Отговори
# 30
Цената е достъпна.
Може ли линк или някакво представяне, освен написаното тук?
Някак си ми е трудно да си го представя, с едно тестуване и двете неща ли се следят нитрити и левкоцити?

# 31
Цената е достъпна.
Може ли линк или някакво представяне, освен написаното тук?
Някак си ми е трудно да си го представя, с едно тестуване и двете неща ли се следят нитрити и левкоцити?

Повече информация можете да намерите на www.chertotests.com
Да, с едно тестване се следят и двата показателя - можете да видите това в инструкцията на сайта.

# 32
Моля за информация, в случай,че имате такава, в България дали се търгуват този тип тестове http://www.kk.org/cooltools/archives/000188.php.
Това е бърз тест за стрептококи, основно при ангини, не е необходима стандартната мб посявка.
За да не "цапаме" темата, може да ми отговорите на лични.
Благодаря!
Лично аз съм доста заинтересувана.
Разпитвах няколко лаборатории в моя град, но изобщо не знаят за какво става дума.

# 33
Здравейте, кога точно се очаква да бъде пуснат теста на пазара, по-конкретно за София ме интересува? Питам, защото от една, две седмици имам съмнения за уроинфекция, не съм сигурна, може и да си внушавам, но определено ходя по-често от преди до тоалетна, преди и след ходене ме боли корема, както и след ядене, слава богу нямам парене и кръв в урината. Ходих при джипито и си пуснах урина, която се оказа чиста, в смисъл без наличие на белтъци и т.н. Но личната ме уплаши, че понякога обикновеното изследване на урина не показва наличие на цистит. Трябвало урината да е стерилна. Въпросът ми е следният: какви са всички възможни изследвания, които трябва да се направят при съмнение за цистит, освен урина и този тест? И какво е лечението, понеже вече две седмици се влача с болки и ходене пред 1/2 час до WC, а личната само ме мотае и не ме ориентира?

# 34
Зорничка, писах ти в другата тема - иди на специалист. Личната лекарка да не те мотае много много, искай си направление. Simple Smile

# 35
А - и аз чакам теста ... пуснаха ли го вече??

# 36
  • Пловдив
Здравейте, кога точно се очаква да бъде пуснат теста на пазара, по-конкретно за София ме интересува? Питам, защото от една, две седмици имам съмнения за уроинфекция, не съм сигурна, може и да си внушавам, но определено ходя по-често от преди до тоалетна, преди и след ходене ме боли корема, както и след ядене, слава богу нямам парене и кръв в урината. Ходих при джипито и си пуснах урина, която се оказа чиста, в смисъл без наличие на белтъци и т.н. Но личната ме уплаши, че понякога обикновеното изследване на урина не показва наличие на цистит. Трябвало урината да е стерилна. Въпросът ми е следният: какви са всички възможни изследвания, които трябва да се направят при съмнение за цистит, освен урина и този тест? И какво е лечението, понеже вече две седмици се влача с болки и ходене пред 1/2 час до WC, а личната само ме мотае и не ме ориентира?
Никой не може да ти препоръча лечение тук.Пусни стерилна урина и иди на уролог. седмици са много време при уроинфекциите.Искай и направление за гинеколог-често нещата са свързани.
Моля за информация, в случай,че имате такава, в България дали се търгуват този тип тестове http://www.kk.org/cooltools/archives/000188.php.
Това е бърз тест за стрептококи, основно при ангини, не е необходима стандартната мб посявка.
За да не "цапаме" темата, може да ми отговорите на лични.
Благодаря!
Лично аз съм доста заинтересувана.
Разпитвах няколко лаборатории в моя град, но изобщо не знаят за какво става дума.

И тук е така-никой него е чувал,а на запад го имат стандартно във аптеките.Аз лично сега ще го търся в Англия или Франция,че ми е най лесно пазаруването оттам.

# 37
Аз също знам, че за да се открият бактерии, най-добре да се изследва стерилна урина.Имах подобен проблем с често ходене до тоалетната, при мен болките бяха отзад в кръста, оказа се възпаление на пикочните канали.Пих антибиотик известно време и ми мина.Лекарят ме посъветва да ходя да давам от време навреме стерилна урина и да си правя профилактика с уронат протект, за да нямам повече проблеми.Не съм ходила да давам урина, но пък пия през няколко месеца от тази хранителна добавка и да чукна на дърво съм ок.

# 38
Цената е добра.

# 39
А - и аз чакам теста ... пуснаха ли го вече??

Все още не, най-вероятно следващия месец вече ще е по аптеките. Ще Ви информирам, когато е наличен в аптечната мрежа.

# 40
Здравейте! Пиша в тази тема, за да не пускам нова и ще съм ви благодарна ако имате някакво мнение по въпроса. Преди два дни открих една рецепта, предписана на мъжа ми от венеролог. Много се ядосах и го поипитах какво му е и защо не ми е казал, че е заразен с венерическа болест. Взех рецептата и купих хапчетата и за мен...Тубоцид и мечо гроздо и сега ги пия на собствена отговорност, но не се чувствам добре от тях и ще ходя на лекар в понеделник. Нямах възможност да отида по-рано, защото не бяхме в Бъглария, а рецептата е от преди един месец...Възможно ли е според вас да настъпят някакви усложнения...дори и да не съм била заразена с нищо....просто някой ако се е сблъсквал с такъв проблем, нека да сподели.
Благодаря ви!

# 41
Предписвали са ми тубоцин за пневмония и доколкото знам е силен антибиотик. Тъй като беше преди много години, имам някакъв спомен, че се отразява на урината - червенее леко, но друго не знам. Въпреки това, никакъв антибиотик не е полезен за организма, по-принцип антибиотикът е нож с две остриета - лекува едно, вреди на друго. Колкото до мечото грозде - полезно е за хората с бъбречбни проблеми / песъчинки и кламъни/, но съм чела, че не се препоръчва при бременност. Най-добре отиди на лекар, вместо да си вредиш с лекарства - може да не е необходимо да вземаш нищо. Късмет. Simple Smile

# 42
Тя фармацефтака, при която бях, ми обясни всичко за урината и страничните ефекти...разбира се, че ще отида на лекар, просто няма как, но мъжът ми ми обясни, че било преди около месец и че имал нещо като трихономия или нещо такова /не запомних как точно беше наименованието/. Та по пътя на логиката ако той е имал  полово предадена болест, следователно също ми е "лепнал' честитка, така че...поне по моя сметка би следвало и аз да пия от същите лекарства. Дали, според вас, преди да е минал периодът на пиене т.е. по средата на лечението да отида да ми се направи натривка, като обясня на лекаря каква е ситуация?
А да не говорим за моралната страна на нещата и, че не е изобщо етично да крие от мен.....охххх, бясна съм!
П.П. Благодаря  Inna13 за отговора Simple Smile

# 43
  • Sofia
може ли все още да се прави безплатно теста след като не е пуснат за продажба?

# 44
може ли все още да се прави безплатно теста след като не е пуснат за продажба?

Да, поради големия интерес, удължаваме малко анкетата, но само за района на София.

Общи условия

Активация на акаунт