Отговори
# 660
Лекарите май все по-често   изполват червено  гърло като синоним на ангина  Thinking И аз мисля, че  трябва  второ мнение. Ангината е възпаление, а то без Т няма как да стане...

за кръв от носа:  и на Рая й тече много често със сополите. Лекарката каза същото:  слаби капиляри. Забелязала съм, че и по  бузите има, но не се бях  замислила,  че е нещо притеснително  и за лечение . Thinking Понеже ние пак сме болни, сряда сме на контрола и ще питам за  тях.

# 661
Привет !!!
Добре дошли на новите мами и от мен !!!  welcome
Мама Мони, много хубави новини около теб. Честито и дано да си доволна на новото си работно място.  Hug

Херпангината е вирусно заболяване, затова НЕ се лекува с АБ. И макар че при всяко дете е различно, често е с продължителна висока температура.  Peace

Дидинка90, ако ти или таткото сте имали в детството такива слаби капиляри, нормално е да се предаде и на детето. Много е неприятно това - при мен така и никога не отшумя напълно кръвотечението от носа, но до към 21-годишна възраст беше ужасно !!! И трите ми деца са го наследили, егати и късмета ... !!!  smile3514

И ние продължаваме да не сме от много ящните. Вече имам чувството, че животът ми минава с НЕГОВАТА лъжицата в МОЯТА ръка, да го дебна да пробутам малко манджа.  feeding А той - върти главата, стиска устните и за разкош наскоро се научи и да плюе.  Sick Това хляб и тестени изделия служат единствено за храна на гълъбите. Иначе обича плодове всякакви, месо и риба в чист вид (като всичкото за него е "рибка"  Laughing ), всякакви млечни си хапва също с кеф. Като цяло, уж не би трябвало да се притеснявам, но такива нерви ми образува това (не)ядене, че не е истина.  Confused
А да се гледа ядящо дете наистина е удоволствие.  Wink

Агресивен - не е. По-скоро е агресивно и задушаващо любвеобилен.  Mr. Green

И нека ви почерпя преди сън с по една баклавичка за вчерашния ни празник.  Simple Smile

Аз съм я правила.  Mr. Green

Последна редакция: пн, 09 апр 2012, 23:52 от Слънчев_лъч

# 662
  • Пазарджик
mama&sladurana, бързо оздравяване!
Не мога да не споделя промените при нас - днес ми е първия работен ден след майчинството, Калина беше при баба си, за първи път заспа без сучене, аз стоях в очакване да ме извикат да я приспя и бях предупредила колегите, че ще си ползвам обедната почивка за това. Но не се наложи. Бързо е заспала, била е много изморена и се се сгушила в дядо си, след това баба й я е занесла на леглото и само малко е проплакала. Заспала е без шишета, мляко, играчка или каквото и да е друго. Яла е добре, дори повече, отколкото при мен, но при мен има и "тити" \цици\  Laughing Само се притеснявам, че баба й дава и десерти и предлага и междинни хапвания и доста сладко става така, говоря непрекъснато за това, дано се съобрази. Предполагам, че днес са се притеснявали да не плаче и затова са го направили. Казах да предлага нещата, които тя готви, а не кухнята, за да има мотив да й дава манджи, зеленчуци, месо. На като за първи ден съм повече от доволна. И дрехите са една идея повечко от това, което аз слагам, но и за това не съм изненадана и предполагам, че като е по-топло времето от днес ще се ориентира по другите деца на пързалките, ще види как ги обличат другите майки, а и ще види, че детето се изпотява.
Колегите ме посрещнаха с радост, има работа и това може само да ме радва, помагат ми бързо да навляза.
Като отидохме да я вземем ми се метна на гърдите, както ми бяхте казали, че ще се случи. Каза на баба си и на дядо си "тао" \чао\, къпане, вечеря, игри. Сега спи спокойна и щастлива.
Благодаря на всички, които ме окуражиха и ми дадоха ценни съвети за приспиването. Мисълта, че е станало и при вас ме успокояваше. радвам се много, че не се наложи бързо и драматично отбиване заради ангажиментите ми. Сега установяваме новия режим и двете сме доволни от промените. Явно на мен ми е по-трудно да свикна, отколкото на нея.
А на лято - на ясла и с изненада сигурно ще установя, че и там бързо ще свикне и ще ми вика "тао" на вратата.  Grinning
Много прегръдки и дано при всички така леко се приемат промените.

# 663
Чета ви почти редовно, но нямам време да пиша. А има какво. При нас е весело. Бебето вече разбира, любопитно е и много интересно реагира на брат си. Когато му е кеф, му се хили и гука, когато не е - пищи пронизително, все едно го боде с нещо. Веднъж се разрева, само защото Никола му подаде пръстче, още преди да го е докоснал. А Никола толкова му се радва, милият. Сутрин като се събужда, още в просъница го търси - "беебе, беейби". Няма мами, няма тати. Иска си бебето човекът. Ревност не показва, или поне не разбирам да показва. Само веднъж му зашлеви шамар, ей така, от келешлък. Малкото така сърцераздирателно ревна от болка и обида вероятно, такива сълзи зарони, да ти скъса сърцето. Гушнах го и ревнах и аз. Никола явно схвана, че така не трябва, и не го повтори. Иначе е пакост голяма - търчи из къщата с бойни викове, хвърля, мята се, удря, блъска с каквото и по каквото намери. Катери се навсякъде, отдава му се - може да е наследство от баща му и да излезе катерач, знам ли. Наскоро го намерих и в кухненската мивка, до където наистина не знам как се е докопал. Стъклени чаши от ежедневните почти не ми останаха, започнах да вадя от кутиите "официални". То няма една вода как да изпие човек. Чинии все още се намират, тях рядко ги закача. Любимо упражнение му е преливане на вода от чаша в чаша и от нещо в нещо, каквото и да е. Но това май на всички хлапета е любимо. Любвеовилен е, гушка се и щедро раздава целувки. Буйно и весело хлапе е, но и той си има своите мрън-моменти. Задължително заспива гушнат. На спалнята спим и четиримата и не ме питайте какъв сън е това. За секса с баща им да не говорим, два пъти в седмицата ако успеем да се скатаем, е постижение.
Памперс не дава да му махам и не казва да го слагам на гърне. Носи ми гърнето, когато е свършил работата и със смях и физиономия на отвращение (може би) ми заявява гърлено "Бляяя". Купих му от тези гащи, ми явно са му големи, защото пропускат. Два-три пъти се намокри целият с тях и вече не дава да му ги слагам.
Навън е най-доброто дете, само където си няма компания. Сега не мога да излизам с двамата, като съм сама, и сме вързани вкъщи. Въжето ни стига до оградата на двора ни. В най-скоро време трябва да измисля комбинирана количка, че иначе е наказание и за мен, и за децата да си стоим вкъщи в това време. А на двора е интересно - има с какво да си играе, но постоянно трябва да го дърпам и да търча след него, че много обича да къса и да мачка цветята.
Силви, и от мен поздравления! Пиши по-често как я карате вие.
А, за малко да изпусна новото при нас - Никола отново суче. Има си негова си гърда, другата е за бебето. Добре, че имам кърма.

# 664
Благодаря за пожеланията.  Hug
Всъщност вече минахме един 10 дневен курс на лечение с АБ, но ме притесни фактът, че все още е с червено гърло  Rolling Eyes/в събота ходихме на дежурен/. Но пък днес педито каза, че всичко е наред. Дано.  Praynig
Гласът й е променен, прегракнал, но било от реването....  newsm78

Мая, не боледува ли Рая скоро от гнойна ангина или се лъжа? Ако да, казаха ли ви нещо превантивно за след това?

Марету, е какво по-хубаво от това да гледаш децата си в къща  Heart Eyes. Ей как не ги харесвам тези апартаменти.... Тук при нас има много детски площадки, ама друго си е да си имаш дворче.

Последна редакция: вт, 10 апр 2012, 01:28 от mama&sladurana

# 665
Цитат
Дидинка90, ако ти или таткото сте имали в детството такива слаби капиляри, нормално е да се предаде и на детето. Много е неприятно това - при мен така и никога не отшумя напълно кръвотечението от носа, но до към 21-годишна
Ами аз и таткото в детството не сме имали такива проблеми,но пък моята майка е имала такъв проблем казва,че много кръв и е текло от носа като ученичка,а за мъжо неговия племенник е имал такъв проблем,и както казваш ти отшумява 21г

# 666
мама и сладурана, да миналия месец. След това  2 седмици й давах Есберитокс и  сега отново  е  болна.

# 667
здравейте и от нас!ние сме добре.Аз си отпочинах миналата седмица вкъщи и сега пак съм на работа и влязох да си наваксам Simple SmileЗа мое съжалени не успяхме да се видим с никой от наборчетата Sadдано през другата отпуска успеем!Дани много бърбори, не и спира устата, почти всичко и се разбира, прави изречения от по 5-6 думи!Краставици и домати хапва много, те са и едни от любимите неща, след кюфтетата Simple SmileМного я мъчат зъбките, зимата се показаха 2 кътника и последните 2 се надявам скоро и те и да приключваме с зъбите,че много ни измъчиха!
така сега за ангината да споделя моя опит:гнойна съм  лекувала с компрес с извара, ангинхил и тонзилотрен.Аз също знам, че при нея се вдига висока Т и детето почти нищо не яде, други симптоми нямаше.
Дидинка90 спокойно можеш да го заведеш детето на УНГ, не е малко!
Марету благородно ти завидях за дворчето с цветята,как искам и аз..

# 668
  • Варна
Здравейте!

Да пожелая бързо оздравяване на всички дечица. И ние от днес на там сме тръгнали, кихна няколко пъти и преди да легне му текна бистър секрет. Дадох осцилококцинум, витамин Ц и сол номер 3, дано се разминем, че идват празници.
Около нас няма нищо интересно. Радваме се на хубавото време, по цял ден на разходки. Нямам търпение да се стопли още малко и да открием плажа. Така сме зажаднели за слънце, пясък и море.
Онзи ден щяха да ни блъснат на пешеходна пътека, скъсиха ми живота, отдавна не бях преживявала такъв ужас. Но не искам да се сещам.

За кървенето от носа, израства се. В пубертета и аз го имах този проблем.

Dorа, много хубаво, че се адаптира добре без теб.
Слънчев_лъч, ммм облизах си пръстите, голяма вкусотия.

# 669
R_varna ,Pepsilight Благодаря ви за отговорите  Peace

# 670
Марету, не че съм привърженик на пластмасовата посуда, ама недей с "официалните" - грехота е.  Mr. Green
Малкият Никола направо ме изуми - за втори път кърмаче. Е, за такъв случай не бях чувала. Сладур.   Grinning

За кървенето от носа, израства се. В пубертета и аз го имах този проблем.

Да, израства се. Но аз ако едно време бях на сегашния си акъл никога не бих чакала да го "израстем" - ами измъчихме се и аз, и децата ми. Много е неприятно.  Sad Чувала съм, че може да се обгорят проблемните капилярчета и така да се реши проблема. Но не знам на каква възраст е приложим този метод.
Дано не се разболеете сериозно.  Hug И ние от вчера сутринта сме хремави, ама май взе да минава .....  Rolling Eyes

# 671
  • Обетованата земя
Болничките да оздравяват и за Великден всички да са здрави!!!  Grinning
Пепси, освен сол номер три, за сополки пише в сп. Моето дете, че са и сол номер 4 и номер 8.  При бистър секрет 3 и 8. При млечнобял и мътен-3,4 и 8. При гъст и зеленикав-3 и 8. Пише 2 таблетки 3 пъти на ден от всяка сол.Hug Аз съм давала само сол номер 3 на Иво по 3 на ден, а за себе си за бременността съм взимала номер 1, 2 и 3.
 Марету, аз мисля да взема една такава седалка за количката, какво мислиш за нея, дали е удачна за деца с такава разлика? http://zazi-kids.com/d/71-buggypod.html
 Душичката Никола, да не остане по-назад и за него цици  Mr. Green Аз също бих дала на Иво мляко, въпреки, че мама ми казва че не е хубаво отбито дете да суче отново. Като попитах защо...защото щял да урочасва   Mr. Green Явно са някакви бабини деветини.  Crazy

# 672
Диди, точно в такъв buggypod съм се вгледала и дебна някой по-тънък търг в и-бей, че 280 лева точно сега са ми множко. Мисля, че скоро ще се сдобия и ще ти пиша как е.
Слънчев лъч, от ЛЛЛ ме насърчиха и казаха, че има много такива случаи... Той Никола от доста време настъпателно се домогваше да суче, но не му давах - изцеждах. Сега обаче се регулираха нещата с кърмата и за изцеждане почти няма. За суеверието, за което Диди пише, не бях чула... страховито звучи. Аз уж не съм от суеверните, но знае ли човек.

Последна редакция: вт, 10 апр 2012, 21:57 от Марету

# 673
  • Варна
Оф, не било хубаво, чисти бабини деветини. Да си суче детето, само за теб да не е изморително.

Диди, с такава седалка видях една мама в Морската. Споделям само лично мнение, за равни терени си е много хубава, но предвид какви са ни тротоарите не знам дали би била удобна. Има много хубави колички за породени, но не знам дали бихте инвестирали в такава, Ивко скоро няма и да иска да види количка.

Ние ходихме до личната. Каза, че може някое вирусче да сме лепнали, само с хрема сме. Изписа ни Никс вомика, Сол номер 3, само че по 1/2*3 на ден и сиропче Самбукус. В носа капя капки клеева тинктура с водичка. Дано сме пресекли болестта.

# 674
И аз се включвам в пожеланията всички болнички дечица бързичко да оздравяват.  Hug

Ужасно е, когато детето ти е болно.
В такива моменти се чувствам много виновна и постоянно се упреквам, че не съм я опазила.  Sad

Общи условия

Активация на акаунт