Кой има право да тормози децата ни?

• 15 138
  • 264
  •   1
Отговори
# 60
 newsm78Здравейте,
Имам първокласник и ето с какво се сблъсках в сряда.
Детето ми се обади в 17:20 часа, за да ми каже, че нямало кой да му отвори входната врата у нас...
Няма да опивам шока от това обаждане,...........................
На сутринта отидох при класната, помолих я да предупреди колежката си, че синът ми не може да се прибира сам, както и да я предупреди от мое име, че очаквам детето да е спокойно, когато се прибере, и че всякакви ексцесии ще разтълкувам като лично отмъщение.
И какво беше учудването ми, когато вчера се оказа, че детето има за домашно шест страници А4 със задачи по математика от уроци отпреди два месеца?
Приех го за война, седнах с детето, обещах му да го предпазя от всичко, само и само да ми разкаже какво се случва.
..................................................
Здравейте,стана ми много интересна цялата дискусия .СЪГЛАСНА СЪМ С ВАС ,но едно немога да разбера Госпожата е учител в занималнята нейните задължения са да пази децата ,да им помага с домашните Но да им дава домашни ? имам две деца вече по горни класове ходили са на занималня,но домашни от госпожата в занималнята не са получавали....По принцип всяко дете в занималнята се подготвя само ,ако има нужда от помощ пита госпожата или както правеха мойте деца дописвахме си домашните в къщи Simple Smile
Това че вашето дете е получило домашно от "госпожата"И какво беше учудването ми, когато вчера се оказа, че детето има за домашно шест страници А4 със задачи по математика от уроци отпреди два месеца? Бих политала класната на децата проверява ли дадените от нея домашни....и дали детето ги е писало.
Като родител Ви подкрепям,но погледнете и двете страни /Госпожата му е казала да си ходи....,дала му домашно..../Тази госпожа е възпитател говорете с нея за държанието на детето повремето което е при нея,попитайте я как си пише домашните има ли проблем иска ли помощ?
Надявам се детето да не е послъгало невинно,и да пострада  невинен възпитател .

# 61
Когато се касае за деца,няма невинен възпитател.Отговорността, която поемат е много голяма. И сто декларации да напишем, през времето,когато децата ни са при тях ,те отговарят основно по съвест.

# 62
едно немога да разбера

А аз не мога да разбера защо пропускате този цитат:

децата се пускат до тоалетна по преценка на учителката, ако някой се провини е заплашен да остане в коридора пред охранителната камера (не зная дали се е случвало), ако някой ядоса госпожа Малчев, го грози опасност да бъде ударен по главата или оскубан, на децата се крещи, обиждани са.....

И като сте започнали да разследвате, защо също така пропускате факта, че майката е разговаряла със зам. директорката, в който разговор не е отречена вината на учителката?
Знаете ли, доста често от "педагози" се използва този метод - прикриване на собствената вина като се злоупотребява с беззащитността на едно малко дете.

# 63
  • София
Виште какво Г-жо прекалено добре познавам г-жа Малчева и знам,че това което пишете е пълна глупост и лъжа.Вие имате някакъв проблем с главата или по скоро синчето ви. По добре вместо да пишете тук ходете  на ДОКТОР за да се прегледате.

Здравейте,стана ми много интересна цялата дискусия .СЪГЛАСНА СЪМ С ВАС ,но едно немога да разбера Госпожата е учител в занималнята нейните задължения са да пази децата ,да им помага с домашните Но да им дава домашни ? имам две деца вече по горни класове ходили са на занималня,но домашни от госпожата в занималнята не са получавали....По принцип всяко дете в занималнята се подготвя само ,ако има нужда от помощ пита госпожата или както правеха мойте деца дописвахме си домашните в къщи Simple Smile
Това че вашето дете е получило домашно от "госпожата"И какво беше учудването ми, когато вчера се оказа, че детето има за домашно шест страници А4 със задачи по математика от уроци отпреди два месеца? Бих политала класната на децата проверява ли дадените от нея домашни....и дали детето ги е писало.
Като родител Ви подкрепям,но погледнете и двете страни /Госпожата му е казала да си ходи....,дала му домашно..../Тази госпожа е възпитател говорете с нея за държанието на детето повремето което е при нея,попитайте я как си пише домашните има ли проблем иска ли помощ?
Надявам се детето да не е послъгало невинно,и да пострада  невинен възпитател .

Досега само четях темата без да се намесвам в нея.Но ми стана изключително интересно дали горните две потребителки се регистрираха в сайта специално за да изкажат мненията си?
Разбира се всеки има право на такова,но като стар потребител знам в какви случаи става това.Особено изпускането на нервите на първата...

# 64
Чудесно! Това означава,че проблема ще има решение щом има заинтерисовани и от другата страна.

# 65
здравейте,има доста нови регистрации по тази тема до колкото забелязах,
лично аз не познавам въпросните хора ,но имах съученичка която преди години работеше в Горна баня  у-ще за надарени деца тези дни я видях и неможех да повярвам как една 43 год жена изглеждаше на Старица и не само това  ,приятели ми разказваха за нея неща който отказвах да приема/полудяла защото е заплашвана от родители,..../
Така ,че всеки един от нас е хубаво да погледне и двете страни.
Видях и това че госпожата не ги пуска до тоалетна,но за това има междучасие и другото което казахте има камери Чудесно ,нека ги погледнат и да видят какво всъщност се е случило Simple SmileМоже пък детето да е пуснато до тоалетна и да си е тръгнало..................

# 66
...........и госпожата изобщо не е разбрала,че детето го няма до 17.30,когато са го потърсили близките?

# 67
Може пък детето да е пуснато до тоалетна и да си е тръгнало..................
Пуснала го до тоалетна с яке и раница?  newsm78     ooooh!

# 68
Такива неща ще продължат докато не се въведат правила за пребиваване на децата в училище. Пак повтарям децата независимо колко са големи  би трябвало да могат да напускат училище само със специално разрешение, когато това се налага. Не смятам за нормално децата да се разкарват из близките павилиони за закуски. Познати завърнали се от чужбина казват, че там не е разрешено на децата да излизат от училище преди края на часовете.  Сега при съществуващите порядки, а на практика безредие е много трудно децата да бъдат опазени. Трудно можем да преценим какво е станало в този случай. Детето естествено не може да има вина. На учителките им е трудно да опазят децата при положение, че пазачът само наблюдава и те могат да си излизат от училище когато си искат.
А изказването на мики21 би трябвало да се изтрие от модератор.

# 69
Пак повтарям децата независимо колко са големи  би трябвало да могат да напускат училище само със специално разрешение, когато това се налага.

Извинявай, ама има и деветнадесет годишни дванадесетокласници. И те също са деца.
Не с мисли, че всички деца са под 4 клас Wink

# 70
И какво като са деветнадесетгодишни.  Като данъкоплатци плащаме за тяхното образование, а не да се разкарват  по барчета.

# 71
И какво като са деветнадесетгодишни.  Като данъкоплатци плащаме за тяхното образование, а не да се разкарват  по барчета.

Това е смешно. Говориш за пълнолетни хора с всички права. Освен това подобна забрана е практически неизпълнима. Освен ако не направим училището затвор.
Предполагам, че имаш малко дете и това определя гледната ти точка Peace

# 72
Неизпълнима е при съществуващата безредица.  Ние плащаме с нашите данъци тяхното обучение. Ако не искат да учат никой не ги задължава. И не стои въпрос за затвор, а за отговорности. Нима от работа излизаме когато си искаме. За информация имам дете в 6 клас и друго пораснало вече.

# 73
Мили загрижени мами и татковци,

Не искам да взимам страна по случая, но се дразня на някои обобщения за учителите и закани към възпитателите. Затова се включвам само с някои насоки за размисъл.

Опитайте се да си представите какво би се случило ако самите вие прекарате цяла сутрин с вашите си деца, в писане и смятане, малко рисуване и може би малко игра с топка или да потичате. Обядвате, още малко игра и после пак учене (защото има домашни). Към това добавете през целия ден да пускате детето да се раздвижи само по 10 минути на всеки 35-40, без ТВ, без други игри или компютър, докато не си напише всичко (или поне до 17:30)... Ако децата са и по цял ден в една стая, става още по-досадно. Не мислите ли, че дори и от вас децата ще започнат да се оплакват? А какво остава за някой чужд човек? Това е едната страна на нещата.

Другото - кой от вас ще се закълне, че не изпуска децата си от очи за повече от 5 минути на ден? Своите собствени при цял ден прекаран с тях. В тези 5 минути влиза и престоя им в съседната стая през "междучасието". Ще споделя нещо от мои наблюдения - за цялото си работно време учителите ходят до тоалетна не повече от веднъж, при това, ако е много наложително. Болшинството, разбира се, не всички. И това не е заради разлики в метаболизма, а точно защото повечето осъзнават отговорността си към децата. Мисълта ми е, че учителите също са хора и да - случва се да останат децата не наблюдавани, но това рядко е от безхаберие или липса на чувство за отговорност.

И още нещо. Моите деца са малки, но съм забелязала, че вече хитруват и извъртат нещата така, че да им уйдисва на тях. Какво остава за деца на 2-3 пъти повече години! Освен това, от учителките в яслата знам, че тяхното поведение в къщи и там не е същото. Там са много по-самоуверени и неотстъпчиви (последното го пренесоха напоследък и в къщи, де).

За правилата - трябва да ги има. Редът и дисциплината са необходими, за да станат децата отговорни хора. "Това става така и така и ако не стане - последиците са такива и такива." За всички, без изключение. Защото всичко, което правим, води своите последици, нали?

А по повод учителите... Има доста учители, чието място не е при децата по една или друга причина. Заради тях обаче, мама и тати често плюят "учителите" (както тук можете да забележите, дори и без да знаят какво точно се е случило), а чута от детето подобна квалификация, срива авторитета на учителя (дори когато той е от качествените).

И последно - малко размисли по конкретния случай. Не ми е ясно, mamamena защо не сте се обадили веднага на възпитателката и да й искате обяснение. Тогава, в момента. Казвате, че другото Ви дете е било там, ако толкова сте нямали нейния телефон, звъннете на неговия и искайте да говорите с нея. Защо вместо лично обяснение на случилото се, всичко е започнало от трети човек (класната)? Аз лично бих искала първо да чуя и другата гледна точка, пък после... оплаквания, жалби или каквото (ако) се налага...

# 74
Ох.
Защо се изместват нещата.
Проблема /мисля/ е в това,че детето е там където не трябва да бъде по това време.
И аз съм подписвала такава декларация,и честно да си призная се чувствах по спокойна.
Пътувах много,и факта,че детето няма да се озове на улицата ме успокояваше и можех да си върша работа без да се вкарвам във филми.
Имам пример пред себе си как госпожата от занималнята си тръгва 20 минути преди децата защото има да прибира дете от детската градина.Децата оставят под наблюдение на чистачката.
Тя така или иначе е там,да им хвърля по едно око ooooh!
За мен това е грешно и може да доведе до нежелани последици.
Познайте колко родители подкрепиха един който имаше смелостта да потърси сметка Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт