Парфюмни размисли и страсти - 148

• 41 775
  • 723
  •   1
Отговори
# 570
Или на никой не му е интересен този парфюм,или не иска да ми сподели никой,или е е...ти парфюма. ooooh!

или е...ти търсачката, ако й напишеш грешно името на парфюма  ooooh!

# 571
  • на терасата
Ще се опитам да споделя за Organza First Light.... Имах го и го изпръсках с удоволствие. Пролетта, когато се носят костюми и леки шлифери му е времето. Аз го придобих зимата и ми се губеше тогава, на моята кожа беше нищо. Помирисано от капачка не е кой знае какво, но на кожа се стопля и на мен много ми отиваше през пролетните дни. За лято, според мен, не става. Усещам някакви дървесни нотки, ванилия и нежни цветя. Не прилича, даже не ми напомня класическата Органза, която мога да нося само в мрачна и дъждовна есен. Личи, че е Живанши, не мога да определя кое точно го прави такъв, но в парфюмите на Живанши има нещо, по което ги разпознавам безпогрешно. Не мога да кажа какъв е точно Organza First Light, мога да кажа какво не е. Не е мускусен, не е компотен, не е тежък както класическата Органза, не е алдехиден, не е унисекс, липсва му модерност, но не бих го нарекла ретро. За мен е подходящ за носене през деня, свързвам носенето му с ясен, слънчев априлски ден.

Последна редакция: пн, 23 яну 2012, 22:21 от рак-щрак

# 572
  • при морето
рак-щрак,страхотно, повече от това не бих желала.Благодарско!Аз също безпогрешно разпознавам парфюмите на Живанши!Имат особена нотка,определено!

А какво стана със загадката на Годес?

# 573
  • Козлодуй
Здравейте момичета! Бихте ли споделили за колко време пристигат парфюмите от сайта на Жулиета??
При мен за около седмица,ако не се лъжа.

Загадката беше разгадана 4 страници по-напред.

# 574
  • Germany
Милейди, не знам какво ще ти донеса накрая.  newsm43 Продължавам упорито да нося "Лов на пеперуди" и все повече го отдалечавам от Do Son. Липа все таки няма достатъчно, но фрезииииии, ама фрезииии. И не знам къде отиде тази ТУБЕРОЗА. Как може така да изчезне, къде се дяна, действително не разбирам. Толкова непогрешимо я разпознавах. Така не се бях обърквала скоро с парфюм. Сигурно ѝ стана студено /тук щеше да ни удави, но дъждът спря и времето се избистри/.
Аз ходих 4 пъти да го пробвам, преди да го купя и всеки път ми се разкриваше по малко. Ако не те е страх пръскай, мисля, че точно студ е неговото време. Много ми е приятно навън да е сиво и студено, а той да ме пренася в юнски ден. Иначе ако наоколо мирише на липа предпочитам да я усещам натурална, отколкото да я усещам от парфюм. И се успокоих, че не усещаш ТУБЕРОЗАТА, че вече си представях как ще си го бия в главата  Joy Даже ходих да си душкам шала, на който съм пръскала, за да се убедя, че не усещам Тубероза hahaha
Да кажа за Черната орхидея, с която се запознах, благодарение на форума. Преди това бях изчела всички страхотии за нея - сироп за кашлица, влажна пръст, голи охлюви, атомни бомби и т.н. Подходих много внимателно, а аромата просто ми лепна като ръкавица. За мен е много красив дървесен ориенталец, усещам и шоколад, и орхидея, каквато я е описала Мимс. Чай с трюфел не познавам, иначе щях да се признеса Wink Много ми допада, но предполагам, че има и жасмин в този парфюм, който ми докарва адско главоболие. Не е имало случай да съм с него и да не умра от болка, иначе нищо страшно не виждам в него, пък на мъж въобще не си го представям.
За медицинската дъвка или мастикс - това е един от любимите ми аромати. Най-любим в бялото сладко от Етъра, носят ми го специално. Мога да донеса и от него на срещата  Mr. Green Мастикс усещам в Синема на Ив Сен Лоран и в Бушерон http://www.fragrantica.ru/perfume/Boucheron/Boucheron-133.html.
Днес изпращах моя приятелка на летището, здраво напръскана с Еликсира на Ермес. Тя го разпозна веднага, каза че мирише на мен и миналия път като съм й била на гости къщата й е поела аромата му и ухаело толкова хубаво Heart Eyes Heart Eyes

# 575
Здравейте момичета! Бихте ли споделили за колко време пристигат парфюмите от сайта на Жулиета??
При мен за около седмица,ако не се лъжа.

Благодаря Lunen _sun!   bouquet

# 576
  • София
Някакви сравнения мярнах между Каламити Джей и Черната Орхидея.
Според мен нямат нищо общо.
Каламити е доста остър, даже мъжки за мен с характерни за мъжки парфюм съставки - пачули, муск, амбър. Даже мирише като че ли на черен чай /като мокро пакетче Инглиш Брекфаст/ Mr. Green.

Мис Чарминг JHAG си е Мис Чарминг - парфюм за младо чаровно момиче с личи и круши. Чаровен, но нищо особено като за ниш.

Масичката на компа ми мирише на Ангел или Демон /преливах оня ден и разлях/. Блях.

# 577
Орхидеята при мен беше ужас, все едно съм на сенокос и пия сироп за кашлица. На първия тест го нямаше това силно усещане за сено, но следващите носения ме отвратиха тотално  Sad

# 578
И аз съм от непонасящите Орхидейното начало  (при все че след час-два мнооооого ми харесва) - толкова лекарствено да ми звучи, че направо няма на какво друго да я оприлича, освен на Тусирол. За пиене го обичах, но не и на миризма Mr. Green

# 579
  • Германия
Лейди, аз имам 5 мл. в бутилче, с радост ще ги донеса, ако някой иска да донесе вместо него нещо различно. Иначе знам, че Натали го има и харесва, но да не превишаваме допустимия багаж  Simple Smile

Перлите на Лалик са наистина последното, което бих носила, понеже доста феи ги имат и/или познават.  Hug

Whistling

Съсредоточих усилия в слабо известни, нулево коментирани, интересни, редки, изчезнали. Не знам колко от това ще мине през чек-а на ХН, обаче съм го приготвила. Очертава се да ходя полугола /място за дрехи почти не остана/, но със сигурност няма да съм гола /по без парфюм/ Laughing Бях приготвила и повече, но ХН получи микроинфаркт като видя количеството и всеки ден махам по нещо. Сега моля тези, които ще идват на срещата да разгледат хубаво всичките снимки и ако разпознаят нещо, дето ще носят със сигурност, да ми драснат едно ЛС да подменя. На последната снимка не е Charm Rose на Томас Сабо, а е новият му  Charm Kiss. Едно фруткаво гурме, което искам да тествам върху Денс, ако се навие. Интересен е. Чаровната роза отпадна, но пък нея Куражчето я има и може да се подуши. А, да, и тази интересност ще мъкна, само да я намеря къде е . ooooh!

ПП     И! Синеоката обич да дойде на срещата, да не ми говори за смели мечти.  Hug Атти такива отсъствия пише, че и карез гони до края на семестъра. Mr. Green  Атти,  Hug

ПП 2 Оленце, Ex Libris не виждам на снимките, но ще го нося, както съм обещала!!

ПП 3 Ако ви се привижда боя за коса № 210 на последната снимка, значи имате наистина халюцинации. Това са част от запасите на Атти със Soleil Fragonard EdP.

Последна редакция: вт, 24 яну 2012, 14:08 от Натали Никол

# 580
Нат, ти ще носиш и Kabuki, и Honey&The Moon на TMPC? Ией!!! Тооолкова отдавна искам да ги тествам, а няма откъде!  Blush Съжалявам, разгледах снимчиците, но след Токио Милк спрях да виждам, а предходните наименования ги забравих  Crazy

За срещата ще нося Не Парфюма (да се тества с напръскване) и Tilleul DÓrsay. Какво още да взема?

edit: Днес разносвам Mon Parfum Cheri,par Camille (изкушена от описанието на Мимс и щедростта на Сънчо-Слънчо). Мълчах си, обдушвах се...понаругах се дето първо се олях, пък после се помирисах (барем да се бях пръснала на китката първо, ама не...ще се усещаме вратно  ooooh! ). За който не е разбрал, това не е моят парфюм. От първия момент ми докарва на 1889 Moulin Rouge на Histoires de Parfums ( в този ред на мисли, Денси, мисля че този Гутал е твоя Гутал). Ужасно тежка ми е комбинацията синя слива, пачули, ирис. Не зная стари червила ли са, гранясала козметика ли е, обаче...тежко, брате, се живее парфюмно неразбран. Цял ден се оглеждам кой, аджеба, ми мирише така, пък то,аз  Tired

Последна редакция: вт, 24 яну 2012, 16:48 от Оле

# 581
Здравейте,момичета!Извинявам се,че така нахълтвам в темата ви отново с въпрос,но не мого да си представя друго по-подходящо място Simple Smile Бихте ли ме насочили към парфюм,който се усещат ясно фрезии?Търсих с търсачката,но едно е да прочета съдържанието на парфюма,а друго да се изкаже някой,който го познава.И още един въпрос.Трябва да купувам няколко парфюма (без значение от аромата),но хем не искам да са много скъпи,хем да не са на ниво "квартална козметика".Та се чудех дали Чарлитата са добър вариант като качество,имайки предвид,че някои от тях са доста евтини.

# 582
  • Германия
та в този ред на мисли - заповядайте гардеробче http://www.fragrantica.com/member/13422/# - приемам заявки какво да нося  Hug

дали пък на лют студ няма да се окажеш в нашия отбор newsm12

Елииии, newsm47
От гардеробчето ти ми се зави свят. Bulb

Aquawoman Rochas  smile3539
Black Etienne Aigner smile3539  smile3539
Божественият на Орифлейм ми е много важен, Divine ли беше, не го намирам newsm56  

При вас и десета резерва не влизам, седА си в отбора да върви майтапа. Hug Виж, ако ме поканите за почетен градинар, да ви плевя ТУБЕРОЗИТЕ, обещавам да помисля. Whistling На три по една ще ви оставям всякак, няма да я търгам (изкоренявам е това, в случай, че не се разбра)

ПП Имам важно съобщение. Ако някоя божа душица, случайно или не толкова, се е скатавала досега и се е срамувала да каже, че ѝ се идва на среща - да счита, че съм ѝ ударила един приятелски зад врата и да идва на моментЪТ, няма да я издам. Друго заблудено другарче, ако има, дето го е срам от нещо си някакво такова, да се вземе незабавно в ръце - да не го взимам аз. Възрастна съм, широка и висока достатъчно за да ми стане на дармадан. И! Ако някой ще ми припада като ме види каква съм Мадам Оче, да си носи ароматните соли, щото моето Ларте си остава у дома и не мога го спаси. Не отивам на кастинг за хубост, идвам при парфюмни съмишленици.  Hug Да не се халосва излишно някой, затова ми е думата.

# 583
  • София
Здравейте,момичета!Извинявам се,че така нахълтвам в темата ви отново с въпрос,но не мого да си представя друго по-подходящо място Simple Smile Бихте ли ме насочили към парфюм,който се усещат ясно фрезии?Търсих с търсачката,но едно е да прочета съдържанието на парфюма,а друго да се изкаже някой,който го познава.

фрезии усещам отчетливо в:
Avon Today Tomorrow Always Diamond (синя бутилка)
Sarah Jessica Parker Dawn
The Fragrance from Bill Blass
да не кажа, че за мен тези 3 аромата са почти идентични  Rolling Eyes

# 584
Elitsa_z,благодаря за предложението,но не искам да е на Ейвън и Орифлейм.Нямам претенции за цена.

p.s.Извинявам се,не съм видяла,че си дала и други предложения   Embarassed

Последна редакция: вт, 24 яну 2012, 20:44 от Мидичка

Общи условия

Активация на акаунт