Отговори
# 615
Поръчах оттук http://www.ebay.co.uk/itm/4-pcs-Baby-Boy-4-Layers-Waterproof-Pot … sh=item7b6863482a, като първо се регистрирах в е-бей. Цената е за лот от 4 броя и доставката е безплатна, излизат около 3 лв. броя, по-евтино от брайтботс например от екомама, които пак са китайски и са около 10 лв бройката. Ето какво и на какви цени намерих тук http://www.ekomama.net/producti-za-bebeta/trenirovachni-gashtich … 0&order=price и тук http://family-bg.com/catX_67_198.htm?osCsid=sbpguusmfbuub6caneae5tvii3

Озадачват ме нашите описания на материалите - специален промазан полиестер, дишаща непромокаема материя - избягва се казване на материали с истинските им имена, китайците поне са си написали че използват полиуретан PU, а това го има и в севи бейби и в имсе вимсе, но не се казва в нашите сайтове  Close и човек си мисли че купува кой знае какво Sick

Ето и един чифт от китайските, които получих

Последна редакция: чт, 29 мар 2012, 18:00 от Анонимен

# 616
  • Варна
Здравейте!

Много ми харесва, че има раздвижване в темата.  Hug Докато ви четях се успокоих малко, да видим утре дали нервите ми няма да са отново на макс.  Joy

Вечер гледам Теди до 21ч. да е измит, нахранен и в леглото. Много рядко си ляга по-късно и то ако сме били някъде на гости. Сутрин става в интервала 6.30-7.30ч., мислех си, че само ние ставаме толкова рано. Доспива ни се към 12ч., но гледам да го слагам към 14ч., ако сме си в нас, спи в интервала от 1.30ч. до 3ч. Навън не спи или заспива в количката или колата на прибиране.  Crossing Arms Не знам дали е малко или много, но на мен ми идва малко следобедния сън, докато се изкъпя, простра, измия чиниите, изгладя и той вече се е събудил.

Не иска много да се водим за ръка, но понякога нямаме проблеми, друг път се дърпа. Трудно си тръгваме от детските площадки, гледам все да сме на такива, където няма много деца, че ме е страх да не стане някой инцидент. Най-хубаво ни е в Морската, да бяга и да се търкаля на воля.

Къпането ни е любимо, дори тази вечер поплака малко, че няма да му пълня легена и да си играе с играчките. Когато не мия косата, гледам да го оправя на чешмата. Обича да си играе с душа и в повечето случай е насочен към мен.  Mr. Green Ние също се къпем с хладка вода, заради атопичния дерматит. Зимата се притеснявах малко, но вече е топличко. Теди така или иначе не обича водата да му е топла, все казва, че е "Къх".

Задачки-закачки не изпълнява често, когато е на кеф тогава. Успявам със затварянето на вратата, хвърля си сам памперса, подава ми щипки докато простирам, слага дрехи в пералнята, рядко си прибира играчките, все с моя помощ. Иначе, всичко, ама всичко разбира и такива оглушки си прави...  Twisted Evil

Някой беше питал скоро, как е с детските ясли във Варна.  newsm78 Ами ужасно е, има само 170 места за яслени групи в ОДЗ, а в чистите ясли не се знае колко точно ще е приема, който ще е по-масов юни и септември. Да видим дали ще има изобщо прием на деца без предимства.  ooooh!

# 617
  • малкия йеросалим
Здравейте момичета  Grinning
Марчелка,Ванче ,Диди благодаря за отговорите.Аз се бях сетила за кората от нар,но не успях да намеря никъде.Марчела я кажи какви са пропорциите за чая?И как съхраняваш нар -сушиш  ли го?
Иначе ние сме на същият хал като вчера.Ака по 4-5 пъти на ден,по рядко от нормалното.Дупето му е зверски червено.Все още давам ентерол,включих и пробиотик /линекс/ и тази вечер дадох и малко пектин.Опитвам се да го държа на диета,ама зверчето само краде от нашата храна.Дано  да се оправи милото вече  Peace
Да си кажа и аз опита по въпросите  Laughing
За спането -спи вечер от 10 до 7 сутринта.До миналата събота ставаше в 6,но като смениха времето нещата се оправиха  Grinning.На обед спи 2 часа.Мисля ,че му е достатъчно.
Къпането за момента ни е любимо.Няма изкарване от коритото.Доскоро обаче не искаше да се къпе.Открих причината /заради миенето на косата/ и сега вече се къпе с удоволствие.Косата измивам внимателно и докато той си играе с играчките сипвам по много мъничко вода .Става по бавно,но поне не се плаши от водата.
Есма много се смях за изпълнението на Никола.Човека не му е до цици,иска си ежедневният душ  Laughing
Команди изпълнява когато си иска.Много обича да му давам малки боклучета и да ги хвърля в коша.
Аз да се похваля малко - намерих си нова работа и от понеделник започвам.В началото ще съм на 4 часа, а по нататък ще мина и на цял ден.Хубавото е ,че е със страхотно работно време -от 08 до 16.30.Почива се събота и неделя и всички официални празници.А и е на две минути път от вкъщи.Заплащането не е много,ама като за начало става.
Хайде да приключвам и да ходя да лягам.Днес чистих основно двете спални и за капак на всичкото разтоварвах едни плочки с мъжо,че нямаше кой да му помогне.Сега съм скапана и мечтая за сън.Оставям ви сладурки  Heart Eyes

# 618
  • Варна
Да си додовърша поста.

japanese, радвам се, че сте пропуснали АБ-то и сте добре вече.

mama moni, момичетата са те посъветвали добре, много е важно да пие много течности, дори да не иска, даваш на 5-10 мин., малки количества. За дупето може да го киснеш в смрадлика, много помагат и кремчетата против подсичане от аптеките, в които се правят лекарства.
Честита работа, звучи много добре, дано си доволна и ти доставя удоволствие.

# 619
Къпането: Къпя Рая в ей това: http://www.bebe-best.com/ok-baby-vana-mikrobasejn-za-kapane-opla … 2012-p-30708.html  Отпред й слагам един пластмасов детски стол като масичка и върху него купички, лъжички и т.н. - сипва и пресипва докато я мия. Лично на мен ми е много удобно.  Peace

Спането: Спи от 22 до 9-10 и на обяд по средно 1:30-2 часа.

Аз да се оплача че пак сме проблемни с яденето, писна ми вече! Ни кухня (частна, държавна), ни домашно, нищо не ще. Дай й само хляб, тесто, банани, мляко, кашкавал и ориз  ooooh! От утре съм решила да скрия хляба и ако иска да яде, ако иска да стои гладна. Знам, че не е най-доброто решение, но пък и да изяжда по 4-5 филии на ден (и само на това да кара), според мен не става!  Crossing Arms

# 620
  • Варна
Добро утро!

Хубаво се е раздвижила темичката!   Hug

Мама мони, суша я и така я прибирам, на парченца. Но скоро приятелка имаше нужда, а нямаше сушена кора, оказа се, че и с прясна "работи" при тях. 2-3 парченца, колкото нокътна плочка в 150-200 грама вода за 30 минути, прецежда се и се долива вода до първоначалния обем. Дано вече да сте го преборили напълно разстройството! Честита нова работа!   bouquet

japanese, радвам се, че сте е добре вече юнака.

Ние вчера ходихме при УНГ. Каза, че бил само носител на бактерията. Не било притеснително. Не е нужно да се лекува, нито ние да се излседваме. Важното е, че Стрептококи пнеумониус я няма. Препоръча много плаж и най-вече стоене в морето. Есента да го заведем за проследяване.

Спането - ляга в интервала 21,30-22,30ч., става в 7-8ч. Като ме усети, че ставам за работа, става с мен 6,30ч. На обяд спи по около 2 ч. обикновено от 14 до 16ч. Ако е станал много рано заспива по-рано.  
Команди - в повечето случаи изпълнява с охота, ноо и оглушки си прави или като си реши, че не иска вика  "Не, неее!" и бяга в друга посока(като го карам да дойде, да го преоблека, да си ляга).
За ръка върви като той ми държи единия пръст. Има и случаи обаче, когато категорично отказва, но и в тях си върви до/пред/след мен.
По друг начин стоят нещата като сме на някоя площадка и види коте/куче/ да не говорим ако мине кон - хуква след животното и нито ме чува, нито ме вижда.
Пощи и асансьор и на него са му интересни, но интереса е до там да натисне копчето той или аз да отключа пощата.
Къпането е удоволствие. Тако му я върши тази работа. Още използваме голямото бебешко корито. Играе си с играчки във водата - лодка, лейка, животни. Цялостно къпане има през 2-3 дни, през другото време - лице, ръце, дупе,напоследък и тяло - на чешмата.

Майче, много ти съчувствам с това хранене! Знам какво е... Дано да е период и скоро да мине!

От тези китайски гащички и аз направих опит да поръчам преди 10 дни, от buyincoins. Ама ми ги канселираха в последствие, че ги нямало в наличност. Ще опитам пак. Сесил, ти кой размер взе? Аз бях поръчала 90 см., но пък тях ги дават за 13кг., а Павел има доста, докато ги стигне. От друга страна се притеснявам, че 80 ще са му плитки.

# 621
Марчела, аз поръчах 95, по-малки са от гащичките 86-92, които имам, но те по принцип стоят малко дълбоки и свободни, когато сме ги обували. Петър е 13 кг, дано не са му малки докато започнем да ги ползваме. Ще ги пробвам преди обедния сън и ще пиша как са.

# 622
  • Пловдив
Сесил и аз поръчах същите гащи,но размер 100,че сега Коцето е 14,5 и реших,че 95 ще са му малки.Дано не чакам цял месец за доставката.Благодаря за линка  Hug

# 623
  • София
Хайде и ние да се разпишем Laughing
Вируса с разстройство и повръщане не ни пропусна Sad,цялото домочадие бяхме,ред едва си давахме за тоалетната.Марин последен го хвана,повърна веднъж,но акането беше кошмар Shocked на вода,личния ми изписа  суметролим  и прахчета хидрасек,след два приема от по три прахчета заедно нямаше ефект,нара явно не го бях доизсушила-мухлясал,дадох на Марин лоперамид(от Турция го купувах) половинка,и след няколко часа още половинка веднага спря разстройството и капки вомитусхил за гаденето.Оправи се за един ден,мен от обезводняване ме е много страх,средния ми е бил на системи точно на тази възраст една седмица,после повече от месец не можех да го захраня,ако хапнеше нещо различно от картоф и ориз започваше от начало всичко Cry за това му дадох лоперамида нищо че не е за деца,в листовката пише че може да предизвика запек,та рискувах.
Лягането е задължително в 20ч. иначе става непоносим и сам иска да си ляга,сутрин става след 8-8.30 ,буди се рядко да пие вода само и пак си ляга.На обяд си ляга в 12-12,30ч. спи около час и половина два.
Къпането е сякаш не е човек ,а жаба,ама при хобито ни с баща му не ми прави впечатление,очаквам ципи между пръстите да му се появят Laughing
Ходи за ръка даже ако имам да вадя нещо от чантата си и му казвам "до мен,до мен"и той си залепя главата до крака ми и ме хваща с две ръце,така стой и не мърда Heart Eyes,но стигнем ли до площадката и види ли гълъб е ужас,няма хващане,не мога да го настигна,викам като луда  Joyне ме отбелязва грам.
Памперса и ние ще сваляме,от няколко дни си казва и пишка в тоалетната Heart Eyes Мисля да купя памперс гащи с ластици ,че сега разкопчавам и закопчавам памперса по сто пъти.

# 624
Кремс, добре си направила, сега пробвахме нашите и доста плътно прилягат, дано не умалеят.

# 625
  • В.Търново
Иначе ние сме на същият хал като вчера.Ака по 4-5 пъти на ден,по рядко от нормалното.Дупето му е зверски червено.Все още давам ентерол,включих и пробиотик /линекс/ и тази вечер дадох и малко пектин.Опитвам се да го държа на диета,ама зверчето само краде от нашата храна.Дано  да се оправи милото вече  Peace
Здравейте,момичета!От мноооого време не съм ви навестявала,сигурно вече не ме и помните  Embarassed По-късно ще се върна да ви изчета....
Мама Мони,не си искала съвет за зачервеното дупе,но аз да си кажа,понеже и ние често страдаме от него-когато Мони беше бебе лекувахме стафилококова инфекция с Бактробан маз и от тогава ми беше останало в тубичката,та есента се бяхме подсякли (много сериозно) и тогава докторката ми каза:иззмива се дупето,подсушава се добре и се маже с Бактробана по капризните зони и се оставя 5 мин мазта да направи филм на дупето (колкото може да попие),после се маже с кремче (аз лично ползвам Судокрем ежедневно) и се слага памперса (ако ползвате все още).Останах изненадана-след 2 такива процедури си бяхме направо ок...Надявам се скоро да се оправите и да не се повтаря.
Оставям ви засега,момичета,че днес втори ден се мъчим да махаме паперса-резултата вчера беше пълна пералня (дано днес вече имаме напредък!).
Весел уикенд,макар и мрачен  Hug

# 626
  • Варна
Ние сме в родния град на мъжа ми -  в Балкана.  На Ивето й  остана един заден секрет в нослето и нослето й хърка и детето се закашля от този секрет. Иначе навън никакъв сопол не излиза и с помпа нищо  не се изтегля.  средата на февруари все с тези сополи се борим. Вече не знам какво да й слагам. А тя не се  е доизлекувала. Слагах прополисови капки, Еуфорбиум, лайка с мед и нищо не я изчисти от секрета.

Марчела, как морето ще помогне на бактерий в УНГ-областта? Обясниха ли ти? Или по-скоро да закали като цяло организма и той сам да се пребори?

Пепси, ще ви приемат  Hug Само трябва да си упорита  и нахална. Знам, че е трудно и досадно положението с яслите и градините във Вн. Дори, ние, които сме с предимство, се притесняваме за тези приеми Rolling Eyes

# 627
Japanese, питайте педиатърката за капки коларгол.

# 628
  • Обетованата земя
Japanese, питайте педиатърката за капки коларгол.
Peace И ние бяхме със задни секретчета първо седмица, позатихнаха, после пак, сега му избиват и 4те кучешки. Изобщо няма вид на болен, нито има сополи отпред, но понякога вечер хърка. Не е всяка вечер, а през деня изобщо не се усеща да му пречи нещо. И педиатърката каза, че е заради зъбите и често е упорито, гърлото ни е ок, здрав е като цяло, само се виждат леки секретчета отзад. И за да не вземе да слезе надолу сега ни изписа Коларгол, ама имам чувството, че на здраво дете капя капки  Crazy Днес най-сетне видях бял връх на единия кътник, а другите са бабунки  Mr. Green Така зверски го сърби, не е истина  Mr. Green
 Редактирам се да споделя, че от два дни имам чувството че имаме скок в растежа, постоянно е гладен, и яде доста, направо ни събира очите с баща му Grinning Не че е лошо де, храним се с кеф (той почти изцяло сам се храни вече). Има ли някой друг със скок? Grinning

Последна редакция: нд, 01 апр 2012, 23:16 от didi24

# 629
Момичета гледам обсъждате гащички, аз търся да поръчам от бикинките на Дисни които са по 7бр.в пакет виждали ли сте ги някъде.
За къпането започнахме да се къпем прави.Много и харесва постилам една постелка за баня стъпа на нея и голяма игра.Един път пробвах да ги изкъпя с батко и двамата и в банята стана лудница.Иначе в по студеното се къпем още в коритото.
За ръка не ми позволява да я държа,слага си двете ръце на кръста и тръгва.Все съм си казвала тези родители как пускат децата си и не ги държат,а ето че ме стигна.
Радвам се ,че всички болни вече се оправят.При нас днес пак заваля сняг дано е за последно.
Малката обича /като мен/ да си поспива,става около 9 часа и на обед ляга към 13.00.Сутрин като го няма баща и я оставям да спи сама и закарвам на бързо баткото до училище.Случвало се е да се събуди но слиза от леглото и ме чака.Баща и махна 2 решетки от кошарката от към крачетата и от там си слиза.Иначе е един път се преметна през нея.Добре,че нищо не и стана.
Спокойна нощ на всички! Hug

Общи условия

Активация на акаунт