Предстои ми лапароскопия - тема 6

• 100 926
  • 766
  •   1
Отговори
# 585

Zviara аз също съм с три разреза отдолу един до друг и още един на пъпа

# 586
И аз съм с три разреза, единият от които е почти в пъпа. дренаж не съм имала. Докторът ми каза, че най-рано след месец мога да се мажа с такива продукти. Но според него няма да ми останат белези, тъй като разрезите са малки.

# 587
здравейте момичета,

моето лапаро също мина.
В понеделник ме записаха в болницата, но прекарах нощта в къщи -  живея през една улица. Изпих и един X prep и зачаках - подейства на 7-мия час.

във вторник се явих в болницата в 8, и по нощничка си зачаках - даже съм задрямала. в 12 на обяд беше самата операция, а в два и половина вече се събуждах. Свалиха катетъра и в 5 ме качиха в стаята, и аз си се разхождах из коридора и говорих по телефона. а днес в 9 вече бях изписана.

държа да отбележа че екипа на АГ болница е страхотен. може би помага и факта че знаят че сме пациентки на клиниката от 7мия етаж.

единственото неприятно, поне за мен беше катетъра, защото ходенето до тоалетна ми беше много болезнено. и естествено разнасянето на CO2 от корема, снощи и днес ме подпира в ребрата, но не е болка за умиране.

и така, за всички на които им престои - не се притеснявайте. страха е по голям от евентуалния дискомфот. аз се ужасявах от упойката, защото съм с алергии към 3 от 6-те използвани, и въпреки това имах само леко неразположение в часовете след събуждане.  а имането на точна диагноза е по ценно от всичко : )

успех и весели празници : )

# 588
Бързо и Успешно възстановяване. Да подуването е много ужасно ,но и това ще мине.

# 589
delusion22 , ти къде си прави лапарото? Откъде знаеш за алергиите си, изследваха ли ти ги? Защото мен само ме попитахаи аз не знаех за такива. Питам те, понеже понесох много лошо упойката.

# 590
  • София
Здравейте,
 Някой правил ли е лапароскопия във Вита?

# 591
Да, аз.При д-р Попов

# 592
здравей white duck,

баща ми е астматик с много алергии. много отдавна се канех, и понеже бях решила за лапарото, реших докато чакам да свърша и това. преди две седмици си направих теста за алергии към полени и домашен прах, който естествено беше положителен за всичко. обадих се на Доц Ковачев, той извика анестезиолога и ми дадоха бележка с упойките които ползват. миналата седмица си направих и теста за алергии към упойки. решиха че 3 от 6-те проби са положителни (според мен малко пресилено но все пак). пих всяка вечер по едно хапче Ксезал, а в деня на лапарото ми вляха и още едно лекарство. когато се събудих и ми се повръщаше (а вече бях чела тук че това е нормална реакция) сестрата от реанимация ми каза че е нормално пред вид непосимостта. когато ме върнаха в стаята към 5 пих вода, и след 5 минутки пак ми беше лошо. но явно бързо се оправих защото в 8 си хапнах цяло пакетче солети и 3-4 бисквитки. обаче от подуването на корема цяла вечер ме боля слънчевия сплит, но си направих 5 минутна разходка в коридора и това ми мина  : ))

малко дълго се получи, но се надявам да е полезно за някого. аз лично се чувставах изключително подготвена благодарение на информацията получена тук  : ))

# 593
  • София

На мен ми предстои при Кълвачева. За да не спамя излишно ще видя по-назад какво си писала за него и болницата. Ако имам въпроси ще питам допълнително  Simple Smile

# 594
момичета,

някой правил ли е цветна снимка след оперативно лапаро - или се приема че оперативното лапаро винаги има резултат? ( и ако сте правили - колко време след лапарото)

# 595
  • София
При лапаро се оглеждат и тръбите. Даже е по-показателно от снимка.

# 596
здравей veseto87,
питам защото докато четях из форумите попаднах на няколко коментара, как след правено лапаро били останали чуканчета от основите на тръбите ... а на човек колко му трябва да се вкара във филм  ooooh!

# 597
А какво е "чуканче"?

# 598
аня,
доколкото разбрах някакво парченце от тръбичката което остава когато я отрязват ... моите още не са прекъснати ... но аз от сега се тревожа ...

# 599
Стана ми интересно, защото за пръв път чувам за подобно нещо.Ти не писа какво е казал лекарят след твоето лапаро?Или поне аз не прочетох...

Общи условия

Активация на акаунт