Нашата схема първо беше 5 дни тридерм после судокрем, нещата се поуспокоиха с тридерма, но щом спрях избиха с нова сила. Четох, гледах снимки и реших че са гъбички (според педитърката било че вече урината била по-силна), пробвах на своя глава 1-2 мазания с имазол (съдържа клотримазол) - никакъв ефект. Тогава пак се занесохме при педиатърката и тя като погледна пак каза че не са гъбички, а бактерии и каза че ще изпише едно много старо, но ефективно лекарство, използвало в неонатологиите на родилните отделения и лекувало дори тежки случаи на гъбички и стафилококи. Та с пиоктанина пак изплаквах с вода преди всяка смяна, не го къпех в коритото докато не му минаи сменях често памперса, за 3 дни всичко се изчисти, дано и на вас да ви подейства ако ви разрешат да го ползвате.
А да добавя, при нещата сепоявиха като ползвахме оранжевия economy памперс, понеже решх да го пробвам - нали е доста тънък, мислех че ще е по-добре с дебелите дрехи с него. Обаче се оказа че доста спарва. От всички памперси най-добре ни действат Пуфис и Хепи (от кауфланд). За мен Хепи са страхотни, не спарват и са достатъчно дълбоки и свободни, за разлика от класическия, и дори белия Памперс.

И аз се каня да му сложа пак синче, но ме притеснява, да не си пререже ръчичката с конеца. Не понася нищо, дори и мартеница нямаме никъде сложена.
)