bouquet не можах да намеря скорошни мнения за Дипломат Плаза  Thinking За съжаление Велинград ни е твърде далеч и не мога да избирам хотел от там

Общи условия

Активация на акаунт