Предстои ми лапароскопия - тема 6

• 100 916
  • 766
  •   1
Отговори
# 75
marianadi , този д-р Попов наистина бил добър, но не работи вече в Шейново. Не мога да ти кажа обаче къде беше сега. Иначе, мен ме оперира д-р Ненов от Шейново и операцията мина добре. Доволна съм като цяло.

# 76
  • Другата България
marianadi , този д-р Попов наистина бил добър, но не работи вече в Шейново. Не мога да ти кажа обаче къде беше сега. Иначе, мен ме оперира д-р Ненов от Шейново и операцията мина добре. Доволна съм като цяло.
Благодаря ти Hugако не ти е проблем можеш ли да ми разкажеш повече?Имам предвид като цена, какъв е реда, какъв беше твоя проблем? Може и на лични Hug

# 77
Благодаря ти Hugако не ти е проблем можеш ли да ми разкажеш повече?Имам предвид като цена, какъв е реда, какъв беше твоя проблем? Може и на лични Hug

Попов вече е във Вита. А относно процедурата- при мен беше така- взимаш направление за хоспитализация от личния лекар и се ориентираш към съответното място за операция където си избрала. Аз предварително се бях разбрала с докторите кой ден ще ми е операцията и се взех направлението от личната 3-4 дена преди това. Последния път операцията ми беше във вторник, в четвъртък предната седмица ми направиха разните изследвания, прегледи, разговори с алерголог и не знам си още какво и понеделник направо си влезнах. А за плащането, което питаш- мисля че става дума за избор на екип в случая, а има и цена за престой- някъде 2-3 лв на ден, което също се заплаща отделно.
Иначе като болница/обстановка - имам опит с Майчин дом и Шейново. Бих препоръчала Шейново, че в Майчин дом беше абсолютна мизерия (2007г). Като отношение на персонала също гласувам за Шейново.
Успех  Simple Smile

# 78
  • Другата България
 HugБлагодаря ти за бързия отговор.Аз искам първо да отида на преглед и тогава вече ако се стигне до опрерация се взема направление за хоспитализация и разните изследвания ........въпреки че ми е казано, че съм за операция Confused но искам още едно мнение. Та питането ми е за препоръка за някой все пак работещ със здравна каса ooooh!

# 79
Та питането ми е за препоръка за някой все пак работещ със здравна каса ooooh!

Ами то мисля, че самата операция си е по здравна каса, щом си с направление, освен ако не си в някоя частна болница. А за избор на екип не е задължително да плащаш. Просто се надяваме, че с плащането ще получим по-добро обслужване, което понякога е доста съмнително. Ако си без избор- просто постъпваш в болницата и който е на смяна той те оперира. Тука малко не съм наясно как точно става, нека каже някое момиче, което е било без избор на екип. Предполагам, че просто отиваш на "рецепция" или там както се води и казваш по какъв повод си там и те те приемат. Но ако искаш някой точно да те оперира ще трябва да си платиш за "избор на екип".
Надявам се да съм била поне малко полезна.

# 80
Аз съм правила лапароскопия без избор на екип в Майчин Дом. Чак тогава ми се опънаха лекарите - да им плащам и това е. Аз обаче се заинатих и не платих. На мен ми се падна д-р Пъневска. Доволна съм от нея . 

# 81
  • Банкя
Избор на екип всъщност е избор на гинеколог оператор- защото останалите от екипа-анестезиолог, анестезиолотична , операционна, асистент на гинеколога и санитар- не ги избираш!!!
Може да те оперира специализант-и те трябва да се учат.
Или някой който няма пациенти .
Но все пак е важно да имаш доверие в лекаря.Като го видиш просто да ти допадне.
Но и да е  е специализант ,то той е под ръководството на титулар и в повечето случай добър

# 82
Иначе като болница/обстановка - имам опит с Майчин дом и Шейново. Бих препоръчала Шейново, че в Майчин дом беше абсолютна мизерия (2007г). Като отношение на персонала също гласувам за Шейново.
Успех  Simple Smile
Персоналът и сега е на същото ниво в Майчин дом, а за престоя ми искаха по 5.4 на ден  Shocked като аз предполагах, че ще платя колкото е потребителската такса Tired

# 83
  • София
Успех  Simple Smile
Персоналът и сега е на същото ниво в Майчин дом, а за престоя ми искаха по 5.4 на ден  Shocked като аз предполагах, че ще платя колкото е потребителската такса Tired
За престоя по закон се плащат 2 % от минималната заплата, където и да е. Няма как да е на цената на потребителската такса, защото тя е 1 %. Хем искаме увеличени заплати, хем по-малки такси...няма как да стане!
Относно отношение аз Също препоръчвам Шейново. Там обаче, ако не си приет по спешност, трябва да избереш лекар и съответно да платиш за това! Струва си обаче и е за предпочитане пред Майчин дом, където са готови винаги да те срежат стабилно!

# 84
За Майчин дом мога да разкажа много, но то няма никак да ви хареса. Това включва и д-р Пъневска, която имах нещасието да ми е лекуващ лекар и която не благоволи да ме пргледа нито веднъж за 5-дневния ми престой в това така наречено лечебно заведение.

# 85
  • Другата България
Избор на екип всъщност е избор на гинеколог оператор- защото останалите от екипа-анестезиолог, анестезиолотична , операционна, асистент на гинеколога и санитар- не ги избираш!!!
Може да те оперира специализант-и те трябва да се учат.
Или някой който няма пациенти .
Но все пак е важно да имаш доверие в лекаря.Като го видиш просто да ти допадне.
Но и да е  е специализант ,то той е под ръководството на титулар и в повечето случай добър
И аз така смятам-че е избор на оператор, но пък 700 лв. са си много, не знам ако просто така си влезеш и разчиташ на "който се падне" дали няма да чакаш с дни Tired Tired.........

Последна редакция: сб, 03 мар 2012, 16:23 от marianadi

# 86
Ами, аз когато лежах в Шейново за лапароскопия, си бях платила, но в стаята ми имаше момичета, които бяха без избор на екип и не чакаха, оправиха ги бързо.

# 87
Здравейте, искам да попитам някоя от жените, на която е направена лапароскопия, може ли да ми каже долу-горе някаква цена и дали на същия ден те изписват или минават няколко дни, благодаря предварително Simple Smile

# 88
  • София
Здравейте, искам да попитам някоя от жените, на която е направена лапароскопия, може ли да ми каже долу-горе някаква цена и дали на същия ден те изписват или минават няколко дни, благодаря предварително Simple Smile

Здравей,

На мен лапарото ми беше през октомври 2011 г. мина за 1 час Simple Smile Но останах 3 дни тъй като искаха да ме наблюдават. По принцип след всяко лапаро те оставят най малко 3 дни ( според сложността на лапорото ). Момичето с което бях в стаята нея я държаха 7 дни, тъй като тя беше с по сложно лапаро  - имаше усложнения и операцията е продължила 4 часа и е седяла 1 нощ в интензивно. Иначе ако всияко се развие добре те оставят в интензивно докато ти размине упойката и те качват след това в стаята.
За самата операция аз си платих за избор на екип - исках точно определен лекар да ме оперира. Иначе ако си по Здравна Каса - нищо не се плаща за операцията, а само си плащаш за престоя.

# 89
Аз имам две лапароскопии. И двете по здравната каса като заплатих само за избор на екип.
Ден пред лапарото те викат, и ден след лапарото те изписват. Това е пътеката и всички които аз знам са ги изписвали така. Дай боже на никой да не му се налага да лежи за усложнение но аз наистина за пръв път чувам  Sad

Общи условия

Активация на акаунт