Отговори
# 630
  • Варна
Пепси, ще ви приемат  Hug Само трябва да си упорита  и нахална.

Трудна работа, за упорита има някакви шансове, но нахална няма как да стане. Изобщо не обичам нещата да се случват по втория начин, отивам подавам и каквото стане. Може би живота не ме е блъскал достатъчно, че да се боря със зъби и нокти.

Диди, явно ние от няколко месеца сме със скок в растежа.  Joy Все нещо яде и постоянно е "Ам-Ам".  Crazy Започнаха ни кучешките, но вървят много бавно.

# 631
Диди, Рая след болницата ядеше буквално нон стоп - ако не яде манджа, дъвчеше бисквита, солета, каквото й беше позволено. Храна поемаше в приблизително тройно количество. Продължи около седмица, но го отдавам на глада преди това - пак приблизително толкова време.

Рая от известно време е страшен мрън - става с рев и мрънкане, по цял ден нещо все й е криво, удря, хапе, щипе кой където свари, ляга с рев и тръшкане, не спи добре, буди се с писък, реве, а като заспи пак - задължително в нашето легло, се върти във всички посоки цяла нощ. Чувам я, че нещо хъхри вътре в носа, прокашля се от време на време, явно има някакъв секрет. Гледах за зъби, но нищо не виждам. Каква е тая истерия, все едно е друго дете, никога не е била такава.

# 632
  • Варна
Диди, скок в растежа явно има и при Павел. Направо сме изумени с баща му от количествата, които изяжда, как си иска сам и хапва с охота. Само дето не му се отразява на килограмите, но явно прилича на баща си и по правото черво. Дано! Laughing

Мартеа, дано този период отмине бързо и скоро да гушкаш добричка и спокойна Рая.  Hug

Вчера свекървата идва да гледа Павел. Много добре са се справили. Ние с половинката ходихме на театър, чудесно се отрази разнообразието на всички ни! Аз работя последно днес и утре и после почивка, докато си взема целия неползван платен отпуск. По мои изчисления трябва да се върна на работа някъде в средата на Септември. Ако не се случи нещо непредвидено, разбира се.

japanese, не се е впускала в подробности, ама и аз не попитах... Дано бързо всичко минава и при вас!  Hug

Зузи, слипчета на Дисни взех на Павел от Карфур, с широк ластик, хубава материя, на много добро намаление бяха, 7 бр. за 16 лв. Преди да ги купя бях попаднала на един сайт. ако го намеря ще дам линк.

Последна редакция: пн, 02 апр 2012, 09:51 от mar4ela5

# 633
Здравейте, момичета!
Много благодаря на всички за поздравите и пожеланията!
Ние от вторник сме си вкъщи и вече започваме да напасваме режима. Митко много се радва на бебка, постоянно иска да я гушка и да я целува. Опитваме се, максимално да му позволяваме да целува по крачета, ръчички за да не чувства засегнат. Опитваме се и да му обръщаме повече внимание, за да избегнем ревност.
Нещо не мога да се включа по актуалните теми, че не съм чела назад.
Приятна вечер на всички!

# 634
Хайде и аз да се цопна тука и моят син е роден юни месец,много се радвам че е лятно бебе е вече не е бебе,разбира всичко и имитира всеки,но посяга да се бие с децата ,ето днес например едно друго детенце си играе и моя син отива и я бута,следмалко пък на друго детенце и така мами за вас това нормално ли е,тука другите деца не правят така незнам моят син защо прави така Mr. Green

# 635
  • Варна
didolinkataa90, първо Добре дошла! Моят син не прави така, но имаме приятелчета, които са точно както описваш твоето детенце. Не се притеснявай, не е грешката при теб, децата са различни. Единственото, което можеш да направиш е всеки път да повтаряш, че така не се прави и защо. Simple Smile

# 636
Вие ядете постоянно, а ние не ядем въобще. Минал е на диета от яйца, шоколад и краставици. И не иска да яде нищо друго. Аз подозирам, че и майка ми е виновна, понеже той като се разпищи и тя отстъпва и му дава пак яйце и шоколад, той след това вече не е гладен, за да яде манджа и така. Когато е при мен, не му давам никаква междинна храна между закуска-обяд-следобедна закуска-вечеря и само така има някакъв шанс да хапне някаква манджа. Има ли и други капризни? Вече почвам да се притеснявам.

По отношение на агресията, да чукам на дърво, засега му липсва всякаква агресия. Обикновено гледа другите деца и приема техните правила, дори и да го бутнат, не се сърди. А животно ако види, почва да го храни Simple Smile Но и аз съм забелязала, че е до дете, а не до възпитание.

Да използвам случая и да питам дали има някой по-запознат от мен със системата на ИСОДГ - в момента не може да се подава кандидатура за следващото класиране, нали? Някой знае ли кога ще може пак, чак следващата година ли? Мерси за информацията.

Последна редакция: ср, 04 апр 2012, 23:28 от Lulu25

# 637
Лулу, ние сме  так вече незнам колко месеци ще станат. Напоследък нещата станаха сериозни, защото я кара  само на тестени истории  и  филии с масло  ooooh! Месо  не е яла от 4 месеца.  Днес  на своя глава й пуснах изследвания за хемоглобина, който учудващо  се оказа супер (124) Heart Eyes 
Говорих с  лекарката. Ще се опитам да "замаскирвам" продуктите в баници, пици и т.н. Въпреки че  ме съмнява, че ще изяжда тестото и  другото ще хвърля. Иначе изписа и едни витамини,  билкови, били много добри... но тя и тях отказва да пие  ooooh!

# 638
  • С-я
Здравейте,
За яденето- при нас е с променлив успех. Когато беше болен (а той дълго време беше болен), не искаше да яде готвено, отдадохме го на болки в гърлото и афти евентуално. Ядеше основно тестени и други подобни. Изследванията му показа нисък хемоглобин и започнахме с желязо- пи го 45 дена. Паралелно с това започнахме да даваме и пресни сокове+ сок от червено цвекло. Скоро трябва пак да пуснем изследване да видим какво се е получило, но е факт, че вече има цвят в бузите (преди беше мн блед и със сенки под очите).
Та му остана неприятният навик да стиска устата преди да опита манджата, опита ли, обикновено му харесва и яде без проблем. Но това опитване отнема много време и нерви...
За удрянето и блъскането- нашия първо гушка и след 2 мин почва да блъска. иска и да удря (основно нас), но не разбира, че не бива така да прави. Засега, обясненията не дават резултат...

# 639
Лулу, подавай документи, може по всяко време. Регистрираш се в сайта и заявяваш желание. Класирания има всяка седмица. Въпросът е, че ако за градината, която искаш, са минали, имаш по-малък шанс. Но мисля, че тепърва предстои голямото класиране за септември, тъй като още не са изписани групите от предходната година. Не губи време, действай.
Редактирам се. Ето какво пише в секция Новини: Първото класиране за учебната 2012/2013г. с прием от септември, ще се извърши на 5-ти май.
Така че - определно сега му е времето да се регистрираш.

За агресията - много удря, хапе, щипе - най-вече сестра си и нас. Все идно ни изпитва реакциите, тъй като надълго и широко всеки път обясняваме защо не трябва - до припадък. Като удари и моментално започва да пригался в поучението - не бам-бам (не се удря), йана (ще стане рана, ще нараниш), буи (боли), гаи-гаи само (само ще галиш). Така че - удря, моментално започва да реди защо не трябва да се удря, след което отива, гали и целува този, когото е ударила - най-често сестра си, нас или близки, по-големи деца. Децата на нейната възраст само ги гали, засега.

Последна редакция: чт, 05 апр 2012, 08:48 от мартеа

# 640
Pepsilight  Добре заварили,Благодаря за съвета smile3503

# 641
  • Пловдив
Лулу аз мога да ти кажа от личен опит,че откакто не му давам нищо между основните хранения си яде всичко с удоволствие и  то сам.Ако поиска нещо  у нас му давам плод или любимите му стафиди.Много им се радва.Може да го лъжеш,че са бонбони.А навън му давам солети,само ако има други деца да ядат около нас и той е много настоятелен.

# 642
  • София
Марин не е агресивн,не се бута или дразни с другите деца Heart Eyes,но пилета,кучета ги гони,храни и той.
Лулу,вие поне имате яйце в диетата,нашата е шоколад,бонбони,краставици(кисели и пресни,няма значение)и полуготови спагети,иначе само опитва и после плюе като камилче LaughingПочти не му давам нищо настрани,рядко солети или царевички.Гледам все след ядене да са.

# 643
  • Варна
Сега като ви чета, толкова много се радвам, че Теди си хапва, сладко-сладко. Всичко яде, не отказва на никой нищо. Ето днес дори в Метро един батко го почерпи бонбонче Линт и с такава охота си го хапна наведнъж, Joy че и още искаше. Независимо, че през цялото време мели нещичко, си изяжда и всичко за закуска, обед и вечеря. Сутрин първата работа е да пие мляко с мед и какао, вика с пълен глас "Каоооооо" или "Меееееее", докато не му направя.

В това хубаво време не се спираме изобщо, имам мускулна треска от ходене, вечер съм скапана, макар че не ходя след Тедката, оставям го да си вършее на воля. Подадохме си документите за ясла и ОДЗ, сега ни остана само да чакаме.

# 644
  • Варна
И ние сме от капризните. Само на сокове, краставици, мляко и плодове я карат. А разбира се солети и бисквити не отказват. Напоследък почти не хапват манджа.

За коларголовите капки - не ни действат. И с двамата какво капане и цапане става ooooh!

Визо и Ивката се бутат и проявяват агресия към други деца, само ако искат играчка от тях и не я получават. И най-вече, ако играчката си е тяхна. Това действа с пълна сила за кракомобилчета, мотори и т.н. didolinkataa90, това което прави синът ти, може да е от липса на интересно занимание. А може и да е неговия начин да привлече внимание, пък било то и на момиченцата.Опитай се да си играеш с него, нищо, че има деца около вас. Аз за да ги държа заедно един до друг, гледам да им намирам интересни занимания и да играем различни (измислени) игри. Иначе ако се разтичат в две различни посоки, нямам особен шанс да ги опазя Crazy

Общи условия

Активация на акаунт