Парфюмни размисли и страсти - 148

• 42 917
  • 723
  •   1
Отговори
# 345
Лунен сън, трайността на парфюм на кожа е нещо субективно. От тези, които съм носила  по- сериозно, тези Л'Артизани са трайни върху мене: Tea for Two, Nuit de Tuberouse (този е доста траен),  Mure et Musc Extreme (също), Traversee du Bosphore (тих, но държелив).  Safran Troublant също трае достатъчно поне за мене, въпреки че може би не колкото другите.

Най-после хванах бубата, която кръжи наоколо  Sad    Пия горещ чай, и само носът ми изглежда, че работи.... В момента нося DSH Piment et Chocolat, и името започва с пипер напълно заслужено: огнено-пареща чушка, която ми поне ми отпуши синусите. Чакам шоколада....

# 346
А така!Мерси,Денси!  bouquetЩе съм благодарна на всеки,който ми провери дали е наличен Черния!И ако някой се ангажира да ми го купи ще е прекрасно!Мога да пратя парите предварително!Чакам на лични доброволец! Heart Eyes Heart Eyes
Защо доброволци те трудно се намират?! Ще дойдеш на Вселенската среща на 03.02. да се запознаеш с нас и сама ще си го купиш ако го има, ако не друг. Ще имаш избор и много проби. И без това никога не си ходила и не ходиш по срещи сега с един крушум два заека ще уцелиш. Wink Whistling

# 347
  • Варна
А така!Мерси,Денси!  bouquetЩе съм благодарна на всеки,който ми провери дали е наличен Черния!И ако някой се ангажира да ми го купи ще е прекрасно!Мога да пратя парите предварително!Чакам на лични доброволец! Heart Eyes Heart Eyes
Защо доброволци те трудно се намират?! Ще дойдеш на Вселенската среща на 03.02. да се запознаеш с нас и сама ще си го купиш ако го има, ако не друг. Ще имаш избор и много проби. И без това никога не си ходила и не ходиш по срещи сега с един крушум два заека ще уцелиш. Wink Whistling

Ще има да си чакате  Whistling

# 348
  • при морето

Ще има да си чакате  Whistling

Хахах JoyМимс,не се бъзикай! Peace

# 349
  • Там, където ме обичат
http://www.fragrantica.com/perfume/Dior/I-Love-Dior-1382.html
Зимна, всички Аудове на Монтал са по 149 лв. за 50 мл. Черния го нямаше доскоро наличен. Той се свършва веднага заедно с Червения. Другите стоят.
Да допълня Ориенталските мечти са 99 лв. за 50 мл. Поне бяха толкова преди 2-3 месеца.

# 350
Хубаво нещо е ауд серията на Монталите, но наистина е безсмислено да се притежава всеки един от нея. Вярно е, че разликите са нюансирани (всъщност, малко повече от нюанс, но в момента не се сещам за по-подходяща дума). За себе си съм се спряла на Черния, Червения и Белия Ауд (доста тривиално, но тези трите покриват гамата ауд, която желая) - сух и мъжки, шафранов и последния за мен е мек (нямам идея коя съставка докарва шоколадовото звучене, но такова избива на кожата ми). Уговорката е, че всички съм ги пробвала от виал и на китка, а в повечето случаи това е недостатъчно за крайно заключение.

И щом повдигнах темата за тестове  Grinning, да си кажа без подканяне - снощи тествах Teint de Neige  и PG14 Iris Taizo - спрей виали, на китка.
Първият е силна, сладка бебешка пурда с трайност, която ме разплаква от умиление (тестван снощи в 21.00, тази сутрин все още се носеше от ръката ми, а след банята - продължава да се долава, макар и слабо). Няма кой знае каква философия в този аромат, не е изискан, не се развива и не изненадва, но е комфортен - мек, гушлив, траен и чист. Всички любители на пудрените аромати ще приклекнат от удоволствие, сигурна съм. Бих го притежавала в 50мл вариант.

Ирис Тайзо не оправда очакванията ми ( като се взене предвид факта, че те бяха неопределени, но големи, не му беше трудно да ме разочарова). Силно сладко начало на сироп за кашлица (за възрастни е сиропа, от по-гадните). Толкова силно, че ми извика сълзи в очите. После се появи спиртната нотка (още сълзи). Сред всичката тази влага в очте най-накрая усетих ириса. Ама не беше моят ирис. Мъжки, остър, направо зъл. Айде, пак рев..."ами не ми харесваааа". Трайността му, на фона на Не-Нищо-Никаквия Вилорези беше...ахм, познахте. Разреваваща! Три часа и пуф! Няма никой. Абе, голямо реване падна заради дясната китка. Доволна съм - един "дерт" по-малко.

# 351
  • София
Монталите нали можеше да се поръчват през сайта на Фаренах  newsm78

# 352
  • Там, където ме обичат
Монталите нали можеше да се поръчват през сайта на Фаренах  newsm78

Не знаех Embarassed

# 353
  • при морето
Мда,може и през сайта,да.Въпросът е дали го има.

# 354
  • Германия
Темата ни е пропаднала някъде из втора. Докато я търсих, попаднах на тази тема от нашия подфорум. Много, много рядко имам възможност да надникна другаде, но от това, което видях току-що, ми изстина кръвта.
Пожелах си от дъното, да не прочета никога толкова жестоки и съвършено ненужни престрелки тук. Отивам за ароматните си соли / да се разбира Ларте ди Гучи, което от пинтилък ползвам само при извънредни обстоятелства/ за да се свестя. Мисля да нарека този метод на обдушване само "а ла никол", по аналогия и като обратно пропорционален на а ла маринската.

# 355
Наталка - това е едно нищо, мила Hug
Аз преди време с най-добри чувства се опитах да предпазя някакви мацки да не спят в хотел Формула 1, щото отдавна са минали ученическата възраст (и тази на бедните студенстски общежития), а бях наречена " селска пръчка" и какви ли още не епитети от иначе интелигентна по другите и писания личност, така че в бг-мамма всичко има и по много  Mr. Green само да си в правилния момент на правилното място.
Сорри за спама - отивам да се полея с едни Люти чушки в унисон са разразилата се атмосфера Joy

# 356

Audrey, със сигурност не е спрян от производство. Присъства в официалния им сайт, което е съвсем сигурно доказателство и дори е намален с 50%. Само преди дни получих офертата на мейла, понеже съм регистрирана в сайта им. За жалост, не мога да кажа къде в Бг или Бг сайтове се предлага.  HugПП Предполагам, че под Ирия имаш предвид тази Yria.
Да, Yria имах предвид Embarassed. Погледнах в сайта им, наистина е намален, но изглежда че няма доставки до БГ Sad Погледнах френския, английския и немския им сайт и доставката е само на техен адрес (което ме затруднява да си го поръчам Sad). Преди го бях срещнала тук:http://donna.bg/product.php?id=258, но изглежда не го доставят повече. В моят град също го търсих, преди го имаше, сега вече не.
Както и да е, купих си Yves Rocher So elixir , който също е с подобен наситен аромат и ми допада. Simple Smile

За България се оказа, че е доста проблемно пазаруването от сайта на Ив Роше, много момичета изгоряха с пари и останаха без поръчки, има обширна тема в На пазар. Вероятно си проверила в магазините на бранда на Граф Игнатиев (на Попа) и в мол Сердика. Онлайн го намирам само тук, но нищо не мога да кажа за този сайт.
Вчера се им се обадих и разбрах че го нямат в наличност, не знам дали ще им го доставят, но ще проверявам из сайта им.  Може и да имам късмет. Laughing
 Благодаря ви, момичета! Hug

# 357
Още едно доказателство,че белите цветя и ванилията не са моите съставки hahaha едно дете днес ми каза:Госпожо,баба ми има същия парфюм! Joy това за Intense tiare na Montale.Определено ще си ходи този парфюм Crossing Arms
Иначе вярно,безумно трайни са и шлейфови,през ум не ми е минало да подновявам.Сигурно съм отровила колежките Mr. Green Представам си ако се опъна с някой ууд техен. Sunglasses

# 358
Ще ходят по теб като кученца, както ходят по мъжа ми в офиса му. Непрекъснато го питат колеги и клиенти с какво точно се пръска и откъде могат да купят този парфюм. Никога преди не му се е случвало такова нещо с парфюм, а той не е като да не обича и носи тежки аромати. Вече отговаря "нишов е, жената ми го подари" и хората се "зверят" след гърба му.  Mr. Green

Вече имам и аз PG04 Musc Maori Parfumerie Generale. Благодаря! Heart Eyes Hug  bouquet Нямам търпение да го разнося хубаво. Пробвах и други неща на марката  и са просто невероятно готини. Много класни парфюми, различни, оригинални и провокирани въображение и желания. Heart Eyes

# 359
  • Козлодуй
Лунен сън, трайността на парфюм на кожа е нещо субективно. От тези, които съм носила  по- сериозно, тези Л'Артизани са трайни върху мене: Tea for Two, Nuit de Tuberouse (този е доста траен),  Mure et Musc Extreme (също), Traversee du Bosphore (тих, но държелив).  Safran Troublant също трае достатъчно поне за мене, въпреки че може би не колкото другите.
Много благодаря за отговора Heart Eyes  bouquet
Знам,че трайността е нещо субективно и относително,и все пак...Още първият път,като четох мнението ти за Чай за двама бях заинтригувана,а сега като го слагаш към трайните-съвсем Grinning

Къде са днес всички? Hug

Общи условия

Активация на акаунт