Отговори
# 570
  • Варна
Cecile, да не са тези китайските? Ще чакам отзиви и от теб. В един друг форум четох, че са добри и не се различават много от "марковите". Ще дойдат, по толкова се бавят от Китай, на мен обаче не ми се чака.  Crazy

# 571
  • Обетованата земя
Еййй, супер новина! Да е живо и здраво малкото момиченце на Силви! Да расте много усмихнато, спокойно и щастливо дете! Дано се кърмят успешно, а Силви да се възстанови бързо! Голяма госпожица се е родила, браво на Силви!!!  Hug А името е много красиво и любимо!  Heart Eyes
  Ние от седмица точно не се спираме вкъщи буквално. По цял ден навън, в игри и разходки, просто е супер временцето!!!  Heart Eyes
И аз днес на майтап преди банята оставих Иво само по боди и чорапогащник, без памперс. Той точно се беше изакал в гърнето, но нямаше пиш. И с баща му само стоим и му гледаме сеира  Mr. Green Той се изпишка, както беше седнал на паркета и си играеше с една количка, после стана и се позачуди защо му е мокро. Взе да се гледа, да се пипа и аз взех да обяснявам, че е трябвало да ми каже пиш, и той вика, пи, пи. След 5 минути пак се напишка и пак се чуди  Laughing Ще правим повече опити по топлото.  Grinning

# 572
Пепси , моите не са многократни, а тренировъчни, т.е, приличат на гащички с ластик, а не на памперс. Сравнението с тренировъчните на Имсе Вимсе беше заради използваните материали, и по-точно полиуретана, за който на много места в чужди сайтове пишат че няма място до детското дупе, но за съжеление явно не са измислили по-добър материал все още. На Севи Бебе бяха тези http://family-bg.com/prX_7269.htm , а китайските са такива

Нещо интересно по този повод - след като получих на Севи бебе се зачудих какъв е този дишащ материал отвън и отидох в сайта им и на английски гледам пише 100% pvc а на изображението до текста pvc free. А pvc абсурд да сложа на детето. И им написах е-мейл. При което те отговриха че не използват pvc от много време, това е PU- полиуретан. И след ден - информацията на сайта беше променена  Laughing
Китайските имат пак PU, но не изцяло отвън, а само частична вложка и то между слоеве памук. По това приличат на Imse Vimse, които са в пъти по-скъпи. Ето описание за тях :
http://www.greenmountaindiapers.com/trainingpants.htm Подобни имат и Севи бебе, но са по-скъпи от другия им модел  и се водят лукс http://family-bg.com/prX_7268.htm.
Доколкото четох PU се използва и в многократните, т.е. и те не са изцяло естествени, както изглежда - нали все пак трябва да спират пишкането, и то още по-ефективно.

Иначв китайските намерих снимани с етикет и пишеше марката, оттам намерих всички артикули които предлагат и сайта на фирмата производител на китайски - имат богата гама наистина сладки неща и се предлагат и в UK. Това успокои малко притесненията ми ... Цената им е 9 долара за 4 чифта с безплатна доставка.

# 573
  • Варна
Cecile, благодаря за информацията. Ти откъде поръча гащичките? Предполагам, че и многократни памперси имат. За това, от какво са произведени не съм се задълбочавала. В магазина най ми допаднаха тези, за другите трябваше и отделно да се вземат памучни гащички за отдолу, освен подложката и стават много дебели, а и самите гащички бяха като мушама. Фузито са много приятни на допир и мекички, продавачката каза и за тях, че са дишащи. Честно казано сега ме е яд, че по-рано не се усетих да проуча нещата, но нищо, за другото вече ще знам и ще имам набор от пелени.

Диди, Бебка слуша ли на топличко в коремчето на мама?

# 574
Голяма госпожичка се е родила,да е жива и здрава,мама Силви да се възстановява бързо!!!!

Пепси,Сесил-подобни гащички няма ли и в Продавалника? Въобще си нямам на идея за какво говорите,но се чудя дали и аз да не взема да пробвам? Ама само един брой ли струва 33лв или аз нещо обърках?

Вики вече я водих на консултация при Джи Пито,не я бях водила от 6мес.-сега е 10кг и 82см. На кой ли се е метнала такъв кльощав миньон. Иначе тренирам с нея Скоростно бягане на дълги и кратки разстояния-изчезва за секунди,така че може да ме видите в някоя олимпиада Simple Smile

Исках да попитам-някоя от вас има ли линк към някави лесни упражнения,например от ЮТуб? Искам нещо само за поддържане и разгряване? Имам гимнастиката на Синди ама не ми допада,и линковете за Зумбата,но понякога получавам болка вляво в корема от нея и я спирам.

И ние хайманосваме като вас,но аз си измих и прозорците на целия апартамент,без тези на терасата,между разходките и вечер съм гроги.

# 575
  • малкия йеросалим
Ехе каква  хубава новина  Heart EyesЧестито на Силви и да е жива и здрава малката голяма госпожица   bouquetИ да слуша много батко Митко  Laughing
Аз често се сещам за Хлора.Как ли се справя с двете малки деца?
Диди моля те пусни някой снимка с коремчето -много искам да те видя  Praynig
За памперсите реших ,че ще действам като с Кети -махам памперса от ряз.Накупих слипчета,потничета и от 01.04 започвам.Жоро се усеща като върши работата ,но като понеча да го съблека ,започва да бяга.Но съм сигурна,че като се начишка или наака в гащите няма да му е приятно и ще започне да си казва навреме.
Ох и да ви се оплача -от месец и двамата започнаха да се будят в  6-6.30.Направо ходя като замаяна.Преди 12 рядко успявам да си легна и това ставане в ранни зори направо ме съсипва.Пробвах да ги слагам по късно да лягат,но резултата е пак ранно ставане и кисели не наспани деца  Rolling EyesЗатъмнявах и спалните,но и това не подейства.Моля дайте ми идея,че вече ще полудея  #Crazy
Денито и ние се готвим за олимпиада -бър е като стрела.Любимата ми дисциплина е рязката смяна на посоката  Simple SmileБраво на теб за чистенето.Аз съм го оставила за другата седмица.Мъжо ще почива два дни и ще го впрегна с мен да помага.
Ще отивам да прибирам прането и след това да се обличаме за разходка.Днес сме за 4 път на фризьор -големи коси,голямо нещо !
Приятен,слънчев ден на всички   bouquet

# 576
Страхотна новина за Силви и малката Габи, голяма девойка! Живи и здрави и бързо възстановяване!

Ох и да ви се оплача -от месец и двамата започнаха да се будят в  6-6.30.Направо ходя като замаяна.Преди 12 рядко успявам да си легна и това ставане в ранни зори направо ме съсипва.Пробвах да ги слагам по късно да лягат,но резултата е пак ранно ставане и кисели не наспани деца  Rolling EyesЗатъмнявах и спалните,но и това не подейства.Моля дайте ми идея,че вече ще полудея  #Crazy

Мони, същите сме и ние - от около два месеца. Честно казано, чакам да сменят времето Simple Smile Иначе - никакъв шанс.

Хвърчи и той като луд напред-назад, поне добре, че взе да става вече по-разбран. Като му кажа - хайде да отключиш колата и тича към колата - обожава да отключва и заключва колите; иначе му давам ключовете за където отивам - школата, вкъщи и така успявам да го убедя да тича в правилната посока. Вариантът с магазина е да отидем да купим шоколад.

# 577
  • Варна
Денито, със Cecile говорим за различни неща, аз за многократни памперси, а тя за преходни гащички, които идват след ползването на памперса, когато искаш да откажеш детето от памперс. Но да, скъпички са. Едни гащички, с две подложки са 37лв., отделно се вземат и едни хигиенни парчета, които се слагат над подложката и се изхвърлят, когато има в памперса голяма работа. Скъпичко е, но ако се ползват от рано са си добра инвестиция. Що пари дадох за еднократни памперси и продължавам да давам, не мога да си представя даже цифрата.

Диди, искам и аз снимчица, във фейса слагаш да се любуваме на Ивко само, а на коремчето не.  Embarassed

На мен ми липсва тук Роси, не се е включвала много, много отдавна.

Mama moni, описваш точно нашия случай с ранното ставане. Откакто отидохме в Силистра при нашите става в 6 -6.30, най-късно в 7ч. И аз не лягам преди 12ч. и сутрин съм като зомби, ставам сменям памперс, правя закуска, всичко това в полузаспало състояние, докато не си пийна от кафето. А вечер от умора не мога да заспя. Не виждам начин за справяне с това, не искам и да си ляга късно вечер, задължително е в леглото най-късно в 21ч. Сега лятото ще е до по-късно, топло е и ще има много игри навън. Съвет не мога да ти дам, само мога да съчувствам.
И от това ранно ставане и късно лягане си имам вече екстри, тъмни кръгове под очите, а с тях как да се боря?

Лулу25, нали имате резервни?  Mr. Green Това с времето не се бях сетила, ще видим как ще ни се отрази.

# 578
Благодаря за информацията за гащичките.
Иначе ние вкъщи вече сме си без памперс. През два часа го слагам на тоалетната и се изпишква. Вече нямаме инциденти с пишкането. Дори снощи преди да легне се изпишка и тази сутрин в 8:30ч. се събуди и каза пи-пи, свалих му памперса, беше напълно сух.
Обаче, като ака не си казва  ooooh!
Добре, че почна да ака по един-два пъти на ден. Може да седи наакан и да си играе -  не му пречи. Не ми казва нито преди да се наака, нито след това. Вчера дори забравих да му сложа гащички и остана само по долничка и разкопчано боди. Съответно се изакал - и акото паднало от крачола на килима /като топка пластелин/. На мен почна да ми мирише, питам го има ли ако той вика не. Барам го, няма нищо. И така чак след 30мин., аз видях акото на килима, направо лошо ми стана.  #Crazy  /извинявам се, че обяснявам така в подробности/
И се чудя кога ще почне да си казва за акото. Всеки ден пера наакани гащи. Как може да пишкането да се усеща и да се стиска дори наобяд и вечер, а за акането да не осъзнава. Незнам как да му обясня. Обяснявам му, но той въобще не ме отразява като му говоря.
Оплаках ви се.

Сега да ви разкажа и една смешна случка, но смешна не за мен, а за страничните наблюдатели.
Онзи ден отиваме на разходка в морската и по едно време на каката и се припишка, клекна в тревата и се изпишка. Да ама Денис като каза, че и той ще пикае /много обича да я използва тая дума и само крещи "пикаи" пикаи" / и започна да си сваля гащите. Аз му обяснявам, че е с памперс, но той не та не. Та свалихме гащите и памперса и мъжът ми го хваща да пишка прав, обаче той не та не, започва да кляка. Тогава мъжът ми го хваща клекнал, но той започва да пищи. Нали е свикнал да сяда на тоалетната чиния и сега искаше да седне на земята да се изпишка. Пищи и крещи, направо ни подлуди. Накрая седна с голото дупе в пръста. Веднага го вдигнах и насила му сложих памперса. Представям си ако се беше изпишкал докато седеше в тая пръст, щеше да се опикае целия и да се разкаля  ooooh!
Та сега пред мен възниква въпроса как ще пишка навън. Май ще трябва да почвам да го уча прав вече вкъщи.

# 579
А аз чак днес разбрах прекрасната новина. Сисе, да ви е жива и здрава малката Габи! Да расте здраво и усмихнато дете, умно и добро като батко си! Много семейно щастие ви желая!!!

Ние днес имахме гости - баба, дядо и братовчедката на Матей. Изкарахме страхотен ден, не ни се разделяше накрая. А видяхме и малкия Пафчо на Марчела, много пораснал  Heart Eyes

# 580
  • Обетованата земя
Пепси, Мони, имам 2-3 снимчици във ФБ, ама прилчиам на толумбичка  Laughing По-скоро ще ме вземат за дебела, отколкото за бременна. Незнам, този път коремът ми май е по-различен, не е остър като предния път, а разлят, явно с момиче е така.  Flutter По нататък ще кача и още, а може и във снимка.бг да пусна някоя. Simple Smile Отивам да спя, че съм капнала от умора днес.  Tired

# 581
Пепси, Мони, имам 2-3 снимчици във ФБ, ама прилчиам на толумбичка  Laughing По-скоро ще ме вземат за дебела, отколкото за бременна. Незнам, този път коремът ми май е по-различен, не е остър като предния път, а разлят, явно с момиче е така.  Flutter По нататък ще кача и още, а може и във снимка.бг да пусна някоя. Simple Smile Отивам да спя, че съм капнала от умора днес.  Tired

Naughty Не, не е така  Mr. Green
Имах само корем и то остър, като за момче.

Честита дъщеря на Силви.   ylinfant

# 582
  • Варна
Добро утро!

Боже, Боже, без дете съм и пак в ранни зори ставам, какво е това нещо.  Mr. Green Теди вчера го заведох на бабиндом, днес ще си пооправя къщата и по някое кафенце ще изпия с приятелки. Снощи излязох малко, ама хич не е лошо понякога да си мома англичанка.  Embarassed

Дион, всички много са пораснали и са големи сладури. Хайде, скоро ще се организираме да се видим всички, да поиграят дечицата заедно, а ние да се набъбрим.  Heart Eyes

Денито, щях да споделям. Теди вече си цока пръста и с мазилото.  #Crazy Sick В последно време, го смучем мнооогооо, излиза ни кучешки на това го отдавам. Навън много рядко се сеща, но вкъщи е постоянно в устата му. Забелязах, че се е деформирал вече и ми стана много кофти, за това че не го отказах като бебе. Пръста е станал по-дълъг и сплескан, ще му остане така за цял живот.  Cry

Киди, случката не знам колко е била и смешна за страничните, че като ги знам хората какви са, кой знае какво са си мърморели под мустак "Тези родители ..." Аз като видя нещо подобно или в магазина да крещи и реве, съжалявам родителите и гледам никога да не ги заглеждам хората, че знам на мен колко ми е неприятно да ме гледат укорително.

Ние вече си имаме педиатър във Варна, много съм доволна че ни прие тази, която исках. Вече ходихме на консултация (не помня дали писах), 82см., 12.500 ( с памперс, боди и блузка). Сложихме и последния Синфлорикс, следващи месец ще са шарките, за нея ми е малко притеснено, нали имаше някакви странични реакции, а юни слагаме и последния Пентаксим и се приключва. Теди определено е с атопичен дерматит (някакъв ужас му е кожата), посъветва ме да избягвам алергени, да не давам ягоди, малини, къпини. Да избягвам шоколада и какаото, дори и готовите сокчета, а мед да давам по-малко, аз давам по 2 чаени лъжички сутрин, много обича и си иска, вика Ме-ме-ме.  Joy

Последна редакция: нд, 25 мар 2012, 08:33 от Pepsilight

# 583
  • Варна
Честито и браво на Силви за голямото бебче!  bouquet

Стана ми интересно за тези гащички и много кратни пелени. Ама те и гащичките са скъпи - 12лв/бр. То трябва най-малко 3-4 бр. да вземеш (че може и те да не стигнат). Значи за близнаците 8бр - че това са 96лв...... И пак няма да са напълно запазени дрехите. Аз май ще съм с обикновени гащи и пералнята ще се върти нон стоп Peace.... но това на лято.

Визо от петък е с висока Т. От вчера я вдига над 39градуса. Отпуска се и се вижда, че му е лошо. Сърцето ми се къса като го видя такъв Cry. Давам му панадол или 1/2панадол+1/2Нурофен, но и двете действат само 3 часа и я свалят най-много до 37.7. Вчера докторката на неотложния не констатира други проблеми - той не кашля, няма и хрема. САмо висока Т. Утре пак сме по доктори, но ни чака още една тежка вечер. ДАвайте идеи са сваляне на Т! Детето не трае никакви компреси на челото, а краката и ръцете му са студени. Rolling Eyes
Пуснахме му днес кръвни изследвания, защото вчера докторката каза, че ако са завишени левкоцитите е бактериална инфекция и изписа АБ. Но левкоцитите са ОК - т.е. е вирусно.

# 584
  • Обетованата земя

Naughty Не, не е така  Mr. Green
Имах само корем и то остър, като за момче.
Да, това исках да кажа, че по принцип е така, и мен не ме избегна правилото. Виждам го по много приятелки, и го изпитвам по себе си Simple Smile  Иначе съм същите кг, както с Иво по това време. Може като порасне корема да се издуе напред, но засега е така. Ти си била от изключенията, острите кореми са ми по красиви Wink
Джапанес, пробва ли свещички Ефералган. Хексалгина знам, че е за много висока Т. Друго за което се сещам е душ, но не хладен, а нормален, на Иво му я сваля много бързо, но пак се вдига после. Насапунисани влажни чорапки на крачетата също свалят. Кьрпи с вода и оцет само на рьчичките и краченцата. Правят се компреси 3 пъти по 3 минути с пауза по 2 минути. Аз ги правя и само с хладка вода, без оцет. От хомеопатичните на нас Беладона не ни помага, а 10 гранулки от едно друго, ама да не те объркам, ще го видя Иво като се събуди. Дано не вдигне тази вечер!
Редактирам се, за висока Т се дава Аконитум Напелус 15 цх, 10 гранулки еднократно, на Иво му е помагало.

Последна редакция: нд, 25 мар 2012, 21:57 от didi24

Общи условия

Активация на акаунт