Осми клас преполовихме, дружно се успокоихме

• 39 032
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
Аз да споделя за математическото състезание, което се проведе в нашето училище.
Нямам много информация, защото не съм се и интересувала, но щерката сутринта ми каза, че от класа и се били явили две деца. Едното е на 5то място, другото на 12то. Дали им дори и грамоти.

Това, което е на 5то място е много добър математик. Беше първи на последното КМС с почти максималните точки. Странното е, че не е продължил в ПМГто, а дойде в Езиковата и е странно, защото по езика е пълен двойкаджия. На последното контролно от възможни 18 грешки той имал 17. Учителите и съучениците му го питали, защо е избрал да се проваля в това училище, вместо да е в училището, за което има безспорен талант, а то казало, че избрало било по-добрата среда. Не знам аз дали при едно такова положение бих набутала детето си в нещо, което абсолютно не му върви, за сметка на таланта му.

Ние нямаме електронен дневник, въпреки че в началото на годината ни информираха, че от тази година щели да въведат за осмите класове. Първия месец получих по имейл всички текущи оценки на моята госпожица и се изненадах, защото такова нещо не беше ми се случвало, но се оказа, че е било еднократно Simple Smile

Последна редакция: ср, 28 мар 2012, 15:46 от Летисия

# 391
  • София
Мдааам, миналата година май бях повдигала темата за всеобщото кандидатстване навсякъде, реденето на желанията според мотиви, различни от интересите и възможностите, и произтичащите от това "дефекти"...

# 392
Драконче, помня много добре това и съм много съгласна с теб, че реденето трябва да е според възможностите и желанието на детето. Дано родителите на сегашните кандидатстващи помислят за това, ама ми се струва, че пак ще си има доста хора, които ще си редят както те искат, а не според желанията и възможностите на децата си. А виждам с очите си(с очите на дребната де Simple Smile)  как едно дете страда и таланта му се губи. Да не говорим, че в класа на Бети такива деца има колкото щеш. Дошли от къде ли не, защото мама и тати казали, че това е училището и толкова. Ама дали могат да издържат на изискванията, на голямото товарене, дали въобще имат талант за езици, това не се мисли. Няколко вече напуснаха класа и до края на годината щяло да има още. А местата се запълват още на следващия ден. Така дойде едно дете началото на втория месец и почна с двойките, но мама е казала, че в дипломата трябва да бъде записано накрая, че е завършило еди кое си училище и толкова. Ще стои там и ще се мъчи.

# 393
  • София
Абе, родителските амбиции едно на ръка. Ама сякаш все повече се убеждавам, че едновремешната система на кандидатстване в конкретно училище си имаше своите предимства. Най-малкото случайно попадналите бяха малцинство.

# 394
  • Варна
Летисия точно същия пример има и в класа на дъщеря ми - талантлив математик и слаб по немски. На олимпиадата в Ловеч е бил в топ 10 (резултати дали има изнесени някъде?), а по езика реди двойка до тройка. Доста сме се чудили с дъщеря ми защо така са решили да продължи след 7 клас. Детето е било в МГ от 4-ти клас и според мен там му е призванието.

# 395
Летисия точно същия пример има и в класа на дъщеря ми - талантлив математик и слаб по немски. На олимпиадата в Ловеч е бил в топ 10 (резултати дали има изнесени някъде?), а по езика реди двойка до тройка. Доста сме се чудили с дъщеря ми защо така са решили да продължи след 7 клас. Детето е било в МГ от 4-ти клас и според мен там му е призванието.

Сега видях, че са качили само задачите. Не знам дали въобще в сайта качват класирането. Ще карам моята госпожица да види утре в училище дали има изкарани на табла класиранията.

# 396
  • с/у ОколоМръсТното
По диагонал четох, но разбрах, че се сбираме в Ловеч за 21.04... Нали така?  Laughing

# 397
По диагонал четох, но разбрах, че се сбираме в Ловеч за 21.04... Нали така?  Laughing

Абсолютно  Party

Шани, само да си знаете, че понеже 21 е събота, тържествата ще са в петъка. На Бети класа ще изнася представлението, което правеха за състезанието на Кеймбриджките училища.

# 398
Момичета да ви се похваля от втория срок до сега не ми тръгна много добре, но почнах да изкарвам 6-ци и нашите много се радвам.

# 399
Изкараха класирането в Ловеч на сайта на училището, но пък аз задачите не ги виждам, та ако някой си ги е свалил дали ще може да ми ги прати?

# 400
Аз пък само задачите и решенията виждам Simple Smile Ето ги http://eg.lovechnet.com/link1.html

Би ли ми дала линк към класирането.

# 401
Мерси!
Ето http://eg.lovechnet.com/focus_link1.html

А и вече ги има на сайта на МОН
Всъщност има само първите...

# 402
  • гр.Варна
ЗДравейте и извинявайте ,че нахлувам във вашата тема.Аз съм майка на седмокласничка която твърдо е решила да кандидатства в Първа езикова гимназия Варна с първи език -англ.Дано всичко мине успешно и да успее да изпълни желанието си. PeaceНо имам въпрос който ме тревожи.До колкото разбрах класирането в гимназиите става в периода от 23.06-24.06 до към 01.07-02.07 или не?Получава се така ,че в този период от време ще сме извън страната ,и ако трябва и детето да присъства на записването в гимназията ,яко ще закъсаме. CryТа ето и въпроса ми-нужно ли е детето да присъства или не?И ако да ,възможно ли е да се направи пълномощно на някой който да я запише?Пак се извинявам за нахълтването ама времето си минава и получавам само противоречеви отговори ,а вие сте пресни,пресни.Предварително благодаря за евентуалните отговори.  bouquet

# 403
плами76, може би на различните места е различно, но ще ти кажа как беше при нас. Задължително искаха детето да присъства при записването, защото подава нещо като декларация(вече не помня как се казваше точно) от свое има и се подписва.

# 404
На нотариално заверено пълномощно никой не може да откаже...

Общи условия

Активация на акаунт