От Франция до България-превоз на покупките ни (11)

• 40 339
  • 735
  •   1
Отговори
# 645
  • Бургас
Не виждам никакъв смисъл да се коментира от коя дата ти е пратката. Същественото е да се казва кога е доставена при СД.

А ние как да разберем кога е доставена ,когато  не се обновява навреме информацията ? newsm78

Сега погледнах СД :

Тази седмица единият наш куриер е в отпуска, а поръчките са много и съответно имаме забавяне при въвеждането на информация от Франция. От другата седмица ще влезем в ритъм с информацията. Благодарим за търпението и разбирането.

Това "тази седмица" стои там от две седмици!  Shocked

# 646
  • София
Това "тази седмица" стои там от две седмици!  Shocked

Embarassed

Отпуск по време на намалението . Laughing

# 647
Bonne nouvelle !
Votre colissimo N° ......................... est bien arrivé le 28 janvier 2012 au
bureau de poste chargé de sa distribution.
Je vous en souhaite bonne réception.
Merci de votre confiance et à bientôt sur votre site www.laredoute.fr.
Cordialement.

Това нали означава, че е в местния пощенски клон, и че ще бъде доставена на адрес? Питам, защото е от френски сайт, пак ларедутски, но от 2 месеца я чакам тази пратка и сега да не са я забили някъде и да трябва някой лично да я взема.... Thinking

Относно забавянията, не мога да кажа, че съм изнервена, имам пратки за получаване, но не съм ги  поръчвала с мисълта за спешна нужда, просто защото знам какво е по намаления, пък и не само. Едно си е DHL, друго групово пътуване. Само ме интересува ще дойдат ли, а не толкова кога, при положение, че няма да е със забавяне повече от месец.

# 648
  Добро утро!
Ами аз току що видях,че Франсето пуснали извънреден курс от 27,01.Браво на тях.  newsm10

# 649
  • София-Лагера
Сменете превозвача или поръчвайте до Бг.
Като не сте доволни не ползвайте СД.Хората Ви обясниха ,че са затрупани с пратки и не смогват.
Не мога да разбера защо се надъхвате една друга?
Всичко ,ще Ви дойде.
Айде стига вече  Naughty
Извиниха ви се хората ,какво повече искате?

# 650
  • София-Лагера
Това "тази седмица" стои там от две седмици!  Shocked

Embarassed

Отпуск по време на намалението . Laughing
Теди какво странно има ,че човека е в отпуска?
Вие да не си мислите ,че целия свят се върти около нашите пратки.
Прекалявате вече.

# 651
  • Sofia
А ние как да разберем кога е доставена ,когато  не се обновява навреме информацията ? newsm78

Като си следите поддробно информацията в Ларедут:
1. За пратки с колисимо номер има проследяване, вижда се кога е доставена в сайта на френските пощи. Същото се вижда и в суивито, ето например за въпросната моя трета поръчка, направена на 11.01 - Colis nº 20120125442293 livré par la Poste le 19/01/2012 en SO COLISSIMO Nº 6Q0048...
т.е доставена е на 19.01, очаквам я да пристигне с курс, заминал след тази дата, няма как да е по-рано.
2. За пратки без колисимо номер също получавате мейл от Ларедут когато се предаде на френските пощи, оттам следва да се даде един поне няколкодневен толеранс за получаването им при превозвача. Ето например за пратка от 14.01 получих мейл, че е експедирана на 23.01 и това се потвърдава като си влеза в суивито: Colis nº 20120204963843 remis en expédition le 23/01/2012 Livraison prévue à l'adresse de livraison...
т.е пратката ми е предадена на пощите близо 10 дни след поръчка, така че е излишно да заливам с мейли СД къде е.

Съгласна съм с Деси, прекалява се в темата  Peace

# 652
  • София

Като си следите поддробно информацията в Ларедут:
1. За пратки с колисимо номер има проследяване, вижда се кога е доставена в сайта на френските пощи. Същото се вижда и в суивито, ето например за въпросната моя трета поръчка, направена на 11.01 - Colis nº 20120125442293 livré par la Poste le 19/01/2012 en SO COLISSIMO Nº 6Q0048...
т.е доставена е на 19.01, очаквам я да пристигне с курс, заминал след тази дата, няма как да е по-рано.
2. За пратки без колисимо номер също получавате мейл от Ларедут когато се предаде на френските пощи, оттам следва да се даде един поне няколкодневен толеранс за получаването им при превозвача. Ето например за пратка от 14.01 получих мейл, че е експедирана на 23.01 и това се потвърдава като си влеза в суивито: Colis nº 20120204963843 remis en expédition le 23/01/2012 Livraison prévue à l'adresse de livraison...
т.е пратката ми е предадена на пощите близо 10 дни след поръчка, така че е излишно да заливам с мейли СД къде е.

Съгласна съм с Деси, прекалява се в темата  Peace
Да, следя си информацията в ЛР, но никой не може да ми каже къде ми е поръчката от 12.01.2012 г. с  COLISSIMO Nº 6Q00488873868 и защо престоява в пощата 11 дни, без никой да я вземе  ooooh!  Ми не мисля, че при това положение трябва да съм спокойна. Не ми е за 5-те парцала, но искам да знам къде е .....

# 653
Да, следя си информацията в ЛР, но никой не може да ми каже къде ми е поръчката от 12.01.2012 г. с  COLISSIMO Nº 6Q00488873868 и защо престоява в пощата 11 дни, без никой да я вземе  ooooh!  Ми не мисля, че при това положение трябва да съм спокойна. Не ми е за 5-те парцала, но искам да знам къде е .....

Emy, проверих ти колисимото с номера, който си дала. Последната дата, за която са дали информация от пощата е 18.01.Днес е 31.01. Нямаш инфо от СД, и от това заключваш, че пратката ти е при френските пощи. Според мен грешиш. Най-вероятно пратката ти е пристигнала при СД и няма за какво да се притесняваш. Виж си статуса на поръчката в суивито. Моите поръчки всички са със статус Термине, което за мен значи, че са пристигнали на адреса на СД.  По-успокоително от това, здраве му кажи. Всички по трасето на доставяне са натоварени и затова информацията е кът. Ето защо, и аз апелирам към повече спокойствие.

А за да освежа малко атмосферата, ще ви помоля да си припомните Законите на Мърфи, от които ще обобщя следното: колкото повече се притеснявате за някоя пратка, толкова увеличавате вероятността да й се случи нещо неприятно докато стигне до вас   Hug

# 654
Не знам за вас, но още преди месец съм избрала доставчик /дотогава ползвах двата/ и предпочитам професионална и организирана дейност, макар и по-бавна. И предпочитам един от куриерите да е в отпуск /вероятно в сесия/, отколкото един или повече от куриерите да са избирани на случаен принцип в нета. Имате право на избор, ползвайте го, но хайде да е по-елегантно и без обиди към хората, които работят съвестно и отговорно.

# 655
  • Sofia

Къде прочете, че престоява 11 дни в пощата без никой да я вземе? За твоята пратка пише само, че на 18.01 не е имало кой да я получи. Това се случва многократно, вече 100 пъти се обясни в темата, че СД имат споразумение, получават си пратките в определени дни. Вероятно пратката ти е доставена в някой от следващите дни без това да е отразено на сайта на пощите, за което не виждам СД да имат вина. Или пък пощите не правят втори опит за доставка, забравили са ти пакета  Laughing Какво значи "без никой да я вземе"? Пратките се доставят, не се взимат. Къде видя да пише, че в следващите 11 дни пратката ти също не е приета поради липсващ получател?
Ако на 18.01 не е получена следва да се предположи, че е доставена в някой следващ ден, значи трябва да дойде с камион след този от 19.01. Аз при всички случаи бих изчакала да дойде поне първия такъв, преди да правя драми за 5 парцала.

И не съм казала, че абсолютно всички случаи са ясни и за никой от тях не трябва да питате. Но преди да се пълни темата и да се вадят пищовите си направете труда да си погледнете данните и да поразсъждавате кога какво реално може да се чака.

# 656
Имам малко глупаво питане, но понеже за пръв път поръчвам до превозвач моля да ме извините. Пратих заявка за доставка до франсето с номера на поръчката от мейла на Ларедут  n°20120301990243
Сега гледам в суивито, че има не този а друг номер Colis nº 20120315114969
Ще има ли проблем. Да звъня ли на франсето. Не искам да ги притеснявам излишно, затова питам тук

# 657
Номер на поръчката е точно това - numero comande (както и да се пише). Другият колис номер не ти трябва. Правилно си попълнила заявката  Peace

# 658
  • София

Ако на 18.01 не е получена следва да се предположи, че е доставена в някой следващ ден, значи трябва да дойде с камион след този от 19.01.
И не съм казала, че абсолютно всички случаи са ясни и за никой от тях не трябва да питате. Но преди да се пълни темата и да се вадят пищовите си направете труда да си погледнете данните и да поразсъждавате кога какво реално може да се чака.
Пратки, които са доставени на следващия ден им се променя статуса  Peace , моят не е.
Достатъчно дълго съм гледала данните, в ЛР е на 6 стъпка, а от СД казаха, че така пратка при тях няма.  Rolling Eyes  Не искам да разсъждавам и предполагам, искам факти.
А и драми не правя, само търся отговори.  Peace

# 659
Имам малко глупаво питане, но понеже за пръв път поръчвам до превозвач моля да ме извините. Пратих заявка за доставка до франсето с номера на поръчката от мейла на Ларедут  n°20120301990243
Сега гледам в суивито, че има не този а друг номер Colis nº 20120315114969
Ще има ли проблем. Да звъня ли на франсето. Не искам да ги притеснявам излишно, затова питам тук
И аз с подобен въпрос. Пратката е  разделена на две.Единия артикул бе с по късна дата на доставка,и сега трябва ли да пиша този нов колис номер от емайла уведомяващ ме че е експидиран или да остане номера на поръчката от потвърдителния мейл след направата на поръчката.

Общи условия

Активация на акаунт