Отговори
# 495
  • Варна
Танче, може. Нашите деца ги кръстиха брат ми и снаха ми. Бързо оздравяване на ВИки!  Hug
Джей, ние избрахме манастира "Св. Св. Петър и Павел", заради имената на децата, Петър и Павел, на празника на Петър и Павел, 29.6., с който съвпада РД на Паф. Има и други църкви и манастири с това име, но този най-ми допадна като визия, отзиви, местоположение, нощувки и храна в близост. Просто имахме представа как и на какво място искаме да е събитието и това отговаряше 1:1.
В Бачковския кумувахме на сватба 2009, не съм впечатлена... лудница и претупваяне.
Роси, добре е Павел, щурее у дома. Ограничили сме му достъпа до компютъра, че вече сам си намества мишката и си пуска песнички. Тези дни дори яде без компютър. От вчера казва, че се казва Па(в)ка, а татко му Д(р)аго. Интересното е, че ние Павка не му викаме, но останалите хора се обръщат така към него и явно му е по-лесно за казване от Павел/Павче. Хайде да се стопля и да имаме дълги слънчеви разходки! Благодаря за поздравленията за волята, нооо имам още доста... Ще ги боря!
Харесва ми виждането на Джей и го споделям. За съжаление малко са тези свещеници. Сега в родния ми град има един, който ми вдъхва голямо доверие и семейството ни общува често с него, съответно и Павел ще.

Последна редакция: пт, 16 мар 2012, 11:37 от mar4ela5

# 496
Харесва ми виждането на Джей и го споделям. За съжаление малко са тези свещеници. Сега в родния ми град има един, който ми вдъхва голямо доверие и семейството ни общува често с него, съответно и Павел ще.

Така е и според мен, Миме. Особено в големите градове. И в моя роден град имаме такъв всеотдаен и безкористен свещеник, моят баща държеше при него да кръстим Матей, но беше много трудно с придвижването на другата част от родата и се отказахме. Нашето кръщене беше миналото лято, според мен малко закъсняхме, трябваше да е по-раничко, но както и да е. Направихме го в едно малко манастирче до Варна, което за нас с мъжа ми е с много силно въздействие, има нещо много магнетично там и в околността. Затова го избрахме. Подаръци за гостите нямахме (то гостите бабите и дядовците де, само най-близките бяхме), само за кръстницата (сестра ми).

# 497
  • Обетованата земя
 Иво го кръстихме на 01.05 миналата година в Мъглижкия манастир"Св. Николай Чудотворец", който е на 20 км от града. Аз съм чувала, че момчетата е хубаво да се кръстят в манастир, въпреки че този е девически, но това няма значение. Супер тих, див и спокоен манастир, невероятно местенце! И аз съм за тези по-дивите манастири. Мисля си, че дори да бяхме избрали църква в града, щяха повече да го претупат, а тук бяхме само ние и всичко беше от до, много се постара свещеника. После имахме тържество в ресторант с най-близките роднини и приятели. Подарихме им магнитчета с Ивайло, както е писала Пепси, а на кръстницата икона. Имахме и покани, много се постарах за този момент, но ние имахме доста по-скромно подписване само с родителите и искахме да се реваншираме пред най-близките роднини и приятели . Simple Smile  Имаше и доста други подробности, но кой както си го харесва, така си го прави. Наистина най-важното е да се кръстят децата, другото са подробности.
 Марчелка, и Иво от скоро вика на баща си от време на време по име, много е смешен.  Mr. Green Вика му Тито (от Тишо), а на мен освен мами ми вика понякога Ани или Нани (от Мани)  hahaha. На себе си вика най-често бебе, а понякога и Ио. Много ми е смешно как разпознава сериала Двама мъже и половина, и понякога сам си прещраква и си го оставя и вика Мен, мен, мен  Laughing Или пък понякога от сутринта сме се  събудили с песничката У дома часовник трака и цял ден си я пее Ти та, ти ти, та та...  Joy И точно с мама Ив вчера си говорехме, как наистина са в период на Няма и Не. Като му предложа нещо да направим, абсолютно винаги е на контра и казва Не или Ня (няма), но пък си имам хитринки да го накарам. Като му казвам че му се сърдя и той идва , целува ме и е готов да правим каквото трябва  Laughing Или пък казвам, добреее няма и се обръщам и той за да ми е пак на контра казва вече, че иска да го направим (ядене, обуване на пантофите, смяна на пампито или сядане на кукуто и т.н. )  Mr. Green
 За Сандански, ние си запазихме там за станцията до някаква гора. Дано си прекараме хубаво, ще го съчетаем и с годишнината от подписването ни  Grinning
 За килограмите на Иво, педиатърката каза, че сме на горната граница, въпреки че преди даже Иво беше доста по-пухкав, ама аз за нея съм чувала и от други майки, че много се кара за тия килограми и все я е страх да не затлъстеят децата, така че не се притеснявам Simple Smile Ама наистина колко високи дечица има, браво  Hug

# 498
Здравейте!
Имам спешен въпрос - кой продукт се коментираше в темата - на аква сорс?! За разболяванията?
Благодаря за отговорите!  bouquet

# 499
Мисля че беше УМКАЛОР,не е на Аквасорс,от аптеката е.

# 500
  • Варна
Unsinn, на Аквасорс коментирахме Коластра и Зелена енергия, дават се дълго време и са за засилване на имунитета. А последно коментирахме Умкалора, но аз не виждам кой знае какво подобрение от него. Все още има някакви остатъчни секрети и от тях се закашля, а в листовката пише, че е точно за кашлица и поради тази причина спряхме сиропа.

Миме, дупето е по-добре, но пак се зачервява, ако го изпусна кога е свършил голямата работа. Ще споделя в понеделник с кожната да видим какво ще ми каже.

jj, напълно съм съгласна с твоето мнение. Дори това бяха последните думи на попа, към нас родителите и кръстника на Теди. "И да не се видим, чак на венчавката"

# 501
Днес цял ден се мъча да вляза във форума и не ме пуска  newsm78 Благодаря на всички за препоръките  Hug Соколският манастир звучи много подходящо, а и Габрово и Троян са ни еднакво удобни. Ще видя как е Петропавловския като разстояние, нали малчо е Петър  Simple Smile Иначе аз не държа да е в манастир, ако зависеше от мен, тук в квартала има едно малко параклисче, където бях на молитва след 40 дни и бих го направила пак тук, и ресторанти има много, но нали мъжо е от Северна България, не ми е удобно да разкарвам свекърите до тук. И кръстницата е от там. Майка ми пък смята че манастирите не са много подходящи защото не били много морални хората там  Crossing Arms Аз пък търся някаква идея около която да обединя всички и да им е еднакво удобно, а и на мен да ми допадне и така ...

# 502
Cecile, потърси и някоя малка църквичка в някое селце. Там духа на християнството ми се струва, че е много силен. Лошото е, че трябва да я знаете или да я видите.

# 503
  • малкия йеросалим
Наде продуктите на Аквасорс ,който ползвам аз са Коластра и понякога Зелена енергия.Миналата зима на Кети давах всеки ден по една Коластра,но тази зима реших да давам само като видя ,че се разболяват.Иначе доста пъти съм пресичала разболяване с тях.

# 504
Да, Благодаря ви! Пепси, Мони  Hug За коластрата се сетих, но се чудих другото кое беше Simple Smile
Питам заради моя братовчедка, чието дете е болно едва ли не нон-стоп  #Crazy ooooh!
А взех че се запалих аз  Whistling искам да попитам кое да взема? Или и двете?! Малко скъпо ще ми дойде  Whistling Също смятам да го ползвам при разболяване, а не постоянно  Rolling Eyes

# 505
  • Варна
Аз давам на Теди Коластра, не знам дали има връзка, но сега се разболя 4-5 дни след като я спрях (беше забутал шишенцето някъде). Моето мнение е, че не са толкова скъпи продуктите, разбира се, когато са на доставни цени. Пример 120 капсули коластра са 63лв., а в аптеката 30 са 20лв.

# 506
  • Обетованата земя
Аз между другото съм чувала точно това като недостатък, че като спреш коластрата и детето се разболява. То сигурно си е индивидуално де.  newsm78
 Днес пак ми потвърдиха, че чакаме госпожица.  Flutter  stork-girl

# 507
Здравейте, скоро не съм писала, но ви чета редовно.
На 1г. и 9м. Денис тежи 12кг. и е висок 86см. мислех си, че е нисичък, но като гледам другите явно си е добре.
Да споделя, че след като преди месец и половина махнахме бибата, днес от сутринта пипито ни взе и памперса  Grinning /не се знае за колко време хаха/
Днес се събудих с амбицията вече да ги махам тия памперси и след като се събуди сутринта Денис му свалих памперса, сложих го на тоалетната, но той нищо не направи. След което започна да ходи да си носи памперс, аз взех пакета направих се, че го хвърлям на пиленцата и му обясних, че пиленцата са взели памперсите и вече няма да му слагаме, а ще пишка в тоалетната на кака /имаме две тоалетни и едната сме я направили само за децата/. Той се зарадва, дори звъннахме на тати по телефона да му кажем, аз му се обяснявах, а Денис само се смееше сочейки прозореца и повтаряйки пипи /само да уточна че точно срещу нас има контейнери с боклук и там се навъртат доста крадливи гларуси  Wink /
До обяд се изпика два пъти в тоалетната и двата пъти сам си каза. Като легнахме на обяд да се приспиваме явно пак се присети и започна да вика пи-пи /пиш-пиш/ и хукна към тоалетната, но нищо не свърши. Доста се чудих дали да му слагам памперс, но в крайна сметка реших, че е по-добре да не рискувам и му сложих. Като се наспа веднага му свалих памперса /беше напълно сух/ и го сложих да пишка, но не се изпика. След около 1час ми каза, че има пи-пи, отидохме в тоалетната сложих го и се изпишка. Така до преди малко няколко пъти пика в тоалетната и само веднъж докато миех нещо в кухнята се изпусна леко, но явно се усети и се спря, успя да си намокри леко гащичките, но не и долничката. Мисля, че с пишкането лесно ще се справим, според мен е напълно готов. Но с акането незнам как ще стане номера. Тази работа днес я свърши в гащите, усети се и тръгна да бяга към тоалетната викайки мамо пи-пи, но като му свалих гащите видях, че вече се беше наакал. Обяснявам му че трябва да ака в тоалетната, той клати главата и вика да-да  Rolling Eyes  Все пак като за първи ден съм много доволна.
За навън смятам да му взема от тези преходните гащи, но незнам колко са надеждни.

За коластрата на Аквасорс и аз съм чувала само хубави неща - аз лично коластра си поръчах от сайта на IHerb - доста по-евтина е /мисля, че има цяла тема за този сайт/, но не мога да споделя впечатление, понеже тази зима децата почти не са боледували /пу пу/ и не съм я давала, стоят ми пълни двете шишенца, които си поръчах още септември.

За кръщенето - и двете деца ги кръстих в манастира св. Георги в Поморие, нали и двамата са ми родени в Поморие, мъжът ми е Георги, а Поморие ни е близко само на 20км. от Бургас, затова нямах никакви съмнения къде ще са кръщенетата.

Диди, честити розови гащи, аз от самото начало като сподели, че си бременна си представих, че ще имаш копие на Ивко в женски вариант /русо и синеоко момиченце/ и дори като каза, че ще е момченце си казах "едвали по-скоро докторът се е объркал".
Чакаме новини от Силви, дано скоро да гушка едно здраво бебче.

Много неща исках да пиша, но вече забравих, така че следващия път като се включа ще гледам да се изкажа за това, което съм пропуснала.

# 508
  • Обетованата земя
Ооо, Киди, браво за пампито!!!  newsm10Голям напредък. Ние с акото сме ок, казва детето всеки път, ама пишкането ще има да се мокри докато разбере. Пие супер много вода и смяняма поне 4-5 памперса на денонощие, препълнени. Като се стопли ще викаме пипито и ние  Laughing
 Много мило ми стана как си си представяла сестричето. И на мен ми е интересно дали ще прилича на Иво, ама си мисля, че може и да е пълна противоположност, ако прилича на мен като бебе Simple Smile Ще видим живот и здраве.   Simple Smile

# 509
  • Бургас
 wavey

Здравейте, компанията! Grinning Радвам се на пролетното оживление тук.

Диди, честита госпожица! Аз пък си мислех, че ще имаш още едно момченце. Grinning Но то и за Радо бях убедена, че ще е Рая, ама  Mr. Green Важното е да са здрави децата!

Наде, браво на Денис! Сигурна съм че бързо ще схване за какво става въпрос. Велизар го научих на същата възраст (1 год. и 9 мес.) и по същия начин. Махнах памперса и за няколко дни се научи колко рано да ми каже, за да може да устиска да тоалетната и за двете работи. За обедния и вечерния сън му бях взела памперс-гащи, много удобни бяха.
Я дай един линк на коластрата, която си поръчала от Ихерб. Аз съм поръчвала само веднъж от там рибено масло и омега 3 и трудно се ориентирам в този сайт.

Танче, бързо оздравяване на Вики! Hug

Пете, Мая и на вас ви пожелавам скорошно оздравяване и да се преборите успешно с гадинките.

Сесил, ние сключихме църковен брак в Дряновския манастир. След сватбата отидохме с кумовете ни на почивка в Трявна и се разходихме до манастира, за да се оженим още веднъж. Grinning Беше делничен ден (петък), нямаше празници и в манастира беше много спокойно. Аз бях с джапанки и потник, мъжа ми с дънки и тениска... изобщо страхотия.  Laughing Съжалявам само че нямаше кой да ни снима. После се разходихме до пещерата, почерпихме се с манастирски боб и се прибрахме в Трявна. Като се сетя и ми става много мило. Heart Eyes Хареса ми повече от данданията, гостите и цялата суета покрай официалната ни сватба. Децата мислим да ги кръстим по същия начин - само ние и кръстниците. Бабите нямат нищо против, че няма да присъстват. Но както казаха и останалите, всеки трябва да си го направи както го чувства. Peace

Елиза, честито отбиване. Аз вече 6 мес. не кърмя, но още ми става мъчно за тези моменти. Обаче пък след това идват други приятни емоции. Както каза и Мартеа, докато го кърмих Радослав не можех да го гушкам изобщо. Той приемаше това като покана за сукане.  Laughing

Аз днес съм мома англичанка. Ради е при майка ми, Велизар при свеки, а мъжа ми на работа до утре сутрин. Нооо не бързайте да завиждате.  Mr. Green Поех един обект и цяла седмица работя от вкъщи. Мъжа ми гледаше Ради, а аз се бях затворила в спалнята на спокойствие. Обаче вчера ми се обади шефката и ме иска в понеделник в офиса. За това ще трябва да си свърша обектчето в събота и неделя, за да мога да го предам. Вчера организирах бабите на всяка по едно внуче да не се сърдят. Laughing
Спирам, че работа ме чака. Wink А в това хубаво време как се работи... Whistling

Общи условия

Активация на акаунт