Предстои ми лапароскопия - тема 6

• 101 042
  • 766
  •   1
Отговори
# 375
А дали това, че не е на самия яйчник не определя различно третиране?Все пак моят яйчник е незасегнат от нея, тя е на структурите, които свързват яйчника и матката.
Следващия месец, след М., ще потърся второ мнение и тъкмо ще проверя дали е променила размера си.
Мисля да отида при този д-р Попов, защото виждам, че има хубави отзиви за него.

# 376
Ами всеки решава сам за себе си. Ама само да кажа, че една киста за 6 месеца може да нарастне тройно и да се спука. Въпрос на избор. Това,ч е така са ти казали, не означава че е правилното. Говоря от опит, не наизуст.
Ако чета правилно и ти си с ендометриоза като мен. Има разлика между следене на вече открита киста и следене след операция за появата на нова.

Ами, veseto87, и за следене по единия и по другия повод все са ми казвали на 6 месеца.. Мога и имена на доктори да цитирам, ако така ще се чувстваш по-убедена. Просто явно си зависи от случая и това дали е правилно или не - не зависи от твоята преценка.
margitodorova, иди и при друг доктор да видиш там какво ще ти кажат.

# 377
  • София
Аз не споря, казвам че всеки решава за себе си. Просто на мен 6 месеца за следене на киста ми се виждат ужасно много. За това време могат много неща да се случат.

# 378
  • София
Момичета, утре постъпвам в болница-избрах Св. Марина в Плевен. Ще ме оперира доц. Томов-дали ще е лапаро не се знае, но се надявам да ми запазат детеродните органи. Изпитвам истински ужас от това, което ми предстои. Толкова много прегледи, мнения, нерви и стрес...Моля се Господ да е милостив и пожелавам успех на всички, които им предстои интервенция

# 379
  • София
Каква е причината за лапарото? Като цяло е лека операция, не го мисли толкова!

# 380
  • София
Миома имам 9 см, но не се знае дали ще стане лапароскопски или ще е коремно:(  Ще започнат лапароскопски, но после ще се реши дали така ще продължи...

# 381
Albieta, ще видиш, че всичко ще бъде наред. Прекрасно знам как се чувстваш, но явно трябва да преминеш през това изпитание, мисли си за хубави неща и ще видиш, че не е толкова страшно. В крайна сметка, това са само един, два дни, преживяват се Simple Smile. Аз на 11-ия ден след операцията (моята също не беше лека, премахната киста, яйчник, тръба и рязано и на други места) отидох в Сърбия на метъл концерт с автобус и без преспиване. Стискам ти палци всичко да е наред!  Hug

# 382
  • София
Знам за случай и на по-големи миоми, махнати с лапаро. Те и цели матки махат така. Дано лекарят е добър и успее с лапаро. Успех, мисли позитивно!

# 383
  • планетата Земя
Albieta,всичко ще е наред  Hug

Моята миома беше 18 см на 14 см.Махнаха само нея в Св Марина.Запазиха ми матката.Не стана лапароскопски обаче и съм със стандартна коремна операция.Принципно стандартния коремен отвор дава повече поле за работа на опериращия и е по-удобно

# 384
Albieta - доц. Томов е страхотен избор. Ще видиш, че всичко ще мине леко и перфектно.
Аз съм оперирана от него преди 10 месеца и мога само да го хваля.
Каквато и да е операцията - тяхната коремна операция не може да се сравнява с коремните операции в по-посредствените болници - правят възможно най-минималния разрез, оперират с лапароскопската техника, имат огромен брой такива операции, т.е. нужния опит, ще бъде успешна. А няма нужда да казвам, че са най-добрите в лапароскопските операции.
Ще видиш колко излишни са притесненията! Доцента ще направи всичко възможно да е с лапаро. При мен се справи - отстрани ми наведнъж 4 миоми.
Късмет! Стискам палци!
Вярвай на екипа - те са страхотни!!!

# 385
  • планетата Земя
Мира  Hug

Слушай,Мира,преди 9 месеца тя ми вдъхна голяма спокойствие .Каквото каза се случи-всичко беше наред и си имах матка

# 386
  • София
Благодаря момичета
Внесохте малко спокойствие в душата ми
Ще пиша при първа възможност

# 387
  • планетата Земя
Контактувах и с едно момиче,което имаше миома 10 см,оперира се в същата клиника и сега друса бебе.

# 388
  • София
Здравейте момичета:)
Ще напиша надълго и нашироко как мина операцията на миомата ми. Ще го напиша защото, докато бях в паника и объркана, всяко споделено мнение във форума беше много ценно за мен. Предполагам, че ще бъда ценно за всички след мен, на който недай си Боже им се случи.
Избраха да се оперирам в клиника св. Марина в Плевен-всички ме питата защо от София отидох в Плевен-защото исках най-доброто и като отношение и като специалисти и ви уверявам, че го получих. Избрах доц. Томов да ми прави операцията и направих правилният избор. Той единствен ми вдъхна доверие и го оправда.
На 10 август ми откриха 9 см миома, хемоглобин 80 и настъпи шаш и паника. Ходих при толкова лекари, че по едно време повече не можех да понеса лекар. Стреса беше голям, който не е минал през това, той няма да го разбере. Място за паника обаче няма-и тук има добри специалисти и миомата не е края на света. Мен ме наплашиха, че на 34 години, без да съм раждала,  ще ми махнат всичко, че няма да имам деца и прочие-и това е глупост-ако искате да си запазите матката и някой лекар ви каже, че не може да го направи-потърсете друг, а ако сте объркани директно кацнете в Плевен-ще ви приемат и прегледат веднага,въпреки големия наплив-там спешни пациенти не връщат. На 26 септември кацнах с една раничка багаж в Плевен. Бяха подготвили документите ми за потъпването, взеха ми кръв за изследване, урина и ми направиха тестове за алергия-всички са много внимателни и не се чувстваш забравен от Бога. Вечерта спах в хотел, който клиниката плати, защото стаята се освобождаваше на следвашия ден. Закараха ме до хотела и на другия ден ме взеха от хотела и ме закараха до клиниката. Вечеряте нормално, закусвате леко със сухари и чай или кафе. Операциите са от 14.30 и към 11 преостановявате прием и на вода.В клинката бях в 8.30, прегледаха ме на ултразвук, обясниха ми как ще мине операцията и ме пуснаха да се разходя из Плевен до към обяд.
Появих се в 12.00 в клиниката, както ми беше казано, настаниха ме в самостоятелна стая, чиста с климатик, с телевизор, хубаво медицинско легло, чиста и дезинфекцирана баня. приятно миришещи завивки. Подготвиха ме за операция -пъпа се дезинфекцира и и влагалището. прегледа ме лекар интернист, кръвно, ЕКГ. Слагат и една инжекция против образуване на тромби. И започна чакането, което не е приятно. Доц. Томов дойде преди операцията, обясни ми как ще процедира, каза да не се притеснявам. Толкова спокойствие и доверие ми вдъхна този, човек, че няма как да го опиша. Извикаха ме за операцията към 17.00-пътя до операционната беше най-трудният път, който съм вървяла-слизаш по стълнбите в странната нощница за операция, всички маскирани те гледат и чакат. Както и да е не припаднах, а и имаше кой да ме хване, ако заприпадам, легнах на операционната сложиха ми апарат за кръвно и упойка и засънувах.
какво са правили 3 часа не знам и по-добре, че не знам. Събудих се в реанимацията от гласовете на пренасящите ме в леглото. отворих очи, не можех да фокусирам, не знаех какво се е случило, и усетих ръката на доц. Томов върху моята, който ми каза всичко е наред, матката ти е запазена-от тук нататък реших,че ще понеса всичко следоператиено. В реанимацията имаше акушерка, която беше нон стоп през нощта с мен, говори ми, следи ми кръвно, вливания, сутринта ме вдигна да стана и ми махна катетъра. Болеше, бях с коремна операция, лапароскопията не е била удачна в моя случай, но за това бях предупредена и дала съгласие. Вашите близки могат да питата за вас след операцията като звъннат на рецепцията и поискат свързване с реанимацията-на никого не отказват информация. Стоях до 11 ч в реанимация минаха визитации и доц. Томов и проф. Горчев, усмихнати мили, окуражаващи-а то болки, но стискаш зъби. Трябва още първия ден да се раздвижват блните и на 40 мин да се става по веднъж. Аз станах с ужасни усилия, рев, сълзи, но станаха. Даже се качих сама в стаята си по стъпалата. Лежах, болеше, пак лежах, пак болеше, изкъпах се и пак лежах. Непрекъснато минават да те видят как си, лек обяд и вечеря ти носят, следят кръвно, температура, кървене. Всички са внимателни и мили-даже имаше кой да ми бърше сълзичките. Аз стоях 4 дни, докато кръвното ми се нормализира, температурата е под контрол и кървенето намаля. Не съжалявам нито за миг, че избрах клиниката. Днес е прибрах и ако някой някога му се наложи да мине през това, може спокойно да ми пише и да му помогна с каквото мога. Благодаря на всички от форума, който ми помагаха с информация, подкрепа и с положителни мисли. Бъдете здрави и се радвайте на живота, тй е прекрасен и много кратък за съжаление.

# 389
Albieta, тежко е било това, през което си преминала. Скорошно възстановяване ти желая Hug

Общи условия

Активация на акаунт