Епидурална упойка-за и против

• 56 940
  • 454
  •   1
Отговори
# 345
Аз от САЩ мога да докладвам. При мен също казаха, че предпочитат да има някаква сетивност по време на напъните. Имаха една джаджа с копче, която пуска по малко, в случай че станат пак болезнени контракциите, аз даже веднъж си го цъкнах, но си усещах стягането и всъщност аз им казвах кога имам контракция за да напъвам, защото това с коланите нещо не ги отчиташе добре.

# 346
  • California
Мен ме обезболяваха до края. Никакви напъни не съм усетила - те ми казваха кога да напъвам, като следяха на монитор кога точно са ми контракциите. Раждане-мечта беше моето, надявам се и второто да е такова  Praynig

# 347
На мен ми сложиха сравнително малко упойка, държа ме няма и час. Но пък бях стигнала до пълно разкритие. Напъните си ги усещах много осезателно даже, но не ме болеше, родих много бързо.

# 348
"За" епидурална при първо раждане. Така първескинята се убеждава, че раждането не е страшно.

Не усещах напъните. Не разбрах и кога са ме шили. После имах световъртеж и гадене.

Второто дете родих напълно естествено, във вода. Болката беше напълно поносима, а екзалтацията след раждането - много по-ярка, отколкото след раждането с упойка.

# 349
И моето мнение, а и опит са, че първото раждане би било по-малко стресово и плашещо, когато е с епидурална упойка.
Вторият път лично аз родих без упойка.

# 350
  • София
И моето мнение, а и опит са, че първото раждане би било по-малко стресово и плашещо, когато е с епидурална упойка.
Вторият път лично аз родих без упойка.

Taka e, аз обаче направих обратното упражнение...ако имам още деца пак така ще ги родя обаче- с упойка, понеже не виждам смисъл в крайна сметка от болките- за мен си. Тва, което ме спря от упойка първото раждане, беше страхът от самата упойка, но вече съм гърмян заек  Simple Smile.

# 351
Здравейте момичета,като ви чета се убеждавам че съм взела правилно решение -ще съм нормално раждане с епидурална анестизия  Simple Smile След дълго чакане на бебо ,вече започвам да се настройвам за появата му Heart Eyes Оффффффф, а колко време има още..........

# 352
И аз съм решила този път да се възползвам от епидуралната упойка. Първият път раждах без, сега да видим как ще е със. Като родя ще мина да дам отчет.  Simple Smile Само не помня от колко до колко сантиметра разкритие можеше да се поставя, май ако имаш над 7 см. не може, някой ако знае да ме светне.  Simple Smile

# 353
  • California
Много зависи от доктора - ако иска и на 8 см ще я сложи. Така ако се налага шиене ще има обезболяване.
На мен ми я поставиха на 2 см разкритие и ми я спряха когато шева и кройката приключиха Simple Smile

# 354
Аз пък знам, че не се слага на по-малко от 4см защото ще забави раждането newsm78. Обикновено най-добре е м/у 4 и 6см защото преди това е рано а после почти няма смисъл, но по принцип си е по преценка на лекаря.

# 355
  • София
Аз пък знам, че не се слага на по-малко от 4см защото ще забави раждането newsm78. Обикновено най-добре е м/у 4 и 6см защото преди това е рано а после почти няма смисъл, но по принцип си е по преценка на лекаря.

Аз отидох с 6 см. разкритие без болка и след това епидуралната си дойде точно на мястото  Simple Smile

# 356
  • California

Зависи си от раждането явно. В моя случай тия 2 см се бяха закотвили от няколко часа и никакъв прогрес нямаше  Tired След упойката нещата потръгнаха.

# 357
Против!
И двата пъти раждах без.
Втория път родих буквално 10 минути след като влетях в болницата. Нямаше време докторът мантата да си сложи, камо ли упойка да ми слага  Crazy

# 358
  • California
Против!
И двата пъти раждах без.
Втория път родих буквално 10 минути след като влетях в болницата. Нямаше време докторът мантата да си сложи, камо ли упойка да ми слага  Crazy

Т.е. ти си искала упойка, но е нямало време така ли?  Защо си против?
Прави ми впечатление, че повечето, които са против или ги е страх от самата процедура по поставянето, или са имали бързо раждане. Което за мен е странен довод... дали ако бяха раждали 24 часа примерно пак щяха да са против? Та искам да кажа, че досега нито един по-сериозен довод за вредата от упойката не прочетох. Тези, които харесваме тази упойка е ясно какъв ни е доводът - не смятаме, че има смисъл в 21 век да раждаме в болки, след като има начин да си го спестиме. Но противниците нещо хич не са ми убедителни на мене лично...

# 359
Против!
И двата пъти раждах без.
А защо си против?

Общи условия

Активация на акаунт