Game of Thrones: В очакване на сезон 2 (тема 4)

• 47 941
  • 730
  •   1
Отговори
# 660
Прабългарите са си били монголоиди.. То по принцип монголоидите обхващат широк спектър от националности и разновидности така че да не задълбаваме.. Но да, точно така си представях и аз дотраките, като хуни, прабългари и прочие "конски" племена... Simple Smile

# 661
  • Варна
Прабългарите са си били монголоиди.. То по принцип монголоидите обхващат широк спектър от националности и разновидности така че да не задълбаваме.. Но да, точно така си представях и аз дотраките, като хуни, прабългари и прочие "конски" племена... Simple Smile

Naughty Не са били. Ама това е друга тема. Peace

# 662
 Shocked ох ох ох на теб ти се спори, а на мен не.. добре, ще изчакам още някой да се изкаже по темата и да те обори, или ако не, те оставям да си мислиш каквото си мислиш (i dont care).. че аз не обичам да споря във форуми, получва се lost in translation положение и празнословие..
Само ще дам един любопитен пример.. Българите включително и аз, която само по баща съм българка, понякога се раждат с едно петънце по тялото, което в последствие изчезва.. Нарича се монголоидно петно..

# 663
Не че съм голям експерт, но мисля, че въпреки азиатския си произход, прабългарите не са били с монголоидни черти. Поне такъв ми е спомена от тълкуванията на едни изображения на ранни български владетели в книги. Иначе дотраките като конен народ неизменно ние си правим асоциация с прабългарите, надали Дж. Мартин обаче тях е имал наум, по-скоро хуните или нещо такова.

# 664
  • Варна
Българите включително и аз, която само по баща съм българка, понякога се раждат с едно петънце по тялото, което в последствие изчезва.. Нарича се монголоидно петно..

Да, с такива петна не се раждат само българите, а хората с мургав цвят на кожата (не всички, де) и това само по себе си не доказва нищо.
Споделям мнението на Рони Бо Peace

# 665
  • София
ЕПИЗОД 4 - без субтитри

Промо за 5-ти епизод - Джакен много ми харесва  Mr. Green Peace .

# 666
До-траки ми звучи точно като траки Simple Smile
Иначе мисля че на тия робските истории покрай островите по- ще им отива да са черни, макар че не съм си ги представяла такива

# 667
  • Варна
Мирийн, Гхиз - Египет, Стар Волантис - Индия. Това са прототипите, според мен.

# 668
Тотално съгласна с Хексе. Peace
Българите изобщо не произлизат от монголоидни племена, това е ужасна заблуда, насадена в грешните учебници от социализма, заявявам го като човек, който изучава любителски археология и антропология.
Скрит текст:
Отдавна отпаднаха тези твърдения, ние произлизаме предимно от:
1.Траки-основен компонент
2. Древните Българи са били Скити.
3. Древните Българи са били Хуни.
4. Древните Българи са били Сармати (Племе от Ирански произход).
Мартин от кои точно е взаимствал за да изгради образа на дотраките е трудно да се каже(само той си знае), но и аз си ги представях като малка част(хуни)от древните българи.
Прилича малко на дотрак по плитката

# 669

благодаря!  Wink

отново да си кажа - Денерис не ми харесва /особено във филма/ и това е  Naughty
гледам я на промото и ми е толкова неподходяща, изкуствена, изцъклена, като кукла  Crazy
с един приятел, горе-долу на възрастта на актрисата, гледаме заедно всеки епизод на филма /'нашия' филм/ и той много я харесва, дори се шегуваше, че щом 'жена му' я няма в епизод #3, нямало да го гледа  Joy
Джакен  Heart Eyes
и Давос  Heart Eyes

# 670
Тотално съгласна с Хексе. Peace
Българите изобщо не произлизат от монголоидни племена, това е ужасна заблуда, насадена в грешните учебници от социализма, заявявам го като човек, който изучава любителски археология и антропология.
Скрит текст:
Отдавна отпаднаха тези твърдения, ние произлизаме предимно от:
1.Траки-основен компонент
2. Древните Българи са били Скити.
3. Древните Българи са били Хуни.
4. Древните Българи са били Сармати (Племе от Ирански произход).
Мартин от кои точно е взаимствал за да изгради образа на дотраките е трудно да се каже(само той си знае), но и аз си ги представях като малка част(хуни)от древните българи.
Прилича малко на дотрак по плитката

Така аргументирано звучи доста по ок.. А не просто така е щото аз казвам така.. Нямам време сега да проверявам докъде са стигнали изследванията на тази тема, но знам че има много спорове по въпроса, стана ми интересно да проверя..  Готино е че се включи..

Важното е че довечера ще има нов епизод  Heart Eyes

# 671
  • Варна
aluin , нямах предвид, че е така, защото е мое мнение. Просто съм водила спор на тази тема и е доста обширна, не исках да размиваме тази тук. Grinning  bouquet

# 672
Чудесна серия!  Mr. Green
Нямам просто никакви забележки!
Дотук ми харесват импровизациите върху първоизточника.

Гледайте довечера и да разчепкваме.

# 673
Изгледах я, тази серия засега най-много ми хареса като визия и изпълнение.
Скрит текст:
Обаче не беше ли Болтън(не Тивин Ланистър) в Харанхъл и Аря не стана ли негов виночерпец, нещо съм забравила точно как беше?
Уникално добре пресъздадоха и сянката. Peace
Ксаро си го представях бял и красив, но..... какво да се прави. Joy
Жителите от Карт към коя раса трябва да ги прикачим? Thinking
Хареса ми самият град, много красиво направен ми се видя, от малкото, което мернах.

Последна редакция: пн, 23 апр 2012, 16:31 от Зеринтия

# 674
Скрит текст:
Обаче не беше ли Болтън(не Тивин Ланистър) в Харанхъл и Аря не стана ли негов виночерпец, нещо съм забравила точно как беше?
Уникално добре пресъздадоха и сянката. Peace
Ксаро си го представях бял и красив, но..... какво да се прави. Joy
Жителите от Карт към коя раса трябва да ги прикачим? Thinking
Хареса ми самият град, много красиво направен ми се видя, от малкото, което видях.
Още не съм гледала епизода, но да кажа -
Скрит текст:
Болтън беше
.

Общи условия

Активация на акаунт