Отговори
# 435
Ами моите мерки уж за подобрение бяха 1) да опитам да махна памерса, но безуспешно, но поне си постоя за десетина дни за част от деня по гащички с парче плат. Макара да му беше по-леко докато е сух щом се изпишкаше започваше жален рев и въобще много стана ревлив и се ядосваше щом се намокри, но така и не погледна на гърнето а по-добро око. Пробвах седалка, пробвах с чашка, над лиген - не става. Общо взето не махнахме памерса. Моите опити педиатърката коментира, че ще му мине и с памперс, да не се опитвам сега, още е студено. 2) започнах да изплаквам с вода или изтривам с тампон със смрадлика преди всяка смяна на памперса и сменях често на 2-2,5 часа. Но това нямаше ефект явно не мажехме с каквото трябва.
Нашата схема първо беше 5 дни тридерм после судокрем, нещата се поуспокоиха с тридерма, но щом спрях избиха с нова сила. Четох, гледах снимки и реших че са гъбички (според педитърката било че вече урината била по-силна), пробвах на своя глава 1-2 мазания с имазол (съдържа клотримазол) - никакъв ефект. Тогава пак се занесохме при педиатърката и тя като погледна пак каза че не са гъбички, а бактерии и каза че ще изпише едно много старо, но ефективно лекарство, използвало в неонатологиите на родилните отделения и лекувало дори тежки случаи на гъбички и стафилококи. Та с пиоктанина пак изплаквах с вода преди всяка смяна, не го къпех в коритото докато не му минаи сменях често памперса, за 3 дни всичко се изчисти, дано и на вас да ви подейства ако ви разрешат да го ползвате.

А да добавя, при нещата сепоявиха като ползвахме оранжевия economy памперс, понеже решх да го пробвам - нали е доста тънък, мислех че ще е по-добре с дебелите дрехи с него. Обаче се оказа че доста спарва. От всички памперси най-добре ни действат Пуфис и Хепи (от кауфланд). За мен Хепи са страхотни, не спарват и са достатъчно дълбоки и свободни, за разлика от класическия, и дори белия Памперс.

# 436
Cecile, за кой памперс говориш - Слип енд плей ли?

# 437
Момичета, не зная точно от какво естество е проблемът при вас, как изглежда точно, имам предвид, но да споделя - сега в болницата вторият голям кошмар и за двете ни беше подсичането, което получи Рая. До кръв. Плаках с нея при всяка смяна на памперса, беше нещо невиждано от мен. Сестрите ми дадоха едно кремче, което се приготвя специално за тях. Погледнах скептично на него, но детето се оправи въпреки зверската диария и непрекъснатото третиране на мястото буквално за 2 дни. Когато ни изписваха, помолих за рецептата. В крема има Нистатин, Риванол, Ланолин, вит. А и вит. Д. Наистина е добър. Ако има къде да ви изпълнят рецептата, във вторник, когато, живот и здраве, трябва да се върна на работа, мога да я сканирам и да я пратя.
Иначе ето точно написаното в нея, аз не мога да го схвана, но аптекарите вероятно си ги знаят нещата, по-точно мерките:
Lanolini vaselini - aa50,0
Rivanoli - 0,10
vit A 50 000 E
vit D 300 000 E
Nystatini 5 000 000 E
Това са две дози, ставало около една чашка (от малките, пластмасови за кафе). Може да се съхранява във фризер или хладилник неограничено време.

# 438
мартеа, аз имам едно подобно (Lanolini, Vaselini, Aq.calcis, Deavid) Не мислих, че ще помогне за такива сериозни проблеми и заради това не съм постоянна в слагането му, но от утре ще съм редовна  Laughing

# 439
  • Варна
Момичета, и ние сме с гъбички. Днес водих Теди на кожен, целите му тестиси, върха на пишото са зачервени, има и обрив по слабините. Ще го мажа с Певизон за 5 дни. Този антибиотик ни разказа играта и на всичкото отгоре все още има секрет, от който се закашля.
Ще видя, какъв ефект има при нас лечението и пак ще споделя.

# 440
  • Обетованата земя
Дано подсечените дупенца минават бързо!  Hug
Вижте каква страхотна лекцийка на Мадлен Алгафари намерих днес-за родителството и възпитанието през първите седем години на детето от психологична гледна точка. http://www.actastyle.bg/Actastyle/school/1 . Същественото започва след 15тата минута, 2 часа продължава лекцийката. Обсъждат се най-различни теми-на какви периоди е разделено детството, особеностите през всеки един от тях, съвети към родителите, кога е най-добре да се роди второто дете, кога е добре да се тръгне на градина, дали да се правят опити за отучване смукането на пръста, дали да се каже на осиновеното дете, че е осиновено и много други! Много е интересно Simple Smile

# 441
Мартеа мерси за инфото за кремчето.
Мая, да Слий енд Плей, оранжев пакет бяха. Ползвали сме миналото лято и нямахме проблем, но сега се позапарихме май.
Твоето кремче няма най-важната съставка от това на Мартеа - Нистатин против гъбички, без нея най-много да ги подхраниш.
Пепси и ние първо имахме обрив по тестисчетата, аз затова така се шашнах, той се изчисти с тридерма но остана и после се увеличи в гънките. Там се изчисти с Пиоктанин. Аз много се зарадвах на Пиоктанина, защото нашите педита май не различават много гъбички и бактерии, а той действа и на двете и не е кортиокостероид.
Диди, мерси за линка!

# 442
  • Варна
При нас не е от памперсите и ако е от някаква бактерия би трябвало да се повлияе от АБ-то, което пиехме заради грипа. Дано се оправим с това, което ни изписаха, ако не ще пробвам с на Мартеа, само не знам дали тук (в Силистра сме си) правят в някоя аптека. Тъкмо питах майка за този Пиоктанин и те са го използвали в неонатологията  при пъпки и обриви, и давал много добър резултат.
Писна ми вече от болести, лекари и тем подобни. Аз както не вярвам на уроки и т.н., вече започвам да се замислям дали прекалената радост и внимание, което му обръщат на Теди познати и непознати, не му влияе зле.  newsm78
Диди, много добре ми звучи описанието, което си дала към лекцията, ще я погледна при първа възможност. Ти как си?

# 443
Cecile, знаех си за памперсите! Имах подозрение, че е от тях, а сега ти го затвърди. Аз за първи път взех миналата седмица малък пакет, оранжев (нямаше други в магазина до нас, пък нали беше болна, а сме сами и нямаше как да ходя да купувам Пуфис) и проблемите почнаха точно тогава. Помислих си, че може и да е случайност, но май не е  Twisted Evil
За кремчето и аз видях, че няма Нистатин, но аз я мажа с Канестен (лекарката каза първо Канестен, после другото) и може би заради това не е писала в рецептата да се сложи и Нистатин. Не знам, но дупето определено е мнооого по-добре (пу пу пу ), връща си цвета, пъпчиците са на изчезване... дано това е края!  Praynig
Пиоктанина е добро (доколкото може да бъде), Рая с това я оправихме като бебе. Само дето много цапа, но то това да е.  Wink

# 444
  • С-я
Пепси, не свършихте ли сравнително отдавна антибиотика, че сега да има проява това възпаление.
Относно памперсите- аз от простия Памперс съм най-доволна. Пуфиса много запарваше нашия и от него се подсече доста грозно. Даже скоро гледах, че в американски сайтове има нощен памперс подсилен, ама памперси от щатите няма да поръчвам. Нощем редовно пропускат нормалните пелени и като ме мързи да се будя нощем да го преобличам, горканчо се буди мокър  Confused

а за урокито и аз не вярвам, ама май гледам и да се вардя (това как ли се прави?)

# 445
а за урокито и аз не вярвам, ама май гледам и да се вардя (това как ли се прави?)

и аз не вярвам, но след последните месец-два, мисля да вържа по един червен конец на домочадието.

# 446
  • Варна
Поли, не, 10 дни го пихме, в неделя сутринта беше последния прием, а ние сме зле от петък. Преди това беше само обривче по дупето и сгъвките и си мислех, че е от разхлабването, което получи от АБ-то, беше нацапан и отпред целия.

Ще почнем да вярваме в уроки, зли очи и всякакви такива, то аман от лоши хора.  ooooh! И аз се каня да му сложа пак синче, но ме притеснява, да не си пререже ръчичката с конеца. Не понася нищо, дори и мартеница нямаме никъде сложена.

# 447
здравейте и от мен!искам на всички болнички да им пожелая много бързо оздравяване!много често след прием на АБ, се появяват отвратителните гъбички! може да ги миете децата с отвара от  тетра!
ние сме уж добре / пу-пу/, само дето снощи ме " зарадваха" от градината на Влади, че групата има скарлатина:((( ох, няколко пъти сме се били многооо контактни и и се размина, дано и този път ни прескочи, че може тогава и дани да я хване!
това е от нас!чакам да се стопли малко времето, искам слънцеее!
лека вечер на всички!

# 448
Пепси аз  бих ти препоръчала да купиш НИСТАТИН  струва 2.50.Анабелка се оправи за 2 ден с него а бях пробвала всякакви мазила.Само трябва да мажеш на-малко 10 дни дори вече да се е изчистил.Бяхме червени на кръв и изпитваше невероятна болка. Peace

# 449
Здравейте, момичета Simple Smile

Наминавам тук отново, да споделя нещо (ох как ми се иска да пиша по-често Sad )
Аз май бях от последните кърмещи мами от юнките и никак не ми се искаше да се разделям с това най-сладко усещане. Една година, 8 месеца и 10 дни кърмене - беше се превърнало в начин на живот за мен. Сигурно съм по-сантиментална и не можех да се реша на отбиване. Но се разболяхме от пустия грип и двамата с Крис и трябваше да го огранича от сукане заради лекарствата, които пих. Вече от 4 дни не се кърмим. Правя си компреси със зеле на гърдите и пия чай от салвия, за да намаля напрежението. Очаквах детето да понесе много тежко този момент, но противно на моите очаквания той рева само първата нощ. Още се опитвам да свикна с новия ни начин на живот, но просто вече си имам едно пораснало момченце - виждам го всеки ден Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт