Всякакви въпроси относно съдомиялните - 8

• 48 303
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
  • Пловдив
Купих си Грюн Грийн таблетките, обаче не можах да прочета никъде маха ли се фолиото или се поставя таблетка с него newsm78

# 316
маха се фолиото Hug

# 317
# 318
  • Добрич
Да,сервиз каза,ще потърся пак тази гаранция и в крайна сметка ще си платя ако не я намеря.
а успя ли да намериш от къде се регулира степента на солта?

Не.

Намерих си гаранцията  Laughing  и направо в Технополис днес. Обясних какво е,те се обадиха на сервиза,където им казаха следното,а те на мен: Причината за дъгите и капките ръжда е в приборите. А това по вътрешната страна на капака е нормално да става така,някои миялни в магазина които са пускани само по веднъж тестово също са така. Препоръчаха приборите да ги мия на ръка. Там ми казаха и,че на моята съдомиялна не се регулира солта,тя си взема колкото и е необходимо  newsm78 
Не ми пречи да ги мия на ръка,но вие какво мислите по въпроса?

# 319
  • Sofiq
Дрън дрън тези по техно полис/маркетите повечето са ужасно некомпетентни и говорят на изуст. За какво ми е тази съдомиялня ако си мия приборите отделно

# 320
Моето мнение е, че те са кретени. Да назначат някой, който да мие всеки ден у вас на ръка приборите.
Трябва да има решение, ма...а му.

# 321
Не ми пречи да ги мия на ръка,но вие какво мислите по въпроса?
Наистина бих сменила приборите /вилици, лъжици, ножове/. Петната на картинката, която си пуснала ми изглеждаха като от реакция на препарат с метал. В Кауфланд има сравнително евтини прибори без пласмасови дръжки. Гледай да са без пласмаса, защото пък някой пишеше тук, че пласмасовите дръжки не се побират в дупките на кошничката. Купих си по 6 бр. вилици и лъжици от тях, за да имам повече - няма проблеми съдомиялната ми с тях - лъкави, без петна излизат. Другите ми са български, на великотърновска фирма, вече 18 годишни, но са като нови, и те без петна излизат от съдомиялната.

# 322
Sneakers , трябва да има друго решение. Върнах се назад и четох на Дедо включването. Той така пише за реакция на препарата или с метален прибор, или с метал в миялната и те посъветвал да я пробваш без прибори. Ако пак става, значи е от миялната. Тези от сервиза май не искат да си погледнат миялната!

# 323
А какви са приборите?/Ако си ги показала,ми е убягнало/Имам едни стари руски,с гравюри някакви по дръжките и във вдлъбнатинките по-тъмни.Е,не ги пускам в съдомиялната и ги ползвам в екстрени случаи-като другите не достигат.Не помня къде из темите прочетох за некачествени/може би това не е точната дума-просто от някаква неподходяща за препаратите сплав/ прибори,които се повреждат и могат да "заразят" и друго метално.
А ако реакция вече е станала,не виждам как ще се отстрани.Измих едно старо любимо,единствено останало ножче в миялната и дръжката му побеля-явно съдържа алуминий.Е,колкото и да го мия вече на ръка-остана си все същото.

# 324
  • Добрич
Част от приборите наистина са доста евтини,но проблема се появи първо при по-скъпите и мисля по качествени  (http://www.moreselection.bg/shop/goods_kind.php?wid=19&kid=1 … mp;lng=en&ID=) и след това купих по-евтините,които пък целите са ужасни.  Аз в началото не обърнах внимание на приборите толкова,чак когато се появи по вътрешната страна на капака на миялната,тогава видях че имам проблем,вероятно съм закъсняла. Тенджерите стават на същите дъги,но нямат поне засега капки ръжда,тях ги мия само на ръка вече. Ще пробвам да кажем една седмица да ги мия на ръка и евентуално ще отида пак до сервиза.

Ето тук ги наснимах:http://www.snimka.bg/?album;aid=661673

# 325
Моето мнение е, че машината е за сервиз. Не бих я ползвала, докато не се разбере откъде идва този проблем.

# 326
Sneakers, направи следния опит: вземи от свеки или от майка си една лъжица или вилица без петна /или купи една/ и я пусни в съдомиялната заедно с порцеланови и стъклени купички, чинии, чаши,  без други метални прибори. Ако пак се появат петна на прибора /лъжица, вилица или нож/ се обаждай на сервиза.

# 327
  • Добрич
А вече увредените мога ли да ги почистя с нещо,само с веро и вода не става,има ли някой по-силен препарат?

# 328
Можеш да пробваш да ги почистиш с препарат за иноксови прибори и съдове.
При мен се бяха появили подобни петна от една тенджера, която уж е качествена, откакто не я слагам в миялната, нямам проблеми по приборите.
освен това като си купуваш прибори си вземи един магнит с теб и си ги проверявай дали са качествени - ако са, магнита не трябва да залепва по приборите.

# 329
  • Ямбол
Момичета, моля ви помагайте, вече три пъти мия с машината и съдовете излизат на петна, вчера разделих таблетката на две, увеличих гланца на 2, солта е на 5 от 6 и пак са с петна, като неизмити от препатат капки и чучурки, особено на черните чинии се вижда доста.
Sneakers аз първия път като мих сложих една тенджера, която е на майка ми и по нея имаше такива малки петънца като от снимките ти и чак на едно място ръжда, но веднага разбрах, че е от нея. За мен проблема ти е от материала на посудата, пробвай да миеш само чаши и чинии и ще си проличи. А за солта на книжката трябва да си пише как се регулира.

Общи условия

Активация на акаунт