От Франция до България-превоз на покупките ни (11)

• 40 347
  • 735
  •   1
Отговори
# 660
Имам малко глупаво питане, но понеже за пръв път поръчвам до превозвач моля да ме извините. Пратих заявка за доставка до франсето с номера на поръчката от мейла на Ларедут  n°20120301990243
Сега гледам в суивито, че има не този а друг номер Colis nº 20120315114969
Ще има ли проблем. Да звъня ли на франсето. Не искам да ги притеснявам излишно, затова питам тук
И аз с подобен въпрос. Пратката е  разделена на две.Единия артикул бе с по късна дата на доставка,и сега трябва ли да пиша този нов колис номер от емайла уведомяващ ме че е експидиран или да остане номера на поръчката от потвърдителния мейл след направата на поръчката.
Навона, ти трябва да изпратиш имейл с  който да откажеш заявката с първоначалния номер и да им прикрепиш две нови заявки, с двата нови номера.

# 661
  • София
Това "тази седмица" стои там от две седмици!  Shocked

Embarassed

Отпуск по време на намалението . Laughing
Теди какво странно има ,че човека е в отпуска?
Вие да не си мислите ,че целия свят се върти около нашите пратки.
Прекалявате вече.

Деси ,да за мен е странно ,че по време на намалението човек ще излезе отпуск при положение ,че се знае колко пратки ще има извънредно.

Не виждам с какво прекаляваме и сравнението с минали години - пощи и т.н. е съвсем неуместно.

За разлика от тогава сега си заплащаме доставката и 3лв/кг. мисля ,че е не е малко. Peace

А ние как да разберем кога е доставена ,когато  не се обновява навреме информацията ? newsm78

Като си следите поддробно информацията в Ларедут:
1. За пратки с колисимо номер има проследяване, вижда се кога е доставена в сайта на френските пощи. Същото се вижда и в суивито, ето например за въпросната моя трета поръчка, направена на 11.01 - Colis nº 20120125442293 livré par la Poste le 19/01/2012 en SO COLISSIMO Nº 6Q0048...
т.е доставена е на 19.01, очаквам я да пристигне с курс, заминал след тази дата, няма как да е по-рано.
2. За пратки без колисимо номер също получавате мейл от Ларедут когато се предаде на френските пощи, оттам следва да се даде един поне няколкодневен толеранс за получаването им при превозвача. Ето например за пратка от 14.01 получих мейл, че е експедирана на 23.01 и това се потвърдава като си влеза в суивито: Colis nº 20120204963843 remis en expédition le 23/01/2012 Livraison prévue à l'adresse de livraison...
т.е пратката ми е предадена на пощите близо 10 дни след поръчка, така че е излишно да заливам с мейли СД къде е.

Съгласна съм с Деси, прекалява се в темата  Peace

Благодаря за разяснението,но смятам ,че за 3 години пазаруване от ЛР съм се научила все пак на нещо.

И за неразбралите :

Не изтерясвам защо пратките ми се бавят !!!!Къде видяхте да съм го написала ???

Казах ,че ние ИМАМЕ право да бъдем информирани КОГА е следващият курс на СД .Не може повече от 10 дни да няма инфо за следващият курс. Peace

Последна редакция: вт, 31 яну 2012, 12:35 от tedichka07

# 662
  • Варна
Да се оплача, имам върната поръчка на стойност 19 евро, днес са ми възстановили парите в Пейпал. Поръчката ми беше разделена на две. Втората част бе една грейка за 5,75. И двете части са със статус Мес ретурс и имам съмнения, че са поискали плащане на място от превозвача и превозвача е отказал да плати. защо обаче са поискали плащане при доставка, след като вече са си изтеглили парите не мога да предполагам.  Confused
Както и да е и поръчката и парите ми са върнати. Много ме е яд! Tired

# 663
Сега идвам от Райфайзен банк, ами ... не е истина просто. За превод по тяхна сметка трябва да платя 2лв. Става въпрос за Франсетобг. Отгоре на всичкото за титуляр на сметката излиза някаква фирма инжинеринг нещо си. Нямам спомен, но можеше ли по пощата да се плащат парите с пощенски запис, че за 6лв. да платя 2лв. превод на банката много ми се видяха.

# 664
  • Варна
Сега идвам от Райфайзен банк, ами ... не е истина просто. За превод по тяхна сметка трябва да платя 2лв. Става въпрос за Франсетобг. Отгоре на всичкото за титуляр на сметката излиза някаква фирма инжинеринг нещо си. Нямам спомен, но можеше ли по пощата да се плащат парите с пощенски запис, че за 6лв. да платя 2лв. превод на банката много ми се видяха.

Плати запис по сметка с Еконт, най-евтино и лесно е.

# 665
Извинявам се за невежеството, ама запис с Еконт какво точно представлява? Пощенски запис, но чрез еконт ли? Какво трябва да посоча, трите имена, на който пращам парите и адрес ли?

# 666
  • Варна
Извинявам се за невежеството, ама запис с Еконт какво точно представлява? Пощенски запис, но чрез еконт ли? Какво трябва да посоча, трите имена, на който пращам парите и адрес ли?

Не запис по сметка е превод от физическо лице към банкова сметка.

# 667
Благодаря!

# 668
  • Sofia
Казах ,че ние ИМАМЕ право да бъдем информирани КОГА е следващият курс на СД .Не може повече от 10 дни да няма инфо за следващият курс. Peace

Разбира се  Peace Изобщо не съм казала, че всички изисквания към СД са неоснователни, ставаше дума за пратки, които не са проследени и предходното ми обяснение беше за съответната потребителка.
Пратки, които са доставени на следващия ден им се променя статуса  Peace , моят не е.

И от това заключи, че няма кой да ти вземе пратката?! Откъде да я вземе? Или СД трябва да отидат до пощата да ти я вземат и после да отразят взимането в сайта на пощите? Rolling Eyes
Съгласна съм, че има пропуск по твоята поръчка от страна на пощите, или не са направили нов опит да доставят, каквото задължение имат, или не са отразили доставянето. И в двата случая за мен вината е на пощите.

# 669
  • Варна
Да се оплача, имам върната поръчка на стойност 19 евро, днес са ми възстановили парите в Пейпал. Поръчката ми беше разделена на две. Втората част бе една грейка за 5,75. И двете части са със статус Мес ретурс и имам съмнения, че са поискали плащане на място от превозвача и превозвача е отказал да плати. защо обаче са поискали плащане при доставка, след като вече са си изтеглили парите не мога да предполагам.  Confused
Както и да е и поръчката и парите ми са върнати. Много ме е яд! Tired

Голям съм идиот! Crazy Пратила съм поръчката на стария адрес на Франсето, затова е била върната.
Поне вече ме е яд само на себе си. Laughing Mr. Green

# 670
Джогифен аз имам интернет банкиране и за превода ми взе 0,95лв, а ако бях отишла в моята банка и на мен щеше да ми излезе 2лв и т.като в нашия град няма офис на Еконт, така ми излиза най-изгодно. С пощенски запис пак за превод по тяхната сметка май е горе долу толкова 0,85лв-0,90лв и не си заслужава разкарването.

# 671
  • София

Пратки, които са доставени на следващия ден им се променя статуса  Peace , моят не е.

И от това заключи, че няма кой да ти вземе пратката?! Откъде да я вземе? Или СД трябва да отидат до пощата да ти я вземат и после да отразят взимането в сайта на пощите? Rolling Eyes
Съгласна съм, че има пропуск по твоята поръчка от страна на пощите, или не са направили нов опит да доставят, каквото задължение имат, или не са отразили доставянето. И в двата случая за мен вината е на пощите.
Не знам до къде трябва да ходят, но съм им пуснала 2 имейла с проблема и две съобщения на персоналната страница, след като ги ползвам за превозвач, и аз от БГ не мога да направя нищо по въпроса, би трябвало те да попитат в пощенския клон от който им носят пакетите за пратка с този № за проследяване, не им коства нито време нито пари, а един потенциален доволен клиент, но явно те не разбират нещата така ... Както и да е, спирам да пиша по въпроса. С две думи не са подготвени за работата, с която ги "нагърбихме" ....

# 672
  • Варна
Не разбирам защо не получавате с наложен платеж. Да ходя до банка, да попълвам формуляри за записи - защо да си усложнявам живота не знам. Четох, че се оскъпявал транспорта - ми... не знам. Последната ми пратка беше 7,255кг = 21,28лв + 0,58лв/такса наложен платеж/ + 5лв пощенска Еконт = 26,86лв крайна цена. Пратката не се бави да чака плащане и преводи, тази от последния курс на СД я получих още в петък, 27 ми.

п.п. за първи път поръчка с 'къщичка" т.е. без колисимо номер, мина всички стъпки в суивито и е със статус получена. Досега винаги ми зависваха на 5та стъпка.

# 673
  • София
  Почти всички отделни части, от три поръчки с къщичка са ми вече на последната седма стъпка. Бях чела, че остават на пета стъпка, съответно и аз приятно се изненадах.

# 674
  • София
Не разбирам защо не получавате с наложен платеж. Да ходя до банка, да попълвам формуляри за записи - защо да си усложнявам живота не знам. Четох, че се оскъпявал транспорта - ми... не знам.
ами сигурно защото някои имаме електронно банкиране и пощата ни е точно до входа на блока, та такива ми ти работи  Peace

в същност аз пък не мога да разбера, как човек се оправя с пазаруване от интернет без електронно банкиране - най-малкото как може да следи, какво е платено и какво не, но всеки човек си решава сам  Wink

Общи условия

Активация на акаунт