Хламидия - тема 2!

• 93 524
  • 779
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Предвид "напредъка" на българската медицина (то в случая с хламидиите не само на българската), изобщо не съм убедена, че лекарите знаят с точност коя хламидия какво точно поразява из тялото на човека, та затова коментират единствено хламидия трахоматис, че нея са я изолирали от вагинални/тубарни поразии и оттам се прави кардиналния извод, че е само тя виновна.

# 121
  • София
За Хламидия трахоматис напр.
Не е тайна кой серотип какви поразии причинява Simple Smile
Напр.
Серотип А,В и С - поразява очите
Д, Е, F, G, H, I, J, K – засягат  урогениталния тракт, но също може да причинят  конюктивити и пневмония, вкл. и при  новородени и кърмачета
 а  L ( 1,2,3) -  засяга гениталиите

# 122
От всичко написано и прочетено се разбира ,че хламидията е световен проблем. В тази връзка имам ездин въпрос.
Възможно ли е само в Атина да има такава лаборатория ,която да прави този тест. Аз имам възможност да разпитам за германия и белгия.
И още един въпрос. каква е разликата между взет материал чрез биопсия от ендометриума и материал от ендуметриума чрез менструалната кръв ,така че чрез първата проба метода на изследване да не е надежден а чрез втората да е .
И още нещо. При жената ще се вземе менструална кръв ще се изследва ,ще се лекува и т.н. Понеже това е полово преносимо ,как се взима материал от мъжа за да се види дали и при него да речем след лечение няма хламидия ?

Последна редакция: вт, 22 май 2012, 12:30 от azzia

# 123
  • София
azzia, преди 7-8 месеца, когато повече четох по въпроса и ръчках Геника по темата, стигнах до извода, че всичко опира до реактивите, които се ползват за realtime PCR. Беше ми казано, че в БГ единствено за хепатити в Св. Иван Рилски се внасят realtime PCR реактиви, но те са си за хепатити, не за хламидии. Предполагам, от гледна точка на държавата в лицето на МНЗ  не е икономически рентабилно да внася realtime PCR за каквото и да е друго.

Същия тест се прави в Лондон, от д-р Горги, на цена 200 паунда (в Гърция теста е 90 евра), но от това което прочетох, той също изпраща материала в Локус-Медикус.

Освен всичко друго, останах с впечатлението, че гърците имат и патентни права върху реактивите, така че имат пълното право сами да решават как да си продават откритието.

Що се отнася от материала от ендометриума взет с биопсия - на мен всъщност така ми взеха материал, защото точно тогава, когато имаше кой да ми го занесе в Атина, ми закъсня с цяла седмица ...съответно и пробата, която пратих си имаше всички признаци на биопсия...На теб кой ти е казал, че така взетия метриал е ненадежден?

# 124
Аз пък друго се чудя...защо при наличието на този толкова сигурен тест от менструална кръв, много американски лекари продължават да настояват, че уринния ДНК тест за хламидия е най-надежден? newsm78

# 125
  • София/Дружба
Може ли да ми кажете какво означава това:
Хламидия трахоматис IgM        1.05 ГРАНИЧЕН РЕЗУЛТАТ
Дали в крайна сметка има инфекция?
Благодаря предварително  Hug

# 126
  • София

Само Иг.М не стига да се правят изводи
Не пусна ли и Иг.Г?
Това първо изследване ли е или контрола /след АБ/?

Последна редакция: вт, 22 май 2012, 19:33 от denis_d

# 127
  • София/Дружба

Само Иг.М не стига да се правят изводи
Не пусна ли и Иг.Г?
Това първо изследване ли е или контрола /след АБ/?

първо изследване ми е
другия показател е отрицателен, затова не го написах
ето всичко:

# 128
  • София
Аз пък друго се чудя...защо при наличието на този толкова сигурен тест от менструална кръв, много американски лекари продължават да настояват, че уринния ДНК тест за хламидия е най-надежден? newsm78

То и много български лекари толкова знаят...няма механизъм, който да накаже лекарите за липсата им на знания...

# 129
  • София

първо изследване ми е
ето всичко:

Скоро си се заразила, но все още няма разгърнат имунен отговор.
Може би трябва да повториш изследването след 20-на дни
Къде е правено изследването?

# 130
  • София/Дружба

първо изследване ми е
ето всичко:

Скоро си се заразила, но все още няма разгърнат имунен отговор.
Може би трябва да повториш изследването след 20-на дни
Къде е правено изследването?

в лаборатория Рамус  е правено, трябва ли да се съмнявам за достоверността му?
и мога ли с имуностимулатори да си помогна да не се разгърне инфекцията?
изписани са ми 6 дни да слагам Флуомизин, имам леко течение, чакам резултати и от микробиология

# 131
  • София
solley

Ако имаш Хламидия - нито Имуностимулатори ще ти пологнат, нито Флуомизин
Повтори изследването след 20 дни и се консултирай с друг лекар.
Ако наистина си заразена ти трябва подходящ за Хламидията АБ / Вибрамицин и т.н./ - ако не се лекуваш с подходящия медикамент или АБ е слаб - има вероятност щама да  мутира и по-трудно ще е лечението

ПП.
АБ лечение  за двамата и без секс докато трае лечението

ППП. Пусни Иг.А и Иг.Г

# 132
  • София/Дружба
solley

Ако имаш Хламидия - нито Имуностимулатори ще ти пологнат, нито Флуомизин
Повтори изследването след 20 дни и се консултирай с друг лекар.
Ако наистина си заразена ти трябва подходящ за Хламидията АБ / Вибрамицин и т.н./ - ако не се лекуваш с подходящия медикамент или АБ е слаб - има вероятност щама да  мутира и по-трудно ще е лечението

ПП.
АБ лечение  за двамата и без секс докато трае лечението

ППП. Пусни Иг.А и Иг.Г

много благодаря  Hug
все още не съм показала резултатите на лекаря, излязоха преди 2-3 часа, утре сутрин ще отида да ги покажа и се надявам на адекватно лечение

# 133
  • София
много благодаря  Hug
все още не съм показала резултатите на лекаря, излязоха преди 2-3 часа, утре сутрин ще отида да ги покажа и се надявам на адекватно лечение

Ще чакам да споделиш какво е казал лекаря

# 134
SharkyНякъде четох,докато се ровех за хламидията беше отдавна .Преди повече от година ,защото при мен излизат всеки път различни показатели. Веднъж Г -е високо,друг път А-е високо а останалите нормално .После пък М е висок. В същото време при мъжът ,всичко излиза отрицателно.
От секретите също е отрицателно. Говорила съм с много гинеколози и имунолози и мненията са 50/50.

Остава обаче въпросът ,как стоят нещата при мъжът. След проведено лечение ,как да се разбере при мъжът дали е излекуван.При тях какъв е метода за даване на материял. Може би биопсия на простатата?.
Ако жената е излекувана ,после как да е сигурна че няма пак да си го прехвърлят ?

Общи условия

Активация на акаунт