Осми клас преполовихме, дружно се успокоихме

• 39 032
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
Мерси!
Ето http://eg.lovechnet.com/focus_link1.html

А и вече ги има на сайта на МОН
Всъщност има само първите...

Мерси. Нямаше да се сетя да търся точно в този раздел Simple Smile

Сега видях, че момченцето от класа на моята щерка е не 5то, а 6то, но пак си е добре. Дори за разлика от деца на по-предни места, няма нито една нула, на никоя от задачите.
Като цяло нашите осмокласници са се представили не лошо. Има няколко деца в челото, а това от 56 явили се мисля че си е добро постижение. И почти всичките са все от английските класове. Явно наистина в тях е каймака  Wink

Респектирана съм обаче от децата от АК. Обрали са медалите.

# 406
На нотариално заверено пълномощно никой не може да откаже...

Права си. Сега си спомних, че и ние по това време мислехме да не сме в града и директорът ни каза, че може с пълномощно, но не ми се занимаваше и затова предпочетохме да си останем и да си свършим работата, пък тогава да заминаваме.

# 407

И 1АЕГ... Моето гардже е там и ги следя отдавна... Имам в предвид от по-горните класове... При нас до някъде и затова ни беше като избор на училище, защото на младежа му вървят математиката и физиката, но не искаше да учи в СМГ...

# 408

И 1АЕГ... Моето гардже е там и ги следя отдавна... Имам в предвид от по-горните класове... При нас до някъде и затова ни беше като избор на училище, защото на младежа му вървят математиката и физиката, но не искаше да учи в СМГ...

Да, поздравления  smile3501
Аз понеже като видях 9 клас първите три места, че са за АК и това много ме впечатли Simple Smile

# 409
  • Sofia
 Здравей , Плами 76. М.г. беше задължително детето лично да подпише заявлението за кандидатстване. Имаше , мисля изключения , но да не излъжа.
 Единственият ви вариант е , да пишеш писмо до РИО Варна и те да ти кажат. Едва ли ще може да заверите пълномощно, т.к. детето не е пълнолетно.
 Желая ви успех   bouquet.

# 410
  • София
Плами 76, Не е задължително детето да се подпише, нито да присъства, поне според  моя опит.

Моят син също го нямаше, но ми беше подписал една бланка с желанията. Така ми бяха казали предварително. Намериха и кусур на място и трябваше да попълня нова бланка с желанията, с моя подпис. Изрично ги попитах за подписа, тъй като бях притеснена и те ми казаха, че моя подпис е с по-голяма тежест, тъй като детето не било пълнолетно.

Ali_sun е права обаче- попитай предварително, тъй като от година до година може да има разлика. Дори има разлика и от училище до училище, в което се подават документите. Дори съветвам близки майки ако не могат да се разберат на едно място да отидат на друго. Успех!

# 411
  • Пловдив
  bouquet запис.

# 412
  • Пловдив
Привет на всички слънчеви момичета   bouquet

Ще се радвам ако някой има информация, кога се очаква да бъде обявена датата за изпита "Външно оценяване за 8 клас с интензивно изучаване на чужд език". Това което видях на сайта на министерството на образованието е, че предните 3 години изпита винаги е бил в предпоследната седмица на юни. Но дали по тази логика и тази година ще е така? Или има друга логика? Вярно е, че на мен ми се иска да е тогава, но ...  Embarassed

# 413
  • София
Даруся, честно казано не съм се вълнувала по въпроса, но предполагам щом досега е било по това време, вероятно пак тогава ще бъде.
Обаче напоследък се замислих, по-скоро съфорумка ме замисли и искам да попитам майките на осмокласници извън езиковите гимназии, смятате ли (или децата ви) тази "езикова" година за загубена? От една страна, специално за нас не е, тъй като синът ми учи език, който досега не е изучавал (друг е въпросът как, независимо от 18-те часа), но пък това е за сметка на останалите предмети, включително и "профилиращия". Резултатът, поне при нас,  е тоталното "размазване" поради липсата на сериозно натоварване.
И с риск да стана досадна - шъ ли се виждаме на 7-ми или да си организирвам друга програма?

# 414
Мисля, че моят не може да се оплаче от липсата на сериозно натоварване през "езиковата година". Много немски, много домашни, а и по няколкото други предмети учителите ги държат строго.
Мисля, че не е загубена година, това е сред най-успешните начини за изучаване на език.

# 415
  • София
mamma_jenny, при вас е ясно! Обаче нали разбираш, че при нас (неезиковите) от догодина езикът се свежда до 2-3 часа седмично. И пак ще опрем до извънкласните мероприятия (ако искаме да го научим). Та това ми беше питането - какъв е смисълът на въпросната "езикова година" в неезиковите гимназии? Е, да, вчера един образ ме убеждаваше, че баш така навремето научил английски "перфектно". Ма що ли не му повервАх?

Последна редакция: пн, 02 апр 2012, 22:29 от Morrighan

# 416
Осемнадесет часа на седмица език не са малко, така че все нещо ще остане. След това, в добавка на двата трите часа човекът ти да: слуша музика, чете списания, гледа филми, рови из интернет на съответния език редовно. Ще задобрее и няма да забрави наученото. Така годината няма да е загубена.

# 417
  • София
Човекът ми си слуша музиката, гледа си филми без субтитри, или с английски такива (странно нали, с този знаен "перфектно" Wink от целокупния бг народ език моят тепърва прохожда), но не това ми е проблема. Винаги можем да открием в л*то доматеното семе. Въпросът ми е за чий "езиковата година" е въведена повсеместно, при положение че е знайно, че ако не си в езикова гимназия ефективността не е кой знае каква. Та ми се искаше да чуя и мнения на други неезикови мами по въпроса. Не че имам нещо противда се учи език по принцип.... Знам, че "все нещо" ще остане...

# 418
18 часа седмично са един много добър старт. Ако след това набраната скорост се поддържа с курсове може да се постигне много. Тази една година с по 18 часа седмично се равнява на поне три години с нормално натоварване.

# 419
  • София
ОК, а за децата, които вече са достигнали определено ниво над предвиденото?

Общи условия

Активация на акаунт