Предстои ми лапароскопия - тема 6

• 100 939
  • 766
  •   1
Отговори
# 90
Аз постъпих в деня на лапарото и на следващия ме изписаха.

# 91
  • София
Аз постъпих в деня на лапарото и на следващия ме изписаха.

Мен ме приеха в неделя, понеделник ми беше лапарото и в сряда ме изписаха.

# 92

Здравей,

На мен лапарото ми беше през октомври 2011 г. мина за 1 час Simple Smile Но останах 3 дни тъй като искаха да ме наблюдават. По принцип след всяко лапаро те оставят най малко 3 дни ( според сложността на лапорото ). Момичето с което бях в стаята нея я държаха 7 дни, тъй като тя беше с по сложно лапаро  - имаше усложнения и операцията е продължила 4 часа и е седяла 1 нощ в интензивно. Иначе ако всияко се развие добре те оставят в интензивно докато ти размине упойката и те качват след това в стаята.
За самата операция аз си платих за избор на екип - исках точно определен лекар да ме оперира. Иначе ако си по Здравна Каса - нищо не се плаща за операцията, а само си плащаш за престоя.
[/quote]

Благодаря ти много за инфоо, дано и при мене нищо не се усложни Sad

# 93
Аз преминах процедурата на 01.02. Всичко беше ОК - взеха ме на единия ден, на другия ден ме пуснаха. Усещането в корема ми след това беше като огромна мускулна треска, но в никакъв случай болка за умиралка. Постоях си вкъщи 20 дни и сега вече все едно не е било, само от време на време се подувам като балон  Hug

Оказа се обаче, че лявата ми тръба е запушена завинаги, а дясната е била запушена, но докторът е успял да я отпуши. Искам да попитам, дано въпросът ми не е смешен - сега трябва да чакам овулация от десния яйчник ли?!? Има ли начин яйцеклетката да излезе от левия яйчник и някакси да стигне до дясната тръба  newsm78 Толкова ми е сложно, че няма и накъде...

# 94
  • София
Няма начин. Трябва да ходиш на гинеколог и да следиш от кой яйчник имаш доминантен фоликул. По принцип се редуват по месеци, но понякога пропускат, така че поне в началото е хубаво да се следи всеки месец.

# 95
  • Варна
Доколкото съм чела има случаи, в които тръбата улавя яйцеклетка от срещуположния яйчник, дори ми се върти случай с едно момиче в този подфорум, забременяло точно така. Но това е по-скоро изключение, отколкото правило.

# 96
Престоят в болницата след лапаро зависи и от конкретната болница, и от състоянието на пациента след това.
Мен ме приеха вечерта преди операцията (неделя). Самата операция беше в понеделник. Изписаха ме в сряда. Имаше вариант за вторник, но лекаря прецени, че е по-добре да остана още една нощ и да си ме наблюдават. Скофтих се, че трябва да стоя още един ден, но после оцених решението му. Не за друго, а просто по-малко си ме болеше на следващия ден и пътувах много спокойно.
Когато постъпих имаше едно момиче, което беше 7-ми ден там, защото имаше проблем с перисталтиката на червата след поредното й лапаро. Държаха я, докато не се увериха, че е добре и могат да я изпишат.
По-добре да се полежи някой друг ден в отделението, но да е сигурно, че всичко е ок с теб.

# 97
Момичета, благодаря за отговорите. Явно лекаря за това е казал 3 месеца, да изчака редуването на яйчниците. Така надеждата ми остава, защото този месец си ми дойде от въздуха, а хич не го исках този цикъл  Hug Wink

# 98
Привет и от мен,
с малко предистория да кажа, че вече 20 години се мъчим да имаме детенце  Sad При колко ли лекари не ходихме, баячки, врачки, екстрасенси и каквото се сетите и всеки казваше, че някакви сериозно проблеми няма, обаче и дете няма, най-накрая тръгнах на частно в клиника Медикус Алфа в Пловдив при д-р Даскалов и най-накрая стигнахме до цветна снимка, която показа, че има някаква течност в маточната кухина и тази течност не позволява, дори и да има оплодена яйцеклетка, да се захване, та той каза трябва да се направи лапароскопия, да се види откъде идва течноста, каква е тя, дали може да се излекува, ако е възпалителен процес и т.н.
Въпроса ми сега е, къде ще ми препоръчате, в Пловдив, да си направя лапарото и ако е възможно да минава и по здравна каса, защото знаете, че всеки лев е ценен.
Благодаря ви предварително Simple Smile

# 99
  • София
За хидросалпингс ли става дума? Ако е така, трябва да се премахне тръбата, защото течността е канцерогенна за плода.

# 100
Въпроса ми сега е, къде ще ми препоръчате, в Пловдив, да си направя лапарото и ако е възможно да минава и по здравна каса, защото знаете, че всеки лев е ценен.
Благодаря ви предварително Simple Smile
Моето мина и по здравна каса и си ми взеха известна сума пари  Hug. Направиха ми го в "Селена". Ако искаш Даскалов да ти го направи, пак си мисля,че ще ти вземат парички. Мисля, че той последно ходеше в "Торакс", но мисля, че сега нещата са се променили, но и там минават по същия начин - комбинация между клинична пътека и допълнително плащане...

# 101
Burton, миналата година в "Селена" оперативната лапароскопия струваше 600 лв. за здравноосигурени пациентки. Това е сумата, която заплащаш освен парите, преведени от ЗК. Като освен нея има консултация с анестезиолог и интернист и някои изследвания, още стотина лева някъде бяха и тези неща.
Мен ме оперира именно д-р Даскалов. Изцяло по ЗК не знам дали някъде в Пловдив се прави лапароскопия. Успех!  bouquet

# 102
Burton, д-р Даскалов не ти ли предложи да ти направи лапароскопията? Доколкото знам той оперира в "Селена" и според мен е най-добре той да ти я направи и да те проследи после. Аз също там съм правила оперативна лапароскопия, но при друг лекар. Надявам се това да е бил проблема при вас и скоро да го разрешите и да се похвалиш.  Hug

# 103
Май наистина ще ида поне за една консултация при Даскалов и ще видим какво ще произлезе.
Иначе, да, *peony*, предложи ми, но ме посъветва да потърся и други мнения, което и направих и всички бяха единодушни за лапарото, просто без него няма как да се разбере откъде и защо се образува тази течност, но пък и всички ми казаха, че ако правя лапаро поне 15 дни ще съм в болнични и моя шеф като разбра индиректно ми каза, че такъв работник не му трябва ... Sad Тогава много се бях отчаяла, защото ако останех без работа едва ли щяхме да стигнем по-далеч от лапаро и щях да съм без работа, но като прочетох тук, че можело вече и на 4-ти, 5-ти ден да си в що годе добра форма се обнадеждих, за което ви благодаря Simple Smile

# 104
Burton, зависи каква е работата ти, ако не е свързана с физическо натоварване едва ли ще е проблем да отсъстваш повече от 4-5 дни. Чувала съм и за 30 дни болнични, че дават на някои. Аз на следващия ден още след изписването бях в страхотна форма. Зависи и какво точно ти правят при лапарото, разбира се Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт