ЕГИПЕТ - тема 6!!!

• 74 976
  • 732
  •   1
Отговори
# 540
  • Beyond the Frontiers
Когато се записвах за пътуването сега, от ТА ми обърнаха внимание, че може да имам проблем с паспорта - ние пътуваме от 21 до 28 март, а паспортът ми изтича на 24 септември - т.е. 6 месеца без 4 дни. Не знаеха дали няма да направят въпрос на летището. Аз ще си проверя и тук в посолството им, но.... все пак се чудя - хем не ми се вади толкова рано нов паспорт, хем тук могат да ми кажат - няма проблем, а пък на летището... да кажат "йок", връщай се. Някакви съвети или опит newsm78

Това е много спорен момент. Официално Турция има изискване за срок на паспорта, това за 6-те месеца май си е наша измишльотина в България....От друга страна пък на границата имат право да те спрат по тяхна преценка, така че за да е мирна главата по-добре нов документ.

П.П. аз също имах 3-4 дена до изтичане на валидността и не ми направиха проблем, ама знаели човек.

Мими Иванова, съмнявам се, че ще има. Спряха ги преди 5-6 години още. Със сигурност за веригата тази пролет няма да има.

# 541
Тия дни със сигурност мернах някъде, че БГ туроперотор предлагаше за Шарм, обаче нямам никакъв спомен кой беше. Поразровете се.

# 542
  • Beyond the Frontiers
Тия дни със сигурност мернах някъде, че БГ туроперотор предлагаше за Шарм, обаче нямам никакъв спомен кой беше. Поразровете се.

Предлага се с полети на редовните авиолинии и прекачване и индивидуална организация. Няма никакъв проблем да се организира така.

Няма директен чартър.

# 543
Елфи Турс, но е за майските празници само.

# 544

Предлага се с полети на редовните авиолинии и прекачване и индивидуална организация. Няма никакъв проблем да се организира така.

Няма директен чартър.

Така ще излезе доста по-скъпо в сравнение ако е директен чартър до Шарм.

# 545
Това е линк към картата на англичаните за безопасно пътуване

https://www.gov.uk/foreign-travel-advice/egypt

Зеленото е ок, Синай е разделен на 2 - най-общо казано "опасно" и "много опасно". Само Шарм е като точица в зелено. Мъжът ми обясни, че имало нещо като втора граница, сериозно охранявана заради туристите. Не го обяснявам много точно, ама май не го и разбрах, де.

# 546
Това е линк към картата на англичаните за безопасно пътуване

https://www.gov.uk/foreign-travel-advice/egypt

Зеленото е ок, Синай е разделен на 2 - най-общо казано "опасно" и "много опасно". Само Шарм е като точица в зелено. Мъжът ми обясни, че имало нещо като втора граница, сериозно охранявана заради туристите. Не го обяснявам много точно, ама май не го и разбрах, де.

Чужди TO почти не са спирали да предлагат Шарм. От тази гледна точка трябва да е сигурно пътуването.

# 547
Ние като ходихме ноември се оказа, че на сайта на външно е обявен код оранжев за Египет каквото и да означава това, ама го разбрахме като се върнахме. И да ви кажа, на никой не казах къде ще ходим до последно. После като се разбра настана една паника, то ебола ли не беше, атентати, какво ли не, притеснение голямо роднините, а ние си изкарахме страхотно.

# 548
  • Beyond the Frontiers
Аз много пъти съм писала...но сигурно място вече няма. Ето и в Париж се гърмят, в Лондон, в Бургас.

# 549
# 550
Супер мерси, ако някой засече оферти с пове4е от 7 хотела да пише.

# 551
Ето оферти за Шарм за Великден

http://www.elfytours.com/holidays/holidays_exotic/view.html?oid=1114161#hotels

А Шарм по-добрия курорт от Хургада ли е?

# 552
  • София

Шарм е по-скъп и може би малко по-лукзосен от Хургада. Ако ще се ходи на екскурзия до Луксор - от Хургада е по-близо. Дори не съм сигурна, дали въобще има автобусна екскурзия от Шарм до Луксор.
Но и в Хургада има достатъчно добри и луксозни хотели. Аз много харесах близкия до Хургада курорт - Сал Хашиш.  Peace

# 553
Много ми се ходи,вече нямам търпение,но изникна малък проблем.Оказва се че няма кой да гледа малката- на 1г.и 6м е . Миналата година я водихме с нас в Турция,но сякаш,като е по - малка е по-лесно.А ми се искаше поне до пирамидите да идем????
Дали ще е добре да я вземем с нас или... ?
И как е храната в Египет? Като турците ли са щедри.., или са по-скромни в менюто си?

# 554

Ние сме ходили в Шарм и след това което видяхме там не искаме и да чуем за друго място в Египет. От шарм има екскурзии за навсякъде вкл и Луксор.

Общи условия

Активация на акаунт