Отговори
# 585
  • Варна
japanese, пробвай първо свещички ефералган. Теди като беше болен с тях успях да му я сваля, но много бързо качи пак и то 40.5 градуса. С хексалгин капки при много висока Т, над 39-39.5. 15капки в една доза панадол, че те са ужасно горчиви. Но ако е вирусно и не те е страх да чакаш го остави да се пребори организма. Ние бяхме с много зачервено гърло, хрема и тази висока Т, за това започнахме АБ, а и Т под 38.1 не успях да я сваля. Педиатъра от спешното ми каза, че най-важното е да се дава вода при такава висока Т, за да не се обезводни. Беладона и други хомеопатии и на нас не ни помогнаха. Бързо оздравяване ви пожелавам и дано избегнете АБ-то.  Hug
Да, скъпички са, но за това са многократни, инвестираш веднъж и това е. Само където аз се сетих доста късно.

# 586
  • Варна
japanese, дано не е нещо сериозно и минава бързо. Чери беше писала много полезен пост за Т. ето тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=563922.msg17866363#msg17866363 . Ако са му студени крайниците компресите и хладния душ не са препоръчителни.  Peace
Диди, Hug . Много се вълнувам за твоето коремче!

Аз днес реших да проверя резултатите от контролния гърлен секрет на Павел. Имаме си нова гостенка - Стафилококи Ауреус този път(Стрептококи пнеумониус беше предната). Чудя се от къде и как се появи и какво да правя! Като за начало утре ще го заведа при УНГ за конролен и ще видим тя какво ще каже. Искам да го водя на хомеопат, но така и не мога да се спра на някой...

Вчера изкарахме прекрасен ден! Ходихме в едно близко село да яздят децата кончета. http://www.ponyland-bg.com/ . На Петьо му преподадоха първия урок по езда, а Павел се разхожда доволно върху пони. Отново беше омагьосан. Треньорката каза, че виждала себе си в него. По погледа му си личало, че са му страст. Тръгнахме си с голям рев! Мислим по възможност да ги водим веднъж седмично. Деня продължи с игра в морската с братовчед им и разходка до крайбрежната алея - при лебедите, на които Павел вика "па-па".  Laughing

Хубав и спокоен неделен ден на всички и честит празник! Днес е Благовещение!

Последна редакция: нд, 25 мар 2012, 17:40 от mar4ela5

# 587
  • Пловдив
Момичета, съфорумка се нуждае от помощ! Нека помогнем, дори и с малко!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=647659.0

# 588
Честита дъщеричка  newsm51на Силвето! много да е здрава, щастливо и безгрижно детство и батко Митко много да я слуша Simple Smile!На мама бързо възстановяване.
Иначе какво съвпадение и Митко и Габи са на 23-ти родени Simple Smile
Марчела много кофти това с тези бактерии!дано бързо се оттървете от тях!
Диди, и аз знам, че с момиче коремът е по разплут, и при мен беше така.С много трепет следя растежа на коремчето ти.качвай повече твои снимки, освен на големия сладур Иво.
Лека седмица на всички!

Последна редакция: пн, 26 мар 2012, 11:23 от R_varna

# 589
Силви, честита дъщеричка! Да е здрава и много щастлива, тя и цялото ви семейство!

Я всички бързо се пребройте! То бива, бива разходки, прекалявате вече Mr. Green
Аз съм на тръстиката и с нетърпение чакам по-хубавото време и най-дългия ден, за да дишнем малко въздух вечер.

# 590
  • Бургас
Силви, честита ти бебка! Да е много здрава й желая, както и гордия батко!  Hug

Я всички бързо се пребройте!...Аз съм на тръстиката..

И аз като теб. Wink Но зора мина и скоро може би пак ще съм си в къщи.

japanese, как е Велизар? И Радо в петък вдигна Т, без абсолютно нищо друго - нито кашлица, нито сополи. Дори не беше отпуснат, а имаше 39.2 първия път и около 39.6 втория към 3:00 през нощта. В събота, като го заведохме на лекар също потвърди, че му няма нищо. Изписа му Умкалор и Нурофен при нужда. Последно вдигна Т в събота към 14:00 и от тогава нищо. Както се появи, така и изчезна. Не знам какво беше това чудо, но важното е че мина бързо. Дано сте овладели вече нещата.

Марчелка, много неприятно. Confused Бързо да се отървете от неканените гости.

# 591
  • Варна
Визо, вече втори ден няма висока Т. Мария, браво на Радо бързо се е справил с вируса.  Докторката го прегледа и в понеделник и каза, че само гърлото е леко зачервено. Тя каза, че имало такъв вирус с много висока Т и някой поддържали Т 5 дни. При нас беше за 4. Засега няма сополи или кашлица, дано да няма и занапред.
Аз освен панадолите и нурофена, давах и все още давам Инфлуцид, Енгистол, Калциев глюконат. Хич не ми се искаше да давам панадоли, ама много се стреснах с тази 39 и нагоре Т. Затова питах и тук момичетата. Благодаря на всички за съветите Hug Най-гадното беше, че главата и тялото му горят, а краката и ръцете са студени и като му муех дупето, детето мръзнеше и трепереше.

# 592
  • малкия йеросалим
Момичета влизам за помощ.Бързам,че малкият мрънка.От сутринта ака по рядко и май е разтройство.Досега има 4 изхождания.Не е много,но ако има нещо искам да го пресека.Другото е ,че следобед имаше кървава слуз в памперса.Педито каза само да го наблюдавам.Взех Ентерол.Какво друго мога да му давам?

# 593
  • Пловдив
Компот или сок от дренки. И шипката също помага срещу разстройство.

# 594
  • Варна
мама мони, чай от кора от нар. Действа безотказно! Дано не е нещо сериозно!

МaрияHug .

japanese, дано вече да е здав и край с болестите!

# 595
Ето ни и нааааааас, бързаме да се преброим.  Party

Честита дъщеричка на Силви !!!  stork-girl
Много здраве и щастие на нея и цялото и' семейство !!!

Включвам се с два въпроса, касаещи порасналите ви бебета :

1) По колко часа спят на денонощие ?

2) Изпълняват ли самостоятелно поставени от вас задачки, в смисъл - чуват ли ви като им говорите или си правят оглушки ?  Rolling Eyes

Искрено се надявам поне малко да се поуспокоя, че моето не е единственото неспящо хлапе, което редовно слага майка си на игнор.  Twisted Evil

Лека нощ и да спите в кош !!! ..................  Hug

# 596
Да се преброим и ние Simple Smile
Слънчо, Боил спи от около 10.00-10.30 до към 6.00-6.30 и после на обяд още около два часа, ако има условия за това. Не мога да преценя на него дали му е много или малко, но на мен ми е малко Simple Smile
За командите - стига да му изнася. Ако не му изнася, се прави, че нито чува, нито разбира. Когато му изнася, ги е изпълнил още преди да съм се обърнала към него. Имаме едно съседче на възрастта на Боил, леля му живее вратата до нас и понякога идва при нея, много се обичат с Боил. Онази вечер беше станало късно вече и аз обсъждам с баща му дали да им звънна да се видят, още преди да съм се обърнала към Боил, беше отишъл да си сложи обувките и се подредил на вратата Simple Smile
А има ли още такива като нас, които не вървят за ръка? Единственият начин да вървим е да го убедя по някакъв начин да тича в същата посока и да летя покрай него и да гледам на всички посоки да не изскочи някоя кола. В противен случай трябва да го нося. ooooh!

# 597
  • Бургас
Слънчо, Радослав спи около 10 часа през нощта - от 20:00 до 5:30-6:30 сутрин и още час, максимум час и половина през деня, което е рядкост. Значи му се събират грубо 11 часа на денонощие. На мен малко ми се вижда, особено обедния сън, но кой ли ме пита. Simple Smile
А по другия ти въпрос - изпълнява команди избирателно, само които му отърват. Mr. Green Разбира всичко, но ако го накарам да направи нещо, което не желае, категорично заявява "Неее" или "Няма", като се подсмихва лукаво и ме гледа през вежди. Laughing

Лулу и моя човек не върви за ръка. Той всъщност изобщо не върви на вън, а тича. Хуква на някъде и трябва да бягам след него. Ако се опитам да го хвана, започва да се дърпа, да крещи "Не, не, не" и ако не стане неговата се тръшва на земята. И да го нося не мога, едно защото тежи, а и започва да се гърчи като червей в ръцете ми да го пусна. Ще се научат, но трябва време да отмине и този период.

Мони, как е Жорко? Надявам се да сте овладели разстройството. Hug

japanese, радвам се, че малкия ни адаш вече е по-добре. При Ради положението беше същото - целия гори, а ръцете и краката му лед.

# 598
  • София
Силви, честита втора радости и от мен! Да расте здрава, весела, засмяна, да носи само радости на цялото семейство!

Слънчев лъч, Никола спи от 9-10 вечерта до 6-7сутринта - т.е. 9 часа и 2-3 часа след обяд. Събират му се 11-12 часа на денонощие. Изглежда, че са му напълно достатъчни. През останалото време кипи от енергия. Той и доста хапва, де... Мисля, че вече тежи повече от как си Станислава.  ooooh!

По въпроса за командите - в повечето случаи изпълнява, обича да го прави и е много горд. Когато не иска обаче, се прави на разсеян и неразбиращ...

# 599
  • Обетованата земя
Иво спи вечер по 9-10 часа. Ляга към 11 и става към 8.30. Вчера например стана в 9.30, но това е рядкост вече. През деня може да спи и 1 час, може и 3, ако е много уморен от разходките. Ако го сложа към 12-13 часа да спи на обед, спи обикновено час и 15 мин. Но ако сме забавили следобедния сън, заради разходките и го сложа към 15ч чак, откарва и по три часа.
 За командите, зависи от ситуацията. Обикновено слуша, но ако си е навил на пръста че ще стане обратното, почваме да се караме.  Laughing Най-ме изнервя като се прибираме от разходка, вече уморен и изнервен, залепя се за пощенските кутии и настоява да му дам ключа да си играе там и да ги отключва. Ей, побърквам се, какво ли не мисля да изкачим няколко стълби, после пък се прави на интересен и не иска да влиза в асансьора, вика Ня и се инати. Често се прибираме с рев и насила. Ако можеше да вдигам количката по стълбите, връзвам го и си решавам проблема, ама засега не е препоръчително Simple Smile
За ръчичка вървят бебетата, ние вече сме батковци  Mr. Green, поне според Иво. Едва успявам да го уговоря така да пресечем улицата.
 Болничките да оздравяват!!! Мама Мони, виж какво съм си запазила за разстройство, неща, които е хубаво да се дават:
1. Лечебна Хумана - каша с бананов вкус
2. Ентеросан
3. Домашно приготвено пюре от ориз и средата на моркови
4. Банани
5. Сварена ябълка
6. Попара със сухари или препечени филийки, чай от шипка и обезсолено сирене (не се слага масло!)
7. Солетки
8. Пюре от варен картоф с обезсолено сирене
9. Хидратин алфа - против обезводняване
10. Много вода
11. Арсеникум албум 9 ch - хомеопатично средство
(дават се по 3 зрънца след всяко изакване)

Общи условия

Активация на акаунт