ЕГИПЕТ - тема 6!!!

• 75 041
  • 732
  •   1
Отговори
# 390
  • Sofia
Честито! Пуснаха отново круизите по Нил!

# 391
Здравей отново. Резервирах за 08.11. хотелче в Ел Гуна, не му помня името, нищо особено, но черпя аз семейството, така че гледах по-скромно Simple Smile Интересуват ме температурите тогава, прочетох мнение, че ноември било ветровито и се притесних, че сме и с малко дете. Дали ТА ще ми сменят датата ако поискам, не съм запозната. Дъщеря ми много иска да види пирамидите, ама нещо тая среднощна екскурзия не ми харесва, дали има вариант с вътрешен полет. От темата разбрах, че Луксор също е задължително да се види. Аз искам да се возя и на лодка с прозрачно дъно, но това предполагам на место ще го има. Имаше и някаква екскурзия нещо за пеещи фонтани, на малката сигурна ще й е интересно, отзиви имате ли? Благодаря предварително и да сме живи и здрави всички.

# 392
  • Варна
Познат ми каза,че фонтаните в Египет биели по точки тези в Дубай,после да разкажеш като се приберете от почивката Peace

# 393
Здравей отново. Резервирах за 08.11. хотелче в Ел Гуна, не му помня името, нищо особено, но черпя аз семейството, така че гледах по-скромно Simple Smile Интересуват ме температурите тогава, прочетох мнение, че ноември било ветровито и се притесних, че сме и с малко дете. Дали ТА ще ми сменят датата ако поискам, не съм запозната. Дъщеря ми много иска да види пирамидите, ама нещо тая среднощна екскурзия не ми харесва, дали има вариант с вътрешен полет. От темата разбрах, че Луксор също е задължително да се види. Аз искам да се возя и на лодка с прозрачно дъно, но това предполагам на место ще го има. Имаше и някаква екскурзия нещо за пеещи фонтани, на малката сигурна ще й е интересно, отзиви имате ли? Благодаря предварително и да сме живи и здрави всички.

Средната температура през ноември на въздуха е 29, а на водата 25 градуса. Ел Гуна е една приказка, наречена Египетската Венеция. А морето ...... Ах, морето....... 

# 394
  • Beyond the Frontiers
В Ел Гуна имаше един хотел, който ме потресе Панорама бунгала. Интересни африкански къщички на колове, частично във вода, обаче иначе ужас....

Екскурзията до Луксор също е с ранно тръгване.
Билетите за самолет бяха 90 евро по спомен, може сега да е друга цената.
Не може да се каже, че едното е по-добро от другото, но ако избирам бих посетила Луксор отново.

# 395
Сега проверих, точно в тоя панорама бунгала сме резервирали, защо е ужас? То нямахме друга алтернатива, щото другия хотел в Ел Гуна беше много скъп.

# 396
За жалост моето ходене в Египет май ще си остане само мечта поради тежко неврологично заболяване. Моля ви стискайте ми палци да стане чудо!!!

# 397
 Peace
Има ли някой с впечатления или инфо за  Radisson Blu в Кайро?

Последна редакция: ср, 10 сеп 2014, 00:39 от Слънчогледите

# 398
Здр. Тези дни ми се налага да отида до Египет, Александрия. Някой друг дали ще пътува ? Някак си е малко шубе да ходи човек сам на друг континент Simple Smile

Ако има желаещи нека ми пишат Simple Smile

# 399
Да попитам, макар че моето ходене не е сигурно, поне за дъщеря ми и мъжа ми. Интересува ме кухнята, има ли нещо което задължително трябва да се опита, също така има ли някакви екзотични риби /сигурно има разбира се/. При нас хотела е оул инклузив и е евтин, едва ли ще ни дадат специалитети, но може би в Ел Гуна ще има някакъв рибен ресторант или някакъв друг с местна кухня. Помагайте, ние сме се гастрономи. Благодаря!

# 400
Бях в Египет в далечвата вече 2007 година. Беше пакетна почивка в Хургада. Направихме екскурзия само до Луксор и до пустинята. Сега чета, че някои са ходили, но и че нещата са се влошили, за жалост. Все пак ще ми е интересно да чета мнения, понеже ми се иска отново да пътешествам из тази дестинация.

# 401
Да поосвежа малко темата, че отдавна не съм писала  Mr. Green
Преценихме, че е дошло времето да запалим и децата по Египет. От всички месеци в годината октомври е най-благодатен за почивка там особено с деца - дневни температури от 30-тина градуса, прохладен бриз; вечер е 20-тина градуса, даже не ти трябва връхна дреха, но се спи спокойно без климатик на отворена врата; температура на водата към 26 градуса.
Визите са поскъпнали до 25 долара...което за 4-членно семейство си е доста. Добре ще е да ги намалят до предишните нива..все е някакъв стимул за туристите. За Шарм в момента визи няма, но и чартъри от Бг няма, така че е без значение.
Тез Тур са разширили империята си...клиентелата е основно руска буквално във всички хотели. Не, че преди не беше (особено в Хургада), но сега преобладава даже и там, където преди имаше основно немци примерно. Не са най-долюбваните туристи, но все пак пълнят хотелите. Разбира се, за цвят има и гости от други държави. Определено хотелите са пълни и от март месец насам ръстът на туристите расте. Обстановката е спокойна.
Чартърът от Бг беше пълен. За жалост и в двете посоки полетът имаше закъснение -  1 час от Бг и 2 и половина обратно. На връщане освен това самолетът беше малък и полетът трая три часа и половина.
Пътуващите натам за първи път е добре да знаят, че на летището в Хургада пада голямо туткане и чакане по опашки. Общо взето помага, ако се знае каква е процедурата, а именно: след влизане в летището трябва да вземете туристически карти от представителя на Тез, в които да попълните данните на всеки пътуващ. За да спестите време, можете да пишете докато чакате на опашката за виза - тя е пред гишетата на банката и е в противоположна посока на опашката за паспортен контрол. Ако Тез бяха малко по-предприемчиви, можеха да организират раздаването на тези карти в самолета (както го правят други тур оператори и авио компании). Плащате си, залепят ви визата, като ви дойде редът, и после се нареждате на опашката за паспортен контрол (за там ви трябва въпросната попълнена карта, така че можете да пишете и чакайки на тази опашка). Като минете и през гишето за паспортен контрол, поемате навън, където ще видите автобусите на Тез. За да разберете в кой трябва да се качите, трябва да си покажете ваучера на служителите на Тез в един син фургон (ще го забележите, като тръгнете към автобусите). Тук-там за цвят има и по някой служител на Тез, който можете да попитате за правилната посока, но и той ще ви каже първо да отидете до синия фургон. Там ще разберете в кой номер автобус трябва да се качите. За награда - вътре има интернет и можете да изпратите инфо на близките си, че сте стигнали до страната на фараоните благополучно Simple Smile
Следва приятната част от почивката ви  Sunglasses
На тези, които тепърва ще ходят - приятно изкарване! Египет си заслужава...даже и да не ви хареса всичко, страната има какво да предложи и е място, на което човек трябва да отиде поне веднъж в живота си  Peace
Галактик ,  bouquet

Последна редакция: пн, 27 окт 2014, 14:29 от Old Sport

# 402
  • Варна
Олд Спорт,благодаря ти,много полезна информация,особенно за такива,които не искат да ползват Тез Тур Hug

# 403
Олд Спорт, едно време, преди години, инфото за Египет беше основно твое.......Забравили сме се:). Отдавна не съм писала из тия форуми. домъчня ми за Египет и хоп, разбирам, че току-що си била там. Напиши, когато имаш време, в кой хотел, какво що.....

# 404
Bastet, помня те, не съм те забравила Wink Ще пиша утре, че от тел. не ми е удобно сега.
Esstela, и аз съм фен на самостоятелните пътувания, но за кратко ходене до там по-изгодно от тез няма. Иначе, ако нещо те интерсува, питай!

Общи условия

Активация на акаунт